• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Wc egitimi başaramıcam korkusu

Oyun olarak yapın erkek çocuk daha kolay benimki de lazımlık istemezdi oturmuyordu ayakta normal tuvalete yaptırmaya başladım oyun oynayarak işte bakalım ne kadar uzağa gidecek deliği tutturabilecek misin ne kadar çiş gelmiş bakalım, oyuncak götürüyorduk bazen hadi ögret bakalım çiş yapmayı derdim yada oyuncağına göster bak ne kadar uzağa çiş yapabiliyorsun dedim böyle böyle aştı korkuyu şimdi lazımlıga kendi yapıyor oturup zor bi süreç aylarca uğraştım ben
VAllaha canim soylersen inanmazlar ama ben her yolu denedim sabah mesela uyandi akşama kadar idrarini tutuyordu nuh diyor peygamber demiyor yani artik kendisine birşey olucak diye korkdum yani kocamda yeter çoçugu zorladin birsure gecsin tekrar denersin boyle idrarini tutmasida çok zararli kendisine böbrekler iflas eder napariz yani o yuzden birsure boyle devam 1 ay gecsin yine bakalim ogrenicekmi.Insan kendisi idrarini biraz gec yapinca bir hal oluyor çocuk akşama kadar tutuyordu yani duşunun.

VAllaha canim soylersen inanmazlar ama ben her yolu denedim sabah mesela uyandi akşama kadar idrarini tutuyordu nuh diyor peygamber demiyor yani artik kendisine birşey olucak diye korkdum yani kocamda yeter çoçugu zorladin birsure gecsin tekrar denersin boyle idrarini tutmasida çok zararli kendisine böbrekler iflas eder napariz yani o yuzden birsure boyle devam 1 ay gecsin yine bakalim ogrenicekmi.Insan kendisi idrarini biraz gec yapinca bir hal oluyor çocuk akşama kadar tutuyordu yani duşunun.
Görümcemin çocuk böyleydi kaka gelince bacak bacak üstüne atıp tutardı hastanelik olurdu en son bi süre sonra tekrar deneyin bizde defalarca bırakıp tekrar deneyerek çözdük zaten ama bu süreçte sürekli konuşun hikayeler anlatın tuvalet ile ilgili ki pskolojik olarak hazır olsun iyice

Görümcemin çocuk böyleydi kaka gelince bacak bacak üstüne atıp tutardı hastanelik olurdu en son bi süre sonra tekrar deneyin bizde defalarca bırakıp tekrar deneyerek çözdük zaten ama bu süreçte sürekli konuşun hikayeler anlatın tuvalet ile ilgili ki pskolojik olarak hazır olsun iyice
Hastanelik olmakdan korkdum işde bende
Hep soruyorum yok yok diyor o kadarda ballandira ballandira anlatiyorum halbuki
kaynanamlara gittim eltimin çocuklari buyuk onlari gorup oturuyordu gosteriyodum bak onlarda yapiyor falan bir komşu çocugunuda gostermedigim kaldi yapiyor diye😂
1 ay vakit verdim zaten artik ogretmem lazim kendiside bezden bikmiş durumda ama illa bana zülm edicek

İlkokulda tuvalete gidip bezini kendi değiştiren bi çocuk gördüm. Babası da gülerek anlatıyordu...
100 tane cocuktan 1-2 tanesi boyledir ama standartta her cocuk 4 olmadan ogreniyor tuvaleti. Anneler cok erkenden bastirmaya basliyor 1,5 yasinda bez biraktirmaya calisan gordum. 2 yas cocuk beceriysiyle 3 yas becerisi arasinda dunyalar kadar fark var. 2 yasinda yapamayinca aman bir panikler depresyonlar. Hic gerek yok bunlara.

100 tane cocuktan 1-2 tanesi boyledir ama standartta her cocuk 4 olmadan ogreniyor tuvaleti. Anneler cok erkenden bastirmaya basliyor 1,5 yasinda bez biraktirmaya calisan gordum. 2 yas cocuk beceriysiyle 3 yas becerisi arasinda dunyalar kadar fark var. 2 yasinda yapamayinca aman bir panikler depresyonlar. Hic gerek yok bunlara.
Yok ya konu sahibi için demedim, zaten çocuk rahatsız da oluyor normal şartlar altında altında sürekli ıslak kalan kokan bi nesneden. Bahsettiğim 100'de 1-2 bile değildir babasının övünmesi (neden hala anlamıyorum) sebebiyle devam ettiriyor bence, büyük bi sorun

Back