Vücutta Beyaz lekeler (Vitiligo)...Paylaşalım

ya slmmmmm bişey sorabilirmiyim bu hastalık nasıl bir hasatlık tadavisi yokmu benimde yüzümde ve vücudumda beyaz lekeler olmaya başladı vücudumda vardı pek öenmsemedim şimdi küçük bir beyaz leke yüzümde de oldu ne olduğunu bilmiyorum ama başka bir arkadaşta vardı o ilaç kullandı geçmedi hiç geçmiyormu bu ya lütfen bana cevap yazarmısınızzzzzzz[/QUOTE
yani arkadaşımın kullandığı ilaçta kızarıklık yaptı bu seferde kızarıklık geçmediii:KK43:

mrb arkadaşlar bende 15 yıldır vitiligo hastasıyım.HERBALıST BOZKURTBEY e mail atmıştım sağolsun geri cvp geldi ama hesap numarasını göndermiş pek inanmadım açıkçası ama yinede bişey diyemiyorum.bende bu hastalıktan bıktım açıkçası derdimi anlattım herbalist beye ilaç hazırlayıp adrese gönderiliyormuş ücret yatırıldıktan sonra.ahhh keşke bi çaresi olsa ben bıktım bu hastalıktan insanların acayip bakışlarından çok sıkıldım.

Herbalist bozkurt beye bende mail atmistim banada geri mail ati bende sedefhastaligi var kesin tedavi cozumu var diyor ama nekadar cok yuksek fiyat soyledi biraz daha arastirmam gerek. Arkadaslar sizin bir bilginiz varmi bu konu hakinda ??

bende hem sedef hem vitiligo var. yengec burcuyum duygusallık doğustan olsa gerek nasıl bir hassasiyetse bu... 9 yasımda vitiligo basladı sonra sedef cıktı.. cok sukur dagılmadı vitiligom sol bacagımda kaldı, sedefim dagınık ama cok ağır vaka deil.. bacagımdaki vitiligo yıllardır sabiit kaldı buyumuyo tahtını sedefe verdi emekli oldu onu kapattırmak için kalıcıı makyaj yaptımak istiyorum bilgsi olan var mı?

ayni probelme bendede var benimde sorunum sedef hastaligi herbalist diye birsey okudum orda cozum var diyorlar ama emin degilim biraz arastirmam gerekiyor. arkadaslar bildini zbirsey varsa herbalist sedef hastaligi hakind buraya yazalim

bendede vardı ama tedavi oldum yıllardır hiçbirsey cıkmıyo ilgilenen olursa dr adını verebilirim

Merhaba Beyzacik ben ozel mesaj atamiyorum eger sen bana ozel mesaj ata bilirsen yada buraya yazarmisin hangi doktora ve nerde tedavi gordun canim?

Drula Vitiligo kremini vitiligo'dan muzdarip kişilere öneririm. Drula Vitiligo kremi normal cilt rengi ile vitiligolu bölge arasında görünümü müthiş bir şekilde azaltıyor ve kullanıcıları çok memnun. Ayrıca KK'da daha ayrıntılı bilgi için şu linke http://www.kadinlarkulubu.com/dermadewa/447236-drula-anti-vitiligo-kremi.html tıklayarak daha ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

slm benim bacaklaim falan lekerli ama doktor bende vitiligo olmadigini söyledi....ama ben biraz arastirma yapmistim....ve bir alet var MultiClear diye bi bakin önce ve sonra resimlerde var...bence bu aleti arastirin türkiyedede var diye okumustum size yardimci olmak icin bu bilgimi paylasiorum....sayfanin linkini veriyorum türkiyede olaninin...

Dermatolojinin yeni yz MULT CLEAR - Dr. Naciye MRATA - doktor sitesi.com

ins bu dotora ulasabiirsiniz...ve baska bir site veriyorum ben almanyadayim ve sadece bunu bulabildim ama yaziyi anlamaniza gerek yok resimleri görmeniz icin veriyorum bu linkide...

http://www.beauty-systems.ch/downloads/multicleardoctorsgermansbs.pdf

bu alet ayni zamanda catlaklarada iyi gelio catlaklarin renk üretmesini saglio ve görünmez oluyolar....ins yardim edebilmisimdir

selam kızlar..ben 24 yasındayım 11 senedır vıtılıgo var bende..biçok tedavi yöntemı uyguladım..almanyadan kremler getırttım gunese cıktım bıtkısel kremler surdum hatta kortizon tedavısı bıle aldım ıyı geldıgı soylendıgı ıcın ama su an vucudumun % 40ı beyaz..

