Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bir krem var onu sürüp güneşe çıkmak gerekiyor. ama hepsi böyle değil. doktor bana o kremi söylemişti ama adını hatırlamıyorum şimdi. o zaman çok aradım bulamadım. bulan arkadaşlar nereden temin etmişler merak ediyorum. sonra da elidel krem aldım. düzenli kullanamadığım için faydası olup olmadığını bilmiyorum. bir de bu tür kremler hamilelikte kullanılamıyor.
kesin çözüme ulaşan arkadaşlar haber verirlerse sevinirim. yüzümdeki beyazlıklar çok rahatsız ediyor. yaz gelince daha çok belli oluyor. herkes şimdilerde daha çok sormaya başladı :çok üzgünüm:
ARKADAŞIM İSTANBUL ÜSKÜDAR KIZILAY HASTANESİNDEKİ DERMATOLOG SAMİ ILDIZ benimle aynı semtte oturan bi kız vardı ona bir karışım vermiş.ve onun yüzündekiler tamamen geçmişti.doktor yaşıyormu bilmiyorum çünkü baya yaşlıydı.bende 2 sene önce gittim aldım karışımı fakat kullanamadım çünkü güneşlenme imkanım yok malesef.karışım YÜZDE 70 BERGAMOT ESANSIYLA YÜZDE 30 ALKOL karışımı.bunu sürüp kızarana kadar güneşleniyorsunuz çok değil ama.benim yüzümde olmadığı için bedenimde uygulamam gerekiyordu 3 gün deneyebildim sadece ama şunu bildirmek isterim ki yüzdekiler çok çabuk geçiyormuş.
Merhabalar herkese,
Ben de 11 yıldır vitiligo hastasıyım. ılk başlangıç lekesi yüzümde oluştu, işyerinde üzücü bir gün geçirdim eve geldiğimde yanağımda ufak bir leke oluşmuştu.ama zamanla kendi kendine kapandı.sonra ayağımda ufak bir leke oluştu 1 yıl sonra dirseklerime yayıldı.Yayla'daki bir eczaneden kendi yaptığı bir krem aldım.Vitiligolu bölgeye sürülüp güneşe çıkılcakmış.ayrıca limonun kabuğunu rendeleyip yememi ve hergün 1 bardak havuç suyu içmemi de tavsiye etti.. aynen denedim ve nokta nokta beneklerle sadece dirseklerimi kurtardım.. ayakta birşeye yaramadı.güneşlenirken tüm vücuduma sürüyordum.muhteşem bir güzellik kremi olduuğunu da söylemişti..sonraki senelerde yine dirseklerimde aynı leke çıktı, diğer ayağımda ve ellerimin parmak uçlarında artık vitiligo vardı.. yani diyeceğim bunun çaresi yok.denedim sonuç alamadım. geçen yıldan beri 2 dizimde ve ellerimin üzerinde gözle görülür baya lekeler var.kışın kimse farketmiyor ama yaz gelince hemen belirginleşiyor. geçen yaz bir üniversite hastanesine araştırma da yaparlar diye hevesle gittim bana verdiler güneş yanığı oldum ellerim su topladı. mahvoldum ve ellerimde çok hafif de olsa yanık izi kaldı.derler ya üzerine tuz biber oldu( En son 12 gün önce B.köydeki Deri ve zührevi hastalıklar hastanesine gittim. Bana Advantan diye bir ilaç verdi. şimdi bunu kullanıyorum inşallah faydası olur.. birde güneş lekelerim vardı yüzümde .akşamları sürüyorum. vitamin desteği olarak 3 hap verdi. deneyip size de bilgisini vereceğim..
Hepimize vitiligosuz günler diliyorum..
Kimsenin ümitlerini kırmak istemem ama ben hiç fayda görmedim. En sevdiğim mevsim yaz ve ben güneşe çıkmaya korkuyorumCanım öncelikle çok çok geçmiş olsun Allah hepimize şifa versin. Bende bakırköy devlet hastanesine gittim bu sorunum için Advantan verdi kortizonlu krem. Ama benim dirseğimin iç kısmında sadece üzerinde kendi tenimin rengi hafif hafif noktacık şeklinde oldu fakat düzelmedi her zaman kullanma ara ara kullan çünkü kortizonlu olduğu için deriyi inceltir dedi bu yüzden bazen 1 hafta ara verdiğimde olsa açıkçası umduğum kadar düzelmedi üstelik bu yaz çok az güneşe çıkmaya dikkat ettiğim halde ama bunada hamdolsun diyorum çünkü başka rahatsızlıklarımda var. Peki sende bi faydası oldumu canım ? CADIARZU
elifçim, bende vitiligo var, nerden aklına geldi bunu yazmak, gerçi grupta benim gibi olanları tanımak isterdim. Ayrıca, 20 senelik vitiligo hastası olarak isteyenlere anlatacağım şeyler olabilir.