Yakın arkadaşım

"Dur simdi mesajda soyledin unuturum ben
Bebegin alnina not olarak yazin yanlislikla operiz falan" derdim sahsen ben

Tamam anliyorum temas istemiyor hakli olarak ama bunu soylemenin nezaketi var
"Aslinda misafir kabul etmiyorum su surecte canim, gelen giden opmek istiyor uyarmaktan bi hal oluyorum. Ama siz bilincli insanlarsiniz, basimi kasimaya vaktim bile olmuyor bazen. Buyrun bi kahvemi icin kusura bakma nolur" tarzinda birsey yazabilirdi.
Opecekseniz gelmeyin haa modunda biriymis
"iyi paspasin altina altininizi birakir zili calar kacariz" yazican boylesine 🥴

Ben olsaydım şu an bir şey demezdim. İleride biraz toparlanıp bebekli hayata alışınca, zaten arkadaşınızın moralinim yerine gelmesinden anlarsınız, lohusalıkta böyle demiştin aşkolsun gibi böyle yumuşak bir şekilde ifade ederdim.

Benim yakın arkadaşım doğum yaptı 3 ay sonra gittim ziyaretine ve o kadar gergindi ki inanamadım. Ama elinde değildi biliyordum, hiç problem etmedim üstüme de almadım. Şimdi 8 ay oldu eski haline döndü. Ona dedim ki iyi gördüm seni, valla gerginlikten boynum tutulmuştu geçen sefer diye espri yaptım. Birlikte güldük. Oluyor böyle şeyler yani.
Sanırım alınganlık ettim durduk yere ama bilmiyorum onlar gelseydi benim şuan yaşadığım yerde annemde olsa bebeğim yeni de doğmuş olsa başımla beraber ağırlardm açıkçası eşimde öyle rahat ettirirdik kaç gün olursa olsun . Veya onlar daha gelmeden bak bebeği opmeyin falan da demezdim herkes bir olmuyor ama alındım 😔

"Dur simdi mesajda soyledin unuturum ben
Bebegin alnina not olarak yazin yanlislikla operiz falan" derdim sahsen ben

Tamam anliyorum temas istemiyor hakli olarak ama bunu soylemenin nezaketi var
"Aslinda misafir kabul etmiyorum su surecte canim, gelen giden opmek istiyor uyarmaktan bi hal oluyorum. Ama siz bilincli insanlarsiniz, basimi kasimaya vaktim bile olmuyor bazen. Buyrun bi kahvemi icin kusura bakma nolur" tarzinda birsey yazabilirdi.
Opecekseniz gelmeyin haa modunda biriymis
"iyi paspasin altina altininizi birakir zili calar kacariz" yazican boylesine 🥴
Tabii canım her şeyin makul bir söyleyiş tarzı var bu mesajda olacak bir şey değildi zaten evine gittiğimiz zaman olur da hadsizlik edip öpmeye kalkarsak alerjisi var öpmeyin dese o kadar kırılmazdım ama daha evine gitmeden hiç vaktim yok çocuğu da öpmeyin demesi gerçekten bana dokundu 😏

bu insanların nasıl akrabaları var bilmiyorum ama benim hiçbir akrabam kucağına bile almak istemedi. Öpmek ne alaka. Bir davet et arkadaşını fazla yanaşırsa dokunma diye uyarırsın. Gelmenizi istemiyor bence.

Selamlar kizlar benim konum şu. Yakın bir arkadaşım vardı geçen seneye kadar 5 senelik arkadaşm eşlerimizde yakın arkadaş yediğimiz içtiğimiz gittiğimiz yerler hep birdi . Sonra benim çocuğum oldu çok sıkıntılarla ve enfeksiyon ile doğdu tedavi gördü birkaç ay bebek görmeye gelmek istediler tabiki dedim Buyrun altın taktılar oysa çocuğum kolik.ve sürekli ağlayan bir çocuktu neyse birkaç ay geçti biz başka bir memlekete iş dolayısıyla taşındık tayin çıktı ama eski yaşadığımız yerde yani İzmirde bazı işlerimiz vardı bu arada o arkadaşımizin da bebeği oldu hazır gelmişken hem bebeği görelim hem de ödünç olarak altınini takalım dedik aradık 1 saat anca duracaktık zaten annem bizde kusura bakmayın dedi neyse dedim demek ki yalnız olmak istiyorlar başka arkadaşlarımızı gördük ve tekraar memleketimize döndük geçenlerde mesajlaşıyoruz dedim ki biz tekrar İzmir'e geleceğiz İnşallah bebeğini görmeye geliriz işte bebeği 4 aylık oldu ..ben tuvalete gitmeye bile vakit bulamıyorum sonra dedi ki siz ne kadar bebeğinizi içten severdiniz yalnız ben öpmeye sarılmaya falan izin vermem haberiniz olsun .. nasıl bir saçmalıktır hafta sonu yine İzmir'e gidicez ama çok kırıldım hiç gidesim kalmadı siz olsanız ne yapardınız
Giderdim, mesafeli durup kalkardim.
Görev icabı ziyaret gibi düşünürüm.

