- Konu Sahibi hindistancevizli
Eşimle 5. Senemize girdik evlilikte, 8 senedir beraberiz. Bundan önce bende hiç önem vermezdim yılbaşı kutlamaya, hatta birçoğunda hiçbir şey yapmayarak evde oturarak geçirdik. (12’yi beklemeden uyuduğumuz bile oldu.)
Eşimin ailesi seküler böyle şeylere önem verirler, ama eşim nefret ediyor. O denli sevmediğini söylüyor (dini açıdan değil derken kasettiğim bazısı yeniyıla girerken -noel değil yeniyıl- bunu kutlamayı yanlış buluyor zaten altta böyle cevaplarda geldi. Yeniyıl ve noel farkını biliyorum, düzenlemek istedim konumu bu yüzden.)
Kesinlikle bu tür şeyleri saçma gelebilir ama kapitalizmin dayatması olarak görüyor.
Benim ailem kutlamıyor, annem o gün için ben bakarım siz program yaparsınız dedi.
Eşimin annesi kendi ailesiyle kutlayacak.
Ben bu sene çok heveslendim ya. Sosyal medya filan kutlamıyorum yani birilerinin gazına gelmedim, kendim hayatımda bir değişiklik yapmak istedim…
Çocuğum olduğundan beri 3.5 yaşına geldi, hep evde çocuk bakarak iş yaparak girdim bütün sene evden çıkamadım
Şuna inanıyorum yeniyıla girerken ne yaparsan tüm senen onla geçiyor. Belki saçma gelecek ama bu tür şeylere inanıyorum.
Evlendiğimden beridir (eskiden ailemle kutlamadığım için heralde) çok önemsemedim eşimin kutlamamasını.
Dün kutlasak mı dışarda mı olsak canlı müziğe yer mi ayırtsak filan dedim direkt istemiyorum dedi.
(Şimdi diyenler olacak adam zaten baştan beri kutlamıyormuş o zaman evlenmeseydin? Ama o zaman benim için önemli değildi. Gerçekten herhangi bir gündü benim için. İnsanız değişebiliyoruz her gün.)
Siz eşlerinizle nasıl kutluyorsunuz?
Evde olsak o güne özel bir şeyler hazırlayıp eşimle özel vakitte geçirebilirim
Gerçekten sorun değil ama içimde ukte :)
dipnot: her fikre saygı duyuyorum
Yılbaşı , eşimin doğumgünü, görümcemin doğum günü hepsi aynı gün, bizde kutlanır o yüzden
O gece çok kalabalık, taşkınlık fazla olduğu ve tüm eğlence yerlerinin normalden çok çok pahalı olması yüzünden evde kutlarız. Bu kutlamayı genelde ben organize ederim, tüm görümcelerimi çağırırım, devasa bir doğum günü pastamız olur çünkü çoluk çocuk hayli kalabalık oluyoruz. Çocuklar yattıktan sonra sabaha kadar sohbet ederiz, kahvaltıyı da yapıp dağılırız sonra. Çok eğleniriz bir araya gelince, evde olmak bence daha eğlenceli o gün tüm aile yılbaşını iple çekeriz çünkü nadiren hepimiz toplanabiliyoruz