Veteriner hekimler ya da yakını olan.

Fiv le fib farkli mi?ben ayni diye biliyordum
Evet farklılar. Fip tedavisi olmayan bir hastalık ve 2 tipi var. Islak forma döndüğünde kısa zaman içinde ölümle sonuçlanıyor. Ancak fivde enfekte olup hastalanmayanlar, hastalığı atlatan hayvanlar vs oluyor çoğunlukla. O astım ilacını niye önerdiğini pek anlamadım kedi astımında vs inhaler ile kullanılıyor insan ilaçları ancak solunum sıkıntısıyla gelen hayvanı oksijene almalıydı

Fib dedi kesin. Çünkü bir kaç ay içinde ölümle sonuçlanabilir dedi

Himmm konu sahibine fip demek istemisim oyleyse ben.fiv bilmiyordum

Fib dedi kesin. Çünkü bir kaç ay içinde ölümle sonuçlanabilir dedi
Yapacak bir şey yok konu sahibi o zaman. Tedavisi yok sonuçta. Maddi imkanın olsa interferon al derdim ama çok pahalılar boşver. Sen kedin için elinden geleni yap, son zamanlarında mutlu olsun. Ab devam et hiç kesme, veterinerine sor immun sistem güçlendirici ilaçlardan yazsın onları ver. Yemek yemez kötülerse ötenazi kararını verirsin. Çünkü son zamanları sıvıdan dolayı boğularak ölmek acı çektirme kuzuya.
Birde fip dediyse evdeki kediye geçmez ayrı tutmana gerek yok.

Bulaşıcı dedi ama.. offf çok kötü oldum..

Bulaşıcı dedi. Diğerine de bulaşır ölür dedi. Bilmiyorum kii artık.. söz bitti.

Her sene asinin yenilenmesi lazim. Kac senedir sizinle kediniz. Asi karnesine bakarsaniz yazar zaten fiv asisi. Yapildiysa panik yokk.
Benimkine hic fiv asisi yapilmadi ve ilk defa duyuyorum boyle bir asinin varligini.senede bir kuduz 3 ayda bir kist parazit ve bunlarin disinda karma ve lenkamia(yanlis yazmis olabilirim)asisi oluyor.veterinerimizde hic bahsetmedi.kafam karisti bak simdi

Bulaşıcı dedi ama.. offf çok kötü oldum..
Ya sen sabah ara veterineri de ki teşhisi bana söyleyebilir misiniz? Ben araştırma yapmak istiyorum de. Fip değil fivse kesin ölümcül değil. Bi umudun olur tedaviyle ilgili %10 luk kısım ölümle sonuçlanıyodu sanırım yanlış olmasın şimdi. Fipse ıslak mı kuru mu diye sor. Kuru derse alb/glob oranına bakmarak teşhis koymanızı istiyorum de. Çünkğ çoğunlukla yanlış teşhis koyuyolar. Islak form derse evdeki kedinin karnını ve hasta kedinin karnını elle. Sıvı var gibi gelirse de sıvı çekerek teşhisi doğrulamanızı istiyorum de

Ya bozmayin moralinizi.durun bakalim elbet vardir onun karsiniza cikmasinin bir sebebi.kapiniza kadar gelmis sonucta
Evet. Ona inanarak aldım. Nasip dedim, kapıya kadar geldi.. maddi imkansızlık beli mı buktu şimdi. Arkadaşın dediklerini yapmaya kalksa veteriner paraya para demez herhalde..

Bulaşıcı dedi. Diğerine de bulaşır ölür dedi. Bilmiyorum kii artık.. söz bitti.
Ya her fiv bulaşan hayvan ölmüyo ki. Belirti göstermeden senelerce yaşayan hayvanlar var bu hastalıkla. Fip zaten bulaşmıyo bi tane japonyada vaka vardı sadece. İnsanları korkutmaya bayılıyolar yemin ederim. Sana içini ferah tut derse ve kedi ölürse suçlu gözükmesin diye kesin mini çakallıklar bunlar. Kedi iyileşirse de ben tedavi ettim ne iyi hekimim olacak. Sen yarın ara sor bi kesin teşhisini sonra internetten bak iyi bi veterineri ara dışardan hastalara yardımcı oluyo çoğu klinik telefonla.

Bak gelen cevabi aynen yazayim.kedinin resmini koymus ve altina yazmis:
Bu kedimi fivden yeni kaybettim ve birkac tane daha oldu donusu olmayan bir hastalik ama sunu cok iyi gozlemledim istah gidince asla acilmiyor siringayla besleyip su vermiyorsunuz ve cok uzun surmuyor son zamanlar bacaktan boyuna dogru felc olmaya basliyor.kisaca yemesi ve hareketleri normalde cok guc sanmiyorum fiv oldugunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…