Yakın okul, uzak okul ?

Servisçiler öyle der, inanmayın. Aralık ayında fazladan gelecek öğrenciyi havada kaparlar. Şu an sadece korkup bütün yıl yazdırın diye ayak yapıyorlar. Ben lise öğrencisiyken bile böyleydi durum.

Kulağınıza gelenler iyiyse okul iyidir. Kötü okula iyi demezler merak etme. Hatta iyi okulları kötülerler genelde.

Mesafeyi tam kestiremedim ben ama anladığım kadarıyla mesafe olarak çok uzak değil ancak toplu ulaşımla ulaşması zor. İn bin çok yorar insanı.

Bu sene lgs öğrencim yoktu benim o yüzden pek takip etmedim ne oldu ne bitti, puanlar yüzdelikler nasıl falan. İki seçenek dışında yok mu başka seçeneğiniz?
Maalesef olanlar daha uzak kudra ya.
İstabul'u biliyorsan okulları yazabilirim sana fikir almak açısından

Bu arada bahsettigim kız lisesi çamlıca.
Duymuşsunuzdur.
Biliyorum. Disipline önem vermeye çalışıyorlar ama pek mümkün olmuyor sanırım. Okul önemli bu anlamda benim sınıfımda cok çalışkan terbiyeli bir kız vardı. Notlari yüksekti. Sinifi maalesef seviye olarak çok.iyi değildi ve disiplin.problemleri olan gruplar vardi. Zamanla bu ogrenci sınıfın içinde kayboldu gitti. En son ortalama ile zor geçti okulu. Yol gözünüze uzak görünebilir ama insan alışıyor. Kızınızda istiyorsa gönderin derim.
Bu arada bahsettigim kız lisesi çamlıca.
Duymuşsunuzdur.

Merhaba hanımlar.
Lgs süreci sonunda malum tercihlerimi yaptık ve onaylatma işimiz kaldı sadece.
Sormak istediğim size yakın okul mu, yoksa uzak mı ?
Otobüsle gidecek, servis düşünmüyorum.
Uzak okul hakkında çok iyi yorumlar duydum, okul müdürüyle de görüştük gayet iyiydi. Bu okul yeni açıldı 2 sene olmuş ve 2 senedir de lgs puanı ile ögrenci alan bir proje okulu.
Otobüsle 2 aktarma yapacak ve 15 dakika da yürüme mesafesi ile birlikte 1 saati buluyor.
Diger yakın lise içinse servise verebilirim otobüsle gitmesi ise yarım saat tutacak yürüme mesafesi de olacak o da 15 dakika ama servis tutmak orası için daha mantıklı fiyat olarak daha uygun olacağı için otobüsü eleyecegim.
Yakın olan yer için egitim konusunda bazı sıkıntıları duydum ve kız lisesi olmasından dolayı çocugum istemiyor pek
İstedigi okul ise kış ayları ve yagmurlu havalarda gidip gelmesi büyük bir eziyet olabilir korkusu yaşıyorum ama orasını da çok istiyor.
Aşırı kararsız kaldım.
Uzak okulun saatleri 09:00 16:00 eve anca otobüsle gelirse 17:45 gibi evde olacak hadi dinlemesiydi, yemesiydi, içmesiydi derken derslerinin başına 19:00 da anca geçebilir ve 9. sınıf çok muhim bir sene ve servisin fiyatı 1350 tl civarındaymış bu sene, tabi egitim yılında ne olur bilemiyorum.
Yakın olan 08:30 15:30 servise verecegim için eve en geç 16:30 da gelir. Servis fiyatı 750 tl denildi, tabi onun da fiyatını bilemiyorum ama en azından ödenebilir bir miktar.
Servisle gidip geleceği parayla en azından eksik ya da yetersiz kaldıgı dersleri için ders aldırabilirim mantıgında düşünüyorum.
Yardım edebilirseniz sevinirim.
Şimdi tam okudum servis fiyatları uçmuş bu nee toplu taşımayla gitsin gelsin yakın okula
Ben de iyi okul taraftarıyım ama sizin okul saatler sürüyor hergün kim o yolu çekicek yazık çocuğa

