• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yılbaşı kutlamak ya da kutlamamak.

Kızımı uyutup cevapları okumaya geleceğim soruyu sorup kaçtı demeyin cevap verenlere şimdiden çok teşekkürler ❤️
biz evde kutlarız her zaman. tüm aile toplanır güzel bol çeşitli bir masa sonrası oyun oynarız. okey bazende kutu oyunları oynarız arkadada o ses türkiye açık olur tüm geceyi öyle geçiririz. Çok güzel oluyor

Eşimle 5. Senemize girdik evlilikte, 8 senedir beraberiz. Bundan önce bende hiç önem vermezdim yılbaşı kutlamaya, hatta birçoğunda hiçbir şey yapmayarak evde oturarak geçirdik. (12’yi beklemeden uyuduğumuz bile oldu.)
Eşimin ailesi çok seküler böyle şeylere önem verirler, ama eşim nefret ediyor. O denli sevmediğini söylüyor (dini açıdan değil kesinlikle bu tür şeyleri saçma gelebilir ama kapitalizmin dayatması olarak görüyor.)
Benim ailem kutlamıyor, annem o gün için ben bakarım siz program yaparsınız dedi.
Eşimin annesi de kendi ailesiyle kutlayacak.

Ben de bu sene çok heveslendim.
Çocuğum olduğundan beri 3.5 yaşına geldi, hep evde çocuk bakarak iş yaparak girdim bütün sene evden çıkamadım
Şuna da inanıyorum yeniyıla girerken ne yaparsan tüm senen onla geçiyor. Belki saçma gelecek ama bu tür şeylere inanıyorum. Evlendiğimden beridir de (eskiden de ailemle kutlamadığım için heralde) çok önemsemedim eşimin kutlamamasını

Dün kutlasak mı dışarda mı olsak canlı müziğe yer mi ayırtsak filan dedim direkt asla istemiyorum dedi. (Şimdi diyenler olacak adam zaten baştan beri kutlamıyormuş o zaman evlenmeseydin? Ama o zaman benim için önemli değildi. Gerçekten herhangi bir gündü benim için. İnsanız değişebiliyoruz her gün.)
Siz eşlerinizle nasıl kutluyorsunuz?
Evde olsak o güne özel bir şeyler hazırlayıp eşimle özel vakitte geçirebilirim
Gerçekten sorun değil ama içimde ukte
Yılbaşında dışarı çıkmak gerçekten pişmanlık. Biz bi kere dışarda kutladık cidden rezillik oluyor biraz. Alkol kullanıyor musunuz bilmiyorum ama genelde mekanlarda sınırsız alkol olduğu için o gün olan menüde herkes bi dünya. Yollar leş, sokaklarda insanlar. ben diken üstüne kutlamıştım bi de başlasa gitmek gibi bi hata yaptık eve yakın bir lokasyon secmemize rağmen ipini koparan sokaktaydı gercekten.
Zaten kutlamıyormuş evlenmeseydin demek saçma tabii ki cok kucuk bir neden yani bu orta noktada buluşabilirsiniz. Belki kendinize kutu oyunu vs alabilirsiniz o gün için güzel bi yemek hazırlarsınız hatta arkadaslarınızla bi plan yapsanız daha iyi olur. Bi kaç süsle de evi süslerseniz hem eşiniz buna hayır demez bence hem de sizin de gönlünüz olmus olur. Çok istiyorsanız illa dışarı çıkmak ertesi gunu sabah kahvaltıya yılın ilk kahvaltısını dışarda yapabilirsiniz. Sizin için de değişiklik olur.

Ben her özel günü severim ya. Kapitalist bir insanmışım sanırım. Sevdiklerinle güzel zaman geçirme fırsatı bence özel günler. İstediğin her zaman geçirirsin diyenler olacak ama özel günlerde herkes daha bi özeniyor. Sevgililer günü mesela, bir gün göstermesin her gün göstersin sevgisini deniyor. E tamam her gün göstersin bir gün de daha özel göstersin. Hediyeleşmenin, başbaşa zaman geçirmenin nesi kötü. Niye bu kadar karşı çıkılıyor anlamıyorum ben. Kapitalizmin oyunuymuş. Bunu diyenlerin de gardrobu tıklım tıkış doludur. Sanki kapitalizm sadece özel günlerde çalışıyor 😂

