- 27 Ağustos 2015
- 6.347
- 19.883
- Konu Sahibi TopraKahveBob
- #3.041
Gııııız wie war dein Vorstellungsgespräch
Vallah unglaublich schön
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Gııııız wie war dein Vorstellungsgespräch
Vallah unglaublich schön
anaaaa mesajima nolmuslingen canim ne yazdin ya
Amin :) önceleri almanca konusurken heyecan yapiyordum. Atlattim ya kazasiz belasiz bana yetetanaaaa mesajima nolmus
ya gözümüz aydin insallah isi alirsin yazmistim
Yetmesin, çalış çalışmaya devam et ne demişler wer rastet der röstet yani işleyen demir isildarin alamancasiAmin :) önceleri almanca konusurken heyecan yapiyordum. Atlattim ya kazasiz belasiz bana yetet
Hoşgeldinnnnn nerde yaşıyorsun?çok güzel bir konuymuş :) anadili seviyesinde almanca konuşuyorum, pratik yapmak isteyen olursa çekinmesin
aaa çok sevindim canım ya :)) tebrikler. almancasını alayım bu cümlenin hemenAmin :) önceleri almanca konusurken heyecan yapiyordum. Atlattim ya kazasiz belasiz bana yetet
seni tebrik ediyorum diğer konunla ilgili tabi ki :)) you are not that messy afterall almancasını nasıl bunun bilemedim ben biraz ilerleyim pratik için kapını çalarım ahaha.çok güzel bir konuymuş :) anadili seviyesinde almanca konuşuyorum, pratik yapmak isteyen olursa çekinmesin
aaa çok sevindim canım ya :)) tebrikler. almancasını alayım bu cümlenin hemen
klar. Und der Spuch ist perfektYetmesin, çalış çalışmaya devam et ne demişler wer rastet der röstet yani işleyen demir isildarin alamancasi
seni tebrik ediyorum diğer konunla ilgili tabi ki :)) you are not that messy afterall almancasını nasıl bunun bilemedim ben biraz ilerleyim pratik için kapını çalarım ahaha.
O kadar da dağınık değilsin sonuçta. Yazmıştım :))Ingilizce yazdigin kismi anlamadim vallah bir ee ingilizcem var dedim ya
Ben "du bist nicht so unordentlich"O kadar da dağınık değilsin sonuçta. Yazmıştım :))
Ben "du bist nicht so unordentlich"
ya da "du bist nicht so unordentlich wie du denkst"
Düsündügün kadar daginik degilsin.
Bunlari attim ama. kedisi gelsin daha dogrusunu ögreniriz.
süper oldu bu! vielen dank.artikel öğrenimi için etkili ve pratik bilgiler yazayım,
der = erkek, bütün erkek canlılar! örneğin (der kater, kedinin erkek olanı!) dişisi ve cinsiyeti ifade etmeden genel kullanımı = die katze'dir.
meslek gruplarında artikeller de cinsiyetlerine göre kullanılır. der arzt (doktor) die ärztin (kadın doktor) sondaki -in-
her zaman dişidir, böylelikle sonu in'le biten bütün kelimelerin artikeli die'dir. bütün meslekler için kullanılır.
bütün günler, mevsimler, aylar için der kullanılır. örneğin: der freitag, (cuma), der september, (eylül), der herbst (sonbahar).
bütün ağaçlar, çiçekler, meyveler die!
die banane (muz)
die tomate (domates)
die tanne (çam) ağaçlar konusunda sonu =baum ile biten ağaçlar hariç! çünkü baum (ağaç)'un artikeli der'dir.
böylelikle der kastanienbaum, kestane ağacı.
bütün sayılar die!
ung, keit, heit, schaft ile biten kelimelerin hepsi die!
örneğin:
die freundschaft. (arkadaşlık)
das, nötr
canlıların yavrusu, das baby dahil!
chen, -ing, -lein, -tum ile biten kelimelerin hepsi.
''schlampig'' diye bi kelime var bi de, düzensiz anlamına geliyor, biraz daha serti ya da
seviyorum kullanmayı
meine katze wird ''schlampig'' heißen