Selamlar Hanımlar,
06:00-10:30 arası sabah rutinlerimi gerçekleştirdim.
- Su ve sessizlik zamanı
- Meditasyon
- Sabah sayfası
- Kuran okuması
- 40 dk yürüyüş
- Nefes egzersizleri
- Diksiyon çalışması
- İngilizce çalışması
- Kahvaltı ve Omega-3
Okullar açıldıktan sonra sabah 07:00-07:45 arası çocukları okula gönderme sürecim olacak. Okullarında kahvaltı olmasına rağmen evde kahvaltı yapmak istiyorlar. Haftada 2 gün yumurta, iki gün tost ve bir gün cornflakes olarak anlaştık. Cornflakes'i Kaptanın Ceviz Çiftliğinden alıyorum. Kinoadan yapıyorlar. Okulun ilk günü yumurta yemek istemeyecekleri için pazartesi-çarşamba tost, salı perşembe omlet ve cuma da cornflakes şeklinde ilerleriz diye düşünüyorum.
Üniversite ile ders görüşmelerimiz başladı. 3 ders vereceğim gibi görünüyor. Ders planlamasının Salı-perşembe 12:00-18:00 arasına yapılmasını istedim. Sabah-öğle arası mümkün olduğunca sabah rutinlerim doğrultusunda geçirmek istiyorum.
İşe gelirken Nilay Örnek'in "Bütün İyiler Küskündür" kitabını tekrar dinliyorum. Asıl amacım Deniz Yüce Başarır'ın kitap okurken tonlama ve vurgularını takip etmek ancak kitap o kadar güzel ki, her dinlediğimde etkileniyorum. Storytel dinleyicisi arkadaşlara şiddetle tavsiye ediyorum.
Günlük cilt bakımının akşam rutinini sürdürmekte çok zorlanıyordum. Yaklaşık 1 ay önce bu durumun üstüne düşündüm ve zorlandığım ya da üşendiğim konunun yüzümü temizleyici ile yıkamak olduğunu fark ettim. Neden buna üşeniyorum diye sorguladığımda ise yatmak üzereyken yüzümü yıkamanın uykumu açtığını ve ıslanma hissinden hoşlanmadığımı fark ettim.
Sonra bir gün instagram'da Simya Evi'nin bir videosuna denk geldim. Makyajı çıkarıp, yüzünü jel ile köpürttükten sonra müslin bezi ıslatıp, yüzünü öyle temizlediğini görüm ve bir çeşit aydınlanma yaşadım. 7 adet yüz için müslin bez siparişi verdim ve benim bu sorun bir anda çözüldü.
Her gün sabah yeni bir müslin bez çıkarıyorum. Sabah duşta yüzümü jel ile yıkıyorum, bu bezi kurulama amaçlı kullanıyorum. Akşam ise yüzümdeki köpükleri temizliyorum ve 1 aydır cilt bakımımı düzenli yaptığım için cildimde gözle görülür bir fark var.
Dolayısıyla uzun zamandır yapmak istediğiniz bir rutini benim gibi bir türlü sürdüremiyorsanız lütfen sizi zorlayan nokta üzerine düşünüp, bunu ortadan kaldırmanın yollarını araştırın.