Popüler Konu Verimli Rutin

Tek çocuk bakımı olunca belki daha uygun bir ücret isterler. Gerçi sen Ankara'da sın yüksektir verilen maaşlar. Hayırlısı olsun iyi olur inş. Sağlığına kavuşur.
Sende düşünme loğusalığı. Arkadaşım yeni doğum yaptı 2. Gün ayaktaydı onunda yanında kimse yoktu kendi işini kendi gördü. Eşinde destekçin 10 gün izin alsa toparlanırsın kimseler olmasa bile yanında. Sıkma canını
Canım ben şu an kızımın bakımı için yani tek çocuk için ablaya 1800 lira ödüyorum. Ayrıca sigortasını da yatırıyorum. Ankara'da özellikle bizim semtte rakamlar bu civarda. Daha aşağıya kimse gelmez.
İlk lohusalığımda ben bebeğimi emzirmiştim. Temizlik, yemek, misafir ağırlama, bebeği giydirme ve uyutma işlerini hep abla halletmişti. Tek başıma çeviremem gibi geliyor.

elecda elecda öncelikle bakıcına geçmiş olsun umarım kısa zamanda toparlar kendini açık ameliyat olacaksa iyileşmesi zaman alıyor
Ben geçen sene haftasının 4 günü 18 gibi evde oluyordum o yüzden bir önceki akşamdan yemeğimi yapıyordum yani yani bu akşam yemek yedikten sonra yapıyordum yemeğimi
Haftalık yemek planı yapıyorum
Sende yapıyorsun bildiğim kadarı ile yine planlarsın alışverişinde ona göre yaparsın
Birazda fazla yapılınca 2 gün idare ediyor özellikle çorba
Dondurucudakiler de çok işe yarıyor
Ben salatayı bile iki günlük yapıyorum
Sebzeleri sirkeli suda beklettikten sonra yarısını salata tabağına yarısını saklama kabına doğruyorum ama ertesi gün yiyeceğimiz salataya soğan maydanoz ve naneyi doğramıyorum bide sosunu koymuyorum
Yemek yaparken kızın yardım edebilir yani onunda oyalanması için
Temizlik işini hafta sonu yapıyorum ama senin eşin yapmalı bu durumda
Çok zorlanırsan aylık birini alabilirsin yada Doğum öncesi derinlemesine temizlik için
Çok teşekkürler canım. Dün akşam eve dönünce çorba, yemek bir de bulgur pilavı yaptım. Bugün ve yarın idare eder diye düşünüyorum. Bu akşam yapabilirsem 1 yemek daha yapayım bakalım.

Cumartesi eşimle evi düzenledik, topladık. Sonra o süpürdü. Ben de silip toz aldım. Cumartesi sabahları bu şekilde yapabiliriz. Ama detaylı temizlik için birini almam şart. Cam, kapı, dolap içleri falan için düzenli biri lazım bana.

Canım ben şu an kızımın bakımı için yani tek çocuk için ablaya 1800 lira ödüyorum. Ayrıca sigortasını da yatırıyorum. Ankara'da özellikle bizim semtte rakamlar bu civarda. Daha aşağıya kimse gelmez.
İlk lohusalığımda ben bebeğimi emzirmiştim. Temizlik, yemek, misafir ağırlama, bebeği giydirme ve uyutma işlerini hep abla halletmişti. Tek başıma çeviremem gibi geliyor.
Hastalığın ayrıntılarını bilmiyorum. Ama eğer çocuklar veya hasta için yan yana bulunulmasında bir sakınca yoksa abla her halükarda sizinle birlikte olsun. Çünkü yalnız olmakla hasta da olsa yanında birinin olması çok farklı. Bir saatte hallolacak iş iki saatte oluverir. Çok bunalıp bir duşa girsen en azından iki çocuğu yan yana bırakmak gibi bir sorunun olmaz göz kulak olur.

Bir de eşin babalık izni, yıllık izin vs ne gibi izinler kullanabiliyorsa izin alıp yanında olsun. Zaten 40 gün boyunca değil ilk 1-2 hafta zorlanırsın en fazla, o süreçte eşin olur sonra da abla olur.

