• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ya bir değişik oldu içim

Ben renkleri 6 yaşımda öğrendim okuma yazmayıda sınıfta en geç öğrenen bendim. Birinci üniversitemi birincilikle bitirdim ikinci de bitti üçüncüye devam ediyorum ve hepsi iyi bölümler 😁 şimdiden neden bu kadar telaş yaptınız bi sakinn 😁
Daha 6 aylıkken neleri hayal ettim bilemezsiniz 😂 anne olunca insan bir tuhaf oluyor. Yani ben öylr oldum 😂 sürekli bir anormallik arıyorum

Çok nadir cevap veriyor. Yani şöyle mesela kırmızı araba var etkinlik kitabında ona diyprum ki '' balığın vardı kırmızı onun rengi gibi kırmızı araba bulalım mı? Diyorum o zaman gösteriyor ama kırmızıyı net şekilde örnek vermeden göstermiyor. Mesela topu var sarı. Topun gibi sarı araba nerede sorusunun cevabı var buluyor ya da ağaçlar yeşildir. Ağaç gibi yeşil yani çevredeki nesnelerin renkleri ile biliyor buluyor

Ama bu şekilde zorlaştiriyorsun ki, diğer nesneleride katarak. Renklerin tonlari var, akli o nesnede takili kalir,.. Hani cocuk daha bebek, 6 yaşindaki çocuk değil ki denklem çözsün.

Bence önce basit 'komutlar' ile başla. Yani "bu sayfada kirmizi araba nerede" ve "baska bir kirmizi bisey görüyormusun sayfada?" Gibi gibi. Yoksa çocugun kafasi karişir, ve dahasi sorularin cevabini çözer. Neden o cevabin verildiğini tam bilmez ama olumlu tepki aldiği için o cevabi verir.

Her cocugun gelisimi bir olmaz ki.
Her insanin kabiliyeti de bir olmaz.

Mesela erkekler doktor oluyor muhendis oluyor ama hala nar cicegiyle turuncuyu ayirt edemiyor 🤪Hatta bazilari utanmayip pembe dahil hepsine kirmizi diyor.
Sizin kiz da sari desin onu mu kiricaz 🍒🍒

Merhabalar, 35 aylık bir kızım var. Sürekli etkinlik yaptığımız her anı dolu dolu geçirdiğimiz. Hep oyunlar oynadığımız gerek sohbet, gerek oyun bir sürü paylaşım ile ilerledik ve hep öyle ilerliyoruz. Kendisine ait tv izlediği saatlerde var tabi. Durum şu bu haftalarda konuştuğum arkadaşlarım benim biraz tedirgin ettiler. Kızım renk isimlerini biliyor fakat hangi rengin hangi renk olduğunu bilmiyor mesela hepsine sarı diyor gibi. Aynı yaşta çocukları olan 3 4 arkadaşım bana " yaaaa o kadar ilgileniyorsun aslında ya 3 yaşında öğrenmesi lazımdı" ile dönüş yapınca sorguladım. Aslında kızım bir çok kavramı biliyor. Dikkat setleri var, yalın uzak, ikiz, aynı, farklı gibi daha bir çok şeyi biliyor ve çok güzel konulup şarkı söylüyor ama renk konusunda bu dönüşleri de alınca sorgulamaya başladım ve üzüldüm. Kızıyorum kendime aslında aynı zamanda eğitimciyim ama kızlarım konusunda hiç akıl yürüyemiyor gibiyim. Bana yardım eder misiniz? Ya beni silkeleyin ya içimi rahatlatın durum neyse nasılsa görüş bekliyorum.
Arkadaslarınız gercek arkadas degıl

Merhabalar, 35 aylık bir kızım var. Sürekli etkinlik yaptığımız her anı dolu dolu geçirdiğimiz. Hep oyunlar oynadığımız gerek sohbet, gerek oyun bir sürü paylaşım ile ilerledik ve hep öyle ilerliyoruz. Kendisine ait tv izlediği saatlerde var tabi. Durum şu bu haftalarda konuştuğum arkadaşlarım benim biraz tedirgin ettiler. Kızım renk isimlerini biliyor fakat hangi rengin hangi renk olduğunu bilmiyor mesela hepsine sarı diyor gibi. Aynı yaşta çocukları olan 3 4 arkadaşım bana " yaaaa o kadar ilgileniyorsun aslında ya 3 yaşında öğrenmesi lazımdı" ile dönüş yapınca sorguladım. Aslında kızım bir çok kavramı biliyor. Dikkat setleri var, yalın uzak, ikiz, aynı, farklı gibi daha bir çok şeyi biliyor ve çok güzel konulup şarkı söylüyor ama renk konusunda bu dönüşleri de alınca sorgulamaya başladım ve üzüldüm. Kızıyorum kendime aslında aynı zamanda eğitimciyim ama kızlarım konusunda hiç akıl yürüyemiyor gibiyim. Bana yardım eder misiniz? Ya beni silkeleyin ya içimi rahatlatın durum neyse nasılsa görüş bekliyorum.
Bana garip geldi renk körü falan olabilir mi?
27 aylık benim kızım ve 3-4 aydır tüm renkleri açık mavi koyu mavi şeklinde tonuna kadar söylemeye başladı. Diğer kavramları bilip renklerde sorun yaşaması ilginç değil mi

Renkleri ayırt edebiliyor sadece isimlendiremiyor. Mesela kırmız arabaya benzeyen kırmızı top nerede diyprum kırmızı olan diğer bütün nesneleri gösteriyor bana renk körü olsa söyleyemez sanırım
Renk körlüğünün çeşitleri var. İş arkadaşımda renk körlüğü var ama sadece yakın tonları hep aynı görüyormuş. Ve bunu lisede fark etmişler. O zamana kadar resim derslerinden nefret edermiş.

Screenshot_2021-02-19-04-11-07-268_com.mi.globalbrowser.jpg

Back
X