- 7 Aralık 2017
- 4.030
- 9.253
- 37
-
- Konu Sahibi krizantem_0
Emira SY merhabalar, ben de Arapça öğreniyorum. Bir hayli olmuş siz bu topiğe girmeyeli ama. Davet etsem geri gelir misiniz acaba?
Ben giriş seviyesindeyim henüz:/ konuşabileceğim biri var ama kelime bilgim az olduğu için(özellikle fiil) hep kalakalıyorum konuşma esnasında da:/tabi ki canımhangi seviyedesin? açıkçası ben kullanmaya kullanmaya baya geriledim malesef...
Ben giriş seviyesindeyim henüz:/ konuşabileceğim biri var ama kelime bilgim az olduğu için(özellikle fiil) hep kalakalıyorum konuşma esnasında da:/
انا من تركي. انت؟Kıyamam üzülme ya en başta hepimiz oyleydik yeter ki pes etme canım
Hadi bildiklerinden başlayalım. Arapça klavyen var mı? Yoksa Latin harfleriyle okunduğu gibi yazabilirsin. Önce ben başlayayim :)
مرحبا
من أين أنت؟
انا من تركي. انت؟
انا اعيشين في ازمير لكن انا اسكن غي الماني. انت؟أنا من تركية أيضا :) أين تعيشين في تركية؟
انا اعيشين في ازمير لكن انا اسكن غي الماني. انت؟
انا شلاشة وشلاشون. كم عمرك انت؟أنا أسكن في إسطنبول
كم عمرك؟
انا شلاشة وشلاشون. كم عمرك انت؟
Sen de gelSizin yazdiklariniza bakinca ne kadar unutmus oldugumu gordum kizlar okumaya yazmaya((
انا مدرسة. اانت؟عمري ثمانية عشرون (٢٨) سنة
ما مهنتك؟
أنا أيضا مدرسة
هل لك أولاد؟
نم، انديبنتي . هي خمسة عشر شهـر عمرا. هـل لك اولاد؟
Maşallah emira.نعم عندي ولد و عمره سنتين و أنا حاملة
بعد خمسة أشهر سيكون لي ولدين إن شاء الله
Maşallah emirane güzel. İkinci de hayırlısıyla gelir, güzel güzel büyütürsün inşallah yavrularını
Ben ancak kızım uyuyunca bakabiliyorum buraya. Geç yazarsam kusura bakma. Bugün sadece 1 saat uyuyabildim,biraz kafamı toparlayım. Bugün öğrendiklerimi yazayım.
Senin Arapça’yla muhabbetin nedir bu arada
Ben Arabistan’da kaldım ama öğrenemedim,şartları zorlamama rağmen. Orda tamamen Türklerin içindeydim. O kadar kahroluyorum ki öğrenemediğim için, şimdi bi gayret uğraşıyorum ama nihayete ulaştırırım inşallah.
aminAllah razı olsun canım sana da Allah yardımcı olsun
Ben de aslında Arabistan'da 10 sene yaşadim ama aynı senin dediğin gibi Arapça ogrenemeden döndüm. İlahiyat mezunuyum canım üniversitede öğrendim Arapçayı ama mezun olduğumdan beri kullanmadım diyebilirim. Çok üzülüyorum unuttuğum için