- 12 Mart 2013
- 37.829
- 51.652
- 798
Ingiltere vizesi ekstra zor malesef. Esim zamaninda ogrenci olarak gelmis. O zamanlar cok zor degilmis.
Sonra calisan vizesine gecmis ki bu vize de gecmis yillarda kalkti.
Esimin bir cok arkadasi vize sorunuyla bogusuyor su anda. Kimi geri dondu, kimi her yolu deniyor.
Cunku bu ulkeye ogrenci gelenlerin cogu kalici olmus, artik istemiyorlar gocmen.
En son sıkıstıgımzda ben ankara anlasmasinin bizlere verdigi haktan yararlandim, esimin de 10 yili doldu boylece ve oturum aldi.
Simdi vatandasliga hak kazandi zaten. Vize sorunumuz kalmadi yani.
Dedigim gibi vize gorevlisi icin en onemli sey ,
Hakikaten okumaya mi gidiyorsun?
Okurken kendini gecindirecek durumun / sponsorun var mi?
Ulkende seni bekleyen guZel bir isin var mi?
Yani ileride basimiza bela olur mu diyorlar :)
aynen ya bu schengenle ingiltereye giremiyormuşsun mesela onun için ayrı işlemler gerekiyormuş

yok yok olmam ama seversem geri dönmek istemeyebilirim tabii çok kalıcı görünmeyeyim ben yine de

yok ne özeli :) 1100 Dolar ödedim yanlış hatırlamıyorsam ..United tower o da izmirdeydi ..Hee ben memnun kaldım mı hayır? Geldiğim ilk gün Çin de kayboldum hesabını sorduğumda 1000 özür dilediler falan ..İşler güçler iyi alıştım alıştımKolay gelsin ...
aracı kurumu çok iyi seçin diye bundan diyorlar sanırım
senin topicini heyecanla okuyordum valla çok sevrim farklı kültürleri tanımayı keşke yine ara ara yazsan

Ooo zaman niye kasıyon kizz:) bende bu hafta gitcen görüşmeye sandım.
Ya ben Vatikan'ı çok merak ediyorummm, şimdi kimse yanlış anlamasın ama hristiyanların o görkemli kiliselerine, papaya olan bağlılıklarına falan ilginç bi şekilde merak duyuyorum
Yani maksat turistik![]()
neden yanlış anlaşılsın canım hakkaten öyle çok güzel çok mistik bir havası var

ama çok kuyruk oluyormuş önünde sabahtan gidip dikilmen gerekiyormuş
ben gizli kütüphanelerini çok merak ediyorum

ne kitaplar vardır orada