Popüler Konu Verimli Rutin

Selamlar Hanımlar

Dün akşam kızları yatırdıktan sonra elime kağıt kalem alıp, bugünü planladım. Neydi "Bugün dünden başlar."

05:00
Kalkış (Alarmı ertelemeden ilk çalışta kalktım. Günün ilk hedefi buydu)

05:00-05:45
Diş fırçalama
Cilt Bakımı
1 bardak limonlu su
5 dk meditasyon
5 dk triflo ile nefes egzersizi
Esneme egsersizleri

05:45-06:15
Yürüyüş

06:15-06:30
Duş ve cilt bakımı

06:30
Ela'yı uyandırma

06:30-07:10
Giyinme ve Makyaj

07:15
Ela ile birlikte evden çıkış

Ela'yı servise bindirdikten sonra kendi servisime geçtim. Yolda storytel'den kitap dinledim. Ofisin çok yakınında kuaför var. Oraya uğrayıp saçıma fön çektirdim. İşe geldim, günlük planımı yaptım ve 30 dakikalık periyotlarda çalıştım. Bugün evden kahvaltı getirmiştim. 12:00'de onu hazırladım ve yedim. Ardından yürüyüşe çıktım. Yeni ofisim Atakule'ye yakın. Biraz yürüdüm ve Botanik Park'a uğradım. Banka oturup güneşlendim. Ardından ofise geldim. Şimdiye kadar, dün akşam niyet ettiğim plana uygun hareket ettim.

Bugün akşam yemeğini ofiste yiyeceğim. Servisle eve geçmem çok geç olduğu ve o saatte yemek istemediğim için, buraya coldfusion'dan yemek sipariş ettim. Saat 17:30'da işlerimi bitirmeyi, akşam yemeğimi yiyip, servis gelene kadar diksiyon çalışması yapıp, kitap okumayı planlıyorum. Böylece evde sadece kızlarla vakit geçireceğim.

Herkese her anı farkındalıkla belirlenmiş verimli bir hafta diliyorum.

Herkese merhaba, okulların açılmasıyla birlikte rutinlerimize dönmüş olmaktan çok mutluyum. Yaz dönemi keyifli ama bir o kadar da dağınık geçti. Sanırım insan yogunluk içerisinde programlamayı daha kolay yapıyor. Yaza kamp tatili, hersey dahil otel konsepti ve bir yurdışı tatili sığdırdım. Hepsinden kısa kısa ama çok keyifliydi, anılarımızı ceplerimize koyup yeni döneme enerjik bir şekilde başladık:)
Bu kış kızlar için bi enstrüman ya da bir spor dalı kursu başlamayı düşünüyorum ama kafam o kadar karışık ki. Çocuklarla birlikte vakit geçirmek için Haftasonu olsun istemiyorum kurslar, haftaiçi saati ayarlamak - mekan olarak uygun kursu bulmak da mesele. Onun dışında ben spor dalı olarak cimnastik istiyorum (4-5 yaşta 1 yıl yaptılar) eşim ise uzakdoğu savunma sporlarından birini istiyor. Malum okullarda zorbalık konuları bu konuyu halledersek biraz daha rahatlayacagım.
Kendim için ise bu ara guniçinde yürüyüş dışında hiç birsey yapmıyorum, tatilden kalma 2 kilom var disiplinli olup perşembe günleri yüzmeye gitmek için çaba sarf edeceğim. Bi baslarsam gerisi gelir diye düşünüyorum. Herkese güzel bir hafta diliyorum

Okulda kış okulu kapsamında var mı? Bizim okulda okul bitimi saat 14:30-17:30 arası yüzme, gitar gibi kurslar oluyor. Böylece ayrı bir yere yetişmeye çalışmamak iyi oluyor.

Okulda kış okulu kapsamında var mı? Bizim okulda okul bitimi saat 14:30-17:30 arası yüzme, gitar gibi kurslar oluyor. Böylece ayrı bir yere yetişmeye çalışmamak iyi oluyor.
Var canım ama bu kısmı daha profesyonellerle okul ortamı dışında çözmek istemiyoruz.

