Valla bir tek ben değil herkes aynı anladı.EE zaten ergenlikte bu karar içindeymişsin ve seni son bıraktıkları halden biraz daha ileri gitmişsin.Yani insanlar bu durumda sana ne diycek ? Aksine o zaman dine yönelmişken şimdi açılıp saçılsaydın aa bak kendisine söyledik yapamazsın ve yapamadı der gülerler..EE sorun ne...Kararlarının arkasında dur canım...Sen yalnızca Allaha hesap vereceksin bugünde ahirettede...Unutma ahirette o arkadaş dost kurttamıycak seni sadece amellerin kurtarcak...Ve doğru yolda olan insan diğerlerni takma bilir ki en emin ol bu ..
esiniz bu halinizi dehistirmenize karsi cikmaz insallah hani seni oyle tanimis birde esinin ailesidemi bu kadar yogun kapali
zaten tamamen acilmayacakbence şu an içinde bulunduğun durum vee ileride bulunmak istedigin durum hakkında biraz araştırma yap.. Allah bunu hoş görürmü nasıl karşılar? o kadar emek vermişsin okula gitmemiş medreselere gitmişsin ve içinden gelmiş bu şekilde kapanmışsın. şu an çok kapalı olabilirsin ama bu günah değil aksine daha da iyi Allah katında bunu benden daha iyi bilirsin.. bence şu an nefsinle kavga içerisindesin seni şöyle böyle yap diye yönlendiremem fakat bence bu yolda ilerliyoken dönme derim bilmem anlatabildimmi :26:
bence şu an içinde bulunduğun durum vee ileride bulunmak istedigin durum hakkında biraz araştırma yap.. Allah bunu hoş görürmü nasıl karşılar? o kadar emek vermişsin okula gitmemiş medreselere gitmişsin ve içinden gelmiş bu şekilde kapanmışsın. şu an çok kapalı olabilirsin ama bu günah değil aksine daha da iyi Allah katında bunu benden daha iyi bilirsin.. bence şu an nefsinle kavga içerisindesin seni şöyle böyle yap diye yönlendiremem fakat bence bu yolda ilerliyoken dönme derim bilmem anlatabildimmi :26:
yani öyle bi anlatıyosunki ileri gittinde çok kötü bişey yaptın sanki hepsi tercih meselesidir bence kimin ne dediğine değil Rabbin ne diyor ona bak önce
Anladığım kadarıyla kapalısın ama aşırı bir durum olduğu için rahatsızsın,şu an yaşadığın şehir küçük olduğu için bunu gerçekleştiremiyorsun yeni bir şehire gidince giyim tarzını biraz daha rahatlatacaksın tekrar tesettürlü olmak kaydıyla fakat istanbula gidersen ailen biz dedik dinlemedin falan diyecek ve sen giyimini rahatlatamayacaksın doğru mu anladım abla
Eğer doğru anladıysam emin ol hiç kafana takacağın bir durum yok.
İstediğin gibi giyinip davranabilirsin artık seni senin ailen ve çevren değil eşin ilgilendirir hiç canını sıkma gerçekten hiç sıkılacağın bir durum değil
zaten tamamen acilmayacak
sadece rahatlatacagim diyor
ayrica kapali yada aciklik degil insanin kalbi,maneviyati onemli
ne kadar cok kapanirsam okadar cok sevabim olur diye birsey varmi
anlıyorum ama sen de beni anlamaya çalış. şuan ki durumum içime sinmiyor. bana çok yabancı geliyor.
istediğim baş açmak değil. sıkı kurallarımı biraz gevşetmek.. bunu bir hocaya da sordum. sorun yok dedi. ama işte kendimle savaşım bitmedi.
yaşasınevet pericik doğru anlamışsın.
hayır asla kötü birşey yaptığımı düşünmüyorum. ama maneviyat sıfırken bunu taşımanın bir anlamı var mı sence?
evet aynen öyle. ergenlikteki aşırılığın ceremesini çekiyorum. eşime tabii ki söylemem lazım. ama şimdi hazır hissetmiyorum. eninde sonunda öğrenecek düşüncelerimi. hayat böyle devam etmez, ettiremeyeceğm.
Canım takva boyutundan fetva boyutuna geçmek istiyorsun kısacası. Bunda anlatılmayacak bir durum göremedim ben. Eşine anlatırsın durumu. Çevre için de endişeleniyorsan yavaş yavaş istediğin kıvama gelirsin. Tahminimce süslü feracelerden falan giymiyorsun şu an. Önce onlardan giyersin. Insanlar alışmaya başlayınca renkli pardüseler kaplar falan giyersin. Bence bunca şeye gerek yok ama sen takılılıyorsan bu kadar bunları yaparsın.
Ne var ki bunda ?
Esinize neden soylemekten cekindiginizi de anlamadim
Olumsuz karsilar diye belki de.
Istanbuldakileri cok takmayin.
1-2 Gun konusur susarlar.
Icinizden nasil geliyorsa oyle davranin.
Yil olmus 2014 insanlar hala giyim kusamla sekilcilik yapiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?