Yabancı dil için kurs gerekli mi?

GizliBirUye

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2018
148
96
Benim biraz ingilizcem var fakat düzenli bir şekilde çalışmıyorum bu konuda iradeli değilim maalesef, bir kursa yazılsam disipline girer miyim sizce? Aslında dil öğrenmek için kursların gerekli olduğunu düşünmüyorum ama diğer türlü de bir yol alamıyorum. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

İngilizce c1 seviyesine kadar dil kurslarıyla gelmiş birisi olarak biraz konuşayım.

Tamamen kişide biten bir olay haftada 8 saatlik bir kurs eğitimi veriliyor, minimum olarak. Ama sen kendin çabalamadığın, oturup saatlerce kelimeleri ezberleyip cümle kurmaya çalışmadığın, grameri kafanda oturtmaya uğraşmadığın müddet o kurslar hiç bir fayda sağlamıyor. Zira kurslara o kadar para verip hâlâ A1 seviyesinde olanlar var. Ve bence dil öğrenmekte bizim en büyük eksiğimiz türkçe gramerine tam hakim olamamak. Bunu diyorum ve karşılık olarak 'bebekler gramer ile öğrenmiyor ama' denmesin çünkü dil öğrenmek ve dil edinmek arasında büyük bir fark var.

Kendimden konuşmaya devam edersem şu an arapça öğreniyorum ve herhangi bir kursa gitmeden. İnternet bir derya, bir sürü gramer videoları var onları takip ediyorum ve sözlük okuyorum. Kendi kendime konuşuyorum, kendime soru sorup cevaplıyorum, bence çok önemli bir şey bu, dili olabildiğince hayatıma katmaya çalışıyorum. Bu şekilde yapıyorum. Başka nasıl tavsiye verebilirim bilmiyorum. Ama kendini hevesinizi taze tutmaya çalışıp çabalayarak öğrenirsiniz, hayatta hiç bir şey imkansız değil :KK66:Hoppa:KK39:

Ve unutmadan ilerde çok seri bir şekilde konuşacağımı düşünerek kendimi motive ediyorum. Hatta itiraf edeyim kendi kendime konuşurken baya sallayıp cümle kuruyorum ama bunun çok faydasını gördüm. Erkek arkadaşım arap, onun teşvikleriyle yine bilmiş bir edayla konuşurken bana " aferin doğru cümleler kuruyorsun" demişliği vardır. tabi sonradan motive için öyle dediğini itiraf etti :KK23:ama utanmadan, birazcıkta sallayarak :sus:konuşmaya çalışmak önemli :KK66:

Türkiye'de yanlış bir algı var. kurslarda, okullarda ingilizce de gramer öğretiyorlar. çok gittim. üni de hazırlık okudum. ingilizce öğrenicem diye. ama mantık hep aynı. gramer. çok yanlış. yeni doğan bebek dilini öğrenirken gramer mi öğretilir yoksa. konuşmamı, yeni kelimemi. gramer sonra ki aşamadır. çocuğa yürümeyi öğretmeden koşmayı öğretmek gibi bir şey. boşuna kurslara para harcamayın. kendiniz evde. telefonda çok güzel uygulamalar var. indirin kimisi aylık yıllık para istiyor. hatta bir tanesi yabancı hoca. skype de bağlanıp ingilizce konuşuyorsun onla. video izleyin bol bol. pratik konuşma. sonra gramer zeten öğrenirsiniz.
yani şöyle düşünün. biz konuşmaya başlarken gramerden başlamadık dimi. konuşmadan başladık. sonra okuma yazma. sonra gramer. sırala bu şekilde olmalı.

X