Okulda kış okulu kapsamında var mı? Bizim okulda okul bitimi saat 14:30-17:30 arası yüzme, gitar gibi kurslar oluyor. Böylece ayrı bir yere yetişmeye çalışmamak iyi oluyor.Herkese merhaba, okulların açılmasıyla birlikte rutinlerimize dönmüş olmaktan çok mutluyum. Yaz dönemi keyifli ama bir o kadar da dağınık geçti. Sanırım insan yogunluk içerisinde programlamayı daha kolay yapıyor. Yaza kamp tatili, hersey dahil otel konsepti ve bir yurdışı tatili sığdırdım. Hepsinden kısa kısa ama çok keyifliydi, anılarımızı ceplerimize koyup yeni döneme enerjik bir şekilde başladık:)
Bu kış kızlar için bi enstrüman ya da bir spor dalı kursu başlamayı düşünüyorum ama kafam o kadar karışık ki. Çocuklarla birlikte vakit geçirmek için Haftasonu olsun istemiyorum kurslar, haftaiçi saati ayarlamak - mekan olarak uygun kursu bulmak da mesele. Onun dışında ben spor dalı olarak cimnastik istiyorum (4-5 yaşta 1 yıl yaptılar) eşim ise uzakdoğu savunma sporlarından birini istiyor. Malum okullarda zorbalık konularıbu konuyu halledersek biraz daha rahatlayacagım.
Kendim için ise bu ara guniçinde yürüyüş dışında hiç birsey yapmıyorum, tatilden kalma 2 kilom vardisiplinli olup perşembe günleri yüzmeye gitmek için çaba sarf edeceğim. Bi baslarsam gerisi gelir diye düşünüyorum. Herkese güzel bir hafta diliyorum
Var canım ama bu kısmı daha profesyonellerle okul ortamı dışında çözmek istemiyoruz.Okulda kış okulu kapsamında var mı? Bizim okulda okul bitimi saat 14:30-17:30 arası yüzme, gitar gibi kurslar oluyor. Böylece ayrı bir yere yetişmeye çalışmamak iyi oluyor.
Hamuriçlerini ben de seviyorum. Üstelik ben sadece hazır olanı tüketmek değil, kemdim de yapmayı seviyorum. Bu durum cidden başa bela. Sütlü tatlılar, börek, kek eğer taktıysam sık sık yapılır hale gelirSağlıklı Yaşam
Bugün sağlıklı yaşam konu başlığından neler yaptığımı anlatmak istiyorum.
1. Beslenme: Her gün yapmam gereken bu eylem sonucunda fazla kilolarımdan kurtulmak, bedenimi sabit bir kiloda ve sağlıklı tutmak niyetinde ve gayretindeyim. Bu konuda öncelikle zihnimi yapılandırmam gerektiğinin farkındayım. Kilo artışımın ana sebebi hamur işlerini çok sevmem ve fazla tüketmem. Biraz bu konu hakkında düşününce hamur işlerini ödül ve bana iyi gelen şeyler olarak gördüğümü fark ettim. Kötü bir gün geçirdiğimde kendimi rahatlatmak amacıyla da tüketmeye yöneldiğimi gözlemledim. Dolayısıyla, başlangıç noktam yanlış düşünce kalıbımı " hamur işleri sevdiğim, arada bir yiyeceğim ve fakat bedenime zarar veren şeyler" olarak değiştirmek olmalı diye düşünüyorum. Bunun için de öncelikle seçici bir tavır sergilemeliyim. Önüme gelen ve zararlı olan bir yiyeceğe bakıp "Bedenim çöplük değil, sen benim bedenime girmeyi hak ediyor musun" diye sorgulamaya başlamalıyım. Vasat ve her yerde bulabileceğim bir yiyecekse, mesela pastane poğaçası ise yememeyi, el emeği ile yapılmış bir şeyse bir tane alıp, keyfini çıkartarak tüketmeyi seçmeliyim.
Bu hafta pazartesi gününden beri yiyeceklere bu bakış açısı ve tavır ile yaklaşmaya çalışıyorum. Bugüne kadar gayet iyi gitti. Bir de bu konuda kendime uzun vadeli hedefler koymaktansa, günlük bazda yapabileceğimin en iyisi ile ilerlemenin daha sürdürülebilir olduğunu deneyimliyorum. Şu anki beslenme düzenim şu şekilde:
12:00 Kahvaltı
2 yumurta, beyaz peynir, 5 siyah zeytin, 3 ceviz, domates, salatalık, kırmızı biber, roka ve 1 elma
15:00 Ara Öğün
Badem sütlü filtre kahve ve şekersiz bir atıştırmalık
18:00 Akşam Yemeği
Sebze yemeği, salata ve yoğurt
12:00'de yaptığım kahvaltıyı evden getiriyorum. Akşam yemeğini ise cold fusion'dan günün menüsüne göre sipariş verip, işyerinde yiyorum. Bu akşam arkadaşlarımla dışarı çıkacağım. Bu nedenle iş yerine kahvaltı getirmedim. Cold fusion'dan gelen öğünü öğlen tüketeceğim. Pazar kahvaltılarında canım o gün ne istiyorsa ondan 1 parça yemeyi ve böylece kendimi yoksun hissetmeden bu süreci götürmeyi planlıyorum.
