Popüler Konu Verimli Rutin

Merhaba
Hoş geldiniz
Bence 20 aylık bebek ile çok güzel bir düzen kurmuşsunuz. Gerçekten tebrik ederim
 
Selamlar Hanımlar,

Sabah 06:00’da kalktım. Sabah rutinimdeki tüm işlerimi tamamladım. Diksiyonu bugün 1 saat çalıştım. Ardından kendime 2 haşlanmış yumurta ile Karatay kahvaltısı hazırladım. Omega-3 takviyesi içtim.

Kızlarla bir arkadaşa gittim. Oradan Ela için sipariş verdiğimiz pastayı aldım. Normalde doğum günü pazartesi ama bir arkadaşı tatile gidecekmiş. O da katılsın diye bugün yaptık. Sadece arkadaşları geldi, ebeveyn yoktu, benim için iyi oldu. Biraz yalnız takılıp dans etmek istediler Ben de İpek’i alıp dondurmacıya gittik. Akşama yemek olmadığı için sipariş verdim.
 
Nice yaşlara
 
Mümkün Olduğunca İyi Annelik

Dün Leyla Navaro'nun "Beni Duyuyor musun" adlı kitabını tekrar okudum. Benim için ebeveynlik konusunda başucu kitaplarında biri. Çocuklara özdenetim nasıl kazandırılır kısmından bahsetmek istiyorum.

  1. Ev içi kurallarını çocuğun yaşına uygun olarak belirle
  2. Çocuğa kuralların nedenlerini açıkla.
  3. Hangi davranışların ne zaman beklendiğini açıkla.
  4. Çocuklara kurallara uyması konusunda örnek ol ve yönlendir. Aktif rol ve sorumluluk ver.
  5. Beklenen davranışı ya da yakın bir davranışı gerçekleştirdiğinde hemen çabasını ve davranışını takdir et.

Kitapta çok beğendiğim iki söz var.
  • Gerçek disiplin sevgi ve anlayış ister. Disiplin uğruna o evde yaşamın tadı kaçıyorsa, evde disiplin değil yaptırım uygulanıyor demektir.
  • Tanrı öğüt vermez, suskundur ve durumları düzeltmeye çalışmaz. O yalnızca dinler ve işinizi kendinizin çözümleyeceğine inanır.
 
Teknoloji Kullanımı

Kendi teknoloji ve sosyal medya kullanımımdan bahsetmek istiyorum. Öncelikle sabahları 06:00-08:30 arası rutinlerim esnasında telefona hiç bakmıyorum. 08:30-10:00 arası Diksiyonu Powerpoint sunum olarak drive üzerinden, İngilizceyi ise google üzerinden çalışıyorum. Bu çalışmalar bittikten sonra mesajlara bakıyorum.

İşe gelirken spotify veya storytel üzerinden podcast veya kitap dinliyorum. Öğle arasında buraya yazıyorum. Başka bir yere giriş yapmıyorum. Akşam eve gidince bir yarım saat sosyal medyada takılıyorum. Bu genelde 17:30-18:00 arası oluyor.
Gün içerisinde youtube veya sosyal medyaya baktığımda öğleden sonra zihnimi toparlayamadığımı fark ettim. Bu nedenle gün içinde uzak duruyorum.

Cuma akşamları film gecemiz var. Onun haricinde akşam yemekten sonra biraz telefona bakıp, 20:00 itibariyle ekranla ilişkimi kesiyorum. Bundan sonraki vakit kitap okuyarak, kızlarla oyun, eşimle sohbet şeklinde geçiyor. Özetleyecek olursam;

  1. Sabah uyanınca 2,5 saat telefona bakmıyorum.
  2. Gün içerisinde sosyal medyadan uzak duruyorum.
  3. Kendime sosyal medya için bütün işlerimi hallettikten sonra bir zaman belirliyorum.
  4. Akşam 20:00'den sonra ekrandan uzak duruyorum.
  5. Teknolojiyi fayda odaklı kullanmaya çalışıyorum.
Teknolojiden tamamen uzak bir hayat şehir insanı için mümkün değil. Kendi adıma nimetlerinden fayda sağlayarak, yönetmeyi ve keyif almayı tercih ediyorum.
 
