Vize neden reddedilebilir? Vize tecrübelerimiz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ingiltere vizesi ekstra zor malesef. Esim zamaninda ogrenci olarak gelmis. O zamanlar cok zor degilmis.
Sonra calisan vizesine gecmis ki bu vize de gecmis yillarda kalkti.
Esimin bir cok arkadasi vize sorunuyla bogusuyor su anda. Kimi geri dondu, kimi her yolu deniyor.
Cunku bu ulkeye ogrenci gelenlerin cogu kalici olmus, artik istemiyorlar gocmen.
En son sıkıstıgımzda ben ankara anlasmasinin bizlere verdigi haktan yararlandim, esimin de 10 yili doldu boylece ve oturum aldi.
Simdi vatandasliga hak kazandi zaten. Vize sorunumuz kalmadi yani.
Dedigim gibi vize gorevlisi icin en onemli sey ,
Hakikaten okumaya mi gidiyorsun?
Okurken kendini gecindirecek durumun / sponsorun var mi?
Ulkende seni bekleyen guZel bir isin var mi?
Yani ileride basimiza bela olur mu diyorlar :)

aynen ya bu schengenle ingiltereye giremiyormuşsun mesela onun için ayrı işlemler gerekiyormuş :o
yok yok olmam ama seversem geri dönmek istemeyebilirim tabii çok kalıcı görünmeyeyim ben yine de :-)

yok ne özeli :) 1100 Dolar ödedim yanlış hatırlamıyorsam ..United tower o da izmirdeydi ..Hee ben memnun kaldım mı hayır? Geldiğim ilk gün Çin de kayboldum hesabını sorduğumda 1000 özür dilediler falan ..İşler güçler iyi alıştım alıştım :KK66: Kolay gelsin ...

aracı kurumu çok iyi seçin diye bundan diyorlar sanırım
senin topicini heyecanla okuyordum valla çok sevrim farklı kültürleri tanımayı keşke yine ara ara yazsan :KK54:

Ooo zaman niye kasıyon kizz:) bende bu hafta gitcen görüşmeye sandım.
Ya ben Vatikan'ı çok merak ediyorummm, şimdi kimse yanlış anlamasın ama hristiyanların o görkemli kiliselerine, papaya olan bağlılıklarına falan ilginç bi şekilde merak duyuyorum:KK47:
Yani maksat turistik:KK48:

neden yanlış anlaşılsın canım hakkaten öyle çok güzel çok mistik bir havası var :KK16:
ama çok kuyruk oluyormuş önünde sabahtan gidip dikilmen gerekiyormuş
ben gizli kütüphanelerini çok merak ediyorum :KK16:
ne kitaplar vardır orada :KK57:

En zor vize veren ülkelerden biri İngiltere nısanlımın abısı orada yasıyor kendı evının tapusu ve bellı mıktar para ama baya mıktar hesabında olacak ıstıyorlar. nısanlım vıze alamamıştı aihm ye dava açmıştı gıtmek ıcın sebepleri vardı neysekı mahkemeyı kazandı vıze verdıler.

Benim arkadaşımı adı 'Muhammed'diye reddetmişlerdi,yani bizim tahminimiz bu başka hiçbir falsosu yoktu çocuğun.Birkaç ay uğraştı almak için.

En zor vize veren ülkelerden biri İngiltere nısanlımın abısı orada yasıyor kendı evının tapusu ve bellı mıktar para ama baya mıktar hesabında olacak ıstıyorlar. nısanlım vıze alamamıştı aihm ye dava açmıştı gıtmek ıcın sebepleri vardı neysekı mahkemeyı kazandı vıze verdıler.

neyse ki ingiltere istemiyorum :27:

Benim arkadaşımı adı 'Muhammed'diye reddetmişlerdi,yani bizim tahminimiz bu başka hiçbir falsosu yoktu çocuğun.Birkaç ay uğraştı almak için.

see, that's what I was talking about demek istiyorum şu an :KK45:

Ben geçtiğimiz yaz gittim italyaya dil okuluna, üniversite öğrencisiyim parayı hesaba hesap dökümünü almadan 10 dakika önce yatırdım =) hem de 10 bin euronun çeyreği kadar falandı. Cuma verdim belgeleri salı gününe çıkmıştı vize. Benim öğrenci vizesiydi 1 aylık. İzmirde ben Konsolosluğa başvurmadım direk İDATA dan başvurdum en son öğrenci vizesi için para istenmiyordu şirket için 56 lira verdim sadece.

Benim bildiğim izmirde sadece idata üzerinden vizeye başvuruyor, yani bütün randevuları şirket önceden aldığı için normal insanlara randevu kalmıyor o kuyruklar o sebepten oluyormuş. Ben mesela hiç konsolosluğa görüşmeye bile gitmedim. Her şey şirket üzerinden oldu.

