- 19 Mart 2021
- 248
- 311
- 53
- Konu Sahibi Karpuzlu araba
Merhaba, konunuza yardımcı olmayacak ama gerçekten merak ettigim için sormak istedim, oğlunuzun hangi davranışlarından şüphe ettiniz otizm olduğunu düşündünüz acaba
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ö özel kelimesiÖkgv yi kastetmistim
Acikcasi ben hic supelenmedim oglumdan.sadece inatci bir cocuk ve surekli istedigi olsun isteyen bir çocuktu.buda bana normal geliyorduMerhaba, konunuza yardımcı olmayacak ama gerçekten merak ettigim için sormak istedim, oğlunuzun hangi davranışlarından şüphe ettiniz otizm olduğunu düşündünüz acaba
Giggles ben hastaneye gittim pazartesiyi bekleyemedim.ökgv agir engellimi demek diye sordum evet oyle ama otizm de bu sekil raporlanirmis zaten dedi icime biraz su serpildi.agir engelli bi durum goremiyorum oglumda hala inanamiyorum nasil en yuksek olanini aldi diyeÖ özel kelimesi
K koşullu
G gereksinimi
V vardır
Zaten raporu olan çocuklara da eğitim sisteminde özel gereksinimli diyoruz diyorum işte
Genel başlık gibi düşünün
Kısaltması gibi olmuş yani
Başka bir arkadaş ökgv ve ögv arasındaki farkı da anlatmış
Onu ben de bilmiyordum
Öğrenmiş olduk heo beraber
Aksine sizinki avantajlı olanmoş mesela
18 yaşa kadar cocuklarin engel yuzdeleri arttirildi ki haklardan faydalansinlar diye.Bizimde normalde %40 ama suan agir yuzdesine sahipİnternete baktigimda agir engelli diyor.tanidada atipik otizm yaziyor ne demek bu
Çocuğunuz ağır engelli olduğu için değil de otizm o başlığın altında olduğu içindir onun sebebiGiggles ben hastaneye gittim pazartesiyi bekleyemedim.ökgv agir engellimi demek diye sordum evet oyle ama otizm de bu sekil raporlanirmis zaten dedi icime biraz su serpildi.agir engelli bi durum goremiyorum oglumda hala inanamiyorum nasil en yuksek olanini aldi diye
Oylemi pek bilgim yok bu konularda acikcasi .senin cocugunun tam olarak neyi vardi canim18 yaşa kadar cocuklarin engel yuzdeleri arttirildi ki haklardan faydalansinlar diye.Bizimde normalde %40 ama suan agir yuzdesine sahip
Aynen tam olarak yazdigin iste bana oyle dediler otizm basligi altinda oldugu icinÇocuğunuz ağır engelli olduğu için değil de otizm o başlığın altında olduğu içindir onun sebebi
Çok fazla bilgim yok bu konuda
Biraz mantıkeb bakıyorum sadece
Hmm anladım.. tabiki hiçbir anne konduramaz haliyle ama sizinki öylede değilmiş cidden hiç belli değil inşallah sizin çabalarınizla beraber iyi olur yavrunuzAcikcasi ben hic supelenmedim oglumdan.sadece inatci bir cocuk ve surekli istedigi olsun isteyen bir çocuktu.buda bana normal geliyordu
Benim ilk psikiyatri ye goturme nedenim diyalog kuramamasi icindi.bir girdim hastaneye bidaha cikamadim,oglun otizm dedi doktor.hala bile bakiyorum inanamiyorum sanırım oda atipik olduğu icin anlaşılmıyor.burda birkac uyede soylemisti disardan anlasilmiyorlar bile
İnsallah canim cok sagolHmm anladım.. tabiki hiçbir anne konduramaz haliyle ama sizinki öylede değilmiş cidden hiç belli değil inşallah sizin çabalarınizla beraber iyi olur yavrunuz
Tip 1 dm, tp1 diyabet yani.Devlet ozel gereksinimi olan cocuklari 18 yasa kadar korumaya aldi bu raporla o kadar cok hakkin var ki suan maddi ve manevi bunu degerlendir muhakkak.Oylemi pek bilgim yok bu konularda acikcasi .senin cocugunun tam olarak neyi vardi canim
Cok gecmis allah sifa versin canim.otv mtv falan diyorlar ama pek bilgim yok bu konuda acikcasi.bi egitime baslatalimda bakariz sonra.oglum düzelsin de baska bisi istemiyorum. Ki oda olucak biliyorum duzelicekTip 1 dm, tp1 diyabet yani.Devlet ozel gereksinimi olan cocuklari 18 yasa kadar korumaya aldi bu raporla o kadar cok hakkin var ki suan maddi ve manevi bunu degerlendir muhakkak.
Zaten 1 yillik vermiş,seneye cocuk icin tekrar rapor yenileyeceksin,durum hafifleyip bitince raporu da olmayacak.Suan otv indirimli arac alip evde bakım parasi baglatabilirsin.İnternete baktigimda agir engelli diyor.tanidada atipik otizm yaziyor ne demek bu
Arac alamam mumkunati yok onun icinde bir paranin olmasi gerekmiyormu zatenZaten 1 yillik vermiş,seneye cocuk icin tekrar rapor yenileyeceksin,durum hafifleyip bitince raporu da olmayacak.Suan otv indirimli arac alip evde bakım parasi baglatabilirsin.
Sence ortama bu rapor ne zaman kalkar biliyomusunZaten 1 yillik vermiş,seneye cocuk icin tekrar rapor yenileyeceksin,durum hafifleyip bitince raporu da olmayacak.Suan otv indirimli arac alip evde bakım parasi baglatabilirsin.
Kuzu hic bilmiyorum ki bu size bagli ,bakarsin 2 seneye kalmaz.Bak bizim bir omur boyu boyle dusun.Bu oran belirtilmemis raporun %100 gibi olusu korkutmasın seni nasilsa bir gun bitecek boyle dusun.Saglik kurulunda nelerle karsilasiyor insan hala ustumden atamadim Allah ailelere sabir versin.Sence ortama bu rapor ne zaman kalkar biliyomusun
Rabbim cocugunu bagislasinn sana inşallah evlatla imtihan olmak cok zor ya.cok iyi anliyorum seniKuzu hic bilmiyorum ki bu size bagli ,bakarsin 2 seneye kalmaz.Bak bizim bir omur boyu boyle dusun.Bu oran belirtilmemis raporun %100 gibi olusu korkutmasın seni nasilsa bir gun bitecek boyle dusun.Saglik kurulunda nelerle karsilasiyor insan hala ustumden atamadim Allah ailelere sabir versin.
Tabii ki senin gibi bir anneye sahip lutfen dirayetli ol.Senin bu kaygi seviyen cok yuksek sakin kal.Surec sizin aleyhinize isliyor.Rapor seni korkutmasin.Bu cocugunu ve seni korumak adina var.Insanlar o raporu almak icin neler yapiyor.Cok gecmis allah sifa versin canim.otv mtv falan diyorlar ama pek bilgim yok bu konuda acikcasi.bi egitime baslatalimda bakariz sonra.oglum düzelsin de baska bisi istemiyorum. Ki oda olucak biliyorum duzelicek
Amin Cok zor canim cok.Fakat alisiyor insan.Derdimizi de imtihanimizi da kabullendik.Daha kotuleri olmasin insâllah.Rabbim cocugunu bagislasinn sana inşallah evlatla imtihan olmak cok zor ya.cok iyi anliyorum seni