benım asıl sormak ıstedıgım vıtılıgosu olmasına ragmen lazer uygulatan oldu mu ?? su an herhangı bır doktora gıtmıyorum ve 1 sene ıcerısınde evlenıcem..ve tuylere bi çözüm bulmak istiyorum yardım edersenız coook sevınırım..

merhebe doktor tavsiyesi üzerine aldım,etkisi hemen görülüyor ilaçı içince ilk önce 5dk diğer günler 5dk ilave ederek güneşe çıkıyorsunuz 30dk tamamladıktan sonra sürekli çıkabilirsiniz teniniz bronz bir renk alıyor sonra nokta nokta beyaz bölgeler ten rengine dönüşüyor ilaçı sütle içilmesi gerekiyor ilaçın açıklamasını mutlaka okuyun çünkü kiloya göre alınıyor ben bir eksik içtim fazla olmasın diye ilk içtiginizde 5dk sonra kendinizi güneşten SSK ilac karşılıyor koruyun herhangi bir sorunuz olursa yardımcı olurum şimdiden geşmiş olsun

İlacın adı ne peki Bana yardımcı olursanız çok sevinirimm:KK43:

VİTİLİGO TEDAVİSİNDE MİKROGREFT

Vitiligo, normal deri görünümünde, pigment kaybı nedeniyle düzensiz beyaz alanların bulunduğu bir deri durumudur.

Genelde edinilmiş bir durum olarak görülen vitiligo, herhangi bir yaşta ortaya çıkabilir. Ancak, belirli genetik özelliklere sahip ailelerde hastalığa yatkınlık görülmektedir. Kontrasta bağlı olaraki koyu tenli kişilerde daha belirgindir. Vitiligo'nun nedeni tam bilinmemekle beraber pigment üreten melanosit hücreleri olan melanositlerin deri veya çevre dokulara hasar vermeksizin seçici kaybına bağlı olarak otoimmünite üzerinde durulmaktadır.

Vitiligo tedavisinde öncelikle dermatoloji takibinde izlenmesi gereken tedavi metodları tamamlanarak ilerlemesinin durması gerekmektedir. Kortikosteroid, PUVA, Psörolen gibi medikal yöntemlerin tamamlanması sonrası tedavi sırası plastik cerrahlara gelir.

Biz plastik cerrahların işi vitiligonun yarattığı kalıcı beyaz alanları kapatmaktır. Yani kamuflaj cerrahisi denebilir. Hücre spreyi yada mikrogreft gibi uygulamalar vitiligo hastalığını tedavi etmez, bıraktığı kalıcı sonuçları kapatmak amacıyla kullanılır.

Mikrogreft tedavisi cildinizde pigment olan koltuk altı kasık bölgesi gibi görünmeyen bir alandan alınan ultra ince greft (cilt yaması) dokusunun çok küçük parçalara ayrılarak , zımpara tedavisi yapılan vitiligo alanına yayılması ve yeniden pigment oluşturması esasına dayanır.

Genelde vitiligo alanının 5/1 i kadar bir alandan alınan greft sahayı kapatmaya yetmektedir. Bu benzetme olarak boya dolu bir kabı suyla inceltmeye benzetilebilir. Daha geniş alan için daha az boya yetebilir.

Mikrogreft uygulamasında yaklaşık 1 saat süren bir uygulama ile cildi zımparalama ve greft alma işi tamamlanır.

Mikrogreftler :
Meme ucu
Dudak
Göz kapağı
Kulak gibi zor bölgeler dahil eller, kollar, gövde, bacaklar
gibi tüm vücutta seçilmiş alanlara uygulanabilir.

Alınacak sonuç, yani normal cilt rengini alma alanın genişliğine göre 1 -3 ay arasında alınabilmektedir.

mrb arkadaşım formda yazınızı okudum bende 2 yıldır vitilligo hastasıyım koltuk altım yüzüm komple beyazladı size sorum kullandığınız Dr.Shiffa Turquoise setinin faydasını gordünüzmü tavsiye edermisinz maddi durumum çok iyi değil faydası olmayayn kremlere para yatırmak ismeiyorum sizin koltuk altınızda azalma oldumu bilgilendirirseniz sevinirim

cansultan özel mesaj olarak itibata geçemdim 100 mail atmadan özel mesaj yazılmıyormuş bunuda yeni öğrendim neyse gelelim konumuza vitiligonun kreminin adını yazabilirmisin lütfen

