- 23 Haziran 2014
- 5.069
- 10.827
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
annem bakıyor şükür zorlu tarafları da çok fazla ama tek olsam daha çok zorlanırdım sanırımAllah bağışlasın ikisini de. Yaşları da yakınmış nasıl baş ediyorsun? İki çocuklu hayat beni korkutuyor valla.
Konunun faydalı olmasına sevindim. İnsanın evine bakıp, gördüğü her detayı beğenmesi çok günü bir şey. İnşallah yeni evin istediğin gibi olur.en eç eylül ekim gibi yeni ev almış olucaz ve ben bu sayfadan öğrendiklerimle sadeleşip yeni evi tam istediğim gibi yapmaya çalışcam zayıflamak istediğim için su anda alışveriş de yapmıyorum
Canım geçmiş olsun, bakıcı ablanız senin elin ayağındı.inşallah bir an önce toparlar. Benim oğlum 1 yaşında, zaten kısıtlı zaman gördüğüm için eve gittikten sonra o yatana kadar pek bir şeyle ilgilenmiyorum. Genelde 8 9 arası uyur, bu ara daha geç yatmaya başladı gerçi ama. Haftalık yemek menüsü oluşturup ona göre hafta sonu alışveriş yapıyorum. Haftalık menüyü sebze,bakliyat ve et olmasına dikkat ederek hazırlıyorum. Oğluş uyuduktan sonra ertesi günün yemeğini yapıyorum 1 yemek 2 gün yenilecek şekilde yapıyorum çünkü her güne farklı menü yorucu oluyor. Pilav makarna salata gibi şeyleri günlük yapıyorum. Süt iznim olduğu için 4.5 gibi evde oluyorum, oğlumu babası 5buçukta getiriyor bakıcıdan, o arada evi topluyorum çünkü sabah ben önce çıkıyorum, sofrayı hazırlıyorum,ufak tefek işleri hallediyorum. Haftasonu da 1 gün eşimle temizlik yapıyoruz 1 gün de kendimize zaman ayırıyoruz, dışarı çıkıyoruz. Gündüz müsait bi zamanda eve gidince yapılacak işleri yazıyorum ve onları bitirmeye çalışıyorum, haftasonu da böylece temizlik ya da dağınıklık toplamak için çok zaman ayırmamış oluyorumSelamlar Hanımlar,
Bakıcı ablamız Pazartesi günü bizden çıktıktan sonra fenalaşmış. Hastaneye kaldırmışlar. Doktor kalp krizi geçirmek üzeresin hemen anjiyoya alıyoruz demiş ve almışlar. Ancak tüm damarları açamamışlar. Salı günü baypas ameliyatı olacak. 3 ay çalışamazsın demiş doktor.
3 ay bir şekilde idare ederiz ama doğum ve sonrasında çalışamazsa işimiz bozuk gerçekten.
Evin temizlik ve yemek düzeni de haliyle çökmüş oldu. 3 ay için bir temizlik ve yemek programı oluşturmam gerekiyor. Çalışan hanımlara sormak istiyorum evi nasıl çekip çeviriyorsunuz? Haftalık bir programınız var mı? Varsa paylaşır mısınız?
Abla için oluşturduğum yemek rutini şu şekildeydiMerhaba elecda
durumunuzu yeni okudum. kızımın 2. bakıcısı da anjiyo olmuştu kalp kapakçığıyla ilgili bir sıkıntısı çıktı ve doktor ona özellikle çocuk bakmak gibi işleri tavsiye etmiyorum yapmamalısın demişti. tabi sizin bakıcı ile aynı değil teşhisi ama bence başka birilerine daha bakman gerekebilir.
bizim şu anki düzenimizde eve gelen kimse yok kendimiz hallediyoruz. 8 gibi çıkıyoruz 5çeyrekde evdeyiz. 7 ye kadar yemek işini ve mutfağı toplamayı halletmiş oluyoruz çoğu zaman. yemek faslından sonra birlikte vakit geçiyoruz oyun kitap okuma vs 9.30-10.30 arası kızımızı uyutup geri kalan vakti yatana kadar istediğimiz şekilde değerlendiriyoruz. genelde cmts günü temizlik yapıyoruz eşimle. yemek olarak en pratik ne varsa o şekilde ilerliyoruz.
hafta içi 2 gün balık yaparız (fırında çok pratik oluyor)
1 gün kuru ya da dolapta varsa ekşili köfte ya da kırmızı et.
2 gün de sebze (fırında ya da tencere yemeği olarak)
çok çeşitli bir menümüz yok. zaten eşim sağlık sorunları nedeniyle karbonhidrat ve şeker tüketmiyor. bu da et ve sebzeye yönlenmemizi sağlıyor.
umarım tekrar düzeninizi kurarsınız kısa sürede.