Sağlıklı Yaşam

Bugün sağlıklı yaşam konu başlığından neler yaptığımı anlatmak istiyorum.

1. Beslenme: Her gün yapmam gereken bu eylem sonucunda fazla kilolarımdan kurtulmak, bedenimi sabit bir kiloda ve sağlıklı tutmak niyetinde ve gayretindeyim. Bu konuda öncelikle zihnimi yapılandırmam gerektiğinin farkındayım. Kilo artışımın ana sebebi hamur işlerini çok sevmem ve fazla tüketmem. Biraz bu konu hakkında düşününce hamur işlerini ödül ve bana iyi gelen şeyler olarak gördüğümü fark ettim. Kötü bir gün geçirdiğimde kendimi rahatlatmak amacıyla da tüketmeye yöneldiğimi gözlemledim. Dolayısıyla, başlangıç noktam yanlış düşünce kalıbımı " hamur işleri sevdiğim, arada bir yiyeceğim ve fakat bedenime zarar veren şeyler" olarak değiştirmek olmalı diye düşünüyorum. Bunun için de öncelikle seçici bir tavır sergilemeliyim. Önüme gelen ve zararlı olan bir yiyeceğe bakıp "Bedenim çöplük değil, sen benim bedenime girmeyi hak ediyor musun" diye sorgulamaya başlamalıyım. Vasat ve her yerde bulabileceğim bir yiyecekse, mesela pastane poğaçası ise yememeyi, el emeği ile yapılmış bir şeyse bir tane alıp, keyfini çıkartarak tüketmeyi seçmeliyim.

Bu hafta pazartesi gününden beri yiyeceklere bu bakış açısı ve tavır ile yaklaşmaya çalışıyorum. Bugüne kadar gayet iyi gitti. Bir de bu konuda kendime uzun vadeli hedefler koymaktansa, günlük bazda yapabileceğimin en iyisi ile ilerlemenin daha sürdürülebilir olduğunu deneyimliyorum. Şu anki beslenme düzenim şu şekilde:

12:00 Kahvaltı
2 yumurta, beyaz peynir, 5 siyah zeytin, 3 ceviz, domates, salatalık, kırmızı biber, roka ve 1 elma

15:00 Ara Öğün
Badem sütlü filtre kahve ve şekersiz bir atıştırmalık

18:00 Akşam Yemeği

Sebze yemeği, salata ve yoğurt

12:00'de yaptığım kahvaltıyı evden getiriyorum. Akşam yemeğini ise cold fusion'dan günün menüsüne göre sipariş verip, işyerinde yiyorum. Bu akşam arkadaşlarımla dışarı çıkacağım. Bu nedenle iş yerine kahvaltı getirmedim. Cold fusion'dan gelen öğünü öğlen tüketeceğim. Pazar kahvaltılarında canım o gün ne istiyorsa ondan 1 parça yemeyi ve böylece kendimi yoksun hissetmeden bu süreci götürmeyi planlıyorum.

Evdeki yemek düzeninde değişikliğe gittik. Eşim ve kızlar saat 18:00 gibi yemeklerini yiyorlar. Ben eve geldiğimde de onlar meyve yerken ben de maden suyu içiyorum. Pazar günü biber dolması, sulu köfte ve şehriye pilavı pişirdim. Pazartesi ve salı eşim ve kızlar yedi. Dün yardımcı abla geldi. Nohut yemeği ve bulgur pilavı pişirdi. Cuma geldiğinde de kızlara pizza yapacak.

Sözün özü, 40 yaşındayım ve Allah ömür verir de 80 yaşını görecek olursam, bu beden bana 40 yıl daha lazım demektir. Kimseye yük olmadan yaşlılık geçirebilmek için elimden geleni yapmak niyetinde ve gayretinde olmak, önce bana bu bedeni emanet edene sonra da kendime borcumdur.

