Bizimkilerin ortası yokta ondan
Duygusaliz kıyamıyoruz falan ama bizimkilerin yani şuan hala öyle insanlar var ama geçmişte daha coktu ona istinaden yazıyorum tek bildikleri
Bu çocuk aç
Üşür
küçük
kucağa alıştırma
şuan benim bebek 3.ayına girdi daha ya 1 haftalık ya 10 günlüktü esim cocugu kucağına mi al mis napmis o esnada ben baska bişeyle ilgileniyordum kayınvalidem kucağa alışmasın diyordu kocama
ben hic takmadım suanda kucağımda hep çünkü oyle birşey yok
Mesela dün bir yerden dönüyoruz cocuk cok huysuzlandı
oğlumda biraz gıcıklık vardır. Arabada klima açık cocugun üstünü örtmüş tepesine kadar muslin örtüyle kaynana
Geçende çorap giydirmeye çalıştı giydirmedim
Ve bu düşüncedeki kişiler cocuk yeter ki ağlamasın yeter ki sussun diye herseyi yapardı zamanında. Kafasını dinlesin diye. Iste o herseyi önune sunup susturduklari çocuklar biziz
neyse bizimkiler oyle olmayacak insallah bazı seyler bizim elimizde çünkü.
Mesela cocuk uyusun bende rahatıma bakayim diye gece vakti cocuga biseyler yedirirlerdi muhallebi falan bebege yani. Kendisi yese acaba yatabilir mi o muhallebiyi.
Suanda bu ınsanların torunları iste sizin anlattiginiz gibi çocuklar. Çünkü çocukları onu gördüğü için uyguluyor. Bakmayın hala bilinçsiz insan çok hem cocuk bakımında hem yetistirmesinde. Evet bazı seyler çocuğa gore şekilleniyor büyük konuşup atip tutmak doğru değil ama bazı seyler de bizim elimizde diye düşünüyorum.