Bütün özel günleri severim de yılbaşını ayrı severim ben de. Evi ayrı sınıfımı ayrı süsledim. Çocuklarıma ufak hediyeler aldım. Aile bireylerime, sevdiğim arkadaşlarıma hediyeler aldım. Mis gibi mutlu olma, mutlu etme fırsatı.
ya bu kapitalizm hikayeleri boş. her şeyde kapitalizm var ve her şekilde bunun esiri olarak hayatımızı idame ettiriyoruz zaten, mecburuz.
özel günlerde mekanların vs pahalı olması da garipsediğim bir durum değil
sonuçta o günü kutlamak isteyen çok var, talep yoğun
mekanın belli bir kapasitesi var, o gün birilerini elemek zorunda
bunu da fiyata göre yapıyor. fiyatım bu, parası olan gelsin diyor.
neticede mekanlar da o güne özel hazırlık yapıyor, özel menü, özel ortam vs özel ekip kuranlar var
etkinlik yapanlar var
dışarıdan ekstra eleman alan var, ekibini sabaha kadar çalıştıracağı için çift mesai verenler var
bunun da bedelini müşteriye yansıtmak zorunda bu düzenin bir parçası olarak
ben sadece o gün insanların saçma sapan davranışları ve sırf yılbaşı diye her türlü saçmalığı kendilerinde hak görmeleri ve aşırı kalabalık sevmemem sebebiyle yılbaşını dışarıda (mekanda vs) kutlamayan bir insanım
yoksa herkes insan gibi takılsa 3 katı fiyat varmış bakmam ben de dışarıda kutlardım

Evde eşim ve ben varız.

Eşim ertesi günü (1 ocak) maalesef işe gidiyor.

İyi dileklerimizi dileyip her zamanki gibi saat 24.00 dü görmeden uyuyoruz.

Eskiden arkadaş evlerinde kutlardık.

Herkes bir yerlere dağıldı.

2025 hepimize önce sağlık , huzur getirsin.

Güzel bir Türkiye de yaşamak dileğiyle ...

Biz dini sebeplerden dolayı kutlamıyoruz biraz da bana kapitalizmin dayatmasi gibi geliyor o yüzden normal gün gibi gecer gideriz.Anneannem o güne özel kabak pisirir bir tek onu severim yilbasında.Insaniz fikirlerimiz degisebilir ama esiniz kutlamak istemiyorsa zorlamayin evin konforunda bir seyler yapın

Eşimle 5. Senemize girdik evlilikte, 8 senedir beraberiz. Bundan önce bende hiç önem vermezdim yılbaşı kutlamaya, hatta birçoğunda hiçbir şey yapmayarak evde oturarak geçirdik. (12’yi beklemeden uyuduğumuz bile oldu.)

Eşimin ailesi seküler böyle şeylere önem verirler, ama eşim nefret ediyor. O denli sevmediğini söylüyor (dini açıdan değil derken kasettiğim bazısı yeniyıla girerken -noel değil yeniyıl- bunu kutlamayı yanlış buluyor zaten altta böyle cevaplarda geldi. Yeniyıl ve noel farkını biliyorum, düzenlemek istedim konumu bu yüzden.)

Kesinlikle bu tür şeyleri saçma gelebilir ama kapitalizmin dayatması olarak görüyor.
Benim ailem kutlamıyor, annem o gün için ben bakarım siz program yaparsınız dedi.
Eşimin annesi kendi ailesiyle kutlayacak.

Ben bu sene çok heveslendim ya. Sosyal medya filan kutlamıyorum yani birilerinin gazına gelmedim, kendim hayatımda bir değişiklik yapmak istedim…
Çocuğum olduğundan beri 3.5 yaşına geldi, hep evde çocuk bakarak iş yaparak girdim bütün sene evden çıkamadım
Şuna inanıyorum yeniyıla girerken ne yaparsan tüm senen onla geçiyor. Belki saçma gelecek ama bu tür şeylere inanıyorum.
Evlendiğimden beridir (eskiden ailemle kutlamadığım için heralde) çok önemsemedim eşimin kutlamamasını.

Dün kutlasak mı dışarda mı olsak canlı müziğe yer mi ayırtsak filan dedim direkt istemiyorum dedi.
(Şimdi diyenler olacak adam zaten baştan beri kutlamıyormuş o zaman evlenmeseydin? Ama o zaman benim için önemli değildi. Gerçekten herhangi bir gündü benim için. İnsanız değişebiliyoruz her gün.)

Gerçekten sorun değil ama içimde ukte :)

dipnot: her fikre saygı duyuyorum 🙏🏼
İlk evlendiğimizde bikac snee cocuktan once dısarda kutladık ama ben para verdik sınırsız diye icip icip kusunca dısarda kutlamayı bıraktık
Zaten esimde 2015 de namaza basladı alkol almıyor o zamndan beri.
Ama ben masamı hep hazırlarım cesit yaparım yemek tatlı sarabımı acarım.
Yeni yıla girisimizi kutlyoruz eski bir yılı bitirmeyi kutluyoruz.
Yoksa cerez mandalina hep yenir.
Genelde annemlerden kalma adetimiz var 24.00 de annem pasta keser hep😅
Sacma ama biz de devam ettiriyoruz pastamızı yer hediyelerimizi acar olaysız dagılırız😅

Biz ailecek toplanırız. Genelde annemin evinde, tüm kardeşler eşleri ve çocukları ile. Güzel bir yemek yer sonra tombala oynarız. Ben ailemin yaşadığı şehirden taşındım ama ne olursa olsun her sene gidip bu aile yemeğine katılmaya çalışırım. Onlarla vakit geçirmeyi seviyorum.

