Borcunuzu istediğinizde arkadaşlığınız zarar görecek diye korkup paranızı isteyemiyorsanız eğer o arkadaşlığınız dünden zarar görsün,ben buna yakın arkadaşlık demem!!Merhaba. Cok sevdigim bir dostum var. Beraber yiyip ictigimiz gezdigim dolastigim . .bu arkadasim kac ay once bende 500 tl borc istedi. Bu aralar sikisik oldugumu ama yine de kendisi icin denklestirecegimi soyledim ve ertesi gunu parayi gonderdim. Verecegim dedigi tarihten 2 ay gecti hic ses etmedi. bende -Canim biliyorsun elim sikisik ne zaman.odeyebilirsjn dedim.. onumuzdeki ayin 15 de versem olur mu dedi. Tamam dedim. Bu ay yine sesi cikmiyor.
Bu arkadasima 6 yil once 250 tl borc vermistim. O paradan bir daha hic bahsetmedi. Ben istemedim o da vermedi. 1 kere bile kusura bakma odemedim , ödeyemedim demedi. O zamanlar bekardim ihtiyacim yoktu hic istemedim ama simdi evliyim 2 cocugum var sorumluluklarim var o paraya ihtiyacim var ve bunu kendi de biliyor. Istemezsem muhtemelen bunun da ustu kapanacak. Istesemde korkarim kac yillik arkadasligimiz zarar gorecek. Cunku ne zaman verebilirsin diye mesaj attigimda cok soguk cevap yazdi.
Siz olsaniz ne yapardiniZ. Ister miydiniZ? Yada yakin arkadasiniz size verdigi borcu geri istese ne hissedersiniz?
-Nasil osteyebilirim ne demeliyim?
Yok ben 250 den coktan bazgectim. 500 alsam yeterAradan biraz zaman gecsin bence bekleyin sonra siz de ondan borc istiyormus gibi yapip alin parayi ve vermeyin dostluk baska maddiyat baska eger borc diye aldiysa odeyecek isteyemiyorsaniz dedigim.gibi cok sikistim canim bi 700 lira lazim de al bi sekilde borc diye hadi kalan 50 de benden olsun derdim ya da onuda bi sekilde hesap odetir yine cikaririm yani napiyim ekmek aslanin karninda artik
Inanin cok dusundum ama arkadasima kiyamadim. Srnden baska kimseden isteyemem dedi.Borcunuzu istediğinizde arkadaşlığınız zarar görecek diye korkup paranızı isteyemiyorsanız eğer o arkadaşlığınız dünden zarar görsün,ben buna yakın arkadaşlık demem!!
Bi kere vermişsiniz ödememiş, 2. Yi verirken hiç düşünmediniz mi ya vermezse diye ya da bu ilkini vermedi bunu da vermez yok diyim diye...
Hiç yalan söyleyip bahane üretmenize gerek yok direk ben sana borç vermiştim lazım oldu onu ödeyebilir misin diyip isteyin , arkadaşınız da yüzsüzmüş hem borç alıyo hem ödemiyor insan yakın arkadaşlıktan utanır da sizin gibi düşünğr yakın arkadaşım ayıp olmasın vereyim diye siz demeden öderdi.Sizden yüz buluyor sankiInanin cok dusundum ama arkadasima kiyamadim. Srnden baska kimseden isteyemem dedi.
Hahahaa guzelmis :),hayatim boyunca kimseden borc aldigimi hatirlamam. 500 tl yi skalsam yeter banaNiye unutuyormuşsun ikisinide iste hatta düz hesap 1000 TL borç iste birazda o dolansın
Hayatim boyunca kimseden borc istemedim. Kolay kolay kimseye de vermedim. Senden baska isteyecek kimse yok deyince uzuldum kiyamadim verdim..Bir kere yaşamışsınız zaten, belli ki bu kişi aldığı borcu ödemiyor, neden bile bile bir borç daha verdiniz? Hem sizin de eliniz sıkışıkmış...
O sizi düşünmüyor, elim sıkışık demenize rağmen iki buçuk ay sizi oyalıyorsa, siz de arkadaşlığınızı düşünmeyin ve paranızı ısrarla geri isteyin.
Hayatında borç isteyebileceği tek kişi var. O da sizsiniz. Ve “arkadaş” dediğiniz kişi bindiği gemiyi yakıyor borcu geri ödemeyerek.Inanin cok dusundum ama arkadasima kiyamadim. Srnden baska kimseden isteyemem dedi.
Bol şans bence vermezse arkadaşlığınızı bitirin çünkü bu kişi sizi kullanıyor. İlkini vermemesi bile benim için bir acabadır.Hahahaa guzelmis :),hayatim boyunca kimseden borc aldigimi hatirlamam. 500 tl yi skalsam yeter bana
Iste sizin kiyamiyacaginizi bildigi icin size oyle soyluyor.Diger parayi da almamissiniz, bunun rahatligiyla istiyor.Hayatim boyunca kimseden borc istemedim. Kolay kolay kimseye de vermedim. Senden baska isteyecek kimse yok deyince uzuldum kiyamadim verdim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?