• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ya bir değişik oldu içim

Yaa onu düşündüm aslında. Renk körü mü diye ama aynı renkleri eleştiriyor hatta kırmızı hangisi sorunun cevabı hep doğru nesne ile bitiyor ama bir türlü ismini söylemiyor het renge sarı diyor 🤭 insan korkuyor işte
benim kizda bir donem her rengi sayarken maviye takikti, ne sorsam mavi derdi.
ama bildigini biliyordum.
mesela mor inegim nerde diye arar dururdu bu ne renk diye sorunca mavi derdi.
hala en sevdigi renk mavi.
sizinki de sari seviyor demek ki

Ah o toplum baskisi.Kızım 41 aylık oldu malesef hala tuvalet egitimi veremedim.İnanilmaz direncli ve inat bu konuda.Birde kardesi olunca iyice imatlasti.Ben buyumeyecegim beze yapacagim diyor.Ama etrafta egitimcisin yapabilirsin yapmaliydin,bak benim cocuk su ayda ogrendi baskilari beni sinir ediyor.
kizim erken konustu,erken ogrendi bi cok seyi.
14 aylikken bagimsiz bi sekilde kendi basina merdiven inip cikardi.
sayilar renkler tum hayvanlar ve sesleri,sarkilari direk ezberler soyler.Ogrenmesi muzik kulagi resim becerisi cok iyi.Bunu gormezler ama o tuvalet egitimiyle vurup durular beni.
bosver..
elbet ogrenecek.
siz zaten ilgili bi annesiniz kendinizi yetersiz hissetmeyin

Bence kıyaslamayin çocukların gercekten gelişimleri birbirinden farklı oluyor. Ortalama olarak soyleniyor bu tip şeyler mesela 4 aylik döner 6 aylik dik oturur 15 aylik 2 kelime konusur gibi. Ama her çocuğun zekası algısı becerisi ya da ilgisi başka oluyor kimisi erken yürüyor geç konusuyor mesela. Oyle bi kanun yok 3 yasinda bütün renkleri bilir diye. Bakmayın siz onlara bence.

Merhabalar, 35 aylık bir kızım var. Sürekli etkinlik yaptığımız her anı dolu dolu geçirdiğimiz. Hep oyunlar oynadığımız gerek sohbet, gerek oyun bir sürü paylaşım ile ilerledik ve hep öyle ilerliyoruz. Kendisine ait tv izlediği saatlerde var tabi. Durum şu bu haftalarda konuştuğum arkadaşlarım benim biraz tedirgin ettiler. Kızım renk isimlerini biliyor fakat hangi rengin hangi renk olduğunu bilmiyor mesela hepsine sarı diyor gibi. Aynı yaşta çocukları olan 3 4 arkadaşım bana " yaaaa o kadar ilgileniyorsun aslında ya 3 yaşında öğrenmesi lazımdı" ile dönüş yapınca sorguladım. Aslında kızım bir çok kavramı biliyor. Dikkat setleri var, yalın uzak, ikiz, aynı, farklı gibi daha bir çok şeyi biliyor ve çok güzel konulup şarkı söylüyor ama renk konusunda bu dönüşleri de alınca sorgulamaya başladım ve üzüldüm. Kızıyorum kendime aslında aynı zamanda eğitimciyim ama kızlarım konusunda hiç akıl yürüyemiyor gibiyim. Bana yardım eder misiniz? Ya beni silkeleyin ya içimi rahatlatın durum neyse nasılsa görüş bekliyorum.

Böyle insanlar beni çıldırtıyor. Benim kızım 4 yaşında Cat pat 15 kelime konusuyodu şimdi 2-3 ayda çözüldü... Saçma sapan insanlar bana da yorum yaparlardı sosyal medyadan ve kendilerinden uzak kalmayı tercih ettim umrumda bile değiller çünkü her çocuk farklı :) bunu kabullendim ve çok şükür kızımın yanında konuşmuyor filan demedim Herkes bizi irdelerken ben hep uzak durdum kimseyi takmadım kızımı uzaklastirdim. Hatta babaannesi bu at taklidi yapiyo diye babasını dolduruyodu kimse kusura bakmasın onun da cevabını veriyodummmm. Ay aman benim çocuğundan kime ne
ne zaman öğrenirse canı ne zaman isterse :) HER COCUK FARKLIDIR.

Bizim zamanımızda dikkat setleri, eğitici oyuncak, zeka kartları mı vardı?Ya da oturup kavramları anlatan ebeveynler mi vardı? Yani tabiki bunlar güzel şeyler, ben de bebeğime yetebilmek, katkı sağlamak istiyorum.gelişimini takip ediyorum. Ama Bi salın çocukları ya. Şu yaşta şunları bilmeli, bu ay da bunu yapabilmeli diye çocukları darlıyoruz. Kendi akışına bıraksak çocuk da rahat edecek biz de.