Çok teşekkürler canım. Yemeği pazar ve çarşamba yapmak şeklinde deneyeceğim. Kızım 09:00-09:30 arası uyuyor. Hamilelikten kaynaklı bende de halsizlik ve uyku hali var epeydir. Ben de onu yatırdığım gibi yatıyorum.elecda durumuna üzüldüm ama eminim ki sen bu krizi çok güzel yönetip içinden çıkacaksın.
Eğer üç aylık geçici bir süreçse biriyle bağ kurmana filan gerek yok haftada bir gelip temizliğini yapsa yeter. Yemeği de planlı yapınca daha kolay olduğunu düşünüyorum ben. Haftalık yemek planı oluşturabilirsin. Eğer bir yemeği sadece piştiği gün yemek gibi bir durumunuz yoksa ertesi güne de yetecek şekilde pişirirsen çok daha rahat edersin. Ama tabii ne kadar planlı da olsa bir yemeği hazırlayıp arkasından tezgah toplamak vs zaman alıyor. O yüzden kızın uyuduktan sonra ertesi günün yemeğinin ön hazırlığını yapabilirsin belki.
Allah yardımcın olsun.
Ameliyatını bir olsun bakalım haftaya. Sonrasındaki durumuna göre araştırmaya başlarım. Şu an birini aramak doğru gelmiyor.elecda iki çocuklu yaşam seni hiç korkutmasın, zaman su gıbı akıp gıdıyor, herşey yoluna gırıyor, zor ama geçici süre öyle düşününce daha çok rahatlatıyor ınsan kendını. Bir ara biberon görünce deliriyordum düşün: ) Şimdi gülüyorum o hallerime...
Ben olsam geç olmadan birine bakardım. Son dakkaya bırakılacak konular degıl bunlar.
Allah hastanın da yardımcısı olsun.
Senin düzenin gayet güzel bence. Şu an hamilelikten kaynaklı kızımla eş zamanlı olarak uyuyakalıyorum. Enerjim birkaç haftaya geri gelirse inşallah, kızım uyuduktan sonra halledebilirim ben de işleri.Canım geçmiş olsun, bakıcı ablanız senin elin ayağındı.inşallah bir an önce toparlar. Benim oğlum 1 yaşında, zaten kısıtlı zaman gördüğüm için eve gittikten sonra o yatana kadar pek bir şeyle ilgilenmiyorum. Genelde 8 9 arası uyur, bu ara daha geç yatmaya başladı gerçi ama. Haftalık yemek menüsü oluşturup ona göre hafta sonu alışveriş yapıyorum. Haftalık menüyü sebze,bakliyat ve et olmasına dikkat ederek hazırlıyorum. Oğluş uyuduktan sonra ertesi günün yemeğini yapıyorum 1 yemek 2 gün yenilecek şekilde yapıyorum çünkü her güne farklı menü yorucu oluyor. Pilav makarna salata gibi şeyleri günlük yapıyorum. Süt iznim olduğu için 4.5 gibi evde oluyorum, oğlumu babası 5buçukta getiriyor bakıcıdan, o arada evi topluyorum çünkü sabah ben önce çıkıyorum, sofrayı hazırlıyorum,ufak tefek işleri hallediyorum. Haftasonu da 1 gün eşimle temizlik yapıyoruz 1 gün de kendimize zaman ayırıyoruz, dışarı çıkıyoruz. Gündüz müsait bi zamanda eve gidince yapılacak işleri yazıyorum ve onları bitirmeye çalışıyorum, haftasonu da böylece temizlik ya da dağınıklık toplamak için çok zaman ayırmamış oluyorum
teşekkür ederim dolabımı baya boşaltmıştım ama ayırp giymediğim bi sürü şey var daha şimdi onları da eliycem yavaş yavaş sadeleştircem sayfayı tesadüfen gördüm ve çok etkili oldu teşekkürlerKonunun faydalı olmasına sevindim. İnsanın evine bakıp, gördüğü her detayı beğenmesi çok günü bir şey. İnşallah yeni evin istediğin gibi olur.
ben de mutfak ve ev işleri konusunda aynı şeyi hissediyorum annem kuzenimi falan çok över ev işleri konusunda ben hep korkarak ve onay bekleyerek yaparım çocuk bakımı da aynı annem yanımda yokken çocukların yemeği kıyafeti daha iyi ilgilendiğimi hissediyorum bu duyguyu nasıl aşarım bilmiyorumMesela ben fark ettim ki, çocuğuma olan öfkemin boyutu, kendimi o an ki kriz sırasında ne kadar yetersiz hissettiğimle doğru orantılı. Yetersizlik hissiyatı beni neden bu kadar öfkelendiriyor diye düşündüğümde, içimde, derin bir yetersiz olma kaygısı taşıdığımı fark ettim. Bu kaygının kaynağının, çocukluğumda annemin beni sürekli olarak arkadaşlarının çocukları ile kıyaslaması olduğu sonucuna vardım. Annem öğretmendi ve hırslı bir kadındı. Çocuklarını sürekli yarıştırma ve kıyas peşindeydi. Mesela bir yazılıdan 98 alsam, başarımı kutlamak yerine eksik olan 2 puanın hesabını sorardı.