Hastalığın ayrıntılarını bilmiyorum. Ama eğer çocuklar veya hasta için yan yana bulunulmasında bir sakınca yoksa abla her halükarda sizinle birlikte olsun. Çünkü yalnız olmakla hasta da olsa yanında birinin olması çok farklı. Bir saatte hallolacak iş iki saatte oluverir. Çok bunalıp bir duşa girsen en azından iki çocuğu yan yana bırakmak gibi bir sorunun olmaz göz kulak olur.
Baypastan sonraki bakım çok önemliymiş. Enfeksiyon kapma riski yüksek olduğu için kimse gelip gitmesin 1 ay demişler. Ablanın kızı izin alıp kendi evine götürüp bakacakmış.

Bir de eşin babalık izni, yıllık izin vs ne gibi izinler kullanabiliyorsa izin alıp yanında olsun. Zaten 40 gün boyunca değil ilk 1-2 hafta zorlanırsın en fazla, o süreçte eşin olur sonra da abla olur.
Abla o döneme düzelse hiç problem yok. Bir şekilde idare ederiz ama toparlanıp küçük bir bebeğe bakabilecek duruma gelebilir mi kısmını kestiremiyorum.

Abla o döneme düzelse hiç problem yok. Bir şekilde idare ederiz ama toparlanıp küçük bir bebeğe bakabilecek duruma gelebilir mi kısmını kestiremiyorum.
İlk bir ayı atlatmış oluyor diye hatırlıyorum.

Bebeğe tamamen bakma işini mi soruyorsun yoksa sadece lohusalığı mı canım o kısmı tam anlamadım.

İlk bir ayı atlatmış oluyor diye hatırlıyorum.

Bebeğe tamamen bakma işini mi soruyorsun yoksa sadece lohusalığı mı canım o kısmı tam anlamadım.
İkisini de aslında. Lohusalığımda bana sonrasında da bebeğe bakım için devam edebilecek mi kısmını kestiremiyorum. Doktor 3 ay çalışamazsın demiş. 3 aydan sonra çalışabilir mi acaba? Benim doğum iznim 4 ay. Sonrasında ücretsiz izin şansım yok.

İkisini de aslında. Lohusalığımda bana sonrasında da bebeğe bakım için devam edebilecek mi kısmını kestiremiyorum. Doktor 3 ay çalışamazsın demiş. 3 aydan sonra çalışabilir mi acaba? Benim doğum iznim 4 ay. Sonrasında ücretsiz izin şansım yok.
Bence abla ile açıkça konuşmalısın, çalışabilecek mi ne kadar süre sonra ne şartlarda çalışabilecek sormalısın. Zaten anne-kız gibi olmuşsunuz senin ne niyetle bunları sorduğunu elbette bilecektir. Belki kendisi gelip sana söyleyecek, bence olumsuz bir durum olsa son anda gelip söylemez sanırım.
Bakıcı işi bir süreç istiyor, birini bulsan bile hemen çocuğu teslim edemiyorsun ki.

Bence abla ile açıkça konuşmalısın, çalışabilecek mi ne kadar süre sonra ne şartlarda çalışabilecek sormalısın. Zaten anne-kız gibi olmuşsunuz senin ne niyetle bunları sorduğunu elbette bilecektir. Belki kendisi gelip sana söyleyecek, bence olumsuz bir durum olsa son anda gelip söylemez sanırım.
Bakıcı işi bir süreç istiyor, birini bulsan bile hemen çocuğu teslim edemiyorsun ki.
Kendisi mutlaka çalışacağım seni yarı yolda bırakmam diyor ama sağlığı elverecek mi bakmak lazım. Hamilelikte 6. ayım dolana kadar bekleyeceğim. Ablanın durumuna bakıp, çalışamayacak gibiyse yeni birinin arayışına başlarım.