Bende, sosyal medya telefonda çok takılıyorum. Geçen sene instagramı dondurmuş 7 ay falan kullanmamıştım.
Bugün itibari ile akşamları en fazla yarım saat sosyal medya bakma süresi tanımlayacagım.
Ve her gün 20 sayfa kitap okuma..
Her gün 1 tedx yada tülay kök youtube videosu izleme
Oglumla, Yarım saat 1 saat arası etkinlik yada birlikte vakit geçirme zamanı yaratacagım.
Bu aralar akşam yemeğinden sonra direk uyku hali çöküyor. 9 gibi yatıp 12 gibi kalkıyorum 2,-3 saat takılıp gereksiz zaman geçiyorum .Bugün itibari ile erken uykuyu iptal edip-11-12 arası yatacagım.
 
Herkese Selam!

Dün sabah rutinlerimi gerçekleştiremedim, çünkü geç kalktım işe de geç kaldım .

Bu sabah namazın ardına uyumadım ve çok çok zor gelse de kendimi dışarı attım. Yaklaşık 40 dak yürüyüp egzersiz yaptım. (o kadar istemeyerek yaptım ki renklendireyim diye telefonuma video indirip onu dinledim)

*Dün pazar alışverişi yaptım. Aldıklarım ise;
Maydonoz,marul,patlican,kabak,kavun,domates,kereviz, marul,iceberg idi.

*Akşam yemeğim yoktu, kıyma aldım kasaptan ve oğlum yoğurduğum kıymayla köfteye şekil verip pişirdi . ( anne çocuk etkinlik yaparak vakit geçirdik , ikimize de iyi geldi. onun hızında kalıp aceleye getirmemek benim için zor oldu. ama sabrettim. 'her çocuk kendi hızında ilerler, lütfen arkadan ittirmeyiniz' diye bir söz vardı onu hatırladım. :) oğlum köfteleri üstüste dizerek sunum yaptı, ortaya ürün çıkarmanın ve bunu paylaşmanın kıymetini gördü. bir de 'anne normalde köfteyi sen yaparken , ne zaman pişecek , acıktım der bekleyemezdim ama kendim yapınca zaman hızlı geçiyor ' yorumunda bulundu. Kendisinin mutfağa ilgisi var. İçecek yapmaya, salata yapmaya bayılır. Onun için kişisel blender sipariş ettim. eminim bayılacak. İlerde aşçılık ile eğitim almak istiyor bu yönde onu destekleyeceğiz nasipse.

*Patlican közledim ve üç paket şekilde dondurdum. Meze/salata olarak kurtarıcım.
*İçli köfte 40 adet ve 1 kg mantı sipariş ettim, bugün abla teslm edecek.
*Başka bir abladan 1er kg kurabiye ve kandil simidi sipariş ettim, bugün teslim alacağım .
(diyet sürecinde olduğum için bu tarz ürünleri hazırlamak istemiyorum. Yaparken yeme arzusu duyuyorum ayrıca sipariş ettiğim her şey zaman alan şeyler. Artık kendime yüklenmemeye karar verdim. Yoruluyorum. Hem bedenen hem zihnen. Son bikaç aydır böyle hissediyorum. Kendimden çok beklentiye giriyorum. Az zamana çok şey sığdırıyorum. ki bazı şeylerin artık görevim gibi algılandığını ve ona göre karşılık bulduğunu görüyorum. Bu duruma noktayı koyuyorum. Hem çalışıp hem 17.30 de yemek sofraya koymak üstüne çocuğumla vakit geçirmek bir de dinlenmek ve güler yüzlü kalabilmek pek mümkün değil. İsyaaaaaan :) değil tabi farkına varıp aksiyon almak benimki. :) Kendimiz kalabilmek kendimizi unutmamak ve ona değer vermek için, önce ben diyebilmek gerek...
 
"Kendi kul hakkına girmemek" konusunda ben de daha dikkatliyim. Eve temizilğe yardımcı alıyorum, içli köfte, sarma, mantı gibi yiyecekleri yaptırıyorum. Bunlar gereksiz masraf gibi görülebilir ama ben kendi hayatımda bunlara ayırdığım vakti satın alıyorum aslında. Hayat zaten yeterince zor ve yorucu. Bir de bizim ekstra zorluklar eklememize gerek yok bence.
 
