• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yabancı sevgili, Anne hisleri, Evlilik isteği... Karmakarışığım...

harmoni_

:) احلي حسوني بلدنيا
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2010
870
86
73
Nereden başlayayım nasıl toparlayayım, inanın karmakarışığım... Kafama herşey aynı anda hücum ediyor... Uzun olabilir...

Bunlar eski konularım...

http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/591880-peki-simdi-olacak-o-arap-turk.html

http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/631406-evlenmek-istegim-caresizligim-yardim-lutfen.html

Elhamdülillah çok güzel bir aşk nasip etti Rabbim bana. Hayatımda ilk kez gözüm bu kadar karardı, bu kadar içten sevdim sanırım. Onun gözlerinde gördüm o Fatıma'nın Ali'ye duyduğu aşkı, Onun gözünde gördüm Muhammed(sav)'in Hatice'ye gösterdiği muhabbeti. Bu kez sevdim çok derinden...

1 yıl oldu ilişkimizin başlayalı. Herşey çok güzel gidiyordu. İkinci başlıkta bahsettiğim gibi en sonunda Türkiye'ye gelince yüzyüze çok net ve öz şekilde konuştum. Evlilik konusunda çekimser olduğunu biliyordum ama ilk tepkisi benim için tam bir hayal kırıklığı oldu. Yani ne bileyim benimle açık açık konuşmasını bekliyordum. Ama cevaplar kaçamak oldu. En sonunda ben de dayanamadım ve kavga çıkardım. Ben kız halimle sana gelip böyle bir konuyu açıyorum sen kaçıyorsun. Hangimiz kız hangimiz erkek dedim. Başladım bağırmaya. Sonra anladı ne halt yediğini ve beni sakinleştirdi. Durumunu anlattı, özel bir durumu var.. Ama hiç birşeye engel değil. Sadece cesareti yok isteği yok... Oysa ben her türlü savaşmaya hazırken onun bu derece çekimser kalması... Çok yaralandım... Sadece bir daha asla bu konuyu açmayacağımı rahat olacağını söyledim ve çıktım gittim.

Günlerce karşılaştık okulda herşey normal ve biz sadece iki arkadaşmışız gibi davrandım. Unutmaya çalıştım. Olmadı.. Bir şekilde yine yollarım ona çıkıyor... Sonra bir gün dışarı davet etti. Bana güzel bir kolye satın almış. Özür diledi. Evlilik hakkında tek bir şey söyledi o da şu oldu: "Keşke Iraklı olsaydın, herşey çok daha kolay olurdu."

İkinci kez korkaklığını vurdu yüzüme... Yine dağıldım... Ama lanet olasıca kalbim dayanamıyor, dayanamıyor işte Ona.Tek diyebildiğim, "ben artık bu konuyu açmak istemiyorum, devam edelim kaderde ne varsa o olur ben seni kaybetmek istemiyorum" oldu. Üç yakın kız arkadaşım peşpeşe evlendi bu son 3 ay içerisinde. Birkaç tanesi nişanlandı. Nasıl içim gitti onları mutlu görünce. Hayır kıskançlık değil bu, Allah onları iki cihanda mutlu etsin.. Ama ben herşeyimle hazırken, istiyorken, seviyorken, karşımdakinin benden fersah fersah geride olması mahvetti beni... Sustum sadece susabildim... Sonra bir gün bilgisayardan arkadaşlarımın nişan ve düğün fotoğraflarına bakıyordum dayanamadım ağlamaya başladım, gördü beni geldi yanıma oturdu. Baktı baktı... Neyin var dedi bilmiyormuş gibi. Yok birşey tabi ki.... Sonra bir anda dünyanın en anlayışlı adamı oluverdi. Anlıyormuş beni, normalmiş.... Dayanamadım anlama beni bu konuda, sorma, konuşma deyip kovdum odadan.

