Vücutta Beyaz lekeler (Vitiligo)...Paylaşalım

merhaba bayanlar önelikle herkese çok geçmiş olsun..1 yaşında bir bebeğim var ve yazın tatile gittiğimiz yerde eşim bebegımızın sol memesının alt kısmına denk gelen tenınden cok hafıf daha acık renkte bı beyzlaşma fark etı..kendının ellerı ve ayaklarında vıtılıgı var..ama 19 yasındayken cıkmıs ve durmus ılerleme yok ve beyaz tenlı oldugu ıcın cok hafıf bellı oluyor..tabı bebegımızdekı degısıklıgı hemen fark ettı..cok uzuldu agladı ..benımyuzumden dıye..bız dr a gıttık devlette bı cıldıyecı ama bırsey dıyemedı tam..beyaz ben olabılır baska bır lezyon olabılır derı tepkımeye gırmıs falan olabılır yada vıtılıgoda olabılır tam bellı degıl yakıp edılcek dedı..baska bır yerd yıne goturduk ozel hastanede dr.olabılır ama bu kadar kucuk bebekte pek rastlamaz dedı.takıp dedı..fıkrımı sorarsanız kısısel bence degıl dedı.ıkı cıldıyecı bence degıl ama takıp dedı.ama cocuk dr u gormustu vıtılıgo işte dedi rahat rahat..ama herhangı bır test yapılmadı..canımız cok sıkılıyor ya ılerlerse dıye daha cok kucuk ..cocukluk donemını bu hastalıkla gecırmesı onun ve psıkolojısı ıcın pek ıyı olmaz..sizce nedir..gozle gorulmesı cok zor dıkkat ıstıyor..bız sureklı ınceledıgımız ıcın fark edıyoruz..ama dısarıdan kımse anlamıyor...baslangıcta mı bu hastalık bole oluyor anlayamadım..tavsıyelerını ve goruslerınızı merak edıyorum..ne yapmam lazım..cocuklarda tedavıde uygulanmıyormus...gercı daha tam teşhis koyulmadı 6 ay sonra gıdecegız ama ne dıyecek neye gore cagırdı anlamıs degılım bu belırsızlık benı uzuyor...:KK50:

babam sarımsakla bu hastalığı yeneli 15 sene oluyo ve bi daha hiç tekrarlamadı cildinde de hiç iz ve leke yok.

Ankara dışkapı yıldırım beyazıt hastanesinde ışın tedavisiyle vitiligoyu tedavi ediyorlar. henüz denemedim ama deneyenler fayda gördüklerini söylüyor. haftada iki defa ve belli bir süre gitmek gerekiyormuş. hepimize geçmiş olsun. inşallah en kısa zamanda bu hastalıktan kurtuluruz.

Ben de 3 yaşındayken tanışmışım bu hastalıkla. Şuan 24 yaşındayım. 11-12 yaşlarındayken, daha önce yaygın bir şekilde tüm vücudumda olan lekeler, sadece bacaklarımda ve yüzümde sadece dudak kenarında kalmıştı. Tedavime devam edildi, ancak hala sadece bacaklarımda az da olsa lekeler var. Yalnız ben artık pek ilgilenmediğim ve daha önce dikkat ettiğim kadar artık özen göstermediğim için bunların hala kapanmadığını düşünüyorum. Herkese sağlıklı günler dilerim...

merhaba bende vitiligo hastasıyım eyay arkadaşım sen bana acayip bi enerji verdin hiçbir şekilde geçeceğine inanmadığım hastalığın sarımsakla geçeceğine inanıyorum nedense sana söylediklerine güveniyorum ve hemen bu akşam denemeye başlıyorum bi sonuç alırsam buraya yazarım ama yazmasam bile bilki herzaman sana dua ediyor olacağım şimdiden çok sağol ..

bnde vıtılıgo hastalıgım var 14 15 yaslarında tanıştım bu hastalıga suan 23 yasındayım herkes soruyo bu elındekıler ne dıye yuzume de vurdu fondotenle kapatıyorum kısın fazla bellı olmuyo da yazın faleket bellı oluo sarımsagı nasıl surunuyor tarıfını verırmısınız artık buu hastalıga alıstım kadermış ewlencegım zaman cocugumdada olmasından korkuyorum :)