Selamlar Hanımlar,

06:00-07:30 (Ruhsal Gelişim Zamanı)

Sessizlik Zamanı

Sabah 06:00'da kalktım. Artık alarm çaldığı zaman erteleme huyumdan genel olarak kurtuldum. 05:55'e alarm kurup 06:00'da kalkıyorum. Kalkar kalmaz yüzümü soğuk su ile yıkayıp dişlerimi fırçalıyorum. Ardından koca bir bardak serin su alıp, mutfak balkonunun kapısını sonuna kadar açıp, dışarıyı izliyorum. Artık tam güneşin doğduğu saatlere denk gelmeye başladım. Göz doktorum ufka doğru bakmanın gözlere çok faydalı olduğunu söylemişti. Ben de bakabildiğim kadar uzaklara bakarak geçiriyorum bu süreyi. Yaklaşık 10 dakika kadar süren bu sessizlikte durma anı, tahminimden daha fazla iyi geliyor bana. Kendimle bir buluşma anı gibi.

Transandantal Meditasyon
Bu sürenin sonunda meditasyona geçiyorum. Transandantal meditasyonda nefesi değil, bir mantrayı takip ediyorum. Uzun bir nefes alıp mantrayı tekrar etmeye başlıyorum. 20 dakikanın sonunda da mantrayı sonlandırıp, 1-2 dk sonra gözlerimi açıyorum.

Kuran Okuma Zamanı
Sonra benim için Kuran okuma zamanı. Bu zaman benim için Allah'ı anlamaya çalışma zamanı aslında. Zihnimde beliren soruları not alıyorum. Zira dini bilgiler ile ilgili çok büyük bir karmaşa söz konusu malumunuz. Bu sabah Erhan Aktaş'ın "Kerim Kuran" adlı mealini bitirdim. Prof. Dr. Mehmet Okuyan'ın Kuran mealini sipariş etmiştim. Ona başlayacağım. Emre Dorman'ın "Allah'a Öğretilen Din" ve "Kurandaki Emir ve Yasaklar" kitapları ile karşılaştırmalı olarak okuyacağım.

07:30-09:00 (Fiziksel Gelişim Zamanı)

Yürüyüş


Hayatıma çok zor adapte ettiğim bir alışkanlık bu. Ama fena gitmiyor bu ara. 40 dakika açık havada yürüyorum. Yaklaşık 3 haftadır yürüyorum ve sabahın serinliğinde yürüyüş yapmak, doğayla temas etmek çok iyi geliyor. Yaklaşık 80 dönüm arazisi olan büyük ve yeşil bir sitede yaşıyorum. Öyle olunca sabahın sessizliğinde yeşil içinde yürümek çok keyifli. Sadece kendimi dışarı atma kısmı zor. Onu da bir mecburiyet gibi düşünmeye çalışıyorum. Yani her gün istesem de istemesem de işe gidiyorum. Yürüyüşü de zihnimde bu şekilde bir çeşit zorunluluk olarak kodlamaya çalışıyorum.

Duş ve Cilt Bakımı

Yürüyüşte epey terlediğim için kendimi eve gelir gelmez duşa atıyorum. Pazartesi-perşembe saçımı yıkıyorum, diğer günler sadece duş alıyorum. Duştayken yüzümü temizleyici ile yıkıyorum. Çıktıktan sonra önce yüzüme tonik-serum-nemlendirici ile bakım yapıyorum. Vücuduma nemlendirici sürüyorum. El ve ayak bakım eldiveni giyiyorum. Sonra kendime bir yeşil çay yapıyorum.

09:00-10:00 (Zihinsel Gelişim)

Bu saat aralığında kendimde geliştirmek istediğim beceriler üzerine çalışıyorum. Bu sene geliştirmek istediğim iki beceri var. Akıcı bir şekilde İngilizce konuşmak ve düzgün bir diksiyon ile Türkçe konuşarak, hazırlayacağım online eğitimler için seslendirme yapabilecek düzeye gelmek istiyorum. 45 yaşında kendi işimi kurmak istiyorum. Bu işin bir kısmı eğitimle ilgili olacak. Bu nedenle bu iki becerimi geliştirmek benim için uzun vadede oldukça önemli.

