Sivilceli Ciltler yağsız tuzsuz patlamış mısır

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

ena

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2009
146
2
arkadaşlar biliyoruz ki patlamış mısır sivilcenin oluşumunu sağlayanlar arasında top 10dadır.. Fakat merak ettim de yağsız tuzsuz olunca da sivilce yapar mı ??:bbo: kafam karıştı.. bana yardımcı olursanız sevinirim, fikirlerini bekliyorum ..

bildigim kadarıyla yagsız tuzsuz seylerin bir zararı yok:uhm:

zaten sivilcelerin yedigimiz seylerden kaynaklandıgı da tam bilinmiyor. ama yine de dikkat etmek lazım.

Son düzenleme:
bence de öyle ama sabah yaptım yedim biraz hatta bir kase bile deil ama çenemde sivilce çıktı =/ başka birşeyden kaynaklanmış olabilir mi ?? mesela çok fazla acı yedim ??

bence de öyle ama sabah yaptım yedim biraz hatta bir kase bile deil ama çenemde sivilce çıktı =/ başka birşeyden kaynaklanmış olabilir mi ?? mesela çok fazla acı yedim ??

acının sivilce yaptıgını sanmıyorum. muhtemelen patlamıs mısırlardan olabilir.

Sabah yapıp yediğin bir şeyin akşamına sivilce yapması imkansız.Bu muhtemelen senin cildinden,daha önce yediğin bir şeylerden veya makyaj ürünlerinden vs. kaynaklanıyordur.

Patlamış mısır ona alerjin olmadığı sürece sivilce yapmaz.Sivilce yapan şey yağlı besinlerdir.
Yani patlamış mısırı yağlı-tuzlu yaparsan sivilce olur ama yağsız tuzsuz yaparsan olmaz.
Yağlı mısır yersen de hemen sivilce çıkmaz,en azından 1-2 gün alır.Sabahtan akşama sivilce yapmaz hiç bir besin.

acı şeyler sivilce yapıyor maalesef.
yağlı, acı ve baharatlı şeylerden, bir de asitli içeceklerden uzak durmak lazım.
ha duruyor muyum, hayır :)

Ben yarım saat önce yedim yağlı ve tuzlu seviyorum patlamış mısırı genelde. Sivilce çıktı hemen yanaklarımda =(

X