Sonraki iliskinin devamina ise sonra karar veririm ama bir süre soguyup görüşmezdim diye de düşünüyorum.
Sonra bi ara unutup affedesim gelmişse yine görüşürüm bi zaman sonra. Ama mesafeli.

bu insanların nasıl akrabaları var bilmiyorum ama benim hiçbir akrabam kucağına bile almak istemedi. Öpmek ne alaka. Bir davet et arkadaşını fazla yanaşırsa dokunma diye uyarırsın. Gelmenizi istemiyor bence.
Kadında nasıl bir tramva olduysa artık...

Benim de öyle olmuştu. Minicik bebeği öpmeye kalkıyorlardı. Pis elleriyle gelip almaya çalışıyoriardı. Gördüklerime söyledim.. Bu nedenle eşmin teyze kişisiyle konuşmuyorum.. Hakaret etti kadın... Psikolojisini bozmuşlardır. Dert etmeyinn. Giderseniz de uzak durun bebekten...

Bence eşin arkadaşıyla dışarda buluşup bir çay içsin. O arada hayirli olsun diyip altını versin. Evine gitmeyin. Kadın gelmenizi istemiyor. Lohusa kafası, anlamak zor. Ben de iki cocuk büyüttüm. O zamanki halimi şimdi görsem suratıma bakmam valla 😁

Lohusa depresyonunda olabilir. O gün annem var gelmeyin demiş belki evde huzursuz ortam vardı kavga vs. pskilojisi kötüymüştür. Ben çok alınmazdım yakın arkadaşmıssınız sonuçta bir de ilk bebeğiyse biraz buldumçuk olunabiliyor. Benm eltimde öyleydi şimdi anlatırken o günleri gülüyor haline 😃

Sanırım alınganlık ettim durduk yere ama bilmiyorum onlar gelseydi benim şuan yaşadığım yerde annemde olsa bebeğim yeni de doğmuş olsa başımla beraber ağırlardm açıkçası eşimde öyle rahat ettirirdik kaç gün olursa olsun . Veya onlar daha gelmeden bak bebeği opmeyin falan da demezdim herkes bir olmuyor ama alındım 😔
Yok yok kendinizi asla suçlamayın, sonuçta tavrı kötü olabilir sizin de alınmanız normal. Sadece empati yaparsak belki biri geldi şapur şupur bebeği öptü, kadın sinir oldu. Her şeye fazla tepkili, fazla önlem alıcı bir dönem sonuçta. Bebeğini korumak için sürekli bir tehlike varmış gibi davranıyor, sürekli ileriyi düşünüp önlem almaya çalışıyor. Aslında kendine ekstra yük yüklüyor, eminim bebeğini babasından bile sakınıyordur korumaya çalıştığı için. Bu duygular bitince normale döner.

Hele ki şimdilerde instagrama öyle videolar yükleniyor ki insan bebeğine sürekli zarar verdiği, her hareketinin ileride travmatik olabileceği korkusuyla ekstra çaba harcıyor.

Bir de psikoloğum şöyle demişti “eğer bir hata sistematik değilse daha affedici olunabilir”. Yani bu tür kalp kırmalar bu dönem dışında devam ederse görüşmenize gerek yok gerçekten ama size altın taktığına göre değer veriyordur, dönem dönem o da zorlanıp ters davranabilir. Kimsenin kum torbası olmayın bununla birlikte böyle olaylarsa tek kalemde silinmez insanlar.