Yılbaşı ve sevgililer gününde hiç mekana gitmedim, gitmem. Hem adam kazıklıyorlar hem de yılbaşında sarhoş it kopuk dolu oluyor etraf. Gece saatlerinde de trafiğe çıkmamaya özen gösteririm alkollü sürücü çok olur diye. Herkese iyi yıllar🤍

Yani normalden daha farklı bir gün yaşamak. Eşle çocukla o güne hazırlanmak, özen gostermek. Evi bikac kendince süslemek, güzel bir masa kurmak vs bunun nesi kötü ki? Evde kendi kendimize mutlu oluyoruz işte mis. Alkol kullanmıyoruz biz ama kullanan da kullanır yani bu da kimseyi ilgilendirmez ki ne şekilde kutladığı. Kimseyi rahatsız etmediği sürece.
Butun ozel gunlerimizi kutluyoruz. Mutlu olmanın, eşi, çocukları, kendini mutlu etmenin kime zararı olur ki? Kendi halinde kutlayan insanlarız yani :)
Kutladığım şey iyi dileklerle yeni bir yılın gelişi. Sonuçta hepimiz giriyoruz o yıla yani müslüman olmayan insanlar giriyor biz eski yılda mi kalıyoruz? Elhamdülillah Müslümanım yani gayet bunu kimse sorgulayamaz bununla.

Eve güzel bir atmosfer tasarlayın ışıklarla yılbası temalı tasarımlar alın şık bir yemek yemek ardından vakit geçirebileceğiniz aktiviteler düzenleyin. Hatta bir çift arkadasınız varsa onlarıda davet edebilirsiniz.

Bu dine baglama isi zaten yeni cıktı
38 yasındayım babannem kapalı bi kadındı,hindi pisirirdi ya yılbasında hatırlıyorum cocuklugumda.
Anneannem acıkdı o da kutlardı kimse dinimize uygun degil demezdi galiba.
Bu dine baglama isi son senelerde cıktı herhlade.

Bende 10 yıllık evliyim dini sebeplerden hiç kutlamadik bazı yılbaşında kv de oluyoruz kvdem inadına saat tam 12 de kuran okumaya gider hatta..
Çekirdek ailemle yılbaşında cips kuruyemis kola alır tv bakarız en fazla.
Ama canlı müziğe giden arkaslarim var baya eglenceliye benziyor sizde dini nedenlerinizin olmadığını söylediniz bence gidip eğlenin illa o gün olmasada olur diyorsanız eşinizi ikna edip bir gün önce veya sonrada gidebilirsiniz eğlenmeye neden olmasin

Yılbaşı eğlencesını dışarıda mekanda kutlamak bana cok yorucu gelıyor.
Cocugunuzu bırakıp bır gece de yatmalı otel kutlamaları daha mantıklı ama eşiniz hepten karşıymış.
Benim için yılbaşı eğlencesi ya aile ya da samimi arkadaş grubuyla evde geçirilen yılbaşı. yılnbaşı kalabalıkla güzel çünkü

Noel, her yıl çoğunlukla 25 Aralık tarihinde İsa'nın doğumunun kutlandığı bir Hristiyan bayramıdır. Yılbaşı kutlaması ise 31 Aralık gecesi yapılır, yeni bu olayın dinlerle bir alakası yok yeni yıla girmeyi her millet kendi kültürü çerçevesinde çeşitli etkinliklerle kutlar. İnsanlar Noel ile yeni yılı birbirine karıştırıyor sonra dini sebep diyorlar ki Müslüman olmak demek bir Yahudinin ya da Hristiyan ın kendileri için kutsal olan bayramlarını yok saymak yada saygı göstermeyip kutlamamak olmamalı bence, vallahi Noel için yapılan etkinlikler, süslemeler, yurt dışındaki pazarlar çok hoşuma gidiyor.

