Canim benim cok ama cok sagolasin. Ben internetten dun gece siparis etmistim ama sonra dusundum, gelmesi en azindan 1 haftayi bulucak, e o zamanlarda benim yumurtlama gunlerime denk geliyor ve iptal ettim. Eger bu ayda hamile kalmaz, adet olursam yine artik obur ay adetin ilk gunu ins. siparis veririm netten.
a.s.
Canım sen a.b.d. de yaşıyormuşsun. Şimdi gördüm. Ama lipton belki vardır orda ha?
selam kıslar bişiy sorabilirmiyim şu adaçayı ne işe yarıyo ve ne zaman içmeye başlamak lazım yararlı olabilmesi için lütfen bilgi verrirmisiniz? ben ilk defa duyuyorum şu adaçayını lütfen faydası nedir ne zaman içilmesi gerekiyo çok cahiliz ya hiç bişeden haberimiz yokk
benim soruma kimse cevap vermicekmi yoksalütfen cevap verirseninz sevinirimm......
nesemeşe valla bende hiçbişey anlamış değil ilkkez bu ay 10.günden ölçeyim dedim ve bilakis yataktan kalkmadan her sabah tam 10da dijitalle ölçüyorum ama herkesteki gibi belli etmiyor yani ısının düştüğü günü yakalamak gerekiyor onuda anlayamıyoruzki çünkü oynuyor devamlı sanırım bebekimin dediği gibi ovulasyon kiti daha sağlıklı mesela benimkileri yazayım sana bi değerlendir bakalım
10.gün........36.2
11.gün........36.3
12.gün........36.1
13.gün........36.3
14.gün........36.1
15.gün........36.3
16.gün........36.1
17.gün........36.4
18.gün........36.3
19.gün........36.4
bazı arkadaşlar 16.gün yumurtanın çatladığını söyledi ama ben emin değilim hem 16.gün değilde ondan önceki günler faaliyet oldu yani tutarmı emin değilim senin yorumun ne olabilir yumurtlama olmuşmudur olmuşsa 13-14-15. günlerde yapılan faaliyetlerin etkisi olurmu yani gebe kalma şansı nedir sence şimdiden tşk ederim hayatım
Bazal vücut ısısı ölçme yöntemi
Yumurtlama olduktan sonra vücut ısısı önce hafifçe düşer, progesteron hormonu salgısıyla birlikte birkaç dizyem (derecenin onda biri) yükselir. Bu yöntemi kullanabilmeniz için elinizde bazal vücut ısısı ölçmeye uygun hassas bir termometreniz olmalıdır.
Yukarıdaki resimde bazal vücut ısısının günlere göre değişiminin grafiğe dönüştürülmüş şekli görülmektedir. Yumurtlamanın olduğu 14. gün ısının hafifçe düştüğüne, daha sonra belirgin bir şekilde yükseldiğine dikkat ediniz.
Bazal vücut ısısı ölçme yöntemi gebe kalınabilecek günlerin belirlenmesinde değil, yumurtlamanın olduğu ve böylece gebe kalma ihtimalinizin nispeten düşük olduğu günlerin belirlenmesinde daha çok işe yarayabilir. Bu yöntemi yumurtlamanızın olup olmadığını geriye dönük olarak belirlemek için doktor önerisiyle kullanabilirsiniz.
Vücut ısısının uykusuzluk, ateşli hastalıklar, yorgunluk, stres gibi olaylardan da etkilendiğini ve bu durumlarda arttığını unutmamalı ve bu yönteme çok fazla güvenmemelisiniz.