• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yabancı damat - kız isteme töreni karmaşası

Neden gitmiyorsunuzki istiyorsa gidin bi kaç günlüğüne sizede değişiklik olur sevgilinizde aile ortaminizi görsün babanizi nda istediği olsun yine yapın nikahinizi sevgilinizede öğretin nasıl kız istendiğini ay çok tatlı olur

Bazen insan yetisme seklinden uzaklasamiyor. Mantiksiz olsada. Yani baban bu kültür ile yetismis, sade nikahi istemiyor gibi. Baban inglizce biliyormu? Sevgilinin ailesinindemi gelmesini istiyor? Yani isteme hangi dilde, nasil olacak sordunmu babana?

Ve beraber bir yerden sifirdan baslamak, aranizdaki bagi güclendirir bence. Bol sans diliyorum sana.

Çok teşekkür ederim.
Evet benim ailem İngilizce biliyor. Ailesinin gelmesi konusunda ısrarcı değil ama gelseler mutlu olur eminim. Belki gitsek töreni falan boşverin der babam bilmiyorum, bana şu an süreci uzatmak istiyor gibi geliyor. Erken buluyor çünkü evlilik kararımızı.

Neden gitmiyorsunuzki istiyorsa gidin bi kaç günlüğüne sizede değişiklik olur sevgilinizde aile ortaminizi görsün babanizi nda istediği olsun yine yapın nikahinizi sevgilinizede öğretin nasıl kız istendiğini ay çok tatlı olur

İnanın birkaç günlüğüne gidecek mesafede değiliz yaklaşık 10.000km uzaktan geliyoruz, gelmişken birkaç hafta kalmak gerekiyor :)

Aslında birkaç ay önce Türkiye' ye geldik ve babamla bir kere görüştüler.
Biz evlilik kararını sonrasında verdiğimiz için isteme falan olmadı, yoksa gitmişken gönlünü yapardık babamın.
Peki bu "isteme merasiminde" babanız aile üyeleriyle küçük bir kutlama yapıp ev içinde veya bir restoranda size nişan gibi birşey yapacak olabilir mi? Sonuçta tum akrabalarıniza sizin evleneceginizi ilan etmek istiyordur.Bilemiyorum eşinizi dostunuzu ama bu insanlar yıllardır birilerinin düğününe takı goturuyorlarsa bunların geri dönüşü ancak bu şekilde olur.Yoksa siz konsoloslukta evlendiniz 3/5 sene sonra da kucaginizda 3 yaşında bebenizle Türkiye'ye tatile geldiniz diye kimse hediye yapmaz😁Bence biletleri babanıza aldirin ve onun dediğini yapin

İnanın birkaç günlüğüne gidecek mesafede değiliz yaklaşık 10.000km uzaktan geliyoruz, gelmişken birkaç hafta kalmak gerekiyor :)
Ozman nikah kıyıp gidin bi arkadaş yazmış mantıklı bencede babanizi haberi olmazsa isteme yapalım orda nikah kiyacaz gidince diyin

Hangi gelenek gorenek yasatiliyorda bu isteme isini takinti yapmis peder bey? Gelin ata binmis..bu isin istemesi kalmamis, gereksiz bi ayrinti gibi. Kaldiki aslinda baya onrmlidir turk kulturunde. Cok onemli bulsaydin senbunu, zaten onceden kendin dusunurdun

Peki bu "isteme merasiminde" babanız aile üyeleriyle küçük bir kutlama yapıp ev içinde veya bir restoranda size nişan gibi birşey yapacak olabilir mi? Sonuçta tum akrabalarıniza sizin evleneceginizi ilan etmek istiyordur.Bilemiyorum eşinizi dostunuzu ama bu insanlar yıllardır birilerinin düğününe takı goturuyorlarsa bunların geri dönüşü ancak bu şekilde olur.Yoksa siz konsoloslukta evlendiniz 3/5 sene sonra da kucaginizda 3 yaşında bebenizle Türkiye'ye tatile geldiniz diye kimse hediye yapmaz😁Bence biletleri babanıza aldirin ve onun dediğini yapin

Hiç bu açıdan düşünmemiştim ama küçük bir kutlama yapalım diye bir teklif bekliyorum. Düğün olayından nefret ettiğimi biliyor onu teklif etmez ama kutlama yapalım diyebilir. Haklı olabilirsiniz :)

