Yakin arkadasiniza verdiginiz borcu geri ister misiniz?

Yasam111

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2015
999
1.027
83
37
Merhaba. Cok sevdigim bir dostum var. Beraber yiyip ictigimiz gezdigim dolastigim . .bu arkadasim kac ay once bende 500 tl borc istedi. Bu aralar sikisik oldugumu ama yine de kendisi icin denklestirecegimi soyledim ve ertesi gunu parayi gonderdim. Verecegim dedigi tarihten 2 ay gecti hic ses etmedi. bende -Canim biliyorsun elim sikisik ne zaman.odeyebilirsjn dedim.. onumuzdeki ayin 15 de versem olur mu dedi. Tamam dedim. Bu ay yine sesi cikmiyor.
Bu arkadasima 6 yil once 250 tl borc vermistim. O paradan bir daha hic bahsetmedi. Ben istemedim o da vermedi. 1 kere bile kusura bakma odemedim , ödeyemedim demedi. O zamanlar bekardim ihtiyacim yoktu hic istemedim ama simdi evliyim 2 cocugum var sorumluluklarim var o paraya ihtiyacim var ve bunu kendi de biliyor. Istemezsem muhtemelen bunun da ustu kapanacak. Istesemde korkarim kac yillik arkadasligimiz zarar gorecek. Cunku ne zaman verebilirsin diye mesaj attigimda cok soguk cevap yazdi.
Siz olsaniz ne yapardiniZ. Ister miydiniZ? Yada yakin arkadasiniz size verdigi borcu geri istese ne hissedersiniz?
-Nasil osteyebilirim ne demeliyim?

Aradan biraz zaman gecsin bence bekleyin sonra siz de ondan borc istiyormus gibi yapip alin parayi ve vermeyin dostluk baska maddiyat baska eger borc diye aldiysa odeyecek isteyemiyorsaniz dedigim.gibi cok sikistim canim bi 700 lira lazim de al bi sekilde borc diye hadi kalan 50 de benden olsun derdim ya da onuda bi sekilde hesap odetir yine cikaririm yani napiyim ekmek aslanin karninda artik

Borcunuzu istediğinizde arkadaşlığınız zarar görecek diye korkup paranızı isteyemiyorsanız eğer o arkadaşlığınız dünden zarar görsün,ben buna yakın arkadaşlık demem!!

Bi kere vermişsiniz ödememiş, 2. Yi verirken hiç düşünmediniz mi ya vermezse diye ya da bu ilkini vermedi bunu da vermez yok diyim diye...

Yok ben 250 den coktan bazgectim. 500 alsam yeter

Inanin cok dusundum ama arkadasima kiyamadim. Srnden baska kimseden isteyemem dedi.

250yi cebe indirmiş zaten ben olsam 500 tl vermezdim.paranızı geri alın dostluk iyi hoş ama arkadaşınızında düşünmesi lazım bunu.biraz daha bekleyin sesi çıkmazsa açık açık ihtiyacım var de al.anne,baba,kardeş haric verdiğim borcu isterim kim olursa olsun.bance borcunu ödememesi ayıp.

Inanin cok dusundum ama arkadasima kiyamadim. Srnden baska kimseden isteyemem dedi.
Hiç yalan söyleyip bahane üretmenize gerek yok direk ben sana borç vermiştim lazım oldu onu ödeyebilir misin diyip isteyin , arkadaşınız da yüzsüzmüş hem borç alıyo hem ödemiyor insan yakın arkadaşlıktan utanır da sizin gibi düşünğr yakın arkadaşım ayıp olmasın vereyim diye siz demeden öderdi.Sizden yüz buluyor sanki

Bir kere yaşamışsınız zaten, belli ki bu kişi aldığı borcu ödemiyor, neden bile bile bir borç daha verdiniz? Hem sizin de eliniz sıkışıkmış...

O sizi düşünmüyor, elim sıkışık demenize rağmen iki buçuk ay sizi oyalıyorsa, siz de arkadaşlığınızı düşünmeyin ve paranızı ısrarla geri isteyin.

Zateb istemissiniz ki hatta soğuk cevap verdi diye yazmissiniz. Ben de bir arkadaşıma borç vermiştim daha sonra vermemek için benle iletişimini kesti. Üzerine bir bardak soğuk su ictim Kimseye borç vermemeye öğrendim geç olsa da...

Hayatim boyunca kimseden borc istemedim. Kolay kolay kimseye de vermedim. Senden baska isteyecek kimse yok deyince uzuldum kiyamadim verdim..

Hayatında borç isteyebileceği tek kişi var. O da sizsiniz. Ve “arkadaş” dediğiniz kişi bindiği gemiyi yakıyor borcu geri ödemeyerek.
Siz istediğinizde size soğuk mesaj yazmak yerine “canım biliyorum geciktirdim, ama lütfen bana biraz daha zaman ver, gerçekten sıkışığım” yazsa sorun olmayacak.
Ama o ne yapıyor? Size soğuk mesaj yazıyor.

Ben olsam paramı isterdim. Bir dahaki isteyişinde de vermezdim. Arkadaşlığımızı bu sebeple bozacaksa (ki bozulacaksa da benim bozmak için sebebim var, zeytinyağı gibi üste çıkmaması lazım) o zaman gitsin istediği yere benden uzağa.

Hahahaa guzelmis :),hayatim boyunca kimseden borc aldigimi hatirlamam. 500 tl yi skalsam yeter bana
Bol şans bence vermezse arkadaşlığınızı bitirin çünkü bu kişi sizi kullanıyor. İlkini vermemesi bile benim için bir acabadır.
Herkes sokaktan toplamıyor o parayı alın teri emek var o parada. Hakkınıza ikinci kez girmesine izin vermeyin.

Hayatim boyunca kimseden borc istemedim. Kolay kolay kimseye de vermedim. Senden baska isteyecek kimse yok deyince uzuldum kiyamadim verdim..
Iste sizin kiyamiyacaginizi bildigi icin size oyle soyluyor.Diger parayi da almamissiniz, bunun rahatligiyla istiyor.

Bu arkadasin taktigi mi acaba, baska isteyecek kimsen yok demek.

Arkadaşlığınız zarar görse pek hayırlı olur.Önceden de aynı şeyi yapmış sözüne sadık olsa verirdi çoktan.Bence unutun gitsin parayı.

Valla ben epey bir istedim. Ama ihtiyacım olduğundan değil. Yani bana ahlayıp vahlayıp keyfinden geri kalmadığı için sinirime dokundu. Bir kaç ay yazdım, aradım. Hep, şu gün bu gün diyerek erteledi. 2 sene geçti.

En son; "hamileyim, teyze oluyorsun" diye aradı. O günden sonra da içimden gelmedi borcu sormak. Eşim de; "boşver, uğraşma" deyince bıraktım.

Var yani böyle insanlar. Benimki de arada soğuk cevaplar verirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…