İdata izmirde alsancaktaki Swiss Otelin karşısında ben çok tavsiye ederim hiç konsoloslukla uğraşmayın.

Romaya giderseniz de benim yerime bir daha gezin bol bol gelato yiyin =))

Ben geçtiğimiz yaz gittim italyaya dil okuluna, üniversite öğrencisiyim parayı hesaba hesap dökümünü almadan 10 dakika önce yatırdım =) hem de 10 bin euronun çeyreği kadar falandı. Cuma verdim belgeleri salı gününe çıkmıştı vize. Benim öğrenci vizesiydi 1 aylık. İzmirde ben Konsolosluğa başvurmadım direk İDATA dan başvurdum en son öğrenci vizesi için para istenmiyordu şirket için 56 lira verdim sadece.

Benim bildiğim izmirde sadece idata üzerinden vizeye başvuruyor, yani bütün randevuları şirket önceden aldığı için normal insanlara randevu kalmıyor o kuyruklar o sebepten oluyormuş. Ben mesela hiç konsolosluğa görüşmeye bile gitmedim. Her şey şirket üzerinden oldu.

İdata izmirde alsancaktaki Swiss Otelin karşısında ben çok tavsiye ederim hiç konsoloslukla uğraşmayın.

Romaya giderseniz de benim yerime bir daha gezin bol bol gelato yiyin =))

:KK73::KK73::KK73::KK73::KK73::KK73:

sonunda giden biri çıktı
:KK73:

ben zaten romaya gidiyorum :rolleyes:
çok iyi ya 56 lira ve 2000 euro nedir yani buna vize çıkartıyorlarsa :rolleyes:
sen neresinde kaldın :KK23:

bir de seni takip edip arada sıkıştırabilir miyim sorularım için :KK22:

Romada piazza Vittorio Emanuelle'de kaldım. Yani çok parlak bir yer değildi ama gece 12de hafif tedirgin olsamda eve tek dönebiliyordum. Tavsiyem kalacağınız yerin metroya yakın olması olsun. Metro tabi Türk parasıyla çok pahalı ama görmeniz gereken her yerden geçiyor. Zaten alıştıktan sonra her yere yürürsünüz. Benim biraz da parasızlıktan her yeri göreyim diye günde 20 km yürüdüğüm oldu. Euro çok pahalı ya =)))

Romada piazza Vittorio Emanuelle'de kaldım. Yani çok parlak bir yer değildi ama gece 12de hafif tedirgin olsamda eve tek dönebiliyordum. Tavsiyem kalacağınız yerin metroya yakın olması olsun. Metro tabi Türk parasıyla çok pahalı ama görmeniz gereken her yerden geçiyor. Zaten alıştıktan sonra her yere yürürsünüz. Benim biraz da parasızlıktan her yeri göreyim diye günde 20 km yürüdüğüm oldu. Euro çok pahalı ya =)))

geçen yıldır birikim yapıyorum :KK22:
çok heyecanlıyım anlatamam vize olayı içimi rahatlattı ama :KK49:
euro düşecek, italya euroyu bırakacak diyorlar ama bakalım ne olacak :eek:

eğer fakir kalırsam ben de yürürüm ne olacak :D
20 km fenaymış yalnız
her gün pizza her gün pizza :P

senin topicini heyecanla okuyordum valla çok sevrim farklı kültürleri tanımayı keşke yine ara ara yazsan :KK54:

haha çok yaşa ;) Yakında Tayland a gidicem ,onları yazarım,phuket,pattaya beni bekler ;)

haha çok yaşa :KK66: Yakında Tayland a gidicem ,onları yazarım,phuket,pattaya beni bekler :KK66:

Kesinlikle tavsiye ederim. Mükemmel bir ülke. Gezilecek onlarda yer var. Hatta Pattaya beni Phuketten daha çok etkilemişti.

geçen yıldır birikim yapıyorum :KK22:
çok heyecanlıyım anlatamam vize olayı içimi rahatlattı ama :KK49:
euro düşecek, italya euroyu bırakacak diyorlar ama bakalım ne olacak :eek:

eğer fakir kalırsam ben de yürürüm ne olacak :KK70:
20 km fenaymış yalnız
her gün pizza her gün pizza :p

üşenmedim kaldığım yeri de buldum; google amcadan C/O Frills Piazza Vittorio Emanuele II, 70, 00185 Roma diye ararsanız Mr Frills B&B şeklinde çıkıyor.

Ya euro ondan sonra baya düştü şansınıza ama bir bilet geçen yaz 1.5 euroydu, metroya 4.5 lira verince en iyisi yürümek oluyor. Bir de adamların her yemeği en az 1000 kalori inşallah görünce ne dediğimi anlayacaksınız o kadar yemeye kilo almadan dönmemin sebebi o yürüyüşlerdir size de tavsiye ederim.