kızlar bnm babam sıkıntıdan vitiligo olmuştu ellerinde yüzünde vardı ve gitgidide sıçrayarak büyüyodu babama almanyadan bile ilaç getirmiştik ama bi çözüm bulamamıştık. Babama bir müşterisi bu hastalığa sarımsağın çok iyi geldiğini söyledi ve babam bu hastalıktan sarımsakla kurtuldu. O gün bugündür bu hastalığa yakalanmış kişileri yolda bile görsem söylerim. Geceleri yatmadan sarımsağı dövüyodu sarımsak püre haline geliyodu o halde cildin hastalıklı yerlerine sürüyodu. gece o şekilde yatıp, sabah cildinde kurumuş sarımsağı yıkıyodu. 3-4 gün kullandıktan sonra cildin o beyaz kısımları kızarmaya başlıyo o zaman bi kaç gece sarımsak sürmeyip cildi dinlendiriyosunuz. Sonra yine aynı şeyi tekrar ediyosunuz. Sarımsak cildin hastalıklı kısımlarını tamamen yenileyip yok ediyor. Bunu söyleyip aynı babam gibi hastalığı yenen çevremizde insanlar var. Deneyin bişey kaybetmezsiniz. Tek sıkıntı biraz kokuyo olması ama bu hastalığı yenmek için değer die düşünüyorum. Allah şifa versin arkadaşlar.

kızlar bnm babam sıkıntıdan vitiligo olmuştu ellerinde yüzünde vardı ve gitgidide sıçrayarak büyüyodu babama almanyadan bile ilaç getirmiştik ama bi çözüm bulamamıştık. Babama bir müşterisi bu hastalığa sarımsağın çok iyi geldiğini söyledi ve babam bu hastalıktan sarımsakla kurtuldu. O gün bugündür bu hastalığa yakalanmış kişileri yolda bile görsem söylerim. Geceleri yatmadan sarımsağı dövüyodu sarımsak püre haline geliyodu o halde cildin hastalıklı yerlerine sürüyodu. gece o şekilde yatıp, sabah cildinde kurumuş sarımsağı yıkıyodu. 3-4 gün kullandıktan sonra cildin o beyaz kısımları kızarmaya başlıyo o zaman bi kaç gece sarımsak sürmeyip cildi dinlendiriyosunuz. Sonra yine aynı şeyi tekrar ediyosunuz. Sarımsak cildin hastalıklı kısımlarını tamamen yenileyip yok ediyor. Bunu söyleyip aynı babam gibi hastalığı yenen çevremizde insanlar var. Deneyin bişey kaybetmezsiniz. Tek sıkıntı biraz kokuyo olması ama bu hastalığı yenmek için değer die düşünüyorum. Allah şifa versin arkadaşlar.

ne kadar zamanda geçtiler peki...

tam olarak öğrenirsen çok sevinirim canm. bende de 10 senedir var ve ne yaptıysam fayda etmedi. bende almanyadan krem getirttim ama sonuç yine hayal kırıklığı. babandan tam olarak nasıl uyguladığını öğrenirsen çok sevinirim birde sarımsağın püre haline gelmesi için içine başka birşey koyuyomuydu.ben dün akşam denedim fakat nekadar ezdiysemde krem gibi kolay sürülecek kıvamda olmadı.bu arada ilgin ve yardımın için çok teşekkürler...

tam olarak öğrenirsen çok sevinirim canm. Bende de 10 senedir var ve ne yaptıysam fayda etmedi. Bende almanyadan krem getirttim ama sonuç yine hayal kırıklığı. Babandan tam olarak nasıl uyguladığını öğrenirsen çok sevinirim birde sarımsağın püre haline gelmesi için içine başka birşey koyuyomuydu.ben dün akşam denedim fakat nekadar ezdiysemde krem gibi kolay sürülecek kıvamda olmadı.bu arada ilgin ve yardımın için çok teşekkürler...

krem gibi çok kolay sürülmüyo püre haline derken yanlış bi ifade kullandım cnm ezip sürüyosun o şekilde yatıyosun babama sordum 2-3 ayda geçti dedi. Yalnız hastalığın ciltte bıraktığı beyaz lekeler çok kızardığı zaman bi kaç gün ara ver sonra bi daha başla. Sarımsak o lekeleri kızartarak fayda ediyo o kısımlarda cilt kendini yenilemeye başlıyo.

anladım canm. bende nokta nokta kırmızı olmaya başlayınca tedirgin oldum yara mı oluyolar acaba diye. çok teşekkür ederim ilgin için. inşallah bana da iyi gelir ve kurtulurum bu hastalıktan.hergün sana da dua ederim aracı olduğun için:)

belki sıkıyorum ama son bişey daha sormak istiyorum. babanda iyileşme olurken nokto nokta yada beyaz olan yerlerde daralma olarak mı geçti yoksa birden tamamen beyaz yerlerin rengi mi koyulaşıp iyileşti.

