Popüler Konu Verimli Rutin

Takip ettiğim bir rehber öğretmen kızıyla özel zaman çizelgesi hazırlamış. Birlikte yapmayı sevdikleri şeyleri süre olarak da kategorize edip süslü bir takvim hazırlamışlar. Ordan zaman durumlarına göre seçip yapıyorlarmış. Fikir çok hoşuma gitti. Ben bireysel zaman konusunda rutin oluşturamıyorum. Hep beraber günde en az 15 dakika bilinçli bir vakit oluştursam bile çok mutlu olacağız ailece 😅 bu yaz rutin oyun ve etkinlikler aracılığıyla İngilizce öğretmeye çalışıyorum oğluşlara, o bile çok iyi geldi 🥲
instagramda mı bu rehber öğretmenin adını paylaşır mısın:)

Herkese Selam!

Sabahın ilk adımları
6.20 gibi uyandım. Dil, diş, ağız temizliğimi yaptım.
Eşim ve kendim için kahvaltı hazırladım.
Mutfak tezgahını topladım, temizledim.
Akşamdan pişirdiğim yeşil fasülyeyi dolaba kaldırdım.
Serin su içtim.
Tefsir okudum.
Cildimi temizledim, serum ve güneş kremimi sürdüm.

Öğleden önce hareketi
Dua kitabımdan bir dua okudum.
Subhaneke duasının da anlamını tekrar ettim.

Sade bir kahve içtim . Arkadaşımla sohbet ettim.

Storytelden 'Bu Hikaye Senden Uzun Osman ' kitabını tamamladım . Seslendiren yazarın ta kendisi. İnsana hüzün veren bir ses tonu var. Öykü esipirili, üzerine düşünülmüş cümleler kelimeler var, emek verilmiş. Yazar çok yönlü biri net anlaşılıyor. Ben keyif alarak , yer yer gülerek ve çoğu zaman hafif üzün esinitisi ile dinledim. Çıtır çerezlik bir kitap :) Tavsiyemdir efendim.

'Ya Bir Gün Kavanoz Kapakları Biterse' kitabına başladım. Bu hafta sonuna kadar bitirmiş olurum sanırım.

Youtube dan 'piyano tekrarı' yaptım. (Caner Başbuğa bu konuda gerçek bir öğretici usta)

• Nasipse yarın kavuştay . İş çıkışı Ankara ya yolculuk başlar. Boncuk gözlümü çok özledim. ( buluştuğumuzun 5. dakikasında çatışma ihtimalimiz olsa da , şu anki coşkumu ve aşırı sevgimi dillendirmeden edemedim:p )
  • K validem her sene tarhana, erişte, domates konserve ve menemen yapar. Mini Ankara gidişimizde belki konservelerimi orda yapabilirim :)

ÖNEMLİ: Kaş, Fethiye ya da Antalya da herhangi bir otel tavsiyeniz var mıdır efendim :) Çocukla gidip rahat edebileceğimiz, onun eğlenebileceği :
Ben de piyano için caner başbuğayı takip ediyorum, kendimce öğrenmeye çalışıyorum ama pek vaktim kalmıyor. telefon işini sınırladıktan sonra ilk hedeflerimden biri her gün 15dk piyano çalmak olacak. 10. derste takılıp kaldım. Sen aynı zamanda ders de alıyorsunuz sanırım; nasıl gidiyor süreç?
Tatil konusunda bir karara varabildiniz mi?

Merhaba,

Ben yıllardır bu konuyu takip eden sessiz okuyucuyum. Hatta üzerime çöken ataleti yenebilmek için bile ara ara kimse yazmamış olsa da rastgele bir sayfa numarası yazar o sayfadan okumaya başlarım tekrar. Başta elecda elecda olmak üzere bu topiğe yazan herkesten çok şey öğreniyorum. Sürekli yazabilmeyi çok isterim ama yazamasam da ara ara ben de oluşturduğum "verimli rutin"lerimi paylaşmak isterim. Şu sıralar rutin haline getirmeyi çok istediğim şey sabahları erken kalkmak. İşim gereği 07.30'da evden çıkmam gerekiyor, son bir haftadır kendime zaman ayırabilmek için 05.30'da kalkıyorum şimdilik zor gelmiyor kalkmak ama akşamdan şartlıyorum resmen kendimi kalkabilmek için. Güneşin doğuşunu seyretmek güne çok güzel başlamamı sağlıyor.