Hangi gelenek gorenek yasatiliyorda bu isteme isini takinti yapmis peder bey? Gelin ata binmis..bu isin istemesi kalmamis, gereksiz bi ayrinti gibi. Kaldiki aslinda baya onrmlidir turk kulturunde. Cok onemli bulsaydin senbunu, zaten onceden kendin dusunurdun

Aynen öyle ki biz şu an beraber yaşıyoruz ve ailem biliyor bunu. Babamın istemeyi takıntı yapmasından daha çok süreci uzatmak istiyor diye düşünüyorum. İlişkimiz çok uzun süreli değil, erken buluyor o yüzden

Aynen öyle ki biz şu an beraber yaşıyoruz ve ailem biliyor bunu. Babamın istemeyi takıntı yapmasından daha çok süreci uzatmak istiyor diye düşünüyorum. İlişkimiz çok uzun süreli değil, erken buluyor o yüzden
yani bende bunlari dusunerek yazdim.. hani beraber yasadiginizi bilmese filan derimki geleneklere bagli bi adam. O yuzden isteme isini sart kosuyor:) hakkinizda hayirlisi artik:)

Çok teşekkür ederim.
Evet benim ailem İngilizce biliyor. Ailesinin gelmesi konusunda ısrarcı değil ama gelseler mutlu olur eminim. Belki gitsek töreni falan boşverin der babam bilmiyorum, bana şu an süreci uzatmak istiyor gibi geliyor. Erken buluyor çünkü evlilik kararımızı.

Ne kadar zamandir berabersin sevgilin ile? Acaba baban asil doktorani birakip, avrupaya tasinmanami karsi geliyor?
Gitseniz, yine vize islemlerine devam edeceksin yani uzatmamis oluyor. Hani atiyorum eninde sonunda haziranda nikah kiyilcaksa, mayista Türkiyeye gitmeniz birsey degistirmez.

Ailen biraz zenginmi? Yani varligini tanimadigi damat ile paylasmaktan korkuyor olabilirmi? Noter ile evlilik hakkinda ne düsünüyorsun?

Ne kadar zamandir berabersin sevgilin ile? Acaba baban asil doktorani birakip, avrupaya tasinmanami karsi geliyor?
Gitseniz, yine vize islemlerine devam edeceksin yani uzatmamis oluyor. Hani atiyorum eninde sonunda haziranda nikah kiyilcaksa, mayista Türkiyeye gitmeniz birsey degistirmez.

Ailen biraz zenginmi? Yani varligini tanimadigi damat ile paylasmaktan korkuyor olabilirmi? Noter ile evlilik hakkinda ne düsünüyorsun?

İki tespitiniz de çok doğru.
Babam doktorayı bırakmamı hiçbir zaman 'gönülden' desteklemiyor, sadece ben o kadar çok yıprandım ki gönülsüz desteklemek zorunda kaldı. Çok kilo verdim artık sağlığım tehlikeye girmeye başladı, o halimi gördükten sonra kabul ettiler yoksa ilk duyduklarında sorun çıkarmışlardı.

Evet ailemin hatırı sayılır maddi gücü vardır. Hatta iki kuzenim de evlilik sözleşmesi ile evlendi ama onlar şirketi yönetiyorlar. Benim aile işleri ile pek alakam yok, o yüzden hiç düşünmemiştim.

İki tespitiniz de çok doğru.
Babam doktorayı bırakmamı hiçbir zaman 'gönülden' desteklemiyor, sadece ben o kadar çok yıprandım ki gönülsüz desteklemek zorunda kaldı. Çok kilo verdim artık sağlığım tehlikeye girmeye başladı, o halimi gördükten sonra kabul ettiler yoksa ilk duyduklarında sorun çıkarmışlardı.

Evet ailemin hatırı sayılır maddi gücü vardır. Hatta iki kuzenim de evlilik sözleşmesi ile evlendi ama onlar şirketi yönetiyorlar. Benim aile işleri ile pek alakam yok, o yüzden hiç düşünmemiştim.

Bilemiyorum cok hasas bir konu. Hani sevgiline "sözlesmeli evlenelim" demek cok zor olmali. Ama daha iliskin yeni ise,..