Geçtiğimiz yaz çeşitli yerlerde Euroya hayır, ABye hayır posterleri vardı, şimdi ekonominin bozulmasıyla daha da artmıştır tahminim. İtalyanlar da pek memnun değiller hallerinden, az çok Türkiye gibi bir ülke zaten. Her ne kadar son olaylardan sonra Schengen sıkılaşacak diyorlarsa da İtalya vize almak için en kolay avrupa ülkelerinden biri. Bir okuldan kabul alır, hesabınızda da bir miktar olursa ben sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Benim ilk yurtdışına çıkışımdı ben de zamanında çok gerilmiştim anlıyorum halinizden =).

Ama tekrar şirket aracılığıyla başvurmanızı tavsiye ederim emin olun her şey öyle daha kolay oluyor. Onlara önceden hesabımda ne kadar para bulunması daha iyi olur diye de sorabilirsiniz. Bir de belge listesini şirkete başvuracaksanız şirketten yoksa direk konsolosluktan önceden alın ben alırken istenen belgeler internette yazılı olanlardan farklıydı çünkü. Son bilgiler elinizde olsun.

Ay ne çok yazdım yine :KK23:

PS: Ay önceki mesajlarda sormuşsunuz görmemişim özür dilerim istediğiniz zaman istediğinizi sorabilirsiniz tabi ki elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Son düzenleme:

haha çok yaşa :KK66: Yakında Tayland a gidicem ,onları yazarım,phuket,pattaya beni bekler :KK66:

ciddi söylüyorum laf olsun diye değil öyle bir başlık açarsan ya da blog falan açarsan takipçin olurum seve seve zevkle okuyordum çünkü

oh desene hayatını yaşıyorsun, gez gez :KK54:

üşenmedim kaldığım yeri de buldum; google amcadan C/O Frills Piazza Vittorio Emanuele II, 70, 00185 Roma diye ararsanız Mr Frills B&B şeklinde çıkıyor.

Ya euro ondan sonra baya düştü şansınıza ama bir bilet geçen yaz 1.5 euroydu, metroya 4.5 lira verince en iyisi yürümek oluyor. Bir de adamların her yemeği en az 1000 kalori inşallah görünce ne dediğimi anlayacaksınız o kadar yemeye kilo almadan dönmemin sebebi o yürüyüşlerdir size de tavsiye ederim.

Geçtiğimiz yaz çeşitli yerlerde Euroya hayır, ABye hayır posterleri vardı, şimdi ekonominin bozulmasıyla daha da artmıştır tahminim. İtalyanlar da pek memnun değiller hallerinden, az çok Türkiye gibi bir ülke zaten. Her ne kadar son olaylardan sonra Schengen sıkılaşacak diyorlarsa da İtalya vize almak için en kolay avrupa ülkelerinden biri. Bir okuldan kabul alır, hesabınızda da bir miktar olursa ben sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Benim ilk yurtdışına çıkışımdı ben de zamanında çok gerilmiştim anlıyorum halinizden =).

Ama tekrar şirket aracılığıyla başvurmanızı tavsiye ederim emin olun her şey öyle daha kolay oluyor. Onlara önceden hesabımda ne kadar para bulunması daha iyi olur diye de sorabilirsiniz. Bir de belge listesini şirkete başvuracaksanız şirketten yoksa direk konsolosluktan önceden alın ben alırken istenen belgeler internette yazılı olanlardan farklıydı çünkü. Son bilgiler elinizde olsun.

Ay ne çok yazdım yine :KK23:

PS: Ay önceki mesajlarda sormuşsunuz görmemişim özür dilerim istediğiniz zaman istediğinizi sorabilirsiniz tabi ki elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

yazdığın yere gidip konuşurum bu hafta ya da önümüzdeki hafta içerisinde ayrıca istediğin kadar yazabilirsin zevkle okurum :cool:

baktım şimdi googledan sanki çok biliyormuşum gibi :D
Piazzale Aldo Moro ya yakın mı acaba :p

hele bir de bana sor ya ailemden kopacağım diye cıyaklayıp duruyorum :) ama umarım kolay uyum sağlarım italyanlar çok sıcakkanlı insanlar, erkeklerine antipatim olsa da :p

italyancan ne alemde, geliştirebildin mi orada

bir de çok hızlı konuşuyorlar yakalayamıyorum ya :KK53: at koşturuyor peşlerinden sanki :KK1:

Gerçekten phukete gidecek misin?? Muhteşem bi yer .. Benden çok selam söylee. Geçen sene gitmiştim bayıldımmm eminim gideceksen sende bayılacaksınn!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X