05.30'dan 06.00'ya kadar namaz ve Kur'an okuması yapıyorum.
06.00-06.30 kitap okuyorum, şu anda Jessie Inchauspe'in Glikoz Devrimi kitabını okuyorum, kitap sayesinde beslenme düzenimde de iyileştirmeler yapıyorum eğer isterseniz size içerisindeki "Doğru Beslenme Tüyoları"ndan kesitler yazabilirim.
06.30-07.00 arası mail kontrolü ve bu konunun geçmiş sayfa okumalarını yapıyorum.
07.00-07.30 hazırlık ve evden çıkış.

18.00 gibi de eve dönüyorum 20 aylık bebeğimi alıyorum, biraz gezintiye çıkıyoruz biraz oynuyoruz, akşam yemeği, biraz Niloya izlemesi, biraz sohbet biraz kitap sonra yatış.

Bebeğim 22.00'de uyuyor ben de 23.00'e kadar etrafı toparlayıp kitap okuyarak uyuyorum.
Şimdilik günlük rutinlerim bu şekilde herkese anlamlı, verimli bir hayat dilerim, sevgiler ve saygılar :)
Doğru Beslenme Tüyolarını öğrenmeyi çok isterim:)
Daha çok yazmanı tavsiye ederim, o gün iğne ucu kadar bile bir şey yapsan paylaşman hayatını düzene koyman açısından faydalı olacaktır.
2 yaş oğlum var benim de, çocukla neler yapıyorsunuz etkinlik ve oyuncak tavsiyeleri de paylaşabiliriz:)

Merhabalar sonunda evime geldim, büyük oranda yerleştim ufak tefek eksikler dışında, cuma günü de işe başlama yapacağım. Bilmeyenler için belirteyim tayinim çıktı ve yeni bir düzen kuruyorum başka bir şehirde. Yarından itibaren düzenli bir beslenme düzeni oturtup ağırlıkları attığım, düzenli rutinlerimin olduğu yeni bir yaşam olsun istiyorum benim için.

Epey yorucu geçti son bir kaç hafta. Ama umudum yüksek, sonunda memleketime yerleşebildiğim için artık ait hissediyorum. Günlük rutinlerimde ne yapmak istediğimi detaylıca planlayacağım ve uygulamada deneme yanılma ile bana en uygun olanı bulabilirim diye düşünüyorum.

Kafamı kurcalayan bir konu var, bu sene için doktoraya başvurmak konusunda kararsız kalıyorum. YDS ve ales puanım eğer başvurmazsam geçerliliğini yitiriyor bu sene. Ancak stresli doktora sürecini yönetebileceğimden emin değilim, çocuklarımdan zaman çalmak adil gelmiyor, iş hayatımın yoğunluğunu henüz kestiremiyorum, tam zamanlı çalışacağım için zaman ayıramamaktan ve zorlanmaktan çekiniyorum. Bir aklım başvur başlayınca nasılsa biter diyor bir aklımsa yavaş yavaş kitap oku kendi hızında kendini geliştir diyor. Karar vermem için başvurunun son günü cuma bakalım ne yapacağım.
Bence başvurmalısın mutlaka, başvurduktan sonra zor gelirse dondurabilirsin, ama başvurmazsan sonra "keşke " deme ihtimalin çok yüksek.

Bir huzurevinde çalışma yapmışlar; 70yaşının üstündeki yaşlılara pişmanlıklarını sorduklarında kimse yaptıkları için pişman değilmiş, genelde pişmanlıklar yapamadıklarında oluyormuş.

Bir konuda adım atacağım zaman hep bu durumu düşünürüm ve aksiyon almaya çalışırım.

