Yahu böyle şeylerle dönmesi imkansızdaMerhaba arkadaşlar, Sevgilimden ayrıldım. Etten püften bir sebeple beni bıraktı. 1 ay oluyor tam bugün. Kendisi Koç burcu 28 yaşında bir avukat. Geri dönmesi için 7 gün 70 kere Karia suresi dahii okudum. Yetmedi barışma duaları yine yetmedi zikirler buldum. Bunları çekeceğim. Acaba diyorum hepsini bir arada yaptığım için ters mi tepiyor? Ya da ne bileyim sadece neye devam etmeli ne yapmalıyım? Gerçekten dini konuda bilgisi olan birisi bana yardımcı olabilir mi? Müslümanım ama sözde müslümanım resmen neyi ne kadar nası yapmam gerektiği hakkında gram bilgim yok. Birisi yardımcı olursa çok sevinirim.
Ya kelimesi allahın isimlerinin önüne eklenir 99 esma önüne eklenirYa kazen ya mune dene birde
Ucuzmus. Genelde milyarlar isterler40 ti galiba sene 2015
Evet mesela adam da kurtulma duası ediyorsa bu mantıkta hangisi kabul olacakBelki de hayırlısı deyip bırakmalısındır. Her dua okuyan istediğiyle olabilse sence durumlar biraz karışık olmaz mıydı?
Ya sanane dersek cehennemliğiz demekkiYa kelimesi allahın isimlerinin önüne eklenir 99 esma önüne eklenir
Burda belki şaka espri olsun diye eklediniz ama bir daha yapmayın lütfen doğru değil
Gelmedi zatiUcuzmus. Genelde milyarlar isterler
Ben öyle bir şey demedim ayrıca senle ne alakası varYa sanane dersek cehennemliğiz demekki
Tamam bunu bir düşüneceğim
Ucuz etin yahnisi misali...Gelmedi zati
Bi tanesi de bir portakala kirmizi kalemle kendi adini ve onun adini yazip 100 tane karanfil sapla dediydi oturdugun odada dursun.çürüyene kadar durduUcuz etin yahnisi misali...malzemeleri eksik vermistir
Dinimizde içinden çıkılamayan bir konuyla ilgili sonuca varmak, misal bu iş/kişi benim için hayırlı mı, değil mi? Ya da şu konuda ne yapmalıyım gibi rehberlik aradığımız zamanlarda önerilen iki şey var. Biri istişare yani kıdem sahibi, deneyimli bir kişiye konu hakkında danışmak, biri de istihare. Bu yöntemi peygamber efendimiz de uygularmış. Belirli ibadetleri yaparak niyetini edip yatıyorsun rüyanda ilahi olarak bir cevap/tavsiye veriliyor sana. Yaygın istihare namazla yapılıyor internette bulabilirsiniz en doğrusu o olur diye düşünüyorum ama ben namaz kılmayı bilmediğim için farklı uygulamalar kullandım namaz kılamam derseniz onları paylaşabilirim sizinleO nası oluyor acaba? Çok dini bilgim yok... Yardımcı olur musunuz?