Ya açıkçası bilemedim 2 yaşındaki yiğenim renklerin bir çoğunu biliyor hatta bazen 5'e kadar sayıyor tedirgin etmek istemem tabi ama bilemedim ben.

benim kizda bir donem her rengi sayarken maviye takikti, ne sorsam mavi derdi.
ama bildigini biliyordum.
mesela mor inegim nerde diye arar dururdu bu ne renk diye sorunca mavi derdi.
hala en sevdigi renk mavi.
sizinki de sari seviyor demek ki
Bu örnekler çok iyi geldi teşekkür ederim daha da rahatladım. Belki aslında bir ara da hep mor derdi belkide şuan sarıdır

Ah o toplum baskisi.Kızım 41 aylık oldu malesef hala tuvalet egitimi veremedim.İnanilmaz direncli ve inat bu konuda.Birde kardesi olunca iyice imatlasti.Ben buyumeyecegim beze yapacagim diyor.Ama etrafta egitimcisin yapabilirsin yapmaliydin,bak benim cocuk su ayda ogrendi baskilari beni sinir ediyor.
kizim erken konustu,erken ogrendi bi cok seyi.
14 aylikken bagimsiz bi sekilde kendi basina merdiven inip cikardi.
sayilar renkler tum hayvanlar ve sesleri,sarkilari direk ezberler soyler.Ogrenmesi muzik kulagi resim becerisi cok iyi.Bunu gormezler ama o tuvalet egitimiyle vurup durular beni.
bosver..
elbet ogrenecek.
siz zaten ilgili bi annesiniz kendinizi yetersiz hissetmeyin
Yani aslında dediğiniz bu nokta sanırım bende etkili ' yetersiz hissetmek' bütün gün hiçbir iş hüç yapmayıp onunla ilgilensem gece uyurken aaa galiba eksik kaldı diyorum üzülüyorum falan yani hep bu duygu var içimde. Kıyası iki bebeğim arasında bile yapıyorlar belki empoze edildi artık bana da bende yapıyorum içsel olarak. Sizde üzmeyin hiç aslında belli ki kızınız öğrenecek durumda ama istemiyor saygı duymak lazım. Şu milleti kenara atsak hiç görüşmesek konuşmasak keşke

Bence kıyaslamayin çocukların gercekten gelişimleri birbirinden farklı oluyor. Ortalama olarak soyleniyor bu tip şeyler mesela 4 aylik döner 6 aylik dik oturur 15 aylik 2 kelime konusur gibi. Ama her çocuğun zekası algısı becerisi ya da ilgisi başka oluyor kimisi erken yürüyor geç konusuyor mesela. Oyle bi kanun yok 3 yasinda bütün renkleri bilir diye. Bakmayın siz onlara bence.
Tabi önceden çok üzmüştüm bu aralıklarla kendimi aaaa yapamadı vs gibi aslında artık izin vermiyordum ama tekrar başladı bu durum bu olayda daha dikkat etmeliyim

Böyle insanlar beni çıldırtıyor. Benim kızım 4 yaşında Cat pat 15 kelime konusuyodu şimdi 2-3 ayda çözüldü... Saçma sapan insanlar bana da yorum yaparlardı sosyal medyadan ve kendilerinden uzak kalmayı tercih ettim umrumda bile değiller çünkü her çocuk farklı :) bunu kabullendim ve çok şükür kızımın yanında konuşmuyor filan demedim Herkes bizi irdelerken ben hep uzak durdum kimseyi takmadım kızımı uzaklastirdim. Hatta babaannesi bu at taklidi yapiyo diye babasını dolduruyodu kimse kusura bakmasın onun da cevabını veriyodummmm. Ay aman benim çocuğundan kime ne
ne zaman öğrenirse canı ne zaman isterse :) HER COCUK FARKLIDIR.
Bunu yapıp biz güzel anneleri hiç üzmeseler keşke. Bende tekrar kulaklarımı kapatacağım. Birkaç gündür hepten moralim düştü en iyisi düşünmemek. Çok şükür sağlıklı sadece bunu düşünmek lazım bence

Merhabalar, 35 aylık bir kızım var. Sürekli etkinlik yaptığımız her anı dolu dolu geçirdiğimiz. Hep oyunlar oynadığımız gerek sohbet, gerek oyun bir sürü paylaşım ile ilerledik ve hep öyle ilerliyoruz. Kendisine ait tv izlediği saatlerde var tabi. Durum şu bu haftalarda konuştuğum arkadaşlarım benim biraz tedirgin ettiler. Kızım renk isimlerini biliyor fakat hangi rengin hangi renk olduğunu bilmiyor mesela hepsine sarı diyor gibi. Aynı yaşta çocukları olan 3 4 arkadaşım bana " yaaaa o kadar ilgileniyorsun aslında ya 3 yaşında öğrenmesi lazımdı" ile dönüş yapınca sorguladım. Aslında kızım bir çok kavramı biliyor. Dikkat setleri var, yalın uzak, ikiz, aynı, farklı gibi daha bir çok şeyi biliyor ve çok güzel konulup şarkı söylüyor ama renk konusunda bu dönüşleri de alınca sorgulamaya başladım ve üzüldüm. Kızıyorum kendime aslında aynı zamanda eğitimciyim ama kızlarım konusunda hiç akıl yürüyemiyor gibiyim. Bana yardım eder misiniz? Ya beni silkeleyin ya içimi rahatlatın durum neyse nasılsa görüş bekliyorum.
Ben de sizin gibiydim her lafı takıyordum, içten içe yaşıtlarıyla kıyas yapıyordum, eğitimciyim bunun farkındayım her çocuk farklıdır vs diyordum ama neden diyordum :(
Baktım ki zamanı gelince her şey oluyor zaten kendimi harap etmişim. O yüzden sıkmayın canınızı. Arkadaşlarınıza da tepkinizi gösterin usulüyle