Ben çocukluğumda " Sadece yeterince başarılı olursam kabul görür ve sevilirim" gibi bir sonuca vardığımı tahmin ediyorum. Dolayısıyla başarısız olduğumu hissettiğim anlarda bilinç altım bu yetersizlik kaygısı ile öfke üretiyor.
Öfkelendiğimde bu duygumu davranışa dökmeden önce yetersizlik kaygısı hissedip hissetmediğimi mutlaka içimde analiz ediyorum. Eğer öfkemin, çocuklukta açılan bu yaradan kaynaklandığını tespit ettiysem, öfkem eş zamanlı olarak sönüyor. Çünkü hissettiğim öfke karşımdakinden değil benden kaynaklanıyor.
Bende temizlik konusunda seninle aynı fikirdeyim. Uzun vadede temizlik işini kendim götürmem mümkün değil. Acaba 3 ay idare edebilir miyiz diye düşündüm ama bilemiyorum.
3 aydan sonra eski hayatına dönebilirsin demiş doktor ama zorlanır mı diyorsun? Çevremde hiç bu ameliyatı olan insan yok. O yüzden bir fikrim yok sonrası ile ilgili.
Bu duygu aşılmıyor ancak o duyguda olduğunuzu yani yetersizlik hissinden kaynaklı o şekilde davrandığınızı fark edip ona göre davranışlarınızı düzenlenebilirsiniz. Kendi kendinizi sürekli yakalamak be davranıştan önce duyguyu analiz etmeye şartlanmak gerekiyor.ben de mutfak ve ev işleri konusunda aynı şeyi hissediyorum annem kuzenimi falan çok över ev işleri konusunda ben hep korkarak ve onay bekleyerek yaparım çocuk bakımı da aynı annem yanımda yokken çocukların yemeği kıyafeti daha iyi ilgilendiğimi hissediyorum bu duyguyu nasıl aşarım bilmiyorum
Aynı anda iki kadına maaş veremem ki canım. Büyüğün zaten artık ablaya ihtiyacı kalmadı. Sabah eşim kreşe bırakıyor ben de akşam alıyorum, eve beraber giriyoruz. Ablayı ikinciye de baksın diye devam ettiriyorduk. Annem vefat ettiği, kayınvalidem de kendi yatalak kayınvalidesine ve görümcemin kızına baktığı için lohusalığımda bana bakacak kimsem yok abladan başkaCanım geçmiş olsun bakıcı ablanıza.
Kolay yemekler seçebilirsin
Köfte güzel fikir bende hep öyle yapardım. Haftasonu baklagilleri haşla.kavanozada soğan kavur koy. Kızınla ilgilenirken 5 dk da soğanı tencereye koyup sabahtan çıkardığın baklagilide pişirirsin.
Mercimek çorbası öyle pratik olur. Salata vs kızınla yapıp mutfakta zaman geçirebilirniz. 3 ay bir şekilde idare edersiniz ama tekrar işine dönebilecek mi. Evi herkese bırakamazsın. Belki minik için bir bakıcıya daha gerek olur. Ablada başında durur yemek yapar büyük kızının ihtiyaçlarına devam eder. Ufaklığa. Bakmak zorlayabilir
Bu soruların hepsini Pazar günü gittiğimde sorayım ona. Teşekkürler bilgi verdiğin için. Bunu yaşayanların tecrübesi önemli. Bizim ailede sürekli kanser vakası olduğu için kanser konusunda uzmanlaştım ama kalp problemi yaşayan hiçkimseyi tanımıyorum.çok geçmiş olsun
babam by pass oldu
damar değiştireceklerse bacağından damar alınıyor (baldırdan)
göğsü bayağı bir kesiliyor ve onun iyileşmesi zorlu bir süreç.
tabi kaç damar değişecek, kalple ilgili başka sorun var mı, tansiyon, şeker, kolesterol vs. bunlar iyileşme sürecini hızlandırır ya da yavaşlatır.
bence tempolu efor sarf ettiği bir iş yapamaz...
Tek çocuk bakımı olunca belki daha uygun bir ücret isterler. Gerçi sen Ankara'da sın yüksektir verilen maaşlar. Hayırlısı olsun iyi olur inş. Sağlığına kavuşur.Aynı anda iki kadına maaş veremem ki canım. Büyüğün zaten artık ablaya ihtiyacı kalmadı. Sabah eşim kreşe bırakıyor ben de akşam alıyorum, eve beraber giriyoruz. Ablayı ikinciye de baksın diye devam ettiriyorduk. Annem vefat ettiği, kayınvalidem de kendi yatalak kayınvalidesine ve görümcemin kızına baktığı için lohusalığımda bana bakacak kimsem yok abladan başka