Dondurucumun içindekilerden bahsetmek istiyorum:

-Rutin olarak bulunanlar:
<< İndirim zamanı aldığım tereyağları,
<< kaşar peynirler,
<< yiyemediğimiz için ağırlaşmaya başlamış beyaz peynirler (pizza, poğaça yapacağım zaman indiriyorum, israf olmamış oluyor)
<< dondurma
<< kıyma, et, et suyu
<< fazla yapılmış poğaça
<< haşlanmış nohut, yeşil mercimek, buğday

-Yazdan kış için koyduklarım:
<< köz biber, patlıcan (daha koymadım ama koymayı istiyorum)
<< taze fasulye
<< domates çorbası için köz domates,soğan,sarımsak
<< doğranmış biber (daha koymadım)
<< doğranmış maydonoz,dereotu
<< pişmemiş, doldurulmuş biber dolması

Başka neler koyarım şimdilik bilemiyorum, yaz sonu güncelleme yaparım:)

Ben de piyano için caner başbuğayı takip ediyorum, kendimce öğrenmeye çalışıyorum ama pek vaktim kalmıyor. telefon işini sınırladıktan sonra ilk hedeflerimden biri her gün 15dk piyano çalmak olacak. 10. derste takılıp kaldım. Sen aynı zamanda ders de alıyorsunuz sanırım; nasıl gidiyor süreç?
Tatil konusunda bir karara varabildiniz mi?
ah arkadaşım tatile çıkacağız ancak hala otele bakıp net karar vermedik. Tatil kısa olduğu için çok uzağa gitmeden şöyle alanya manavgat gibi düşünüyoruz. ancak izin aldığım hafta 30ağustos haftası ve müsaitlik pek yok. o yüzden bugün daha detaylı bakıp net karar vereceğim .

piyano dersi güzel ilerliyor. Caner hocanın çok faydası var. Evde ordan devam ediyorum. kurs hocam da çok iy isaolsun. Gayet ilgili. Baya ilerledik. devem edeceğim. iki hafta ara verdik tatil için.

oğlumla aramız daha iyi ancak ben çok yorgunum mental olarak o sebeple tahammül seviyem sıfır, yüzüm asık, enerjim yok. bunu halletmem gerek. çok koşturuyorum. yavaşlamam gerekiyor bunu biliyorum..

Selamlar Hanımlar,

06:00-10:30 arası sabah rutinlerimi gerçekleştirdim.
  • Su ve sessizlik zamanı
  • Meditasyon
  • Sabah sayfası
  • Kuran okuması
  • 40 dk yürüyüş
  • Nefes egzersizleri
  • Diksiyon çalışması
  • İngilizce çalışması
  • Kahvaltı ve Omega-3
Okullar açıldıktan sonra sabah 07:00-07:45 arası çocukları okula gönderme sürecim olacak. Okullarında kahvaltı olmasına rağmen evde kahvaltı yapmak istiyorlar. Haftada 2 gün yumurta, iki gün tost ve bir gün cornflakes olarak anlaştık. Cornflakes'i Kaptanın Ceviz Çiftliğinden alıyorum. Kinoadan yapıyorlar. Okulun ilk günü yumurta yemek istemeyecekleri için pazartesi-çarşamba tost, salı perşembe omlet ve cuma da cornflakes şeklinde ilerleriz diye düşünüyorum.

Üniversite ile ders görüşmelerimiz başladı. 3 ders vereceğim gibi görünüyor. Ders planlamasının Salı-perşembe 12:00-18:00 arasına yapılmasını istedim. Sabah-öğle arası mümkün olduğunca sabah rutinlerim doğrultusunda geçirmek istiyorum.

İşe gelirken Nilay Örnek'in "Bütün İyiler Küskündür" kitabını tekrar dinliyorum. Asıl amacım Deniz Yüce Başarır'ın kitap okurken tonlama ve vurgularını takip etmek ancak kitap o kadar güzel ki, her dinlediğimde etkileniyorum. Storytel dinleyicisi arkadaşlara şiddetle tavsiye ediyorum.

Günlük cilt bakımının akşam rutinini sürdürmekte çok zorlanıyordum. Yaklaşık 1 ay önce bu durumun üstüne düşündüm ve zorlandığım ya da üşendiğim konunun yüzümü temizleyici ile yıkamak olduğunu fark ettim. Neden buna üşeniyorum diye sorguladığımda ise yatmak üzereyken yüzümü yıkamanın uykumu açtığını ve ıslanma hissinden hoşlanmadığımı fark ettim.