Özellikle bir Eğitimci olduğunuz için söylüyorum. Terzi söküğünü dikemez misali..Duygularınızı çok iyi anlıyorum.Konu evlat olunca akan sular durur..

Fakat biliyorsunuz ki 3 yaşa kadar veya 3 yaş civarı çocuklar özellikle sayıları, renkleri vb..Ezbere öğrenirler (oysa ki ezbere öğrenilen her şey unutulmaya yüz tutar) Asıl Öğrenme 5 - 6 yaş civarı başlar.O zaman beyinlerinde duyduklarını kodlayıp gerçek öğrenmeye geçerler..

Kızınıza her şeyi vermeye devam edin ama asla zorlamadan.. O gereken olgunluğa gelince o zaman hünerlerini zaten ortaya çıkaracak..

Üç yaşındayken benimki de tam bilmiyordu renkleri, başka arkadaşınki sayıları öğrenememişti de sayı şekilli kurabiyeler yapmıştı hatta... ayrıca bu dönemde sadece gösterin tanıtın söyleyin. Ezberletmek öğretmek için 3 yaş erken, gerek yok.

35 aylik cocuga 35aylik denmez 3 yasinda denir artik. Buradan super detayci bir insan oldugunuzu dusunuyorum. Detaylarda bogulup cocugu bezdirmeyin.

Mukemmelliyetci olmayın bu kadar. Gerek yok. Kızınızın neyi sevip sevmediği bile daha belli değil. Belki de renkler ilgisini çekmiyor. Olamaz mı? Yada sarı demek kolayına geliyor. Kendimden örnek vereyim; motor becerilerim rezil gibidir. O kadar yani. Küçükken de yazım berbattı. Bu konuda da saçma bir baskıya maruz bırakılacaktim ki annem bir ara müfettiş olduğu için yırttım. ( İlkokul öğretmenime de selamlar. Zerre sevmem kendisini.) E ama akademisyen oldum. Ne olacak şimdi? Ben beceriksiz mi oldum.? Eşim tam tersi. Mühendis ve küçücük parçalarla uğraşmaya bayılıyor ama o da benim kadar detay düşünmez sıkılır. Eşim aptal mı benim? Kızımız var ve çok güzel konuşuyor ama çok hareketli değil. Herkesin aynı olması mümkün mü? Bence siz uzak durun o arkadaş dediğiniz kimselerden. Çocuğu da bogmayin. Bir de sakın ama sakın x in kızı böyle Z nin kızı böyle demeyin. Bu çocukta değersizlik duygusunu pekiştirir.

Yani aslında dediğiniz bu nokta sanırım bende etkili ' yetersiz hissetmek' bütün gün hiçbir iş hüç yapmayıp onunla ilgilensem gece uyurken aaa galiba eksik kaldı diyorum üzülüyorum falan yani hep bu duygu var içimde. Kıyası iki bebeğim arasında bile yapıyorlar belki empoze edildi artık bana da bende yapıyorum içsel olarak. Sizde üzmeyin hiç aslında belli ki kızınız öğrenecek durumda ama istemiyor saygı duymak lazım. Şu milleti kenara atsak hiç görüşmesek konuşmasak keşke
Bende sizin gibi düşünürdüm ama kendi başına oynamasına oyun kurmasına izin veriyorum artık.Benim suan biraz işim var istersen bana yardım et veya kendin oyna ben bitince eşlik edeceğim diyorum.Başlarda hoşuna gitmedi bu durum ama şimdi alıştı.40 günlük bebeğim var.Ancak yetişebiliyorum ikisinede.Artı eve.
Arrik yetersizlik hissi olayini yendim ben.
Elimden gelen bu diyorum.Zaten mükemmel anne olma çabası sadece anneyi yıpratıyor.
Aynen keşke etraf hiç konuşmasa komple kesebilsek ama olmuyor bazi şeyler.Biz yok sayıp yolumuza devam edecegiz:)

35 aylik cocuga 35aylik denmez 3 yasinda denir artik. Buradan super detayci bir insan oldugunuzu dusunuyorum. Detaylarda bogulup cocugu bezdirmeyin.
Detay değilde bir ay bile farkediyor çocukların gelişiminde.O yüzden ay söyleniyor çocuklarda.Okullara alinirken bile yaş degil,kaç aylikken baslanacagi bu yüzden.

Back
X