Hamuriçlerini ben de seviyorum. Üstelik ben sadece hazır olanı tüketmek değil, kemdim de yapmayı seviyorum. Bu durum cidden başa bela. Sütlü tatlılar, börek, kek eğer taktıysam sık sık yapılır hale gelir kızlar etütte yesinler diye beslenmelerine birer gün kek-pogaca koyuyorum mesela, hazır al ak yerine evde yapmayı tercih ediyorum, e yapılınca illa ki biz de tüketiyoruz. Önümüzdeki haftalarda bu kısmı airfry ile halletmeyi düşünüyorum. En azından porsiyon az olursa biz de ancak 1er tane tüketiriz

Ben yapmayı sevmiyorum yiyiciyim ben:) Kendimi pazar kahvaltıları ile 1 tane tüketecek şekilde güncelleyeceğim. Kural koymazsam kontrolden çıkıyor çünkü.

Sağlıklı Yaşam

2. Egzersiz

Şu an iş değişikliğinden kaynaklı bir spor salonuna gitmem mümkün değil. Dolayısıyla mevcut şartlar doğrultusunda elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Yavuz Yörükoğlu'nun "30 günde 10 yıl" adlı kitabında sabahları uygulanabilecek bir egzersiz programı var. Toplamda 15 dakika kadar sürüyor. Bu konu ile ilgili "6 dakikada metabolizmanızı hızlandırın" adında bir youtube videosu da var. Kitaptaki tüm hareketler videoda yok ancak önemli kısmı var. Yapması kola

Sabah 15 dakikalık esneme ve egzersiz hareketlerini tamamladıktan sonra 15 dakika kadar sitede yürüyüş yapıyorum. Böylece toplam yarım saat hareket etmiş oluyorum.

Öğle aralarında da, yemek sonrası yürüyüşe çıkmaya başladım. Ana caddede yürüyorum, sonrasında da parka uğrayıp, biraz ağaçlara bakıp güneşleniyorum.

Bunların dışında saat başı masadan kalkmaya ve ofiste dolaşmaya özen gösteriyorum.

İlerleyen zamanlarda haftada 2 günlük bir egzersiz programına tekrar dahil olmayı isterim. Ancak bunun için daha zamanım var gibi görünüyor. Şu anki şartlarda, günlük bazda sabah ve akşam 30 dakika bedenimi hareket ettirmeye gayret ediyorum.

Ben yapmayı sevmiyorum yiyiciyim ben:) Kendimi pazar kahvaltıları ile 1 tane tüketecek şekilde güncelleyeceğim. Kural koymazsam kontrolden çıkıyor çünkü.
Bir tane mi pazar kahvaltısına asla sınır koymuyorum, hazırlamayı da seviyorum, uzun uzun masa başında kalmayı da. Ailenin en uzun paylaştıgı sofra oldugunda pazar kahvaltıları ben :)

Herkese hayırlı cumalar ve keyifli hafta sonları diliyorum.

Bu haftanın bu denli hızlı geçmesine çok şaşkınım. Artık gündüzler kısalıp geceler uzadığı için de farkına varamayabiliyoruz. Zamanın kaliteli ve verimli geçmesi temennim. Bu konuda bu aralar biraz leylalık yapıyorum :) Bu durumdan da memnunum. Regl döneminde olduğumdan yürüyüş yapmak da içimden gelmemişti, muhtemelen hafta sonu başlarım.

Eşim haftanın üç günü arkadaşıyla bisiklet sürüyor, oğlum Bugün okulda basketbol kursuna başlıyor nasipse, ben de yüzmeye yeniden dönmek istiyorum. ( 3 yıl önce düzenli yüzüyordum- çok seviyorum)

Beslenme konusunda ise, artık sulu yemeklerin yanına düzenli olarak pilav/makarna vs pişirmiyorum, ev halkı da bu duruma yavaştan alışıyorlar. Ancak akşam yemeğini erken yediğimiz için yatmadan önce çok acıkıyor oğlum o sebeple meyve taağı ve çerez hazırlayıp akşam 7 gibi sofra kuruyorum.
Bir öneri ile sarımsak limon ve bal kürü hazırlıyorum, haftalık tüketiyoruz. Biz zaten yıllardır bal-polen-propolis tüketiyoruz, oğlum da severek yiyor. Malum kış geliyor , bağışıklık sistemimiz için de yatırım yapmak önemli :) Bir de balık yağına başladık bu hafta hepimiz tüketiyoruz.