belki sıkıyorum ama son bişey daha sormak istiyorum. babanda iyileşme olurken nokto nokta yada beyaz olan yerlerde daralma olarak mı geçti yoksa birden tamamen beyaz yerlerin rengi mi koyulaşıp iyileşti.

cnm hatırladığım kadarıyla küçülerek geçti. Eğer kızarmaya başladığında bi kaç gün ara vermezsen o zaman yara olur o yüzden kızarmaya başladığında bi kaç gün ara ver.

merhabalar,

malesef ben de vitiligo hastalığıyla genç yaşta tanıştım...12-13 yaşımdaydım annemle babam boşanmışlardı. o zamanlarda bi sürü sıkıntılı dönemden geçiyorduk ve psikolojim alt üsttü.. sonra birgün çenemin sol tarafında bi beyazlık farkettim aldırmadım günler geçtikçe benim sıkıntılarım arttıkça oda büyümeye başlamışlardı..zaman geçtikçe çeneme yanağıma boynuma yayıldı.. sonra koltuk altım daha sonra dizim parmaklarım derken vücudumda sinsice ilerlemeye başladı vitiligo..ama canımı en çok sıkan yüzümdekiydi.. çünkü daha ergenlik çağına yeni girmiş genç kızdım arkadaş çevremde bu sebepten dolayı hep alay konusu olmuştum herkes bi ucubeymişim gibi bakıyordu herkes soruyordu .. ben çok üzülüyordum ve sürekli ağlıyordumm ben üzüldükçe vitiligo büyük bir hazla ilerlemeye büyümeye devam ediyordu.. yılar geçti liseye gelmiştim tabi bu arada doktorlara gittik gezdik fakat verdikleri ilaçlar işe yaramadı.. nitekim bunun tedavisininde olmadığını söylemişlerdi..ben lisedeyken yüzüme fondoten kullanmaya başlamıştım malesef.. sonra lise 2 ye gelmiştim ama buraya gelene kadar çok sıkıntılar üzüntüler yaşamıştımm ve hep içime atmıştım.. ama lise 2 de arkadaş çevreme uyarak ve tabi içimden gelerek feci dağıtmıştımm.. içimden geleni yapmıştım kaçtım devamsızlık aldı başını gitti, sigara içtim,kavga ettim, bildiğiniz serseri tipli olmuştum ama bundan hiç pişman değilim iyiki de yaptım vitiligodan bu şekilde intikamımı almış oldum... ne alaka diyeceksiniz.. hemen açıklıyorum..

lise2 niin ortalarında farkettim ki yüzümdeki beyazlıklarım küçülmeye başlamıştı..çok şaşırdım ama heveslenmedim..bi 2 ay sonra falan yine dikkat çekecek kadar ufalmıştı..sonra bi daha ufaldı ufaldı derkennn lise 3 teykenn yok denecek kadar azaldı yüzümde.. o kadar küçüldüki sadece boynumda ufak tefek 2-3 tane kaldı... ve ben o zaman anladım ki bu hastalığı yenmenin tek çaresi STRES den uzak durmak... ! bunun başka çaresi yok ne ilaç ne ışın tedavisi ne sarımsak falan bunların hiçbiri bana fayda etmedi..sadece kafamı dağıtmak stres yapmamak hayatımı istediğim gibi yaşayıp üzülmemek tek çaresi bu !

o zamanlar annemi çok üzmüştüm okulda yaptıklarımdan dolayı onun için üzgünüm ama yaptıklarımdan dolayı hiç pişman değilim.. yine olsa yine yaparımm çünkü o yaptıklarımm sayesinde vitiligoyu yendim...

hee hiç yok sanmayın ensemde 2 tane var küçük sayılır ama umrumda değil zaten görmüyorumm o yüzden dert etmiyorum... yanlız şöyle bir tavsiyem daha var.. ben de 3 sene önce romatoid artrit yani iltihaplı eklem romatizması hastalığı teşhisi konuldu... bu vitiligo bu tarz eklem hastalıkları kalp hastalıkları tiroid bozukluklarına yol açabilirmiş.. bu sebepten size önerim bu tarz hastalığınız olup olmadığını kontrol ettirin... ben romatizma olduğumu öğrenene kadar 2 yıl çektim bu ağrıları çok uğraştım..

işte benim vitiligo hikayemde bu.. umarım yardımcı olabilmişimdir :KK70::KK70:

X