• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ya Allah askina biri bişi söylesin kafayi oynaticam

Merhaba, konunuza yardımcı olmayacak ama gerçekten merak ettigim için sormak istedim, oğlunuzun hangi davranışlarından şüphe ettiniz otizm olduğunu düşündünüz acaba

Ökgv yi kastetmistim
Ö özel kelimesi
K koşullu
G gereksinimi
V vardır

Zaten raporu olan çocuklara da eğitim sisteminde özel gereksinimli diyoruz diyorum işte
Genel başlık gibi düşünün
Kısaltması gibi olmuş yani

Başka bir arkadaş ökgv ve ögv arasındaki farkı da anlatmış
Onu ben de bilmiyordum
Öğrenmiş olduk heo beraber
Aksine sizinki avantajlı olanmoş mesela

Merhaba, konunuza yardımcı olmayacak ama gerçekten merak ettigim için sormak istedim, oğlunuzun hangi davranışlarından şüphe ettiniz otizm olduğunu düşündünüz acaba
Acikcasi ben hic supelenmedim oglumdan.sadece inatci bir cocuk ve surekli istedigi olsun isteyen bir çocuktu.buda bana normal geliyordu
Benim ilk psikiyatri ye goturme nedenim diyalog kuramamasi icindi.bir girdim hastaneye bidaha cikamadim,oglun otizm dedi doktor.hala bile bakiyorum inanamiyorum sanırım oda atipik olduğu icin anlaşılmıyor.burda birkac uyede soylemisti disardan anlasilmiyorlar bile

Ö özel kelimesi
K koşullu
G gereksinimi
V vardır

Zaten raporu olan çocuklara da eğitim sisteminde özel gereksinimli diyoruz diyorum işte
Genel başlık gibi düşünün
Kısaltması gibi olmuş yani

Başka bir arkadaş ökgv ve ögv arasındaki farkı da anlatmış
Onu ben de bilmiyordum
Öğrenmiş olduk heo beraber
Aksine sizinki avantajlı olanmoş mesela
Giggles ben hastaneye gittim pazartesiyi bekleyemedim.ökgv agir engellimi demek diye sordum evet oyle ama otizm de bu sekil raporlanirmis zaten dedi icime biraz su serpildi.agir engelli bi durum goremiyorum oglumda hala inanamiyorum nasil en yuksek olanini aldi diye

Giggles ben hastaneye gittim pazartesiyi bekleyemedim.ökgv agir engellimi demek diye sordum evet oyle ama otizm de bu sekil raporlanirmis zaten dedi icime biraz su serpildi.agir engelli bi durum goremiyorum oglumda hala inanamiyorum nasil en yuksek olanini aldi diye
Çocuğunuz ağır engelli olduğu için değil de otizm o başlığın altında olduğu içindir onun sebebi

Çok fazla bilgim yok bu konuda
Biraz mantıkeb bakıyorum sadece

Acikcasi ben hic supelenmedim oglumdan.sadece inatci bir cocuk ve surekli istedigi olsun isteyen bir çocuktu.buda bana normal geliyordu
Benim ilk psikiyatri ye goturme nedenim diyalog kuramamasi icindi.bir girdim hastaneye bidaha cikamadim,oglun otizm dedi doktor.hala bile bakiyorum inanamiyorum sanırım oda atipik olduğu icin anlaşılmıyor.burda birkac uyede soylemisti disardan anlasilmiyorlar bile
Hmm anladım.. tabiki hiçbir anne konduramaz haliyle ama sizinki öylede değilmiş cidden hiç belli değil inşallah sizin çabalarınizla beraber iyi olur yavrunuz 🤲

Tip 1 dm, tp1 diyabet yani.Devlet ozel gereksinimi olan cocuklari 18 yasa kadar korumaya aldi bu raporla o kadar cok hakkin var ki suan maddi ve manevi bunu degerlendir muhakkak.
Cok gecmis allah sifa versin canim.otv mtv falan diyorlar ama pek bilgim yok bu konuda acikcasi.bi egitime baslatalimda bakariz sonra.oglum düzelsin de baska bisi istemiyorum. Ki oda olucak biliyorum duzelicek

Sence ortama bu rapor ne zaman kalkar biliyomusun
Kuzu hic bilmiyorum ki bu size bagli ,bakarsin 2 seneye kalmaz.Bak bizim bir omur boyu boyle dusun.Bu oran belirtilmemis raporun %100 gibi olusu korkutmasın seni nasilsa bir gun bitecek boyle dusun.Saglik kurulunda nelerle karsilasiyor insan hala ustumden atamadim Allah ailelere sabir versin.

Kuzu hic bilmiyorum ki bu size bagli ,bakarsin 2 seneye kalmaz.Bak bizim bir omur boyu boyle dusun.Bu oran belirtilmemis raporun %100 gibi olusu korkutmasın seni nasilsa bir gun bitecek boyle dusun.Saglik kurulunda nelerle karsilasiyor insan hala ustumden atamadim Allah ailelere sabir versin.
Rabbim cocugunu bagislasinn sana inşallah 🙏 evlatla imtihan olmak cok zor ya.cok iyi anliyorum seni

Cok gecmis allah sifa versin canim.otv mtv falan diyorlar ama pek bilgim yok bu konuda acikcasi.bi egitime baslatalimda bakariz sonra.oglum düzelsin de baska bisi istemiyorum. Ki oda olucak biliyorum duzelicek
Tabii ki senin gibi bir anneye sahip lutfen dirayetli ol.Senin bu kaygi seviyen cok yuksek sakin kal.Surec sizin aleyhinize isliyor.Rapor seni korkutmasin.Bu cocugunu ve seni korumak adina var.Insanlar o raporu almak icin neler yapiyor.

Ağir engelli demek senin düşündüğun gibi olmuyor her zaman mesela bi tanıdığımızda kalp pili var ağır engelli diye geçiyor ve 100 engelli yazıyor ama normal her işini kendi görebiliyor ;) eşimde yüzde 93 engelli ama normal sayılır karanlıkta hariç tabi

Back