vicdan azabı

revindell

SatanistKesenPsikopatCat
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2009
2.428
20
358
Kızlar doğum hikayemi okuyan ark. Bilir çok zor bir doğum yaptım.. O kadar çok canım yandıki korkudan dikişlerimi bile kontrole gitmedim

Ve hastaneden ciktiğimdan beri bir gün olsun dinlenmedim, oğlumda sağ olsun gece uyumuyor yani günde iki saatlik uyku ile bu işi götürmeye çalışıyorum..

Uykusuzluktan öyle kötü bir haldeyim ki gece oğlum uyumadığında ona bağırıp sinirlenecek kadar..

Bu gece beşiğinde sallıyordum tuhaf sesler cikariyordu kızdım ağlasanda almicam dedim içimden.. Sonra bir an ses kesildi uyudu herhalde deyip birbaktım ki kusmuş boğuluyor ( Allahım mahfoldum ya inat yapip almasaydım?!

Sarılıp oğluma ağladım özürler diledim.. Ruh halim iyi degil napicam bilmiyorum (

Eşim öbür odada horul horul uyuyor nasil sinir oluyorum nasil..

Ah arkadaşım ah, o kadar iyi anlıyorum ki seni.
Bende bebişime tek başıma bakıyorum, ilk zamanlar çok zorlandım ama artık kimseciklere baktırmam zaten oğlumu.

Galiba bebeğin daha çok küçük. oğlumla ilk yalnız kaldığımda tüm bir gece boyunca uyutamamıştım onu. o ağladıkça ben ağladım. Nerden bilebilirdim ki benim gerginliğimden de etkilendiğini.
Sonra nette bir sürü yazı okudum, sakinleşmeye çalıştım.

Bebeğinin sadece senin sevgine ve sakinliğine ihtiyacı var arkadaşım. Bunu unutma. Değil bağırmayı, sinirlenmeyi bile düşünme. Düşünsene onun bütün dünyası sadece senin kucağın. Ağladıkça kucağına al, yumuşak yumuşak şarkı söyle, saçını okşa, yüzünü sev. En önemlisi uyutabileceğinin farkında olup kararlı bir şekilde yaklaş bebeğine. Yine uyumayacak düşüncesini çıkar aklından.

Yalnız değilsin, herkes bu zamnları geçiriyor. Bebeğin gösterebiliyor olsaydı, bu çaban karşısında sımsıkı sarılırdı sana.

Her ağladığında kucağına alıp sakinleştir. Ben hep öyle yaptım, şimdi 5. ayına doldurmasına 1 hafta kaldı. Oğlum kucağa alışmadı ve gece bile her uyandığında beni her görüşünde yüzüme gülücükler atıyor.

Sakin ol, tüm sevgini ona hissettirmeyi dene. Bak gör herşey yoluna girecek.

Ayrıca bende normal doğum yaptım. Gece 3'ü gece doğumhaneye girdim, 4.23'te oğlumu kucağıma aldım ve odama geldiğimde saat 6'ya geliyordu.
Ebe, sağı solu toparlamaya çalışırken toparlayamamış olacak ki dikişlerin hepsini söküp tekrardan dikti. Sağıma epizyotomi yapılmıştı, solum ve yukarısı ve vajinadan makata kadar yırtıldı. Sen düşün artık acımı.
Haaa, ikinciye normal yaparmısın dersen; tabi ki yaparım, oğlumu önümde kordonlarımız daha kesilmeden gördüm ya, işte o an herşeyi unuttum.

Haklisin kendimi kontrol etmem gerekiyor minicik masum yavrumun be suçu varki ona kızıyorum kendime gelince içimin acısını anlatamam sana hele yüzüme bakıp gülücükler atmaya başladı ya Allahım dedim ne yaptım ben nasıl kızdım bağırdım yavruma (

Oğlum bir hafta sonra iki aylik olucak.. Umarim zamanla düzene gireriz.. Cok korkuyorum istemeden zarar vericem diye sanki gece bakan ben degilim başka biri var içimde..

