• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ya senden çok daha büyük acılar yaşamışsa

Var bir dilegimiz

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2017
5.052
10.057
208
36
herkes bir koşuşturma içerisinde bu hayatta. Ama sadece kendimiz yoruluyormuşuz gibi geliyor değil mi? sadece bizim derdimiz var. başkasının derdi varsa da bizimki daha büyük değil mi :) biri dert anlatmıyorsa hele bir de güçlü duruyorsa , bu adi hayat bizden ne istiyor da buna torpil yapmış :dert vermemiş..seni lanet! ben şimdi senin canını yakacak bir yol bulurum..' itiraf edemesek de yaptığımız bu, öyle değil mi :işsiz:
veee zayıf yönlerini aramakkk:kahve: bulamazsak uydururuz nasılsa:sopa:çünkü o bir güçlü:sinirli:çünkü hayat ona hiç dert vermemiş:KK47: verse anlatırdı. lise sondayken bir arkadaşım vardı benden 8 -10 yaş büyük. çok samimiydik. dertleşirdik eğlenirdik felan. bir yıl arkadaşlık ettik sonra üniversite vs görüşemedik. 5 yıl sonra denk geldik ama yine eskisi gibi can ciğer sohbet ettik. bana spastik özürlü bir ikiz kardeşi olduğunu ve ona baktığı için evden ayrılamadığını söyledi..............
halbuki hiç öyle görünmüyordu. saçını boyar makyaj yapar herkesle iyi geçinirdi. ben de ona zaman zaman sinir olurdum herkesle iyi geçinmek için değerlerinden ödün vermesin diye. cümlelerim kitlendi ve biraz daha büyüdüm.. hoppa bir insan değilim. insanlara yardım etmek ve onların ihanetlerine hedef olmak amacıyla yaratıldığımı düşünüyorum zaman zaman ama kapını kapattığında kimse sana ihanet edemez. oysa onun kardeşi her zaman bakıma muhtaç :KK1:üniversitede çok havalı bir kız vardı 3 yıl hiç selam bile vermedik birbirimize. sonra samimi olduk şimdi canım oldu. saçlar hep röfle balyaj vs. hep makyajlı süslü. ama okurken çalışıyordu yazları. birgün gel bize gidelim dedi. giderken ben yollardan korktum çünkü barakaya gidiyorduk. böyle çöpler içinden felan geçtik. evleri apartman bodrumundan beter eşyaları çöpe atılan orada çürümeye yüz tutmuş kırık dökük şeyler.fareler cirit atıyor. derleyip ev yapmış 2 kız kardeş bir anne.
kız hiç şikayet etmemiş, hiç bahsetmemişti.
gündelik olaylarla yargılıyoruz birbirimizi. takınmak zorunda olduğumuz tavırları gerçek zannedip saldırıyoruz birbirimize. özlü sözler söyleyince adam olduk sanıyoruz. büyük hissetmeden nasıl büyüdük diyebiliyoruz? kimsenin derdi sizinkinden az değil. varsın derslerini geçemesin , varsın sınavı kazanamasın, varsın yeşil gözlü olmasın, ayağı aksasın kolu tutmasın... bu mu olmalı tavrımız! ötekileştirmek mi, dışlamak ,baskı uygulamak mı? insanları yalnızlaştırmayın ne olur:KK51:sofranızda hep bi tabak fazladan olsun ne olur ? tek kalmış bir insanın omuzuna atmak için kullanın elinizi ne olur :KK19: çaresizi sarmak için kullanın kolunuzu.. dedim ya... kimsenin derdi seninkinden az değil:KK35: buyrun biraz da karakter olarak tavır olarak düşünce olarak arınalım sadeleşelim:KK9:

Bunlar sana güzel ders olmus. Onun süsü balyajı vardı öyle çıktı
bunun püsüne kızıyordum böyle cıktı.
Şaka bi yana kimsenin hayatı göründüğü gibi degildir tabi ki.
tatlım süsüne püsüne kızmıyorum insan ilişkilerine ya da başka şeylere zaman zaman ama asla tahmin etmezdim :) öyle havai bi insan değilim ben de az çekmedim ;) ama insanlar şuanki halime bakıp kıskançlık metaforları üretiyorlar .. ülkenin genel durumuna bakınca da kimse kimseye katlanamıyor. mutlu şeyleri paylaşacak insan bulamıyoruz.

amacım günah çıkartmak değildi ikisi de benim canım arkadaşlarım ;) söylemek istediğim şu: kıyafeti bakıyorsun uyumsuz, belki tek giyeceği odur. ama herkes sadece uyumsuz giyindiği için surat bükmeyi dışlamayı seçiyor. bakıyorsun bir insan her şeyin ötesinde kitaplara sığınmış , ayyh bu da :/ ukala çok bilmiş eğlenmeyi ne bilsin vs. diye eleştirip dışlıyorlar. belki başka çaresi ve imkanı yok. birisi hep kavgacı profil çiziyor hemen etiketi yapıştırıyorlar:geçimsiz. belkide geçinebilmek için hayatı hep mücadeleyle ya da insanların baskısı altında geçirdi ,savunma amaçlı takındığı tavır bu. anlamak dinlemek ya da saygı duymak artık herkese zor geliyor

tatlım süsüne püsüne kızmıyorum insan ilişkilerine ya da başka şeylere zaman zaman ama asla tahmin etmezdim :) öyle havai bi insan değilim ben de az çekmedim :KK66: ama insanlar şuanki halime bakıp kıskançlık metaforları üretiyorlar .. ülkenin genel durumuna bakınca da kimse kimseye katlanamıyor. mutlu şeyleri paylaşacak insan bulamıyoruz.
Evet sen herkesi herkeste seni.Öyledir

Evet sen herkesi herkeste seni.Öyledir
Israr ediyorum, ben kimseyi bu şekilde yaftalamam. Burada tartışma çıksın da istemiyorum fakat önyargılı olduğunu düşünüyorum en azından bana öyle davranıyorsun. Amacım sadece özdeşim kurmamız gerektiğini söylemekti. Oysa cümlelerin bana birşeyler katmak yerine beni aşağı çekiyor.

Bir de konuya ithafen herkese tatlim dememeliyiz
Kendi kararlarını nasıl ki sen kendin veriyorsun ben de benim kararlarımı kendim veririm. Hitap şeklim bu, hoşlanmıyorsan, ben bu şekildeki hitaplardan hoşlanmıyorum, diye belirtirsin. Ben de sana hitabımda kullanmam.
Burada iyi birşeyler söylemeye çalışıyorum neden ortamı kasıyorsun?

"Düşünceli olun, çünkü karşılaştığınız herkes inanın en az sizin kadar zorlu bir mücadele veriyor. "Platon

Benim yaşam felsefemim bir parçası bu söz. Sizin de hayata dair çıkarımlarınız müthiş. Tebrik ederim sizi.

"Düşünceli olun, çünkü karşılaştığınız herkes inanın en az sizin kadar zorlu bir mücadele veriyor. "Platon

Benim yaşam felsefemim bir parçası bu söz. Sizin de hayata dair çıkarımlarınız müthiş. Tebrik ederim sizi.
Çok teşekkür ederim ve ben de sizi tebrik ederim yaşam felsefeniz için :) isminiz ya da nickiniz de çok güzel kızım olursa birgün bu isim de şıklar arasında :)

Back