- 21 Temmuz 2022
- 5
- 0
- 23
- Konu Sahibi Yesilzumrut45
merhabalar ben 21 yaşında normal bir üniversitede 3.sınıf öğrencisiyim. Ama 3 yıldır peşimi bırakmayan yediğim her lokmayı zehir eden bir sorunum var kısaca değinmek gerekirse bölümümden nefret ediyorum. 12.sınıfta sınavı pek umursamadım sağlık problemlerimde vardı ve mezuna kalmaya karar verdim ve uzun süreli bir depresyona girdim. Her sabah ders çalışmak için kalkıyordum ama çalışamayıp tüm gün telefona bakıp geri yatıyordum. Son 1 ay çalıştım ve şu an nefret ettiğim bölümü yazdım. Kayıt olmak için son güne kadar bekledim hatta son dakika yaptım ailem için. Sonra 1.sınıfta tekrar sınava girmeye karar verdim ama üniversite dersleri ve odaklanamama problemim ve anksiyetem buna müsade etmedi. 2.sınıfta ise korona bitti yurda geçtim ama 2.sınıfın 2.döneminde anneme açtım konuyu tekrar hazırlanmak istiyorum diye annem bime işe sokayım dedi okumayacaksan inat ettim yurda gittim. Ama ordada yeni şehre alışma vizeler finaller derken mezun senemdeki ile aynı puanı aldım. Bu sene tekrar deneyeceğim bu sefer ne olursa olsun yapacağım diye düşünürken evde mutsuzluğum ve depresyonum farkedilmeye başlandı ve annem ağız ucuyla tekrar hazırlan dedi. Sınavda bu kadar diretmemin nedeni daha iyisini yapabileceğimi bilmek ama erteleme hastalığım ile yapamamak. Babam benim okumamı çok istiyor ama bu bölüm yıllardır uğraştığı kızının hakettiği bir bölüm değil ama babam sadece üniversitede olduğum için gurur duyuyor. Bunca zamandır aileme bu konuyu asla açmadım. Ama okulumun ne zaman adı açılsa yüzümü buruşturduğum artık farkediliyor. Haketmediğim bu bölümde okumak istemiyorum ama babama bu durumu nasıl açıklayacağımı bilmiyorum. Her şeyi geçtim 2006 lı kardeşim var ve ondan 1 sene önce mezun olacağım tekrar hazırlanırsam.
Nefretim o kadar çok ki size anlatamam ama bunda hiçkimsenin suçu yok kendimde hata asla aileme bunu açmadım 1.sınıfta ilk açıklandığı günden beri nefret etmeme rağmen hayır ben yapmayacağım diyemedim. Şimdi siz benden büyüksünüz bana ne önerirsiniz ?
Nefretim o kadar çok ki size anlatamam ama bunda hiçkimsenin suçu yok kendimde hata asla aileme bunu açmadım 1.sınıfta ilk açıklandığı günden beri nefret etmeme rağmen hayır ben yapmayacağım diyemedim. Şimdi siz benden büyüksünüz bana ne önerirsiniz ?