- Konu Sahibi Karpuzlu araba
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bilen birisi olarak yazıyorum. Bu ÖKGV ağır engel demek değil. Hemen karşısında özel gereksinimi yoktur yazıyor fark ettiyseniz. Eğer onu işaretlerlerse rapor verilmesine gerek yok anlamı taşır.Ökgv o demekmis oyle yazıyor nette.ama ben oglumda agir engel durumu görmüyorum gerçekten kabullenmemek degil oglum seslendigimde cevap veriyor arkadaslarla oynuyor öğrettiğim herseyi kapiyor anında tuvalet egitimi bir hafta sürdü. Agir engelli cocuk olsa boyle olurmuydu.taniyada atipik otizm yazmis doktor
Sizinkisi ayrı. Sizde Orta düzey diye belirtmiş. bu yüzden orta düzey engel denebilir. Ama konu sahibinin durumu farklı.ökgv karşılığı ağır engelle denk gelir ancak bunu bedensel olarak algılamayın. yani çocuğun bir ebeveyn desteğine ihtiyacı vardır.
bizim ögv olarak raporumuz.
artık raporlarda engel durumu belirtilmiyor. Aileler bu sekilde panik olduğu ve yanlış anladığı için. okgv açıklamasında yazdığı gibi özel kosullu gereksinimi var demek. Bu gereksinim icin neredeyse her hakka, yardima ve kolayliga sahip anlamına geliyor. Mesela okgv yerine ogv yazsaydı bunun bir hafif derecesi olurdu ve bazı kolayliklardan faydalanamazdiniz. İnsanlar ogv verildiğinde okgv almak için bile hakem hastanelere basvurabiliyor hani öyle avantajlı bir şey sizin için. Maddi olarak ve egitim olarak.. Nelerden faydalanabileceginizi saglik kurulu ile daha detaylı konuşabilirsiniz.Ben zaten egitim alacagini biliyorum bu çözger raporu egitim alabilmesi icin ökgv ne demek diye yazınca karsima boyle birsey çıktı çok korktum.oglumda kiskanclik bile var beni kiskanir ağır engelli diyebilicek birsey olsa görürdüm oglumda ama kesinlikle oyle birsey yok
çünkü orta düzeyde bir basamak50-60, ökgv zaten düzey olarak yazmaz.En üst basamakolarak geçer bu da otizm tanısından dolayı.Sizinkisi ayrı. Sizde Orta düzey diye belirtmiş. bu yüzden orta düzey engel denebilir. Ama konu sahibinin durumu farklı.
Önemli olan bunlar zaten adi ne kondugu degil. En iyi sen bilirsin. Arkadasimin 23 yasinda oglunda hem otizm var hem sizofreni. Daha 3 yasinda teshis konmuştu. Cok guzel ilgilendi egitti üstelik oyle maddi durumu da iyi degil. Sabir ve sevgiyle. Memur oldu iki sene önce adliyede. Amiri falan cok memnun herkesten iyi yapio dio gorev bilinci var. Ilaclarini kullandigi surece şizofreni ataklari da olmuyor. Atipik otizm cok rahat sosyallesmeyle egitimle söylemeyince asla anlasilmicak halde seyredebilir. Yüreğini ferah tut. Adi normal olup tabletten kafasini kaldiramayan çocukların oldugu bi cagda hele.Ökgv o demekmis oyle yazıyor nette.ama ben oglumda agir engel durumu görmüyorum gerçekten kabullenmemek degil oglum seslendigimde cevap veriyor arkadaslarla oynuyor öğrettiğim herseyi kapiyor anında tuvalet egitimi bir hafta sürdü. Agir engelli cocuk olsa boyle olurmuydu.taniyada atipik otizm yazmis doktor
Karşısında yazıyor ya özel koşul gereksinimi vardır diye... Onun kısaltması demek oluyor işteİnternete baktigimda agir engelli diyor.tanidada atipik otizm yaziyor ne demek bu
Teşekürler mune abla hastaneden dönüyorum suan eve az da olsa icime su serpildi.otizm zaten o sekil gecermis raporda.ama egitimle duzelebilen birseymi atipik otizm.benim birtanecik evladim onun icin hersey yaparim.duzelecek ben buna butun kalbimle inaniyorum.burayada yaziyorum hepiniz goruceksiniz oglumdaki gelismeyi otizm annelerine bizde bir umut olacagizEvet ilk duyunca korkup endişelenmek üzülmek doğal ama lütfen bunu çocuklara belli etmeyin, ayrıca içinizi bu kadar sıkmayın önemli olan otizm teşhisi konulan çocuklara doğru eğitimi aldırabilmektir bence.