Hep problem varmış gibi anlatıyorum ama beynim saplandı o konuya...Aslında çok mutluyum onunla. Gerçekten mutluyum. Ama konu evlilik olunca canım yanıyor, çok yanıyor... Herşey daha güzel olabilecekken kaçıyor gibi geliyor... Dün doğum günüydü, annem yanıma ziyarete gelmişti. Bizi çok iyi arkadaş olarak biliyor. Madem doğum günü davet edelim gelsin yemeğe hem de kutlarız dedi. Davet ettik geldi o da. Yemek yedik muhabbet ettik. Pasta almıştım doğum günü için, kutladık.. Herşey güzeldi... Ta ki annem ona "Kızım bu şehirde yalnız diye çok üzülüyordum ama senin gibi biri var ona sahip çıkan abisi gibi hep destek oluyorsun" diyene kadar. Teşekkür etti, ve konuyu değiştirdi...

Yıkıldım ben çöktüm... Anneme bile anlatamadım aylardır, o da karşı çıkmadı. Ben senin erkek arkadaşınım annem neden böyle dedi diye sormadı... Ve dün gece annem uyumadan önce "Çok iyi bir çocuk çok muhabbetli, ahlaklı maşallah ama onda beni iten birşey var sebebi ne bilmiyorum" dedi. Annem uyudu ama bana dün geceden beri uyku haram... Anne hissi sonuçta.

Çok karıştım be kızlar, yüreğim yanıyor adı bile aklıma gelse, ama içim boşalıyor hergün acı çekiyorum....

İçim acıdı...:ssz:
Evlenmeye adım atmıyorsa bitir derim...
Daha çok üzüleceksin diye korktum ne yalan söyleyeyim...:ssz:

Anneler durduk yere , her şey bu kadar güzelken hissilerini devreye sokmaz , emin ol.

Sana keşke dediği cümle var ya , keşke şu milletten olsaydın diye adres gösterdiği ...

İşte sor kendine , sen hiç keşke dedin mi ona ? Keşke Türk olsaydın dedin mi ? Keşke dedin mi içindeki aşka ...

O diyorsa , sorun var demektir .Korkaklıktır , aileden çekinmektir , olamayacağını düşünmektir ...Odur budur şudur ama bir sorun vardır işte ...

Iliskini baslayali daha 1 yil olmus.. cok cok uzun bir zaman degil yani. Niye bu kadar israr ediyorsun evlilik icin? Unutma sen ona israr ettikce o evlilik fikrinden daha da soguyacaktir.evlilik nedenin diger kiz arkadaslarinin evlenmesi olmasin.. biraz zamana birak..

acaba senden sakladığı annenin hissettiği bişilermi var ki.senin bile hissedemediğin mesela.evlilikten kaçma nedeni.çünkü ırklar durumlar bu kadar engel olmaz.sen nasıl sorun etmiyorsan o da etmezdi ama başka bir sebep belki?

Kardesim ben onu bunu bilmem senin hayatin insallah mutlu olacagin seklde olur hersey ama bu annelerin kalben kuvulleri hic bos degil:27:
annem kime ne hissettiyse cikmistir ana yuregu hisseder lafi dogru yani biseyler olmayacak gibiyse Rabbim istemiyodur bunu unutma tabi belkide ugrasmak gerekiyidur ygruna buna sen karar vereceksin:)
mutluluklar

Annen nıye öyle dedı acaba?sordun mu?
erkek arkadaşın korkak, ıstese onu bunu bahane etmezdı ..
ya da sana söylemedığı bırşey var
aklıma başka bırşey gelmıyor
eğer bu ınsanla evlenmek ıstıyorsan zaman kaybetme bence, bu adam senı oyalıyormuş gıbıme geldı malesef :50:

Nereden başlayayım nasıl toparlayayım, inanın karmakarışığım... Kafama herşey aynı anda hücum ediyor... Uzun olabilir...