Sonra bir gün instagram'da Simya Evi'nin bir videosuna denk geldim. Makyajı çıkarıp, yüzünü jel ile köpürttükten sonra müslin bezi ıslatıp, yüzünü öyle temizlediğini görüm ve bir çeşit aydınlanma yaşadım. 7 adet yüz için müslin bez siparişi verdim ve benim bu sorun bir anda çözüldü.

Her gün sabah yeni bir müslin bez çıkarıyorum. Sabah duşta yüzümü jel ile yıkıyorum, bu bezi kurulama amaçlı kullanıyorum. Akşam ise yüzümdeki köpükleri temizliyorum ve 1 aydır cilt bakımımı düzenli yaptığım için cildimde gözle görülür bir fark var.

Dolayısıyla uzun zamandır yapmak istediğiniz bir rutini benim gibi bir türlü sürdüremiyorsanız lütfen sizi zorlayan nokta üzerine düşünüp, bunu ortadan kaldırmanın yollarını araştırın.

Selamlar Hanımlar,

• Su ve sessizlik zamanı
  • Meditasyon
  • Sabah sayfası
  • Kuran okuması
  • 40 dk yürüyüş
  • Nefes egzersizleri
  • Diksiyon çalışması
  • İngilizce çalışması
  • Kahvaltı ve Omega-3
Okullar açıldıktan sonra sabah 07:00-07:45 arası çocukları okula gönderme sürecim olacak. Okullarında kahvaltı olmasına rağmen evde kahvaltı yapmak istiyorlar. Haftada 2 gün yumurta, iki gün tost ve bir gün cornflakes olarak anlaştık. Cornflakes'i Kaptanın Ceviz Çiftliğinden alıyorum. Kinoadan yapıyorlar. Okulun ilk günü yumurta yemek istemeyecekleri için pazartesi-çarşamba tost, salı perşembe omlet ve cuma da cornflakes şeklinde ilerleriz diye düşünüyorum.

Üniversite ile ders görüşmelerimiz başladı. 3 ders vereceğim gibi görünüyor. Ders planlamasının Salı-perşembe 12:00-18:00 arasına yapılmasını istedim. Sabah-öğle arası mümkün olduğunca sabah rutinlerim doğrultusunda geçirmek istiyorum.

İşe gelirken Nilay Örnek'in "Bütün İyiler Küskündür" kitabını tekrar dinliyorum. Asıl amacım Deniz Yüce Başarır'ın kitap okurken tonlama ve vurgularını takip etmek ancak kitap o kadar güzel ki, her dinlediğimde etkileniyorum. Storytel dinleyicisi arkadaşlara şiddetle tavsiye ediyorum.

Günlük cilt bakımının akşam rutinini sürdürmekte çok zorlanıyordum. Yaklaşık 1 ay önce bu durumun üstüne düşündüm ve zorlandığım ya da üşendiğim konunun yüzümü temizleyici ile yıkamak olduğunu fark ettim. Neden buna üşeniyorum diye sorguladığımda ise yatmak üzereyken yüzümü yıkamanın uykumu açtığını ve ıslanma hissinden hoşlanmadığımı fark ettim.

Sonra bir gün instagram'da Simya Evi'nin bir videosuna denk geldim. Makyajı çıkarıp, yüzünü jel ile köpürttükten sonra müslin bezi ıslatıp, yüzünü öyle temizlediğini görüm ve bir çeşit aydınlanma yaşadım. 7 adet yüz için müslin bez siparişi verdim ve benim bu sorun bir anda çözüldü.

Her gün sabah yeni bir müslin bez çıkarıyorum. Sabah duşta yüzümü jel ile yıkıyorum, bu bezi kurulama amaçlı kullanıyorum. Akşam ise yüzümdeki köpükleri temizliyorum ve 1 aydır cilt bakımımı düzenli yaptığım için cildimde gözle görülür bir fark var.

