• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ya sigara ya ben ?

Sagligin icin birakmani soylese anlarim da sen birakirsan sevgi dolu olucam diyerek cocuk mu kandirdigini saniyor. Madem icindeki guzellikleri gosterebiliyordu simdiye kadar neredeydi? Kimse degismez. En fazla degismis numaradi yapar. Sigarayi biraksan en fazla 4 ay iyi davranir. Sagligin icin birakacaksan birak, ama krndin istedigin icin birak, adam istedigi icin degil. Bu adamin da icinden sevgi pıtırcığı çıkacağını düşünme.

Evet tutmadim.Zaten benim birakabilcegime kimse inanmiyordu.Denedim birakmak icin ilac kullandim.Stresli animda yanlizliktan orda tekrar basladim.Sorunlarimiz vardi ve ben alikoyamadim.Ama denedim.Birakmayi cidden denedim hatta utandim bile
O zaman söz vermeyin. Kimse inanmıyordu diyorsunuz. Bu kadar kişi sizi kendinizden iyi tanıyor olamaz bu çok ilginç olurdu doğrusu. Bağımlılıklardan kurtulmak zordur onun için ben ya o şey ya ben denmesini de doğru bulmuyorum. Ama siz orada kişiliğinizi ortaya koymak yerine söz vermişsiniz. Tutmamaniza da bahane arıyorsunuz. Bahaneler bitmez hanımefendi başkalarının yaptıkları üzerinden olanlar ise hiç bitmez. Onun için ama sen de şunu yapmıştın diye başlayan tartışmalar hep uzun sürer. Eşiniz haklı demiyorum ama siz de değilsiniz. Kabul etmek de erdemdir.

Daha önceki konularınızı bilmiyorum. Şunu söyleyebilirim ki sigara bırakmak ya da bırakmamak ile ilgisizlik, hakaret gibi konular arasında bir bağlantı yok. Evliliğinize, kendinize ve eşinize dışardan bir gözle bakın. Sigara gerçekten bu evlilik içinde esaslı bir sorun mu yoksa değil mi? İlgisizlik gördüğünüzü düşündüğünüz ve hakaret duyduğunuz durumları düşünün. Siz hakarete karşılık veriyor muydunuz? Siz eşinize ilgi gösteriyor musunuz? Anlaşmak isteyen iki insan için anlaşmak çok kolay ama anlaşmak istemezlerse bir o kadar da zor tabi. Eğer siz sadece zulm gören tarafsanız kimseyi çekmek zorunda değilsiniz. Kocanızdan ayrılır, sigara içer ve keyfinize bakarsınız. Eğer karşılıklı anlaşmazlık ve inat halindeyseniz oturun ve düşünün. İnsanlar mutlu olmak için evlenir. Eğer mutlu olmak için bir yol varsa çift olarak aklınızı başınıza toplayıp doğru adımlar atın. İkiniz beceremiyorsanız profesyonel destek alın. Bana sigara içersen senden ayrılırım gibi bir laf çok komik geldi. Arka planda daha farklı, size zor ama aslında basit konular olduğuna inandığım için bu yorumu yazıyorum. Mümkünse birlikte mutlu olmaya çalışın, değilse kendi kendinize. Kısacası mutlu olun. Mutsuzluk üzerine diretmeyin.

Ya sigara ya ben?
Size bir sorum olacak.Bunu size diyen bir esiniz olsa. Siz onunla tanistiginizda sigarayi birakmanizi istediginde tamam diyip birakamamissaniz. Sonrasinda o bi cok hata yapmis olsa ilgisizlik vs kotu laf. Sonrasinda size ya sigara ya ben dese.Ben degistircem herseyi ama sigarayi kabul etmiyorum dese.
Sizin cevabiniz ne olurdu?
Bu soruyu sorarken benim artik sigaraya basladigimi bilen bir es beni bu sekilde kabul etmiyorsa aslinda evliligi oda bitieiyor olmuyor mu ?
Sigara ictigi icin evliliginizi bitirir miydiniz ?
Bunun cevabı yok. Herkes herşeyi çok biliyor. Ama herkesin hayatı bazı dönemler bombok. 1 gün önce okusam birsuru bilmiş kelimeler kullanırdım. Ama hayatı herkes belirli dönemlerde sorguluyor. O ned n bunu dedi ben napiyim vs. Bunun cevabı çok zor. Dile kolay bırak yada dayan demek. Buradaki çoğu bilmisin aksine konuşabiliyorsan konuş eşinle. Sadece onunla çozebilirsin

Benim icin de söz sözdür ama kendini duzeltmek için önce bana bir sart kosuyorsa, bu saglik icin degildir orada "önce sen benim.sartlarimi kabul et, önce sen taviz ver sonrasina ben karar veririm " tarzında bir dayatma vardir.
Bir de şunu demeden geçemem, bir gün bir erkek arkadas benim sigaradan rahatsız oldugumu bildigi icin "senin icin bırakacağım " demisti. Ben ona cevap olarak "birakacaksan kendin icin, kendi sağlığın icin birak. Benim icin birakirsan benimle aran bozuldugunda yine başlarsin bu da bir seye yaramaz" demistim. Nitekim ufacik tartismada bile sigaraya geri dönmüştü. Yani hayat şartla şurtla.yasanmaz. Karşılıklı saygı ile daha uyumlu bir çift olunacagina inaniyorum.