Özel çocukları olan anneler öncelikle silkelenip kendini motive etmeli, otizmli olup dünyaya adını duyuran birçok ünlü isim var, en popülerleri Einstein, Mozart, bilmeyenler vardır belki ama Bill Gates ve Steve Jobs otizmli.
Türkiye'de de bir sürü insan var ama en bilindikleri yazayım Dr. Oytun Erbaş ve Türkiye'nin otizmli ilk doktora öğrencisi olmasıyla adını duyuran, müzikal deha olarak anılan Buğra Çankır.
Biliyorum kolay değildir ama ahlayıp vahlamakla kendinizi üzmekten başka bir şey yapmazsınız, onun yerine otizm nedir, nerelerde eğitim almasını sağlamak daha faydalı olur, çocuğun ilerlemesi için neler yapılmalıdır'a odaklanmalısınız.
Gölge öğretmen vb araştırın mesela, faydası oluyor diye biliyorum.
Aynisini soylediler.ben cok huzursuz oldum agir engelli anlamina geliyormus otizm tanisi bu sekil raporlaniyormus zaten.ama duzelebilir birsey egitimle ilgiyle sevgiyle.zaten tek çocuğum ona ilgi sevgi gostermicezde kime gostericegiz.ben inaniyorum oglum duzelicekyani çocuğun atipik tanısıyla eğitim alması gerekiyor bunun da karşığı ökgv olarak raporlanır.
Teşekür ederim desteginiz icin icime su serpildi birazÖnemli olan bunlar zaten adi ne kondugu degil. En iyi sen bilirsin. Arkadasimin 23 yasinda oglunda hem otizm var hem sizofreni. Daha 3 yasinda teshis konmuştu. Cok guzel ilgilendi egitti üstelik oyle maddi durumu da iyi degil. Sabir ve sevgiyle. Memur oldu iki sene önce adliyede. Amiri falan cok memnun herkesten iyi yapio dio gorev bilinci var. Ilaclarini kullandigi surece şizofreni ataklari da olmuyor. Atipik otizm cok rahat sosyallesmeyle egitimle söylemeyince asla anlasilmicak halde seyredebilir. Yüreğini ferah tut. Adi normal olup tabletten kafasini kaldiramayan çocukların oldugu bi cagda hele.
atipik otizm diğer normal otizimden çok daha hafiftir. eğitimle düzeltmesi mümkün üzmeyin kendinizi. bir an evvel eğitim alın. rehabilitasyonu iyi araştırın. merdiven altı olan çok yer var kurumsal yerelere bakın.ben cok huzursuz oldum agir engelli anlamina geliyormus otizm tanisi bu sekil raporlaniyormus zaten.ama duzelebilir birsey egitimle ilgiyle sevgiyle.zaten tek çocuğum ona ilgi sevgi gostermicezde kime gostericegiz.ben inaniyorum oglum duzelicek
Aralik 1 de 4 yasina basicaktelefon tabletten uzak tutup sosyal etkinliklere yönlendirin çocuğunuzu. sarıp sarmalayın. kaç yaşında?
Agir engelli demekmis ama atipik otizmde zaten bu sekil raporlanirmis.oyuzden ökgv yazıyormuşTamam google ı eleştiriyoruz da atipik otizm için gelen ilk sonuç bu:
“Atipik otizm bazı yönleriyle otizme benzeyen ancak Yaygın Gelişimsel Bozukluklar spektrumundaki bozukluklardan birinin altında sınıflandırılamayan bozukluğa verilen addır. Otizmden daha az şiddetlidir. Bazen otizmden oldukça uzak görünebilir.“
ÖKGV de özel koşul gereksinimi vardır ın kısaltılmışı.
Ağır engellilik durumu yok sakin.
Ökgv yi kastetmistimE kısaltması işte
Özel koşul gereksinimi vardır'ın
İçerik detayını bilmiyorum ama özel gereksinimli çocuk givi bi şet deniyor zaten raporu olanlara