Biliyorum. Disipline önem vermeye çalışıyorlar ama pek mümkün olmuyor sanırım. Okul önemli bu anlamda benim sınıfımda cok çalışkan terbiyeli bir kız vardı. Notlari yüksekti. Sinifi maalesef seviye olarak çok.iyi değildi ve disiplin.problemleri olan gruplar vardi. Zamanla bu ogrenci sınıfın içinde kayboldu gitti. En son ortalama ile zor geçti okulu. Yol gözünüze uzak görünebilir ama insan alışıyor. Kızınızda istiyorsa gönderin derim.
beyaban okul hakkında duyumlarınız var mı özelden de yazabilirseniz sevinirim.
Sanırım görev aldıgınız okul başka bir kız lisesi

Bu sene eşimin öğrencileri tercih yaptılar. Tabi bizde durum farklı, çocuklar köyde, mecbur uzak bir yere gideceklerdi fakat ilçedeki en yakın okul da pek iç açıcı değil açıkçası. Ailelerle beraber bütün imkanları zorlayıp, değerlendirerek uzak okulları yazdılar başka şehir bile olsa. Çünkü çoğunluğa göre çok şekil alıyor bu çocuklar, tam yaşları. Ben de fikrimi uzak ama iyi okul olması konusunda beyan ettim eşime, evlatlar için hayırlısı olsun. Eksik kalacağı dersleri aldırmak da bir masraf sonuçta, o masrafı servise yaparsınız en olmadı. Bence denemeye değer, kızınız da istediği okula gitsin hem. Lise bence çok önemli resmen üniversite sınavında kader belirliyor bir bakıma. Hakkınızda hayırlısı olsun.

bence kız lisesine vermeyin çocuğun en önemli yaşlarında karşı cinsle iletişim kurmayı öğrenmesi çok önemli.

eve yakın okul da çok güzel bir şey.

üçüncü bir seçenek yok mu
maalesef olanlar uzak.
Çogu okul da imam hatiplere çevrildiği için okul bulamıyoruz desem inanır mısınız?

Bence kızın neyi istiyorsa ona ver.
Ben düz liseye gittim, bir evime çok yakın lise vardı,tüm okulun gittiği. Bir de otobüs+ yokuş olan lise vardı. Ben mesela ısrarla yakındakini istememistim, ortaokulun devami gibi olur , yeni çevreye ihtiyacım var diye:) hiç de yol gözümde buyumemisti.
Dersane zamanı da evimizin yakınında bir sürü dersane olmasına ragmen ablamin seçtiği iki otobüs mesafesindeki dersaneye yazdirmisti annem. Ama ben hiç istememiştim,beni habersiz yazdırmış gibi bir şey olmuştu. O mesela benim için çok saçmaydı çünkü gidiş geliş her gün ikibucuk saatim yolda geçiyordu ve eve yorgun geliyordum,soru çözmeye mecalim olmuyordu,okul çıkışı gitmeye usendigim bir yerdeydi.
Oysa ablam o dersaneyi kendi isteyerek seçmişti,çünkü hem deniz kenarı gençliğin yoğun olduğu bir yer, hem arkadaş ortamı oradaydı:) severek - hiç soylenmeden gitti,gittiği sene de kazandı 😅
O yüzden bence tek çözüm çocuğun dediği. Kiz giderim diyorsa gider.
Bir arkadaş her gün onbeş dakka yürümek az değil demiş ama az yaa, onlar daha genç. Yürürler ne olacak 😂
Umarım aynı okula giden komşu çocuğu falan bulursunuz,beraber takilirlar gidip gelirken