Yorulduğun ve eşine kızdığın için gece sinirli oluyorsun. Zamanla yorgunluğun kalmayacak çünkü vücudun alışacak. Bebişine de tek başına baktığın için eşine kızmak yerine kendinle gurur duymaya çalış. Belki o zaman sinirin de geçer.
Sen en zor zamanları atlatmışsın zaten canım. En zor olan ilk 1-2 ay oluyor genelde.
Biraz daha sık dişini, yaza doğru mis gibi keyifli vakit geçirirsin yavrunla, içinde de kendi başına bakmış olmanın hazzını yaşarsın.
Sağlıcakla, mutlulukla kalın yavrunla.

evet arkadaşım o vicdan azabı sende bu derece varsa korkma sen oğluşuna gayet güzel anne olursun ona zarar deil yararın olur elbette... benimde kızım 3 aylık ve senin döneminden bende geçtim .... birkez ona çok kötü bağırdım ve sonrasında o da anlamış gibi ağlamayı kesip uyumuştu ... o günden sonra kandime söz verdim meleğime birdaha bağırmıcam die... onlar gerçekten bir melek ve bu dünyaya alışmaya çalışıyorlar ..bizden başkada güvenecekleri kimseleri yok ..dumaam çok haklı yok kucağa alışır aman alışmasın die kucağına almamazlık yapma .. kucağına al ona hamileyken ne kadar heyecanlı olduğunu, ultrason anlarını aklına getir kendi kendinin psikolojini düzelt yani.. bunları bi kaç gece uyguladığında herşey düzene girmeye başlıyor... meleğim sabahları beni görünce öyle içten gülümsüyorki bu yaptıkların için kendinle gurur duyuyorsun ... sende bunları yaşıycaksın emin ol yalnızca 3-5 gece sabırla ona sakince ve olgunca yaklaş sevgilerimle...:))

bu arada humananın iyi geceler çayı bizimkinin uyku düzenini sağladı ... gece uykuları için kesinlikle öneririm

Canim nasil kullaniyorsun o cayi ben düzenli rezene ve kimyon olanini veriyorum ama iyi geceler cayini birkackere verdim uykudan önce birsey fark etmedi..

Sen nasil veriyorsun?

emzirdikten sonra hemen uyutmuyorum biraz oynuyoruz 1 saat sonra 50cc veriyorum üzerinde 100 cc yazıyor ama ben 50cc veriyorum yarım tatlı kaşığı kadar... birde müzik aç mutlaka bebekleri etkiliyor sakinleştiriyor .. maşallah kızım gece 12.5 - 1 gibi yatıyor beş buçukta acıkıyor uyanıyor tekrar uyuyor

canım benim insanlık hali bunun üzerinde sürekli düsünüp kendini strese sokma 3. aydan sonra geceyi biliyolar 6. ayda düzene giiyolar 1 ay daha sabret canım bebeginin gazınında huzursuzlugunda yüzde doksan nedeni senin stresin oluyo o yüzden hiçbişeyi takma özellikle emzirirken sakin olmaya calıs ve muayneye gittiğinde sıkıntıları anlat doktorun sana yardımcı olcaktır ve son olarak asla vicdan yapma unut gitsin emin ol herkes bu süreclerden geciyor..

canım o uykusuz gecelerin bende çok iyi bilenlerdenim benim bebegim 2aylıkken akşam7ye kadar uyurdu taki ertesigün öglen 1de uyurdu tabi bende işleri boşverdim onla birlikte bende uyudum ama birgün karar verdim onu gündüz derin uyuku uyutmamaya çalışcam dedim ozmn 2,5 aylık oldu gündüzleri ona şarkılar söyledim kucagımda evi gezdirdim odasını falan anlattım öyle böyle akşam 7ye kadar uyutmadım eşim geldi birazda o sevdi banyosunu yaptırdım karnını doyurdum hemen uyudu sabah 9da uyandı 4gün boyunca aynısı yaptım işe yaradı geceleri uyuyor artık şimdi saati geldiginde yatagına yatırıyorum kendi kendine uyuyor gece uyandıgında ışıkları açmıyorum karanlıkta emdiriyorum gece uyandıgında uyumuyorsa onu 1saat yoruyorum hareket yaptırıyorum enerjisini alıyorum sonra tekrar uyuyor sakın sinirlenme onun sana ihtiyacı var bunu sana ağlayarak anlatmaya açılıyor

canım sürekli bebeğini yan yatır bir daha boğlma panğni yaşama

seni öyle iyi anlıyorumki buraya başlık açmıştım noluyo bana diye .gece bebeğime bağırıp sonrada ağlıyodum.üzülme uykusuzluk altüst ediyo insanı biçok kişi yaşıyo bunları.hala uykusuzum ama alıştım.eşimde diğer odada uyuyor bende kızardım.çok bunaldığındada kötüyüm de götür babasına ver gezdirsin biraz bazen bizim stresimizden uzaklaşmak iyi geliyo bebişlere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…