Saglik herseyden önemli. Sanirim ailen bunu biraz unutuyor, kesinlikle eger ailedeki herkes yüksek egitim almis ise. Ancak saglik, özelikle ruhsal saglik cok önemlidir.

Benim anlayamadigim, madem ailenin maddi gücü var, bu vize islemleri daha kolay olmali. Evlenmeye mecbur degilsin. Avrupa ülkesine kolay gidebilmelisin.

Bilemiyorum cok hasas bir konu. Hani sevgiline "sözlesmeli evlenelim" demek cok zor olmali. Ama daha iliskin yeni ise,..

Saglik herseyden önemli. Sanirim ailen bunu biraz unutuyor, kesinlikle eger ailedeki herkes yüksek egitim almis ise. Ancak saglik, özelikle ruhsal saglik cok önemlidir.

Benim anlayamadigim, madem ailenin maddi gücü var, bu vize islemleri daha kolay olmali. Evlenmeye mecbur degilsin. Avrupa ülkesine kolay gidebilmelisin.

Açıkçası ben çok uzun zamandır ailemden maddi yardım almıyorum. Türkiye' deyken araştırma görevlisiydim, buraya da burslu geldim. O yüzden kendi ayaklarımın üstünde durup -- yardımsız hayatımı değiştirmeye çalışıyorum. Hali hazırda zaten doktorayı bırakmamı ailem kendi içinde 'utanç' olarak görüyor biliyorum, daha fazla yük olmak istemiyorum :)

Herkese merhaba, erkek arkadaşımla başka bir ülkeye taşınmayı planlıyoruz (şu anda da yurtdışında yaşıyoruz, ülke değiştireceğiz) ve ortak vize işlemleri yapabilmek için evlenmeye karar verdik. Ben düğün istemediğim için konsoloslukta bir nikah yeterli olur, sadece ailelerimiz gelir demiştik. Tek bir sorun çıktı : Babam :) Babam aslında bizi hiç geleneklere bağlı yetiştirmedi ama evlilik kararımın çok erken olduğunu düşündüğü için işi biraz yokuşa sürüyor. Tutturdu damat gelsin benden kızı istesin, bir kere gördüğüm adam mı kızımla evlenecek diyor. Gelsin birkaç gün iyice vakit geçireyim sonra istesin diyor. Bu konuda hak veriyorum ona ama biz Türkiye' den çok uzaktayız ve gidip - gelmek hem maddi hem manevi çok zor. Yine de babamı ikna edemedik. :) Annem bile şaşırdı 30 senelik kocamı ben hiç böyle görmedim diyor.

Sormak istediğim daha önce bu durumu yaşayan oldu mu? Süreç nasıl ilerledi? Eş adayına kız istemeyi nasıl anlatıp, yaptırdınız? :))) Ailesi geldi mi?
Sevgilim tam bir Türkiye aşığı ama kız isteme konseptini biraz garip buldu. Hani biz karar verdik, baban hayır derse evlenmeyecek miyiz diyor. Bugün durup dururken şimdi senin benim evlenme teklifimi kabul ettiğini öğrenirse baban önce ondan izin istemedim diye bana kızar mı dedi. Kıyamam, kafası karıştı, biraz da babamdan çekindi sanırım böyle bir çıkış beklemiyordu :)
Gitmişken Türkiye' de mi nikah yapalım dedim ama zamanımız çok kısıtlı süreç nasıl oluyor bilmiyorum. Babamı ikna etmeye çalışıyorum biz gelmeyelim, burada halledelim nikahı siz gelin diye ama şu ana kadar vazgeçiremedim.
Tecrübesi, önerisi olan varsa sevinirim.

tatlım merhaba. ben 1.5 sene önce evlendim ve benim eşim de yabancı. bizde de şöyle bi durum oldu eşimin annesi uçakla 20 saat uzaktan gelmesi gerekecekti ve davamlı zırt pırt gelemeyeceği için tanışma isteme söz nişan hepsi aynı gün olsun bitsin dedik. benimki de buna karşı çıktı. hepsi aynı gün mü olurmuş diye çok diretti. mecburen babasını 1 gün önceden getirttik tanışma yemeği yendi. ertesi gün annesi geldi hepsi bir arada oldu bitti.