Ev şu an dandini :) ütülerim birikti, çamaşırları cumadan yıkamaya başlıyorum. wc banyo temizliyor toz alıyorum. robotla her gün süpürüldüğü için ev genelde temiz. Sadece eşya dağınıklığını toparlamak kalıyor. Ah mutfak perdesini yıkamam gerek, stor perde. şimdi aklıma geldi.
Geçen hafta annemin evini temizlettim, aynı kişiyi cumartesi alıp ütüler ve dolaplar için destek alabilirim.

Çocuk Edebiyatı eğitiminde üçüncü haftayı geride bıraktık, büyülü gerçeklik konusunda 400 kelimelik bir hikaye yazmam gerek, hafta sonu buna yoğunlaşacağım nasipse.

Formasyon eğitimi Ekimin ilk haftası başlıyor, ders saatleri ve günü henüz belli değil. Programa göre ev düzeni ve bireysel işlerimi revize etmem gerekecek.

Genel olarak haberler bunlar arkadaşlarım, sizleri okumak da çok keyifli .. kolaylıklar diliyorum.

Günaydın Hanımlar,

Verimli bir sabah rutini gerçekleştirdim. Öncelikle 05:00'de uyandım. Mai sıvı tuz almıştım. sabah suyuma limon ile birlikte 1 çay kaşığı da sıvı tuz koyup içtim. Ardından meditasyon ve triflo ile nefes egzersizi yaptım. Sabah egzersizlerini de hallettikten sonra yürüyüşe çıktım. Geldim, kuru fırçalama yapıp duşa girdim. O sırada Ela'nın alarmı çaldı. Mümkün mertebe alarmla kendi uyansın, benim kaldıracağıma güvenmesin istiyorum. 2 ertelemeden sonra 06:30'da kalktı. Kızım giyinirken yağda 2 yumurta ve bitki çayı yaptım. Yedi, yatağını topladı ve 07:05'de servise binmek üzere evden çıktı. Ela'yı gönderdikten sonra ben de giyinme ve makyaj işlerimi halledip çıktım.

07:25'de servise bindim. Storytel'de Hatice Kübra Kongar'ın "Bağırmayan Anneler" kitabını dinledim. 08:15'de ofise geldim. kendime bir yeşil çay hazırladım. Önce cold fusion'dan bugün yiyeceğim yemeği sipariş ettim. Sonra da buraya yazmaya başladım. Birazdan günlük planım doğrultusunda çalışmaya başlayacağım.

Fırsat buldukça her bir ana madde ve alt maddeler üzerinden güncel durumu paylaşmaya çalışacağım. Herkese verimli bir gün dilerim.

Sağlıklı Yaşam

3. Takviyeler

Öğlen 12:00'de günün ilk öğününü yedikten sonra, Ocean D3K2, Omepa Omega-3 ve Solgar Bromelanin içiyorum. Akşam yatmadan önce 1 magnezyum tableti ile birlikte beypazarı maden suyu tüketiyorum. Ocak ayında yıllık check-up yaptırıp, takviyeleri güncellemek üzere, fonksiyonel tıp uzmanı doktorumdan randevu alacağım. O zamana kadar bu düzende ilerlemek niyetindeyim.

Verimli bir sabah rutini de benden gelsin :) elecda harika başlamışsın .

Sabah 6 gibi uyandım. Namazımı kılıp, dua ettim ve ardından 2 sayfa Kur an okudum. Giyindim, telefonsuz cüzdansız yürüyüşe çıktım. (içimden geldiği gibi geldiği yere ve vakte kadar yürüdüm) Arından oğlumun çantasını beslenmesini hazırladım. cilt ve ağız bakımımı tamamladım ve hazırlandım, işe geldim.

