İngilizce c1 seviyesine kadar dil kurslarıyla gelmiş birisi olarak biraz konuşayım.
Tamamen kişide biten bir olay haftada 8 saatlik bir kurs eğitimi veriliyor, minimum olarak. Ama sen kendin çabalamadığın, oturup saatlerce kelimeleri ezberleyip cümle kurmaya çalışmadığın, grameri kafanda oturtmaya uğraşmadığın müddet o kurslar hiç bir fayda sağlamıyor. Zira kurslara o kadar para verip hâlâ A1 seviyesinde olanlar var. Ve bence dil öğrenmekte bizim en büyük eksiğimiz türkçe gramerine tam hakim olamamak. Bunu diyorum ve karşılık olarak 'bebekler gramer ile öğrenmiyor ama' denmesin çünkü dil öğrenmek ve dil edinmek arasında büyük bir fark var.
Kendimden konuşmaya devam edersem şu an arapça öğreniyorum ve herhangi bir kursa gitmeden. İnternet bir derya, bir sürü gramer videoları var onları takip ediyorum ve sözlük okuyorum. Kendi kendime konuşuyorum, kendime soru sorup cevaplıyorum, bence çok önemli bir şey bu, dili olabildiğince hayatıma katmaya çalışıyorum. Bu şekilde yapıyorum. Başka nasıl tavsiye verebilirim bilmiyorum. Ama kendini hevesinizi taze tutmaya çalışıp çabalayarak öğrenirsiniz, hayatta hiç bir şey imkansız değil
Ve unutmadan ilerde çok seri bir şekilde konuşacağımı düşünerek kendimi motive ediyorum. Hatta itiraf edeyim kendi kendime konuşurken baya sallayıp cümle kuruyorum ama bunun çok faydasını gördüm. Erkek arkadaşım arap, onun teşvikleriyle yine bilmiş bir edayla konuşurken bana " aferin doğru cümleler kuruyorsun" demişliği vardır. tabi sonradan motive için öyle dediğini itiraf etti
ama utanmadan, birazcıkta sallayarak
konuşmaya çalışmak önemli