- 22 Haziran 2013
- 6.767
- 10.572
- 248
- Konu Sahibi TopraKahveBob
-
- #3.661
canım eşim ve ben akademisyeniz. eşim bir üniversitede bir projeye girecek. aslında birden fazla yer ihtimali doğdu. biri Freiburg diğeri Berlin. Hangisi olduğuna henüz karar vermedik ama gönlümüz Freiburgtan yana. Ben ücretsiz izine çıkacağım ve orda bebişlerime bakacağım ha tabi bir de imkanım olursa inşallah Almanca öğrenip sizinle pratik yapacağım :))Hangi yolla almanyaya geliyorsunuz? Büyük sehire mi yoksa kücük bi köye mi tasinacaksiniz? İş için mi yok değilse Hangi şartlarla almanyaya kabul ediliyorsunuz?
sezeryan diyorum sıkı takip diyorum konsolos hanımKonsolosluk memuru gibi sormuştum ben deama bu sorulara göre cvplar değişiyor
böyle bir dönemde düzen değiştirmek bana çok stresli geliyor ama bu sizin bakışınıza göre değişir. Benim için de aynı durum söz konusu idi, yani doğum için iki ay öncesinden Almanya'ya gitme, ben konsolosluk çalışanıyım, eşim de Almanya'da şu an..ama doğum öncesi bilmediğim bir sisteme, hiç tanımadığım insanların olduğu bir yere gitmek gözümü korkuttu o yüzden bulunduğum yerde kalmak daha evla geldi bana:)canım eşim ve ben akademisyeniz. eşim bir üniversitede bir projeye girecek. aslında birden fazla yer ihtimali doğdu. biri Freiburg diğeri Berlin. Hangisi olduğuna henüz karar vermedik ama gönlümüz Freiburgtan yana. Ben ücretsiz izine çıkacağım ve orda bebişlerime bakacağım ha tabi bir de imkanım olursa inşallah Almanca öğrenip sizinle pratik yapacağım :))
Şimdi bak siz buraya gelir gelmez esin ise başlayacak yani sigortaniz hemen başlayacak o yüzden endişelenme... küçük bi köye gelmediğiniz için ikizlerin takibini yapacak iyi bi doktor ve hastane bulman kolay... ama sorun şu ki(bana göre) size dil konusunda kim yardımcı olacak, çünkü doktoru bulmaktan ziyade doktorla anlasabilmek önemli... sana yardımcı olacak biri yoksa işin zor ama varsa hiç durma gel burda doğurcanım eşim ve ben akademisyeniz. eşim bir üniversitede bir projeye girecek. aslında birden fazla yer ihtimali doğdu. biri Freiburg diğeri Berlin. Hangisi olduğuna henüz karar vermedik ama gönlümüz Freiburgtan yana. Ben ücretsiz izine çıkacağım ve orda bebişlerime bakacağım ha tabi bir de imkanım olursa inşallah Almanca öğrenip sizinle pratik yapacağım :))
Meslekle değil çalışıp çalışmadiginizla ilgisi var:) çalıştığınız için sigortaniz hemen başlayacak onun için sorun yok:))sezeryan diyorum sıkı takip diyorum konsolos hanımbizim meslekle ne alakası var yoksa var mı
Hım konsolosluk bu konularda yardımcı olur mu? Hiç aklıma gelmezdi. Sağolasın.böyle bir dönemde düzen değiştirmek bana çok stresli geliyor ama bu sizin bakışınıza göre değişir. Benim için de aynı durum söz konusu idi, yani doğum için iki ay öncesinden Almanya'ya gitme, ben konsolosluk çalışanıyım, eşim de Almanya'da şu an..ama doğum öncesi bilmediğim bir sisteme, hiç tanımadığım insanların olduğu bir yere gitmek gözümü korkuttu o yüzden bulunduğum yerde kalmak daha evla geldi bana:)
doğum öncesi bütün ayarlamalar yapılacaksa siz ve bebekler için neden olmasın bence..ama size birebir yardımcı olacak birileri olsa süper olur:) bence gideceğiniz yerin konsolosluğunu arayıp ordan da bilgi alabilirsiniz. Kolaylıklar diliyorum şimdiden
Ben çalışmayacağım eşim çalışacak ama sonuçta üniversite projesi sayılır mı bilmiyorumMeslekle değil çalışıp çalışmadiginizla ilgisi var:) çalıştığınız için sigortaniz hemen başlayacak onun için sorun yok:))
İngilizce bilmez mi doktorlar? Benim anadilim ingilizce çok az almancam var ama almanlar ingilizce konuşuyorlar diye güveniyorum açıkçası.Şimdi bak siz buraya gelir gelmez esin ise başlayacak yani sigortaniz hemen başlayacak o yüzden endişelenme... küçük bi köye gelmediğiniz için ikizlerin takibini yapacak iyi bi doktor ve hastane bulman kolay... ama sorun şu ki(bana göre) size dil konusunda kim yardımcı olacak, çünkü doktoru bulmaktan ziyade doktorla anlasabilmek önemli... sana yardımcı olacak biri yoksa işin zor ama varsa hiç durma gel burda doğur
Şansınızı deneyin en azındanHım konsolosluk bu konularda yardımcı olur mu? Hiç aklıma gelmezdi. Sağolasın.
Valla o kadarını bilmiyorum ama devlet sigortası olmazsa özel sağlık sigortası yaptırmanız gerekiyor diye biliyorumBen çalışmayacağım eşim çalışacak ama sonuçta üniversite projesi sayılır mı bilmiyorum
Bütün drlar perfekt ingilizce biliyor mu bişey diyemem ama büyük şehirlerdeki drlar biliyordur diye düşünüyorumİngilizce bilmez mi doktorlar? Benim anadilim ingilizce çok az almancam var ama almanlar ingilizce konuşuyorlar diye güveniyorum açıkçası.
bunu öğrendiğim iyi oldu. teşekkürler. tam cahilim hiç sorma her şey yeni :)Valla o kadarını bilmiyorum ama devlet sigortası olmazsa özel sağlık sigortası yaptırmanız gerekiyor diye biliyorum
inşallah :))Bütün drlar perfekt ingilizce biliyor mu bişey diyemem ama büyük şehirlerdeki drlar biliyordur diye düşünüyorum
Selam:)Merhaba yaklaşik bir seneden fazla zamandır burayı takipediyorum, ilk defa yaziyorum cok sempatiksiniz öncelikle ve cabaniz ve yolunuza hayran kaldım ben Berlin'den bu arada
siteyi 1 senedir takipediyorum yazmaya değer birşey olmamıştı şimdiye kadar sizi dün farkettimmSelam:)
Kız madem bu kadar sempatigiz niye bi sene bekledin bi merhaba icinsen doğma büyüme mi burdasin yoksa bizim gibi sonradan mı geldin?
Haaa ben yanlış anlamisimsiteyi 1 senedir takipediyorum yazmaya değer birşey olmamıştı şimdiye kadar sizi dün farkettimm
Aaaa ne güzel o zaman sen de bizimle almanca bilgi alışverişinde bulunabilirsin, senin almancan epey ilerlemistirHayır malesef bende 13 senedir buradayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?