Çamlıca kız lisesi bahsettigim yakın olan.
Çamlıca kız lisesi mi???
Bu bildiğimiz,meşhur, hababamin çekildiği,Reşat Nuri guntekinin edebiyat öğretmenliği yaptığı Çamlıca lisesi mi? Hani bahçesinde köşk olan lise mi?? Yoksa sadece Çamlıca ilçesindeki bir lise mi?
Bence adı duyulmamış yeni açılan okuldansa Çamlıca kız lisesi çok daha iyidir ya, havalı da üstelik. Neden begenmedi ki?

beyaban okul hakkında duyumlarınız var mı özelden de yazabilirseniz sevinirim.
Sanırım görev aldıgınız okul başka bir kız lisesi
Ben başka bir okulda calisyorum ama orayla direk bir duyum yerine genel kulağa gelmis şeyleri yazdim. Grubumdan orda çalışan varmi diye sorarım bilgi almaya çalışırım. Ona göre size yazarim.

Burda yakın olan okul çamlıca degilmi. Tekrar okuyunca yanlış yoruma açık olmus. Ben yakın okul ve iyi olmayan okulu kız meslek diye okudum ve göndermeyin dedim. Uzak olan okul eğitim kalitesi olarak daha iyi dediniz ve Bende bunu tercih etmenizden yanayım. Kızınız uzak olan okulumu istiyor camlicayimi

Çamlıca kız lisesi mi???
Bu bildiğimiz,meşhur, hababamin çekildiği,Reşat Nuri guntekinin edebiyat öğretmenliği yaptığı Çamlıca lisesi mi? Hani bahçesinde köşk olan lise mi?? Yoksa sadece Çamlıca ilçesindeki bir lise mi?
Bence adı duyulmamış yeni açılan okuldansa Çamlıca kız lisesi çok daha iyidir ya, havalı da üstelik. Neden begenmedi ki?
Kız lisesi diye istemiyor maalesef.
Evet o okul.
Eskiden egitim konusunda gerçekten dillere destan okuılmuş ama zamanla egitim kalitesi olarak düşmüş ve anadolu lisesine çevrilince tekrar bir toparlanma sürecine girmiş diye anlatıldı.
Of yengec öyle zor ki ya

Anadolu yakasında pek okul yok sanki ya da ben pek bilmiyorum. Çamlıca Kız Lisesi eski bir okul. Kadrosu iyi olabilir. İnternette aşırı disiplinli okul diye belirtilmiş. Diğer okul da sanırım Kadıköy civarlarında olmalı. Eğer Marmaray'a yakınsanız Fatih'teki okullara da bakın derim. Bilmiyorum tutar mı puanlar. Okulu sevdikten sonra 1 saatte ulaşması dert olmaz kişi için.

Anadolu yakasında pek okul yok sanki ya da ben pek bilmiyorum. Çamlıca Kız Lisesi eski bir okul. Kadrosu iyi olabilir. İnternette aşırı disiplinli okul diye belirtilmiş. Diğer okul da sanırım Kadıköy civarlarında olmalı. Eğer Marmaray'a yakınsanız Fatih'teki okullara da bakın derim. Bilmiyorum tutar mı puanlar. Okulu sevdikten sonra 1 saatte ulaşması dert olmaz kişi için.
Sancaktepe'de okul.

Yakın olan Çamlıca Kız Lisesine verin. Sonuçta tanınmış köklü bir okul. Diğer okulun gelecekteki durumu çok da belli olmaz. Ayrıca üniversite sınavına hazırlanacağı dönem uzak okul çok yorar. Çalışamaz verimi düşer. Servislere de güvenmeyin. Kar oldu kış oldu. Hastalık yayıldı der. Servisçiler gelmeyebilir. Çocuğunuz okula bile gitmekte zorlanacak duruma düşer. Kesinlikle yakın okula gönderin. Çocuğunuz kalan vakitlerinde değişik kurslara, spor faaliyetlerine gider. Arkadaş çevresini genişletir.

X