Vücut esnetme?

zerzevat

Guru
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2007
260
5
Kızlar vucudumu özellikle de bacaklarımı en kısa zamanda esnetmeme yardımcı olabilecek hareketler varsa görsel olarak paylasırmısınız. :eek:
Hergun sabah ve aksam (okula gidip gelirken) yuruyus yapıyorum ve evimiz de 6. kat merdiven kullanıyorum.
Ama tabiiki bunlar yeterli olmuyor. Bağdaş dahi kuramıyorum kasıklarım agrıyo. :bbo:
Bu durumdan cok rahatsızım lütfen yardımcı olun. :nazar: senağlama

Evde yapabileceğim ciddi anlamda bacaklarımı kasıklarımı esnetmeme yardımcı olabilecek hareketleri bana ögretir misiniz?
dizlerimi bükmeden yere eğilebilmek istiyorum mesela..:KK43:(

Evde yapabileceğim ciddi anlamda bacaklarımı kasıklarımı esnetmeme yardımcı olabilecek hareketleri bana ögretir misiniz?
dizlerimi bükmeden yere eğilebilmek istiyorum mesela..:KK43:(

Merhaba canım,sana bu konuda yardımcı olabilirim..
Düzenli yapacağın esnetme ve germe hareketleriyle esnek bir vücuda ulaşman mümkün.
Ben yaptığım spordan dolayı fazlasıyla esnek bir vücuda sahibim.
Aşağıdaki hareketleri düzenli şekilde yaparsan sende istediğin sonuca ulaşırsın yalnız sana tavsiyem sakın kaslarını zorlama..
Yavaş yavaş esnet vücudunu,ağrımaya başladığı yere kadar esne ve yavaşça bırak..
Gün geçtikçe farkı farkedeceksin..

stretch1ph7.gif

Yukardaki hareketler en basit olanlar bunlarla başlayabilirsin.

Aşağıda kol esnetmeleride var..

worksmartstretchingpostli8.jpg

Bir başka esnetme teknikleri...

stretchingyc7.jpg

Aşağıdaki daha ileri seviye..
karateeema4.gif

Yalnız çok önemli bir nokta daha var..
Bu esnetmeleri ya aşağıdan yukarıya ya da yukarıdan aşağıya sıralaman lazım.
Yani ister boyundan başla,istersen ayaktan başlayıp bacak,bel,sırt,kollar,boyun vs.. sıralamasıyla devam et..
Ayrıca tekrar hatırlatıyorum,sakın kendini zorlama vücut esnetmek zaman alacaktır.
Sormak istediğin birşey olursa ya da egzersizlere başladığında bir sorun olursa yardımcı olurum..
Yeni hareketler eklerim zamanlayerimseniben
Sevgiler..
a.s.

boyunegzersizi3jj9.jpg

boyunegzersizi4xh4.jpg

boyunegzersizi5wu9.jpg

boyunegzersizi6nb5.jpg

boyunegzersizi7jg5.jpg

boyunegzersizi8cj8.jpg

boyunegzersizi9fu0.jpg

Yukarıda boyun için gereken hareketleri yükledim...

Aşağıdakiler omuz için ...

Omuzlarını çevir,yukarıda tut bırak..

boyunegzersizi11pm2.jpg

boyunegzersizi11pm2.jpg

ya benim dik duramama problemim var kamburum cıktı gibi zaten.:KK43: ya aslında ewet kabul ediyorum vucudumun her yeri kalas gibi:KK43: cook tesekkür ederim yaa

Özellikle otururken sırtında bir çubuk bağlıymış gibi oturmaya çalış,fidanlar eğilmesin diye bağlarlar ya aynı onlar gibi.
Arkanda yaslanacak yer olmasa bile bu şekilde durmaya çalış.
yerimseniben

ya vücudunu yeni esnetmeye başlayan biri bu hareketleri ne kdr sürede yapmalı yni bi hareket örn: kaç saniye sürmeli?
bn çok uzun süre duramıyormda bi harekette :S =((

X