Bunlar eski konularım...

http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/591880-peki-simdi-olacak-o-arap-turk.html

http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/631406-evlenmek-istegim-caresizligim-yardim-lutfen.html

Elhamdülillah çok güzel bir aşk nasip etti Rabbim bana. Hayatımda ilk kez gözüm bu kadar karardı, bu kadar içten sevdim sanırım. Onun gözlerinde gördüm o Fatıma'nın Ali'ye duyduğu aşkı, Onun gözünde gördüm Muhammed(sav)'in Hatice'ye gösterdiği muhabbeti. Bu kez sevdim çok derinden...

1 yıl oldu ilişkimizin başlayalı. Herşey çok güzel gidiyordu. İkinci başlıkta bahsettiğim gibi en sonunda Türkiye'ye gelince yüzyüze çok net ve öz şekilde konuştum. Evlilik konusunda çekimser olduğunu biliyordum ama ilk tepkisi benim için tam bir hayal kırıklığı oldu. Yani ne bileyim benimle açık açık konuşmasını bekliyordum. Ama cevaplar kaçamak oldu. En sonunda ben de dayanamadım ve kavga çıkardım. Ben kız halimle sana gelip böyle bir konuyu açıyorum sen kaçıyorsun. Hangimiz kız hangimiz erkek dedim. Başladım bağırmaya. Sonra anladı ne halt yediğini ve beni sakinleştirdi. Durumunu anlattı, özel bir durumu var.. Ama hiç birşeye engel değil. Sadece cesareti yok isteği yok... Oysa ben her türlü savaşmaya hazırken onun bu derece çekimser kalması... Çok yaralandım... Sadece bir daha asla bu konuyu açmayacağımı rahat olacağını söyledim ve çıktım gittim.

Günlerce karşılaştık okulda herşey normal ve biz sadece iki arkadaşmışız gibi davrandım. Unutmaya çalıştım. Olmadı.. Bir şekilde yine yollarım ona çıkıyor... Sonra bir gün dışarı davet etti. Bana güzel bir kolye satın almış. Özür diledi. Evlilik hakkında tek bir şey söyledi o da şu oldu: "Keşke Iraklı olsaydın, herşey çok daha kolay olurdu."

İkinci kez korkaklığını vurdu yüzüme... Yine dağıldım... Ama lanet olasıca kalbim dayanamıyor, dayanamıyor işte Ona.Tek diyebildiğim, "ben artık bu konuyu açmak istemiyorum, devam edelim kaderde ne varsa o olur ben seni kaybetmek istemiyorum" oldu. Üç yakın kız arkadaşım peşpeşe evlendi bu son 3 ay içerisinde. Birkaç tanesi nişanlandı. Nasıl içim gitti onları mutlu görünce. Hayır kıskançlık değil bu, Allah onları iki cihanda mutlu etsin.. Ama ben herşeyimle hazırken, istiyorken, seviyorken, karşımdakinin benden fersah fersah geride olması mahvetti beni... Sustum sadece susabildim... Sonra bir gün bilgisayardan arkadaşlarımın nişan ve düğün fotoğraflarına bakıyordum dayanamadım ağlamaya başladım, gördü beni geldi yanıma oturdu. Baktı baktı... Neyin var dedi bilmiyormuş gibi. Yok birşey tabi ki.... Sonra bir anda dünyanın en anlayışlı adamı oluverdi. Anlıyormuş beni, normalmiş.... Dayanamadım anlama beni bu konuda, sorma, konuşma deyip kovdum odadan.

Hep problem varmış gibi anlatıyorum ama beynim saplandı o konuya...Aslında çok mutluyum onunla. Gerçekten mutluyum. Ama konu evlilik olunca canım yanıyor, çok yanıyor... Herşey daha güzel olabilecekken kaçıyor gibi geliyor... Dün doğum günüydü, annem yanıma ziyarete gelmişti. Bizi çok iyi arkadaş olarak biliyor. Madem doğum günü davet edelim gelsin yemeğe hem de kutlarız dedi. Davet ettik geldi o da. Yemek yedik muhabbet ettik. Pasta almıştım doğum günü için, kutladık.. Herşey güzeldi... Ta ki annem ona "Kızım bu şehirde yalnız diye çok üzülüyordum ama senin gibi biri var ona sahip çıkan abisi gibi hep destek oluyorsun" diyene kadar. Teşekkür etti, ve konuyu değiştirdi...

