Yaadklarmzdan neler rendk..rendim ki..

Öğrendim ki gerçek arkadaş çok az ediniliyormuş
insanlara kendinle ilgili ufacık birşey anlatmaya gelmiyormuş...
fırsatını bulur bulmaz kullanmaya çalışıyorlar...
öğrendim ki eninde sonunda yalnızız...
ne aile, ne evlat, ne arkadaş...herkes bir yara kadar...

herzaman suskun olmaktansa gerektıgı yerde susmayı ögrendım cok canım yandı ama sonunda ögerendımm

mutlu olmayı beklemektense mutlulugu kendım bulmayı ögrendımm
herşeyın bır anda deılde zaman içinde yoluna gırecegını ögrendım en önemlısı

bu kadar güzeliik içinde hala durumumdan şikayet ederken
boş şeylerı bırakıp elımde olan butun güzellikler için şükretmeyı
ve rabbımın herzaman benım yanımda oldugunuu
bu dünya da yaşanılan herşeyın kesınlekle bır ımtıhan oldugunu ögrendımm çok canım yandı ama sonunda ögrendımm

29 yılda hayatın bana öğrettiği en önemli ve tek şey "SAĞLIK" ve "SAĞLIKLI" olmaktan başka hiç bir şeyin önemli olmadığı.

herşeyi kafaya takıp sinir hastası olmamak gerekirmiş, insanlara çokta güvenmemek gerekirmiş, dost olmaz arkadaş olurmuş, ne olursa olsun okumak okumak gerekirmiş, kocaya bile bazen %100 güvenmemek gerekirmiş, bildiğin doğruları söylemek gerekirmişkii insanlar seni bu saf vur kafasına al lokmasını diye tanımaması gerekirmiş, iş yerinde politik ve iki yüzlü olmak gerekirmiş, insanlara sır anlatmamak gerekirmiş. kendini millete öyle kanıtlaman gerekirmişkii biri sana birşey söyleyeceği zaman 50 kere düşünsün bir kere konuşsun

insan demek lazımmış...
herşey insana yakışırmış...
sevgi de hüzün de aşk da ihanet de,..sadece insan sana sarılır ağlar...sadece insan aşk dolu öper...
sadece insan kıskanır, sadece insan sırtından vurur...
sadece insan nefret eder...
işte bu yüzden yaşadığım herşeye karşı "bu da olabilir, ne de olsa insan" demeyi öğrendim...

aynen oyle canim..vereliniortakinsanlarin sana saygi duymasi icin korkmalari sart oldu..ne kadar terbiyesizsen o kadar iyisinn..efendi duranin adi saf olmus..

öğrendimki hayat herşeyiyle bir sınavmış ve hayatı seyreden değil yaşayan olmak gerekiyormuş
ağaca dayanma yıkılır insana dayanma ölür; dayanırsan ALLAHA dayan ne yıkılır ne ölür

aynen oyle canim..vereliniortakinsanlarin sana saygi duymasi icin korkmalari sart oldu..ne kadar terbiyesizsen o kadar iyisinn..efendi duranin adi saf olmus..

ben bu huyumdan çok çektim o yüzden söylüyorum. insanlara yanlışlarını yüzüne vurmayayım diye susuyorum onlarda beni keriz zannediyor.

Öğrendim ki, malesef ülkemizde eğitime verilen değer koskoca bir hiçmiş... :1no2:
Ve yine öğrendim ki, sınav insanın psikolojisini alt üst edermiş... Konuşamaz, hatırlayamaz, düşünemez olurmuş insan bu stresten...kafamçokkarıştı
Allah tüm sınavzedelere sabrını bol bol versin inşallah :Saruboceq:

öğrendim k, hayatıma hep aynı tip insanları çekiyorum. Ve ya bir şekilde hepsi bir süre sonra bana karşı aynı şekilde davranmaya başlıyorlar. Evelenene kadar annemle yaşadım, kendisi işten gelir yemek yer odasına çekilir kitap okur tv izler zaman geçirirdi, birşey söylemek için odasının kapısına gittiğimde hiç bir zaman vakti olmazdı beni dinlemeye...

Derken evlendim... Eşim biraz daha iyi olmakla beraber eve gelir yemek yer tv ve ya bilgisayarının başına oturur sonra uykusu gelir yatar uyur..

her ikisi de nasılsın demez, seninle mi uğraşacağım derler.. işim var derler...

İkisinin de doğumgünü arasında birkaç gün var.

Hadi annem neyse de.. kocamın ilgisizliği canımı sıkıyor.. başkalarının kocaları akşam eve geleceği halde gündüz arar hatrını sorar, ilgisiz bırakmaz.. bizimki bir gidiyor gidiş o gidiş. ölsem haberi olmayacak..

hayattan neler öğrendim
ezile ezile ezmesini öğrendim.
herkese en yakınım dahi olsa açık kapı bırakılması gerektiğini öğrendim.
vee ne acıki kimseye yaranılmadığını öğrendim. Zaten acıdan başkada bir şey öğrenmedim.

Ögrendimk; Hicbirsey göründügü gibi degilmis....Altin gibi parlasada yerine bakiri tercih etmek daha iyimis....

Ögrendimki: Sen sen ol hic bir zaman dört dörtlük olmaya calisma...herkesin gönlünü yapayim derken tek yipranan sadece sen oluyormusun....

Ögrendimki; Mutluluk ne uzaklarda ne parada ne pulda nede askta nede meskteymis....mutluluk yorgun bir günün ardindan sevdigin insanla yudumladigin cayin, saglikli evladlarin ve sevdiklerinmis...

ve ögrendimki; Ne yaparsan yap iyi veya kötü....her zaman arkadasinda duracak kadar delikanli ol

ogrendım kı kımse kımsenın herseyı olamıyormus.. :umursamaz:
ogrendım kı herseyın bı sonu varmıs, :sinifsinif: en guzel seylerın bıle.. :gitme:
ogrendım kı her ne olursa olsun hep yalnızmıs aslında ınsan.. :1closedeyes:
ogrendımkı zaman sureklı akıp gecıyor ve gerıye donusu mumkun degılmıs .. :a015:
ogrendım kı guclu olmak ıcın guclu gorunmek yetmıyormus..
ogrendım kı hayat hıc de adıl degılmıs.. lmaz:
ogrendım kı yas ıılerledıkce zaman gectıkce ınsan cocukluguna donup hep orda kalmak ıstıyormus..
ve bılıyorum kı daha ogrenecegım daha ock sey var hayattan
.. :sinifsinif:

tanrıma bazen binlerce kez şükrediyoum bütün dualarımı kabul etmediği için....

öğrendim ki olsun die dua edip yalvardığımız şeyler bizim için her zaman iiii olmaya biliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…