ben çok sakin bir insanımdır
kimseyle tartışmam he der geçerim önüme bakarım
ama biri ağzına sigaramı dolayınca bi delleniyorum
değil bir on kocayı bırakırım
ama sigara için değil sigarama karışma hakkı bulduğu için
beğenmeyen küçük oğluna almasın
siz de sözünüzü tutmamışsınız ama karşınızdaki dangoza tutmaya gerek var mı bilemedim

Ya sigara ya ben?
Size bir sorum olacak.Bunu size diyen bir esiniz olsa. Siz onunla tanistiginizda sigarayi birakmanizi istediginde tamam diyip birakamamissaniz. Sonrasinda o bi cok hata yapmis olsa ilgisizlik vs kotu laf. Sonrasinda size ya sigara ya ben dese.Ben degistircem herseyi ama sigarayi kabul etmiyorum dese.
Bu soruyu sorarken benim artik sigaraya basladigimi bilen bir es beni bu sekilde kabul etmiyorsa aslinda evliligi oda bitieiyor olmuyor mu ?
ya bu sigara bagimliligi falan artık eskide kaldı, bir suru tedavisi var, ilaçlar var, bir psikiyatriste gidin yardim alin bırakmak istiyorsanız. çocuğunuz var mi? benim bir akrabam yıllarca sigara icti hala sapasağlam ama esi pasif icicilikten iki kere kanser oldu sonunda da hayatini kaybetti.

Ya sigara ya ben?
Ayrica bagimliligin kriterlerinden bazıları da defalarca bırakmak isteyip basarisiz olmak, aile iliskilerinde maddeden dolayı problem yasamak falan

Diğer sorunlarınızı bilmiyorum. Ama ben de eşime tanıştığımızda söylemiştim. Ben sigara içen biriyle olamam, bırakacaksan devam edelim diye, çünkü sigara içtiğini tanıştıktan biraz sonra öğrendim. Mantık ilişkisi gibi oluyor ama yapacak bir şey yok. Eşim bırakacağını söyledi ve bıraktı. Çünkü gerçekten iğreniyorum. Yapamazdım sigara içen biriyle

Sigarayı sağlığın için değil, boşa masraf diye bırakmanı istiyor. Sigarayı kendin için bırak, sigarayı bıraktığında bu ayının birden sevgi pıtırcığına döneceğini sanma. Sen hele gel ben hemen düzeleceğim diyene anca gül, 4 ay düzelir sonra eski düzen hopp devam. Alışmadık dötte don durmaz.

Son düzenleme:
Sigara içen biri olarak, bazen başkasından gelen sigara kokusu midemi bulandırıyor özellikle sabahları bunu diyip kaçıyorum

Bence sigara içmek ya da içmemek kişinin kendi tercihidir. Tıpkı giyinmek gibi. Tamam kötü bir alışkanlık ama bence size ilk söylediğinde böyle bir söz vermeyip bu benim tercihim karışman doğru değil deseydiniz. Ben de kullanıyorum ve bu konuda kendime söz verip tutamazken başkasına hiç söz veremem hiç de karışmasını istemem.

En başından hatayı yapmışsın.
Sigarayı bırak şartını bana koşsaydı hiç evlenmezdim.
Beni seviyorsan böyle derdim yontmasına gerek yok.

Ya sigara ya ben?
Ya evlilikteki sorunlar ayrı mesele
Ama sigara cidden içmeyen için çekilir şey değil çekilmez yani. Sözü kendiniz vermişsiniz
Kılıf bulmayin. Siz de sigara ile koca arasında kalmışsınız asıl sorun ne tam olarak ona göre düşünün karar verin

Babam kendisi sigarayı bıraktıktan bir süre sonra kokusu kötü geldiği için anneme (tabi o laf olsun diye) ya sigara ya ben dedi. Annem de kapı orada dedi. 😂😂😂 Bir kaç yıl sonra annemde bıraktı şükür. Şimdi sigara içenin yanına yaklaşmıyorlar, çok rahatsız oluyorlar.
İnşallah sizde, tüm içenlerde bırakır kendilerinin ve çevrelerinin sağlığı için.

Sizde söz vermişsiniz ve tutamamışsınız. Sigara içmeyenler için çok zor tahammül edilebilir bir şey değil maalesef eğer başta söz vermeseydiniz o zaman farklı düşünüp belkide yollarınız ayırabilirdiniz ama siz bırakacağınıza söz vermişsiniz oda inanıp beklemiş

Bitirirdim net. 4 sebebi var
1. Güvenim zedelenirdi. Sırf evlenebilmek için beni kandırdığını düşünürdüm. Sigara bırakılmayacak bir şey değil
2. İçen fark etmiyor ama elleri, dudakları, ağzı, saçı kıyafetleri leş gibi kokuyor (Bana göre) vıcık vıcık ter kokan biriyle nasıl sevişmek istemezse insan bu da aynı şey. Dokunmak, öpmek ve sarılmak istemez tiksinirdim
3. Sağlığına dikkat etmediği için çok üzülürdüm.
4. Misilleme yapan biri olduğuna inanırdım. Sen bana ilgisiz davrandın o zaman bende sözümü tutmak sigara içerim gibi. Böyle birine güvenip ömür geçiremem.

Ya sigara ya ben?
Yok sigara için evlilik bitirilmez, hiç görmedim böyle bir örnek

Back