Yıkıldım ben çöktüm... Anneme bile anlatamadım aylardır, o da karşı çıkmadı. Ben senin erkek arkadaşınım annem neden böyle dedi diye sormadı... Ve dün gece annem uyumadan önce "Çok iyi bir çocuk çok muhabbetli, ahlaklı maşallah ama onda beni iten birşey var sebebi ne bilmiyorum" dedi. Annem uyudu ama bana dün geceden beri uyku haram... Anne hissi sonuçta.

Çok karıştım be kızlar, yüreğim yanıyor adı bile aklıma gelse, ama içim boşalıyor hergün acı çekiyorum....

Benden sana tavsiye uzak dur 5 yil almanla beraberdim sevdim evlencektik ama vazgectim inan bana bu 5 yil icinde o kadar sorun yasadikki gerek dil, gerek din, gerek kültür olsun illa bir yerde patlak veriyor inan bana.. Simdi düsünüyorumda iyiki evlenmemisim yoksa 2 yil bile dayanmazdi inanki.. Cevremde o kadar cok kisi varki evlenip ama sonra ayrilan cok nadir mutlu olan..bence yol yakinken vazgec bu sevdadan ayrica sen sen ol aileni asla karsina alma cok pisman olursun yarin ertesi gun bir sey olsa onlar snein arkanda durcak olan sana kapilarini accak olan

Kızlar bugün buluştuk, yolda giderken yazdıklarınızı okudum. Oturduk sohbet muhabbet. Evlilik konusunu açtım, neden bu kadar çekimsersin diye. Hani benimle evlenmek konusunda değil, evlilik konusunda yani...

Kendinden emin olamadığını söyledi. Bugüne kadar ki en uzun ikinci ilişkisi olduğumu beni çok sevdiğini ama evlenirsek çok üzüleceğimden korktuğunu anlattı. Biraz daha detaya inince aslında anladım derdini. Onların kültürlerinde kadın çalışmaz evde oturur sadece eşine hizmet eder. Tabi çok detaylı bunlar hep harika açıklamaları var amenna.. Ama sonuçta burasıda Irak gibi bir ülke değil durumu açıkladım. Mesela ben sana çalışma dersem ileride çok mutsuz olacaksın, işini para için değil çok sevdiğin için yaptığını biliyorum, ama çalışırsan da ben mutsuz olacağım sana yetemiyormuşum gibi hissedeceğim diyor. Sonra mezhep farkı var aramızda. O şia ben sünni.. O pek problem yapmamaya çalışsa da içinde bir yerde huzursuz, ve ailesinden çekiniyor. Ufak tefek problemler değil aslında çekindiği şeyler ama benimle açık yüreklilikle paylaşmak yerine kaçak dövüşmesi kızdırıyor beni... Bugün elinde koca bir demet çiçekle geldi yanıma özür diledi son zamanlarda çok üzdüm seni dedi. Ben seni gerçekten çok seviyorum üzüyorum farkındayım ama anlamaya çalış dedi...

Bilmiyorum, bugün konuşunca biraz rahatladım ve önümü daha net görüyorum. Ailemi çiğnemek hele ki annemin lafını görmezden gelmek gibi bir niyetim zaten yok. Ama işte çok seviyorum. Dayanamıyorum ben ona. Böyle boynunu büküp konuştuğunda yüreğim yanıyor...

- Bu arada niye evlilik diye bu kadar ısrarcısın diyen olmuş. Ben yarın evlenelim demiyorum zaten. Ama insan da geleceği hakkında plan yapmak istiyor.-

Back