merhaba arkadaşlar,
maalesef bende de var 15 yıldır. benim vitiligoların başlama hikayesi çok komik.köyde ısırgan otu yakmıştı bacağımı, o kadar çok kaşıdım ki yara oldu ama hala kaşınıyor. babannemde hemen kocakarı ilacı derler ya yağ sür geçer dedi tabi başka kimseye sormadım hemen sürim geçsin ümidindeyim. benim en yakın aklımda annemin dikiş makinesinin gözündeki makina yağ vardı e sonuçta yağ demişti zeytin yağ tereyağ ayırt etmemişti. makina yağını o kaşınarak yara olan yere sürdüm. sonra yara oldu iyileşti oarada iki parça kocaman beyazlık annem falan soruyor ısırgan ısırdı diyorum.iki sene azıcık büyüyerek orada kaldı daha sonra diz ve ayak bileği arasında olan o beyazlık ayağıma, topuğumun yanlarına, oradan bacağıma, göbeğime, koluma, boynuma, burnumun üstü, alnım, kaşlarımın altı üstü, göz altlarım, dudak üstüm,gerdanım saç derim... bölle yayıldı... tam da ergenlik yüzüme bir bakan bir daha bakamıyor nasıl psikolojim bozuldu anlatamam. bir taraftan büyükler yaşlılar başta babannem ay bu kızı böle kimse almaz ay evde kalır bu diyo kötü senaryolar üretiyolar. bi taraftan sınıfta kimse benimle oturmuyor zaten güneşi gördüğü yerde bırakın kızarıp kaşınmayı doğrudan kaynar su dökülmüş gibi kabarıyor su topluyordu ve görünüş daha vahim bir hal alıyordu gittikçe. iki yıl falan bu şekilde gezdim mevcur küçük şehir ve ilgisiz doktorlar, iki yıl fazla miktarda krem ve vitamin kullandırdılar. bu arada aşırı krem zaten aşırı artmasına bir etkenmiş. ben hep ağlıyor sızlıyorum bu arada felaket senaryoları devam ediyor şunun karısında varmış geçmemiş bunun çocuğunda varmış tıpa bile gitmişler geçmemiş.orada bir tıp kelimesi duydum ben bastım isyanı beni tıpa götürün diye.babannemde bir taraftan isyanda bu hastalık geçmezmiş tıpa niye götürüp para harcayacaksınız diyo. babam bana dayanabilir mi doktora rica etti tıpa sevk edin diye. manyak adam da bu hastalık geçmez tıpa geçince farklı mı olacak onlar doktorda biz değilmiyiz diyo sevk etmiyo. babam beni odadan çıkardı onla konuştu nasıl olmuşsa :jeyyar: sevk ettirmiş. neyse uzatmim gittik tıp fakültesine orada güneş kremi zorunluluğunu anlatıyorlar Allah tan güneşe çıkabildim güneş kreminden sonra. orada bir sürü kremi belli aralıklarla kullandım ve Allaha şükür çok az bazı bölgelerde kaldı ve eskisi kadar rahatsız olmuyorum. benim vitiligo hikayem de böle. şimdi ilaç kullanmıyorum sadece güneş kremi ama tabi mümkün mertebe stresten uzayasakkelimeğım