Ya bir değişik oldu içim

Daha 6 aylıkken neleri hayal ettim bilemezsiniz anne olunca insan bir tuhaf oluyor. Yani ben öylr oldum sürekli bir anormallik arıyorum

Ama bu şekilde zorlaştiriyorsun ki, diğer nesneleride katarak. Renklerin tonlari var, akli o nesnede takili kalir,.. Hani cocuk daha bebek, 6 yaşindaki çocuk değil ki denklem çözsün.

Bence önce basit 'komutlar' ile başla. Yani "bu sayfada kirmizi araba nerede" ve "baska bir kirmizi bisey görüyormusun sayfada?" Gibi gibi. Yoksa çocugun kafasi karişir, ve dahasi sorularin cevabini çözer. Neden o cevabin verildiğini tam bilmez ama olumlu tepki aldiği için o cevabi verir.

Her cocugun gelisimi bir olmaz ki.
Her insanin kabiliyeti de bir olmaz.

Mesela erkekler doktor oluyor muhendis oluyor ama hala nar cicegiyle turuncuyu ayirt edemiyor Hatta bazilari utanmayip pembe dahil hepsine kirmizi diyor.
Sizin kiz da sari desin onu mu kiricaz

Arkadaslarınız gercek arkadas degıl

Bana garip geldi renk körü falan olabilir mi?
27 aylık benim kızım ve 3-4 aydır tüm renkleri açık mavi koyu mavi şeklinde tonuna kadar söylemeye başladı. Diğer kavramları bilip renklerde sorun yaşaması ilginç değil mi

Renkleri ayırt edebiliyor sadece isimlendiremiyor. Mesela kırmız arabaya benzeyen kırmızı top nerede diyprum kırmızı olan diğer bütün nesneleri gösteriyor bana renk körü olsa söyleyemez sanırım
Renk körlüğünün çeşitleri var. İş arkadaşımda renk körlüğü var ama sadece yakın tonları hep aynı görüyormuş. Ve bunu lisede fark etmişler. O zamana kadar resim derslerinden nefret edermiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…