Vize neden reddedilebilir? Vize tecrübelerimiz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Velvette

💪🏋️‍♀️
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
37.829
51.652
798
İyi geceler kk ahalisi
Bu vize olayı beni germeye başladı

Çok saçma sebeplerle reddedilenler varmış (TR'de dil okulu var gitmene gerek yok, maaşını yazıyla yazmışsın, çok gençsin vb gibi :KK57:)
Şimdi okudum da internette
Bazı taktikler de verilmiş banka hesabınızda çok para olsun gibi

Ben iyi bir üniversiteden 2 yıl önce mezun oldum
2 yıldır da çalışıyorum acaba yeterli olur muyum
Reddedilir miyim gerginliği başladı
Acaba nedir bu vize almayı bu kadar zor yapan

Şimdi yüksek lisans için istiyorum yurtdışını
Hoş konsolosluğun da öğrencisiyim ve resmi uluslararası sınava gireceğim dil yeterliliğinde ama
Bilemedim

Siz neler yaşadınız o esnada? Abuk sabuk şeyler geldi mi başınıza internette anlatılanlar gibi?
Tavsiyeleriniz de varsa dinlemeye açığım.
Teşekkür ederim şimdiden

Bu para mara olayları yalan bende okumaya gitti ne kadar istiyolarsa o kadar yatırın belgeleriniz tam olursa sorun olmaz büyük ihtimalle bemimki oturum olmasına rağmen hiç bir sıkıntı yaşamamıştım

Bu para mara olayları yalan bende okumaya gitti ne kadar istiyolarsa o kadar yatırın belgeleriniz tam olursa sorun olmaz büyük ihtimalle bemimki oturum olmasına rağmen hiç bir sıkıntı yaşamamıştım

zenginseniz kapısı açık diyorlar hatta tek banka hesabınızda toplayın çok görünsün falan
sorun olmazsa sorabilir miyim acaba hangi ülkeden aldınız?
schengen mi

Evet avusturya dan aldım.yok öyle bi şey saçmalamasınlar dünyanın her yerinde türkiyedeki saçma sapan uygulamalar var zannediyorlar sanırım. Kimseye kulak asmayın nereye gideceksiniz?okul için mi?yardımcı olayım

Evet avusturya dan aldım.yok öyle bi şey saçmalamasınlar dünyanın her yerinde türkiyedeki saçma sapan uygulamalar var zannediyorlar sanırım. Kimseye kulak asmayın nereye gideceksiniz?okul için mi?yardımcı olayım

italyaya gideceğim aynen eğitim için
şimdi ben evraklarımı tamamlasam param da var desem
öylece kabul edilecek miyim yani hiç sorun çıkmadan?:110:
valla tamamlarım hepsini, söz :KK53:

evraklari tas tamam ederseniz bi sorun cikmaz gibi.
Eksik bulurlarsa is uzar.

1 hafta önceden kontrol etmeye başlarım ben :KK53:

Just ben bi yurtdisi egitim danismani ile gorustum ingilterede bir dil okuluna gidecektim. Fakat once kendi ulkenizdeki dil okuluna gidin diye ret gelir vizeden dedi danismanim. Once turkiyedeki dil okullarindan birinden aldigin sertifikan ile basvursan daha iyi olur dediler.

Sizin gideceğiniz okul kabul belgesi vereceği için sorun olmuyor, 4 kere abd için vizeye başvurdum hiçbirinde sorun yaşamadan aldım(arkadaşlarım da öyle) sadece iki erkek arkadaşım isimleri terör örgüt üye isimleriyle benzerlik gösterdiği için takıldı süreç ama onlar da er geç aldı vizelerini.

para olayı yalan değil avrupa ülkelerinde var. Ev arkadaşım babasını gösterdi gelir kaynağı kabul edilmedi. Emekli diye. Ablasını gösterdi doktor maaşı iyi ve bankada hesabı vardı ablası yazı verdi o zaman kabul edildi. Ancak o şekilde gidebildi italya ya. Erkek arkadaşım gene aynı. Birinden borç aldı hesabina yatırdı öyle aldı. Artık vize vermiyorlar kolay kolay. Hep bir kulp bulup yokusa sürüyorlar.