Merhaba hanımlar,
Bu aralar kişisel gelişim topiğine bakarken bugün sayfanızı gördüm, sadece ilk 2 sayfayı okuyabildim ama takibe aldım, Öncelikle meslektaş olmamız hele o Pareto'yu hayat düzenine entegrasyon yazınıza bayıldım :KK70: her zaman düşündüğüm bir konudur, üzerinde çalıştığımız sistemleri, geliştirme araçlarını hayatımıza uygulasak ne kadar güzel olur, ben bunu kısmen planlama olarak yapabiliyorum ama üzerinde çok da düşünmek için zaman ayırmıyorum. Velhasılı bende takipteyim bundan böyle zaman buldukça geçmiş yazılarınıza da bakmaya çalışacağım. Sevgiler.

Merhaba hanımlar,
Bu aralar kişisel gelişim topiğine bakarken bugün sayfanızı gördüm, sadece ilk 2 sayfayı okuyabildim ama takibe aldım, Öncelikle meslektaş olmamız hele o Pareto'yu hayat düzenine entegrasyon yazınıza bayıldım :KK70: her zaman düşündüğüm bir konudur, üzerinde çalıştığımız sistemleri, geliştirme araçlarını hayatımıza uygulasak ne kadar güzel olur, ben bunu kısmen planlama olarak yapabiliyorum ama üzerinde çok da düşünmek için zaman ayırmıyorum. Velhasılı bende takipteyim bundan böyle zaman buldukça geçmiş yazılarınıza da bakmaya çalışacağım. Sevgiler.
Hoş geldiniz:KK50: Yazıyı beğenmenize çok sevindim. Selamlar

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Benim de iki kızım var, ikincide cinsiyet için şöyle düşünürdüm: erkek olursa çeşit olur, kız olursa birbirlerine ve ilerde de bana arkadaş olur:)
Kızım çok kız kardeşi olsun istiyordu. Allah gönlüne göre verdi. Bir de biz süreci doğru yönetebilirsek iki kız birbirlerine destek olur inşallah.

Selamlar Hanımlar,

Evde çöken sistemin yerine yeni sistem kurma çalışmalarımız devam ediyor :KK45:
Cumartesi gününü dışarıda geçirdik. Pazar günü ise bütün gün evdeydik. Kızıma ya temizliğe yardım et ya da kendin oyna dedim. Haftasonları yakamızdan düşmeyen kızım bütün gün kendi oynadı:KK48:

Eşimle oda oda hallederlerek gittik. Yatak odasını eşüm süpürdü, ben de arap sabunlu sirkeli su ile sildim. Nevresimi değiştirdik. Sonrasında dolabın aynalarını sirkeli su ile sildim. Ebeveyn banyoyu temizledim.

Kızımın odasında oyuncakları kızımla ayırdık. Artık oynamadığı peluşları iş yerindeki bir abimizin torununa getirdim. Raflardaki oyuncakları indirip rafların tozunu aldım. Kızımın nevresimi de değişti.

Mutfakta buzluğu indirip temizledim. İçinde ne var ne yok görmüş oldum böylece. Buzdolabının da içini boşaltıp temizledim. Kuru Fasülye ve Taze Fasülye pişirdim.

Kızıma bir süre bakıcı ablamızın olmadığını bu nedenle yatmadan önce beraber dolaşarak etraftaki eşyaları toplaması gerektiğini söyledim. İlk iki gün epey söylendi ama şu an itiraz etmeden yapıyor. Oyuncaklarını toplamak, üzerinden çıkardıklarını kirli sepetine atmak, eve gelince ayakkabılarını ve çantasını portmantoya koymak artık kendisinin görevi :KK52:
Akşam eve gelince bir makine çamaşır yıkayıp, akabinde kurutma makinesine atıyorum. Kızımın uyku saatindr bitmiş oluyor. Kızımı uyuttuktan sonra kurutmadan çıkan kıyafetleri yerine yerleştiriyorum.

Bulaşık makinesini de sabah çıkmadan çalıştırmaya başladım. Akşam yemeğini ve sofrayı ben hazırlıyorum. Eşim de temiz bulaşık makinesini boşaltıp, sofradaki kirlileri makineye yerleştiriyor.

X