- 30 Ağustos 2013
- 2.102
- 7.334
- 358
- Konu Sahibi TopraKahveBob
-
- #4.621
Zevk alsam keske, utanctan yerin en dip katmanina girebilirim.Ne zaman ki yanliş yazmaktan ve konusmaktan zevk aldim ögreniyorum diye , biraz ilerledi almancamcok uzun bir ara verdim. Toparlanirim umarim. Hep birlikte ögrenelim
Dein Satz erinnert mich an das Wort * ZUstimmen*. Ich versuche morgen dieses Wort zu benutzenIch stimme dir.. mein Lehrer hat das Gleiche gesagt
Zevk alsam keske, utanctan yerin en dip katmanina girebilirim.
Dein Satz erinnert mich an das Wort * ZUstimmen*. Ich versuche morgen dieses Wort zu benutzen
Ben sizin kadar ogrensem kendimi prof hissederdim. Algilarimin acilip, super zeka olacagim bir sene olsun.Yabanci dil sonucta. Cocuklar bile anadilini ögrenirken hata yapa yapa konusuyor. Elimden gelen budur diyorum artik ben. Yorgun olunca kimse ne dedigimi anlamiyorkaristiriyorum bazen
Ich stimme dir zu demeliydim dimi, unutmuşum işteneyse.. size her gece bi alıntı yazmaya çalışıcam, çeviri yapmaya da çalışırım hatam olursa düzeltirsiniz..
Es ist ein großer Fehler zu denken, dass ein Mensch immer gleich ist. Ein Mensch ist nie lange derselbe. Er verändert sich ständig. Nicht einmal für eine halbe Stunde bleibt er derselbe.
G. I. Gurdjieff
Bir insanın herzaman aynı olacağını düşünmek çok büyük bir hatadır. Bir insan asla uzun süre aynı değildir. O sürekli kendini değiştirir. Yarım saat için bile aynı değildir.
Gute Nacht!
Ben sizin kadar ogrensem kendimi prof hissederdim. Algilarimin acilip, super zeka olacagim bir sene olsun.
Benim karistiracak kadar almanca bilgim yok, ganz wenig in meinem kopf, nur „eins zwei polizei“
Kızlar günaydın... Çok yoğunum son zamanlarda gelemiyorum şuan bile ise gidiyorum... toprakcim annen için çok sevindim senin de mamo temiz çıkmış çok şükür... en kısa zamanda geleceğim herkese iyi pazarlar
TopraKahveBob geçmişler olsun, çok sevindim. Şikayetlerin de sonlanır inşallah en kısa sürede
Kızlar,şu dativ-genitiv falan olayını nasıl çözdünüz yaaabana bi el atın nolur
Wer von seinem Tag nicht zwei Drittel für sich selbst hat, ist ein Sklave. (nietzsche)
Kim gününün üçte ikisine kendisi için sahip değilse, o köledir.
Stimmt ihr ihm zu?
TopraKahveBob geçmişler olsun, çok sevindim. Şikayetlerin de sonlanır inşallah en kısa sürede
Kızlar,şu dativ-genitiv falan olayını nasıl çözdünüz yaaabana bi el atın nolur
Elisya decemBer sağolun kızlar, Türkçe kitaplara ulaşımım çok zor şimdi.
Youtube da Learn German with Anja dan çalıştım şimdi,anladım gibi.
Ama sormak istediğim bişey daha var.
Artikelini bilmediğiniz bir kelimenin artikelini nasıl öğreniyorsunuz? Biraz abuk bi soru oldu belki ama:/ mesela Bild in artikelini bilmiyorum, kitapta falan öylesine karşınıza çıktı,nerden buluyorsunuz?
Kızlar,ben direkt Almanca kurs kitabı üzerinden çalışıyorum. Kitabı beğendim,anlıyorum da iyi kötü. Lise mezunu bi kızdan ders alıyorum ama o da pek açıklayıcı olmuyor:/ o yüzden benim bu sorular
Çok teşekkür ederimsözlükten bakarak tabii ki
https://tr.pons.com/çeviri
https://www.almancasozluk.net/
ben bunları kullanıyorum genelde. arattığında kelimenin başındaki m, f, nt harfleri de artikelleri gösteriyo
burdaki nt yani neutral- artikeli das demek oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?