Selamlar kizlar benim konum şu. Yakın bir arkadaşım vardı geçen seneye kadar 5 senelik arkadaşm eşlerimizde yakın arkadaş yediğimiz içtiğimiz gittiğimiz yerler hep birdi . Sonra benim çocuğum oldu çok sıkıntılarla ve enfeksiyon ile doğdu tedavi gördü birkaç ay bebek görmeye gelmek istediler tabiki dedim Buyrun altın taktılar oysa çocuğum kolik.ve sürekli ağlayan bir çocuktu neyse birkaç ay geçti biz başka bir memlekete iş dolayısıyla taşındık tayin çıktı ama eski yaşadığımız yerde yani İzmirde bazı işlerimiz vardı bu arada o arkadaşımizin da bebeği oldu hazır gelmişken hem bebeği görelim hem de ödünç olarak altınini takalım dedik aradık 1 saat anca duracaktık zaten annem bizde kusura bakmayın dedi neyse dedim demek ki yalnız olmak istiyorlar başka arkadaşlarımızı gördük ve tekraar memleketimize döndük geçenlerde mesajlaşıyoruz dedim ki biz tekrar İzmir'e geleceğiz İnşallah bebeğini görmeye geliriz işte bebeği 4 aylık oldu ..ben tuvalete gitmeye bile vakit bulamıyorum sonra dedi ki siz ne kadar bebeğinizi içten severdiniz yalnız ben öpmeye sarılmaya falan izin vermem haberiniz olsun .. nasıl bir saçmalıktır hafta sonu yine İzmir'e gidicez ama çok kırıldım hiç gidesim kalmadı siz olsanız ne yapardınız
altını baska sekılde gonderın evınede gıtmeyın ıstemıyor bosverın deger vermeyın

Kimisi doğumdan sonra uzun süre ciddi korumacı içgüdüsüne kapılıyor kimse yalap şalap herkesin yenidoğan cocugu öpmesini istemez ama yakın arkadaslarim canimdir yani benim yakin arkadasim kv sinin ellemesini istemiyordu ağzı pis kokuyo diye tiksinmis 😂😂 o öperdi biz arkasından bebegi yikardik hay allah 😂😂😂 neyse belki ağır atlatıyordur yinede saygi duymak lazim bende hasta biri gelecek diye panik yapmistim hep biri gelecek oldugunda hastalik yok degilmi diyordum suan utaniyorm o yaptigimdan gidin altininizi takin az oturun kalkin o bi travmalarini yensin sonra uzun uzun hasret giderirsiniz 😂

Ayy ne gereksiz insanlar, ne konuşmasını bilmeyen insanlar var ya. Gitmeyin, ben birdaha teklif etmezdim. Darilmazdim, küsmezdim ama mesafemi koyardim.

Kimisi doğumdan sonra uzun süre ciddi korumacı içgüdüsüne kapılıyor kimse yalap şalap herkesin yenidoğan cocugu öpmesini istemez ama yakın arkadaslarim canimdir yani benim yakin arkadasim kv sinin ellemesini istemiyordu ağzı pis kokuyo diye tiksinmis 😂😂 o öperdi biz arkasından bebegi yikardik hay allah 😂😂😂 neyse belki ağır atlatıyordur yinede saygi duymak lazim bende hasta biri gelecek diye panik yapmistim hep biri gelecek oldugunda hastalik yok degilmi diyordum suan utaniyorm o yaptigimdan gidin altininizi takin az oturun kalkin o bi travmalarini yensin sonra uzun uzun hasret giderirsiniz 😂
Yani zaten küçücük bir bebeği yalayıp yutacak halimiz yok en fazla hani koklarsın belki bir küçük öpersin alnından elinden ama mesela dudağımda uçuk olsa veya hasta olacağımı hissetsem bebeğin yanından bile geçmem hatta o eve dahi girmezdim bilmiyorum Bir anda mesaj da böyle bir şey konuşunca moralmen düştüm

Ayy ne gereksiz insanlar, ne konuşmasını bilmeyen insanlar var ya. Gitmeyin, ben birdaha teklif etmezdim. Darilmazdim, küsmezdim ama mesafemi koyardim.
Uzun zamandır konuşmuyorum zaten hatta belki saçma olacak ama durumlarıma bakmasını bile engelledim çünkü durumlarıma hep mesaj atan biriydi bilemiyorum fazla alınganlık etmiş olabilirim😏

Back