Son düzenleme:
Benim değişik çalışma saatlerim var yurtdışına çok gidip geliyorum vs derken senelerdir hiçbir özel günü kutlayamadım, konu aslında herhangi bir güne özel değil ama sizi anlıyorum herkesin birbirine hediye aldığı güzel zamanlar geçirdiği bir günde insan bir kere bende sevdiklerimle bunu yaşasam diyor, dün biraz gezdim her yerde süsler hediyeler indirimler içim cız ettiz, bu yeni yılda başka bir ülkede olacağım hatta uçakta olacağım, hayal ettiğim bir sonraki yeni yıl için dışarı çıkmak değil evde özenle hazırlanmış bir sofra küçük güzel hediyeler sevgilim ve arkadaşlarımla neşeli bir ortam( sevgilim de yok şuan😀 ) ben olsam evde güzel bir ortam hazırlar eşimle zaman geçirirdim

Biz çooook severiz kutlamayı. Daha kasımdan içimizde bir heyecan başlar, caddelerde etraf ağaçlar ufaktan süslenir renkli lambalarla. Birbirimize noel temalı hediye alır ve aralıkta başlarız onları kullanmaya. Noelli pijama terlik falan giyeriz. Yılbaşını evde kutlamayı çok seviyoruz led ışığımızı açıyoruz normal lambayı kapatıyoruz. Loş bir ortam oluyor. Eskiden ağaç süslüyorduk ama çok döküntü yapıyor ondan vazgeçtik. Pullu yılbaşı şalları oluyor onu asıyoruz. Televizyonda yılbaşı bölümleri olan office, himym, friends bölümlerini açıyoruz alkollerimizi birsürü aburcuburlarımızı alıyoruz. Sohbet ediyoruz. Öyle güzel oluyor ki evde kendi çapında romantik parti yapmak. Yılın en sevdiğim zamanı aralık ayıdır o nedenle :)

Christmas ve new year yabancılarda farklı kavramlar ama biz hiç takılmıyoruz noel temalı şeylerle 31 aralıkta yeni yılı kutluyoruz kime ne zaten kim ne isterse onu kutlasın :) Biz sadece kar, kış, ışıklı ev ortamını seviyoruz gerisi bahane :)

Eşimin ailesi seküler böyle şeylere önem verirler, ama eşim nefret ediyor. O denli sevmediğini söylüyor (dini açıdan değil derken kasettiğim bazısı yeniyıla girerken -noel değil yeniyıl- bunu kutlamayı yanlış buluyor zaten altta böyle cevaplarda geldi. Yeniyıl ve noel farkını biliyorum, düzenlemek istedim konumu bu yüzden.)

Kesinlikle bu tür şeyleri saçma gelebilir ama kapitalizmin dayatması olarak görüyor.

Ben bu sene çok heveslendim ya. Sosyal medya filan kutlamıyorum yani birilerinin gazına gelmedim, kendim hayatımda bir değişiklik yapmak istedim…
Şuna inanıyorum yeniyıla girerken ne yaparsan tüm senen onla geçiyor. Belki saçma gelecek ama bu tür şeylere inanıyorum.
Evlendiğimden beridir (eskiden ailemle kutlamadığım için heralde) çok önemsemedim eşimin kutlamamasını.

Dün kutlasak mı dışarda mı olsak canlı müziğe yer mi ayırtsak filan dedim direkt istemiyorum dedi.
(Şimdi diyenler olacak adam zaten baştan beri kutlamıyormuş o zaman evlenmeseydin? Ama o zaman benim için önemli değildi. Gerçekten herhangi bir gündü benim için. İnsanız değişebiliyoruz her gün.)

Benim ailem de kutlanmazdi alkol tuketmedigim için yılbaşı ortamlarına da girmeyi hiç sevmedim çünkü genelde içilen ortamlar oluyor. İlk evlendiğimiz de yemeğe gitmiştik ama onu da pek sevmedim çünkü ben çok kalabalık yerlerden pek hoşlanmıyorum. O yüzden bu sene de evde otururuz hersey yine ayni olur :)

Konu sahibinin konusuni dagitmak gibi olacak ama tavsiye edeceginiz bi lokasyon var mi noel pazari icin bende dusunuyorum da
Bu sene için biraz geç kalmışsınız (eğer türkiyedeyseniz)
Ama ilerisi için Strasbourg-colmar ve o rotadaki köyler
Brugge ve gent
Ve tabii ki Viyana

Yani beni rahatsız eden siz bu kadar heveslenmişken kestirip atması. Her yıl kutlama peşinde değilmişsiniz zaten, anlıyorum ki 3,5 yaş bebesiyle biraz nefes almaya bi farklılık yapmaya ihtiyacınız var. Niye hayır diyor mesela?

Şunu dese bile anlarım: “ normal gecede adam başı 3bin tl olan yemeğe yılbaşı diye 5 bin tl yazıyorlar, kalabalık oluyor, sıkış tepiş oluyor, çocuğun uykusu gelecek rahat vermeyecek” e ama hiçbir açıklana yok mu?

Elinde iPhone d.tünde Levis ayağında Nike olan adamların kadın birşeye heves edince kahrolsun kapitalizm ayağına yatması bana komik geliyor.

Back
X