- 22 Haziran 2013
- 6.767
- 10.572
- Konu Sahibi TopraKahveBob
Bak ben sana benim işime en çok yarayan şeyleri aktarayım. ..O zaman beni sen çok iyi anlıyosun Aslında böyle anlatınca çok saçma farkındayım,ne demek başına oturamamak,silah mı tutuyolar diye düşünüyor insanlar hayır tutmuyorlar ama hissedilen o
Ben henüz kendimi çok iyi ifade edemiyorum.Aslında bu zamana kadar gördüğüm grammer konularının hepsini anladım (tabi çalışmayınca unutuyor insan kullanmayınca) ancak o dönem okula gitmediğim için almancanın bel kemiği olan praposition larda hala çok kötüyüm
B1 ile b2 kendini ifade etme anlamında çok farkediyor mu?
Bence benim en büyük eksiğim kelime haznemin az olması..çünkü çalışmadan,oturup ezberlemeden ancak bu kadar oluyor..benim bir an evvel kelime ezberlemeye başlamam lazım..Sen napıyordun? Bir taktigin varmıydı? Ya da öneri?
Ya da sen nasıl çalışıyordun bir ders çalışma önerin var mı canım?
Öncelikle dw sitesindeki mp3 dersleri dinliyordum ilk başladığımda PDF dosyalarından da dersi takip ediyordum dinleyerek öğrenmek bambaşka
Ben burda b1 sınavına girdiğimde daha almanyada dördüncü ayimdi mündliche Prüfungta konuşmamı dinleyen kadın bana ne zamandır burda olduğumu sordu söylediğimde inanmadı kurs hocama sordu zannettiki ben dört yıl diceğime 4 ay dedim.. ama kurs hocam onaylayınca kadın şok oldu ve ben mündliche Prüfungtan 100 aldım. Demem o ki dinlemek çok önemli kelimelerin telaffuzunu almanların nasıl yaptığını bilmek...
Sonrasında iki defter yaptım biri günlük konuşma kaliplari ikincisi Grammatik
Tablolar buldum almancax sitesinden mesela ismin halleri
Bunlar bana çok yardımcı oldu
Ben de hep bi üşengecim ders çalışmak istemiyorum ev çocuk fazla geliyor ders calismak