SARMISAK insanların süpermeni gibi bir şey olmuş..Her şeye sarımsak kelliğe cinsel güce vitiligoya istenmeyen kıllara(istenmediklerini hissettikleri için keratalar daha kuvvetleniyorlar=arsızlık değil gıcık)
evet ben de duydum bu hastalığı stresten oluyormuş..İltihaplı romatizmaya neden mi oluyor romatizma mı ona neden oluyor anlamadım?:26: İlk konuyu açan arkadaşımız bahsetmiş..açıklayabilir mi?Benimde diz kapaklarımda çatır çutur sesler var korktum okuyunca..:KK53:Eğer iltihaplı romatizmanız varsa sipor yaparsanız daha kötü artarmış doktor söyledi..Yaşlı babaannelere döndük..:KK52:

tibbi tedaviden umudu kesince insan alternatiflere yöneliyor şarlatanlarda bunu farkında dikkatli olun arkadaşlar
biz herhalist BOZKURTBEY den 4 aylık kür aldık hastalığımızı dahada ilerlettik maddi külfetide ayri bir yürek yarası...

kızlar kaç senedir vitiligom var hiiiç bilmiyorum :KK6: ama sizin fikirlerinize ihtiyacım var yazın düğünüm var ve dirseğimden bileğime kadar olan lekeleri kapatmak için önerilerinizi bekliyorum ışıklardan flaştan falan çok kötü görünücek ve bunu istemiyorum normalde hiç takmıyorum ama düğün günümde resimlerde onları görmek istemiyorum..

yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar

Merhaba Arkadaşlar;
Bende vitiligo hastasıyım. Ellerimde ve çenemde baya bi arttı çok şükür şuan başka biyerde yok. Size tavsiyem bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye çalışın. Ben polen aldım onu yiyorum onun dışında balla çörek otunu karıştırıp yiyorum ve İzmir' de oturanlar için eşrefpaşada se-vi (sedef-vitiligo) derneği varmış orda bir bey ilaç yapıyormuş henüz kullanmadım ama duyduğum kadarıyla baya işe yarıyormuş. denemek isteyenler bakabilir. kullandığım zaman size yazarım. Herkese geçmiş olsun diyorum.

merhaba arkadaslar,vitiligo hakkinda hiç bir bilgim yok,ama benim anlimdabeyaz beyaz kucuk lekeler var sanki cil gibi ama bunlar beyaz cil sanki boyle birseymi doktorada gitmedim cvp verebilirseniz sevinirim.

merhaba arkadaslar,vitiligo hakkinda hiç bir bilgim yok,ama benim anlimdabeyaz beyaz kucuk lekeler var sanki cil gibi ama bunlar beyaz cil sanki boyle birseymi doktorada gitmedim cvp verebilirseniz sevinirim.

genelde nokta kadar olmuyorlar. Daha büyük oluyorlar. Ve oluşurken kaşınarak oluşuyorlar birden bire anlamıyosun bile ne arada olmuş. Vücudunu incele farklı yerlerde yoksa önemli bişey değildir. Nasıl göründüğünü bilip kıyas yapmak istersen arama motorlarına yaz vitiligo diye çıkan sonuçlarla kıyasla bence benzer mi?

kızlar dirseğimdeki vitiligo lekelerini kapatabileceğim önerebilceğiniz bir kapatıcı krem pudra falan yok mu ?

genelde nokta kadar olmuyorlar. Daha büyük oluyorlar. Ve oluşurken kaşınarak oluşuyorlar birden bire anlamıyosun bile ne arada olmuş. Vücudunu incele farklı yerlerde yoksa önemli bişey değildir. Nasıl göründüğünü bilip kıyas yapmak istersen arama motorlarına yaz vitiligo diye çıkan sonuçlarla kıyasla bence benzer mi?
ben sitelr arası gezerken bir cilt drsinin önerdiği bi marka görüm.vichy dermablend.mayısta alcam bende iki türlüsü var biri günlük biri ultra kapatıcı.türkiyede satışı kalkmıs sadece gittigidiyorda bulabilirsin.Allah mutlu etsin cnm.benim vitiligoyla birinci senem sinir bozucu çok

bendede var dudaklarımda var 3 yıldır :KK43: alışmak pek kolay olmadı güneşten oldukça korunmaya çalışıyorum üzüntü stres bir numaralı düşman üzüldüm zaman lekeler dahada belirgin hale geliyor tek dileğim yayılmaması...

X