İtalya çok incelemiyor. Biz hesabımızda eksi bakiyeyle gittik :) ir de direkt konsolosluğa başvurmadık idata aracılığıyla başvurduk. Eksik varsa kobsolosluğa gitmededen tamamlatıyor zaten idata

Para para para :rolleyes:

özellikle ingiltere para konusunda daha katı diye biliyorum. bütün evraklarınız tam olacak ee bi de vizeyi verecek kişi de önemli eğer ters birine denk gelmezsen vizen elinde bil, gelsin italya biletiii :KK55:

Amerika vizesi için mülakatta 2 soru soruldu bana. 1 kaç yıldır bakanlıkta çalışıyorsun, 2 bordronuzu görebilir miyim.

Ben turist vizesi aldım ama dil okulu için başvuran çocuklara da hep sizi kim finanse edicek, banka hesap dökümünü görebilir miyim diye soruldu.

Vize vermek için adamların sorguladığı tek şey, ülkeye giriş amacı doğru mu ve geri dönecek mi..

en zor vize veren ülkelerden biri fransa.
bankada paranız var mı, üzerinize kayıtlı mal mülk var mı, arkanızda bıraktığınız aile, iş, güç her şeye bakıyorlar.
davetiyeniz bile olsa vermeyince vermiyorlar. fransa vize için bir keresinde evraklar tamam olduğu halde, gelin sizi görmemiz gerek diye konsolosluktan çağırmışlardı. anlayacağınız tipe bile bakıyorlar.
aslında biraz da o an işlemi yapan görevliyle ilgili.
mesela almanya vizesini daha kolay alırdık.

Son düzenleme:
zenginseniz kapısı açık diyorlar hatta tek banka hesabınızda toplayın çok görünsün falan
sorun olmazsa sorabilir miyim acaba hangi ülkeden aldınız?
schengen mi

ben bir firma ile anlaşmıştım bütün işlemleri onlar hallettiler ..Bankaya para falan da koymadım ,öğrencinin ne kadar parası olacak ki ..Önce bir aylık turist vizesiyle geldim sonra okula kaydımı yaptırdım bir ay sonra vize uzatma işlemi yaptırdım,sağlık raporu vırt zırt o da altı aylıktı ,geçenlerde tekrar 6 ay uzattım ..Ama alırken hiç zorlanmadım ben şaşırdım ..He bir de unutmadan okul kabul kağıdı gerekliydi Çin için onu unutmadan yazayım ;)

Ben daha önce 5 sene Fransa'da yaşadım; buna rağmen Fransa'dan iş vizesi alamadım. İş vizesinden kastım 1 haftalık konferansa katılacaktım.

Muhtemel sebepler -çünkü formumda spesifik bir sebep yazmıyordu, 'Diğer' seçeneği işaretliydi:

-Üniversiteden yeni mezun olmuş ve işe yeni başlamıştım.
-İlk bordrom bile henüz çıkmamıştı.
-Banka hesabımın hâlini tahmin edersiniz:KK53:

Her neyse işte, o sebeple katılıyorum arkadaşlara, banka hesabında para olsun Just:KK22:

İtalya da aynı mı bilmiyorum ama, ben de yüksek lisansa Almanya'ya geldim. Para önemliydi bende. Ya Almanya'dan bir garantör bulmaliydim ( Bi kisi belge imzalamaliydi, maddi sorumlulugu bana aittir diye) ya da bir Alman bankasinda 8000€ luk bloke hesap actirmaliydim.

Öğrenim vizesi icin idata araciligi ile basvuramamistim ben, kendim konsolosluga yapmam gerekmisti basvuruyu, sadece randevuyu idata araciligiyla almistim.

Bir de, yüksek lisans diliniz ne olacak eger öncesinde orada bi dil kursu alacaksaniz öyle egitim baslayacaksa, yine de dil vizesi degil direk master icin vize alin yoksa dil vizesi egitim vizesine cevrilmiyor ve tekrar Tr'ye dönüp basvurmaniz gerekiyor :/

Ben Ankara'dan yapmistim basvurularimi bu arada. Baska sorulariniz olursa yardimci olabilirim, sevgiler :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X