Evdeki yemek düzeninde değişikliğe gittik. Eşim ve kızlar saat 18:00 gibi yemeklerini yiyorlar. Ben eve geldiğimde de onlar meyve yerken ben de maden suyu içiyorum. Pazar günü biber dolması, sulu köfte ve şehriye pilavı pişirdim. Pazartesi ve salı eşim ve kızlar yedi. Dün yardımcı abla geldi. Nohut yemeği ve bulgur pilavı pişirdi. Cuma geldiğinde de kızlara pizza yapacak.
Sözün özü, 40 yaşındayım ve Allah ömür verir de 80 yaşını görecek olursam, bu beden bana 40 yıl daha lazım demektir. Kimseye yük olmadan yaşlılık geçirebilmek için elimden geleni yapmak niyetinde ve gayretinde olmak, önce bana bu bedeni emanet edene sonra da kendime borcumdur.
Ben yapmayı sevmiyorum yiyiciyim ben:) Kendimi pazar kahvaltıları ile 1 tane tüketecek şekilde güncelleyeceğim. Kural koymazsam kontrolden çıkıyor çünkü.Hamuriçlerini ben de seviyorum. Üstelik ben sadece hazır olanı tüketmek değil, kemdim de yapmayı seviyorum. Bu durum cidden başa bela. Sütlü tatlılar, börek, kek eğer taktıysam sık sık yapılır hale gelirkızlar etütte yesinler diye beslenmelerine birer gün kek-pogaca koyuyorum mesela, hazır al ak yerine evde yapmayı tercih ediyorum, e yapılınca illa ki biz de tüketiyoruz. Önümüzdeki haftalarda bu kısmı airfry ile halletmeyi düşünüyorum. En azından porsiyon az olursa biz de ancak 1er tane tüketiriz
Bir tane miBen yapmayı sevmiyorum yiyiciyim ben:) Kendimi pazar kahvaltıları ile 1 tane tüketecek şekilde güncelleyeceğim. Kural koymazsam kontrolden çıkıyor çünkü.
Ben de bu sabah güneşin doğuşunu Ankara'da izledim. Beraber aynı saatte aynı yere bakıyor olmak ne kadar güzelGünaydın .. Bu sabah bir süredir özlediğim şeyi yaptım. Uyandıktan sonra hazırlanıp, sahile gittim . Güneşin doğuşuna o turuncunun nice tonuna şahitlik ettim. Deniz muhteşemdi, çarşaf misali.. Biraz yürüdüm, biraz seyrettim, biraz şaşırdım çokça şükrettim.. Düşündüm...
Ardından eve dönüp, ev halkına çorba pişirdim. ( bu hafta her sabah çorba yaptım, eşim biraz kırgın, oğlum da kahvaltıyı okulda yapıyor ancak sıcak sıcak iyi geliyor ona da) . kendime iş yerinde yemek için avakado bal ceviz hazırladım. Banyonun ardından ve ardından cilt bakımı yaptım. Hazırlanıp işe geldim. Verimli bir gün olsun .. oluyor..
Ben İFA'yı hala bitiremedim. Kelime Müzesini ben de çok merak ediyorum. Çocuklar ile gidilir mi yoksa yetişkinlere hitap eden bir müze mi?Günaydın
Ben de dün güzel bir gün geçirdim.
Öğle arası işten bir arkadaşımla Kelime Müzesi’ne gittik. Keyifli ve düşündürücü bir müze olmuş.
İşten izin alıp öğleden sonra biraz erken çıktım. Biraz uykusuzdum, eve geçip uyudum. Sonra kalkıp kahve keyfi yaptım. Çocuklar gelince de yemek yiyip parka gittik. Kendime az da olsa zaman ayırınca yenilenmiş gibi hissediyorum, daha tatlış, daha minnoş, daha sakin oluyorum
Ebeveynlik zirvesi adlı bir eğitime kayıt oldum (online), eğitim haftasonu, canlı katılmam zor olabilir ama 15 gün tekrar izleme hakkı var. Bakalım nasıl bir deneyim olacak?
İFA serisi bittielecda senin de düşüncelerini merak ediyorum.
Sahihuban ın önerisiyle Süreya kuaför salonunu dinledim, sıcak,içten bir hikayeydi. Neyse ki sonu güzel bitti Sahihuban