Günaydın Hanımlar,

Bugün kendimi dinlenmeye aldım. Sabah rutini için kalkmadım. Saat 06:30'da Ela'yı uyandırdım. Kahvaltısını hazırlayıp, vitaminlerini içirdim ve okula gönderdim. Ardından İpek'i uyandırdım, hazırladım ve okula götürdüm. İşe arabayla geldim. Çok yoğun trafik vardı. 45 dakikada gelmeyi başardım. Akşam erken çıkıp kızımı okuldan alacağım. Bugün eve erken gidip daha sakin bir gün geçirmek istiyorum. Eğer denetim, toplantı olmazsa çarşamba günlerini bu şekilde geçirmeye niyetliyim.

Mümkün Olduğunca İyi Annelik

Geçen gün Instagram'da bir videoya denk geldim. "Yeni bir işe girdiğinizi düşünün. Diplomanız veya eğitiminiz yok. İş tecrübeniz yok. Mesai bitimi ya da ara vermek yok. Ayrıca hayati tehlike durumu söz konusu. Annelik tam olarak budur" diyordu. Tamamen aynı fikirdeyim. Ben kendi annelik sürecimi yürütürken kendi düşünce ve beklentilerimden bağımsız olarak çocuğumu gözlemlemeye gayret ediyorum. İki farklı yaşta ve farklı mizaçta kızım var.

Ela
Güçlü Yanları:
Duyarlı, hassas, neşeli, güler yüzlü ve nazik bir çocuk. Sözel ve dile yatkın bir çocuk.
Zayıf Yanları: Farkındalığı düşük, yavaş ve oyalanma eğiliminde olan bir çocuk.
Sevgi Dili: Konuşma (Sevgi sözcükleri, iltifat, takdir)
Benimle en çok yapmayı sevdiği şey: Benimle bir şeyler içerek sohbet etmek.
İlgisi ve yatkınlığı olduğu alanlar: Piyano ve yüzme

İpek
Güçlü Yanları:
Becerikli, durum farkındalığı yüksek bir çocuk. Sayısala yatkın bir çocuk.
Zayıf Yanları: Değişen şartlara uyum sağlamakta zorlanan bir çocuk.
Sevgi Dili: Dokunma, temas
Benimle en çok yapmayı sevdiği şey: Kucağımda yatarak ve saçımla oynayarak film seyretmek
İlgisi ve yatkınlığı olduğu alanlar: Resim ve jimnastik

Bu tabloya göre yapmaya gayret ettiklerim şu şekilde:

1. İlgisi ve yatkınlığı oldukları alanlarda desteklemeye çalışıyorum. Ela'yı piyano kursuna gönderiyorum ve hafta sonları sitenin havuzunda yüzmeye götürüyorum. İpek'i okulun jimnastik kursuna yazdırdım. Ayrıca çeşitli görsel sanatlar malzemeleri ile evde resim yapmasına alan açıyorum.
2. Az zamanım olan hafta sonları Ela ile sabah okula gitmeden önce, bitki çayı içerek sohbet etmeye akşamlar ise yatmadan önce İpek ile sarılıp birşeyler izlemeye çalışıyorum.
3. İşyerindekilere söylemeyeceğim hiç bir şeyi kızlarıma söylememeye ve işyerinde yapamayacağım tavır ve hareketleri kızlarıma yapmamaya gayret ediyorum.
4. Kriz anlarında ve çok öfkelendiğimde çocuklardan uzaklaşıyor ve sakinleşmeden yanlarına dönmüyorum.
5. Her fırsatta sarılıyor, nasihat etmeden dinlemeye ve sevdiğimi söylemeye gayret ediyorum.

Günaydın .. Bu sabah bir süredir özlediğim şeyi yaptım. Uyandıktan sonra hazırlanıp, sahile gittim . Güneşin doğuşuna o turuncunun nice tonuna şahitlik ettim. Deniz muhteşemdi, çarşaf misali.. Biraz yürüdüm, biraz seyrettim, biraz şaşırdım çokça şükrettim.. Düşündüm...

