- 17 Temmuz 2018
- 4.055
- 18.823
- 208
- Konu Sahibi Rosalind Franklin
Herkese merhaba, erkek arkadaşımla başka bir ülkeye taşınmayı planlıyoruz (şu anda da yurtdışında yaşıyoruz, ülke değiştireceğiz) ve ortak vize işlemleri yapabilmek için evlenmeye karar verdik. Ben düğün istemediğim için konsoloslukta bir nikah yeterli olur, sadece ailelerimiz gelir demiştik. Tek bir sorun çıktı : Babam :) Babam aslında bizi hiç geleneklere bağlı yetiştirmedi ama evlilik kararımın çok erken olduğunu düşündüğü için işi biraz yokuşa sürüyor. Tutturdu damat gelsin benden kızı istesin, bir kere gördüğüm adam mı kızımla evlenecek diyor. Gelsin birkaç gün iyice vakit geçireyim sonra istesin diyor. Bu konuda hak veriyorum ona ama biz Türkiye' den çok uzaktayız ve gidip - gelmek hem maddi hem manevi çok zor. Yine de babamı ikna edemedik. :) Annem bile şaşırdı 30 senelik kocamı ben hiç böyle görmedim diyor.
Sormak istediğim daha önce bu durumu yaşayan oldu mu? Süreç nasıl ilerledi? Eş adayına kız istemeyi nasıl anlatıp, yaptırdınız? :))) Ailesi geldi mi?
Sevgilim tam bir Türkiye aşığı ama kız isteme konseptini biraz garip buldu. Hani biz karar verdik, baban hayır derse evlenmeyecek miyiz diyor. Bugün durup dururken şimdi senin benim evlenme teklifimi kabul ettiğini öğrenirse baban önce ondan izin istemedim diye bana kızar mı dedi. Kıyamam, kafası karıştı, biraz da babamdan çekindi sanırım böyle bir çıkış beklemiyordu :)
Gitmişken Türkiye' de mi nikah yapalım dedim ama zamanımız çok kısıtlı süreç nasıl oluyor bilmiyorum. Babamı ikna etmeye çalışıyorum biz gelmeyelim, burada halledelim nikahı siz gelin diye ama şu ana kadar vazgeçiremedim.
Tecrübesi, önerisi olan varsa sevinirim.
Sormak istediğim daha önce bu durumu yaşayan oldu mu? Süreç nasıl ilerledi? Eş adayına kız istemeyi nasıl anlatıp, yaptırdınız? :))) Ailesi geldi mi?
Sevgilim tam bir Türkiye aşığı ama kız isteme konseptini biraz garip buldu. Hani biz karar verdik, baban hayır derse evlenmeyecek miyiz diyor. Bugün durup dururken şimdi senin benim evlenme teklifimi kabul ettiğini öğrenirse baban önce ondan izin istemedim diye bana kızar mı dedi. Kıyamam, kafası karıştı, biraz da babamdan çekindi sanırım böyle bir çıkış beklemiyordu :)
Gitmişken Türkiye' de mi nikah yapalım dedim ama zamanımız çok kısıtlı süreç nasıl oluyor bilmiyorum. Babamı ikna etmeye çalışıyorum biz gelmeyelim, burada halledelim nikahı siz gelin diye ama şu ana kadar vazgeçiremedim.
Tecrübesi, önerisi olan varsa sevinirim.