Dolayısıyla uzun zamandır yapmak istediğiniz bir rutini benim gibi bir türlü sürdüremiyorsanız lütfen sizi zorlayan nokta üzerine düşünüp, bunu ortadan kaldırmanın yollarını araştırın.

yeni beslenme tarzın da yüzündeki değişimi etkilemiştir elecda elecda . Ben ilk gün fotoğrafladım yüzümü. haftalık da farkı görmek adına çekiyorum. içten dışa besleniyor cilt bakımı ile de destekliyorsan o değişim sağlıklı parlak olur.. gece bakım rutini yapamıyorum çünkü akşam erkenden yatıla geçiyorum. bi o koltuk bi bu koltuk.

Merhabalar sonunda bugün düzenime yeniden başladım. Sabah altı buçukta baş ağrısıyla uyandım, migren atakları beni yoruyor Allahtan çok şiddetli değil ağrı kesici ile hafifledi. migren ilacından sonra çok hızlı 6-7 kilo aldığım için bıraktım epeydir olmamıştı baş ağrısı. Olmazsa yine başlayacağım ilaca diyet de yaparken kilo almam herhalde. Neyse

Biraz balkonda oturdum sabah sayfaları yazdım, duvar pilatesi olan bir uygulama indirmiştim 15 dk egzersiz yaptım ondan. Güne başlama meditasyonu yaptım, o arada kızım da uyandı. Saçıma saç bakım yağı sürdüm kızıma da sürdüm 😅 sonra duşumuzu aldık cilt bakımı yaptım. Biraz kitap okudum ve evdekiler uyandılar, kahvaltı hazırladık. Fena bir başlangıç sayılmaz sanki. Pazartesi de işe başlayacağım ondan sonra tam oturur

Doktoraya başvurmayacağım, iyice düşündüm şu anda bu tempoya hazır değilim, çocuklardan da çalmak istemiyorum, hayatımda stres değil sakinlik istiyorum. İlerde istersem tekrar girerim sınavlara. Çünkü ben başlayınca bir işi yoruldum ara vereyim gibi kararları çok zor alıyorum genelde işi bitiriyorum bende bitiyorum. Bunu şu anda hayatımda istemiyorum. Yeterince değişiklik var zaten.

yeni beslenme tarzın da yüzündeki değişimi etkilemiştir elecda elecda . Ben ilk gün fotoğrafladım yüzümü. haftalık da farkı görmek adına çekiyorum. içten dışa besleniyor cilt bakımı ile de destekliyorsan o değişim sağlıklı parlak olur.. gece bakım rutini yapamıyorum çünkü akşam erkenden yatıla geçiyorum. bi o koltuk bi bu koltuk.
İllaki faydası olmuştur tabi ama düzenli cilt bakımı ürünü kullanınca da baya fark etti bence. Eylül ayında Lumecca lazer ve az botoks için dermatoloğa gideceğim. Bu işlemler beni 1 yıl rahat götürüyor. Botoksu mimikleri etkilemeyecek şekilde çok az yapıyor, yüzümdeki yorgun ifadeyi çok iyi topluyor.

Akşamları telefonu yatak odasında bırakıyorum, bu durum telefon kullanımı azaltti, şimdi iş yerinde aynısını uygulamayı düşünüyorum l, uzakta olunca bariz azalıyor kullanım, boyle böyle alışkanlığı kiracagim insallah
Bence bu güzel fikir, akşamları ben de telefonu şarja takıyorum. Bizim şarj ünitesi dolabın içinde olduğu için gözüme ilişmiyor benim de.

Dondurucumun içindekilerden bahsetmek istiyorum:

-Rutin olarak bulunanlar:
<< İndirim zamanı aldığım tereyağları,
<< kaşar peynirler,
<< yiyemediğimiz için ağırlaşmaya başlamış beyaz peynirler (pizza, poğaça yapacağım zaman indiriyorum, israf olmamış oluyor)
<< dondurma
<< kıyma, et, et suyu
<< fazla yapılmış poğaça
<< haşlanmış nohut, yeşil mercimek, buğday

-Yazdan kış için koyduklarım:
<< köz biber, patlıcan (daha koymadım ama koymayı istiyorum)
<< taze fasulye
<< domates çorbası için köz domates,soğan,sarımsak
<< doğranmış biber (daha koymadım)
<< doğranmış maydonoz,dereotu
<< pişmemiş, doldurulmuş biber dolması