Sonuç olarak 06:00-10:00 arası benim kendimi geliştirme zamanım. Pazar günleri hariç bu şekilde ilerlemeye devam ediyorum. Amaç bir yere varmak değil, belirlediğim her başlıkta yol almak, ilerleme kaydetmek. Varılan noktayı değil, yolculuğun kendisinin önemli olduğunu öğreneli çok oldu.
 
Merhabalar sonunda evime geldim, büyük oranda yerleştim ufak tefek eksikler dışında, cuma günü de işe başlama yapacağım. Bilmeyenler için belirteyim tayinim çıktı ve yeni bir düzen kuruyorum başka bir şehirde. Yarından itibaren düzenli bir beslenme düzeni oturtup ağırlıkları attığım, düzenli rutinlerimin olduğu yeni bir yaşam olsun istiyorum benim için.

Epey yorucu geçti son bir kaç hafta. Ama umudum yüksek, sonunda memleketime yerleşebildiğim için artık ait hissediyorum. Günlük rutinlerimde ne yapmak istediğimi detaylıca planlayacağım ve uygulamada deneme yanılma ile bana en uygun olanı bulabilirim diye düşünüyorum.

Kafamı kurcalayan bir konu var, bu sene için doktoraya başvurmak konusunda kararsız kalıyorum. YDS ve ales puanım eğer başvurmazsam geçerliliğini yitiriyor bu sene. Ancak stresli doktora sürecini yönetebileceğimden emin değilim, çocuklarımdan zaman çalmak adil gelmiyor, iş hayatımın yoğunluğunu henüz kestiremiyorum, tam zamanlı çalışacağım için zaman ayıramamaktan ve zorlanmaktan çekiniyorum. Bir aklım başvur başlayınca nasılsa biter diyor bir aklımsa yavaş yavaş kitap oku kendi hızında kendini geliştir diyor. Karar vermem için başvurunun son günü cuma bakalım ne yapacağım.
 
Ben senin yerinde olsam doktora başvusu yaparım. Zorlanırsan dındurabilirsin
 
çoban salatasından sıkılan biri olarak en sık yaptığım salataları paylaşmak isterim:
-patates salatası
-köz patlıcan-biber salatası
-nohut,köz biber,maydonuz,kornişon salatası
-köz biber, mısır, maydonoz salatası
-yoğurtlu ıspanak salatası
-havuçlu kabaklı tarator
 
normalde 12.30-1i buluyor uyumam. Eşim de elinde telefon takılır geç uyur, onun etkisi de büyük ben de telefondayken vakit nasıl geçmiş anlamıyorum.
şimdi 23.30-00.00 aralığına çekmeye çalışıyorum.
Yeni düzenle ilgili notum: gece 12'den sonra zaten hayırlı bir iş yapmıyorum, tamamen boş işler, üstüne de sabah ekstra yorgunluğu cabası. biraz vakitlice yattığım zaman ertesi gün günüm daha verimli geçiyor, kafamı daha kolay toplayabiliyorum.
 
aslına bakarsan evde de maksimum çalışma sürem 30 dk falan ama zihin yorgunluğu çok oluyor, bunu yapmam lazım, çocuklar uyusa da yapsam vs vs kendimi geriyorum boş yere. Evde yapamasam da işteki ataleti yenmek çok zor, işlerim gecıktıkçe gecikiyor, son gün uykusuz kalıyorum sonra.
Ama eylül başına kadar eve iş getireme hedefi koydum kendime. çocuklar uyuyunca da telefonu bırakıp kitap okumak istiyorum. Zira uzun zamandır kiap bitiremedim
vedat ozan-kokular kitabına başladım.
 
oğlun yanına geldikten sonra süreç nasıl gidiyor? evde tek kalabiliyor mu tatilde ne yapıyorsunuz?
 
benim de çocuklarla yapmayı sevdiğim şeyler ödev yapmak ve kitap okumak
evcilik veya başka oyunlardan çok sıkılıyorum maalesef
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…