Başka neler koyarım şimdilik bilemiyorum, yaz sonu güncelleme yaparım:)
Ben kışın genelde kış sebzelerini pişirmeyi seviyorum. Arada canımız isterse Kurutulmuş Gıda diye bir sayfa var. Oradan kavanoz köz patlıcan, taze fasulye istiyorum. Mesela kışın kurutulmuş ürünleri daha çok seviyorum. Kuru bamya, kurutulmuş taze fasulye, kuru kırmızı dolmalık biber ve kurutulmuş domates gibi.

Selamlar Hanımlar,

• Su ve sessizlik zamanı
  • Meditasyon
  • Sabah sayfası
  • Kuran okuması
  • 40 dk yürüyüş
  • Nefes egzersizleri
  • Diksiyon çalışması
  • İngilizce çalışması
  • Kahvaltı ve Omega-3,
Bugün izinliyim. Komşumun benim kızlarımla yaşıt iki kızı var. Onlar için de babaları izin alacaktı ama ben bize gelsinler dedim. Garip bir şekilde 4 çocuk, 2 çocuktan daha kolay:) Benim kızlar beraber kalınca sürekli birbirlerine sonra da bana sarıyorlar. Ama arkadaşları gelince herkes kendi arkadaşı ile takılıyor. Oyun oynadıkları için ekran kavgası da olmuyor.

Kızlara pankek yaptım. Normalde pişirirken yerdim ama bugün yemedim. Çok zorlanmadım zira pankek benim için yemezsem ölürüm kategorisinde değil. Akşama da pizza siparişi vereceğiz. O da çok sorun olmaz zira pizza da çok bayıldığım, normalde aklıma gelmeyen ama olunca yediğim bir şey. Çok istemediğim şeyleri yemeyeceğim artık.

Çok sevdiklerim çi börek, pişi, haşhaşlı gözleme ve kol böreği. E bunları zaten hep Eskişehir'de yiyorum ben. Dolayısıyla evde bunları kendim pişirmez, yılda 1 veya 2 kez Eskişehir'e gittiğimde yersem olur bence.

Asıl sınavım Pazar günü olacak. İpek'in arkadaşı ailecek bize gelecek. Yapmaya niyetlendiklerim şunlar:

Patates salatası
Mercimek köftesi
Yoğurtlu kabak havuç tarator
Kek
Paçanga Böreği

Kek yemesem de olur ama paçanga böreği için duruma bakacak, çok canım isterse az bir parça yiyeceğim.

İllaki faydası olmuştur tabi ama düzenli cilt bakımı ürünü kullanınca da baya fark etti bence. Eylül ayında Lumecca lazer ve az botoks için dermatoloğa gideceğim. Bu işlemler beni 1 yıl rahat götürüyor. Botoksu mimikleri etkilemeyecek şekilde çok az yapıyor, yüzümdeki yorgun ifadeyi çok iyi topluyor.
Evet ikisi bütün.

Peki botoks hakkında düşüncen nedir? Sağlık açısından emin olamıyorum ben . Mezoterapi, ışıltı filan. Bilgilerini düşüncelerini paylaşırsan sevinirim.
Göz altı morluklarım var ve kapatıcı ile kapatmak istemiyorum. Uzun soluklu ve doğal olarak iyi olsun istiyorum. Henüz net bir araştırma yapmadım.

Evet ikisi bütün.

Peki botoks hakkında düşüncen nedir? Sağlık açısından emin olamıyorum ben . Mezoterapi, ışıltı filan. Bilgilerini düşüncelerini paylaşırsan sevinirim.
Göz altı morluklarım var ve kapatıcı ile kapatmak istemiyorum. Uzun soluklu ve doğal olarak iyi olsun istiyorum. Henüz net bir araştırma yapmadım.
Şöyle ki, botoksa değil de doktoruma güveniyorum. Kaz ayağı bölgesine yapıyor ve eğer bunlara 40’lı yaşlarda müdahale edilmezse derinleştiğinde birşey yapılamayacağını söylemişti.

X