Ardından eve dönüp, ev halkına çorba pişirdim. ( bu hafta her sabah çorba yaptım, eşim biraz kırgın, oğlum da kahvaltıyı okulda yapıyor ancak sıcak sıcak iyi geliyor ona da) . kendime iş yerinde yemek için avakado bal ceviz hazırladım. Banyonun ardından ve ardından cilt bakımı yaptım. Hazırlanıp işe geldim. Verimli bir gün olsun .. oluyor..

Günaydın
Ben de dün güzel bir gün geçirdim.
Öğle arası işten bir arkadaşımla Kelime Müzesi’ne gittik. Keyifli ve düşündürücü bir müze olmuş.
İşten izin alıp öğleden sonra biraz erken çıktım. Biraz uykusuzdum, eve geçip uyudum. Sonra kalkıp kahve keyfi yaptım. Çocuklar gelince de yemek yiyip parka gittik. Kendime az da olsa zaman ayırınca yenilenmiş gibi hissediyorum, daha tatlış, daha minnoş, daha sakin oluyorum
Ebeveynlik zirvesi adlı bir eğitime kayıt oldum (online), eğitim haftasonu, canlı katılmam zor olabilir ama 15 gün tekrar izleme hakkı var. Bakalım nasıl bir deneyim olacak?
İFA serisi bitti elecda senin de düşüncelerini merak ediyorum.
Sahihuban ın önerisiyle Süreya kuaför salonunu dinledim, sıcak,içten bir hikayeydi. Neyse ki sonu güzel bitti Sahihuban

Düzenli ve Sade Bir Ev

Bu başlıktaki hedefimi, "ev işi iş yükümü azaltarak kendimi sürekli eve ve evdeki diğer insanlara hizmet eden konumuna sokmamak" olarak tanımlayabilirim. Evin bana hizmet etmesini istiyorum. Ailecek temiz ve düzenli bir yaşam alanı içinde yaşayalım istiyorum. Ancak çocuklu evlerin 7/24 düzenli olmasını istemek, gerçekçi bir beklenti değil Çocuklardan bu konudaki beklentimi, evde istedikleri gibi oynamaları, ancak oyunları bitince etrafı düzenlemeleri ve akşam yatmadan odalarını düzenlemeleri olarak belirledim.

Evi düzenli ve sade tutmak konusunda zaman içerisinde öğrendiklerimi maddeler halinde paylaşmak istiyorum.

1. Evi temiz kullanmak: Öncelikle nihai hedef, sürekli evi temizleyip, toparlamak değil; günlük akışta, ailecek evi temiz kullanmak. Bir yeri kullandıktan sonra temizleyip, düzenli bırakmak kritik. Bunu tüm ev halkının yapıyor olması da sürdürülebilirlik açısından çok önemli. Eşim zaten düzenli ve temiz bir insan. 15 yıllık evliliğimiz boyunca kendisinin arkasını hiç toplamak zorunda kalmadım. Bu nedenle hedefim, çocuklarıma evi düzenli ve temiz tutmayı öğretmek. Mesela, banyoda dişlerini fırçaladıktan sonra diş fırçalarını temizleyip, diş macunu ile birlikte dolaba kaldırmayı ve ardından tezgahı kirletmişlerse veya ıslatmışlarsa havlu peçete ile silmeyi öğrettim. Zaman aldı ve emek harcamam gerekti. Ancak ikisi de öğrendi. Aynı şekilde şu an süpürge kullanmayı bilmedikleri için mutfak harici bir yerde yemek yemelerine izin vermiyorum. Koltuk süpürmeyi öğrendiklerinde salonda TV karşısında yiyebilirler. O zamana kadar ben ve eşim de dahil olmak üzere hiç kimse salonda veya odalarda bir şey yemeyeceğiz. Benin ve eşimin TV karşısında bir şeyler yeme alışkanlığımız hiç olmadı. Bu nedenle bu kuralı uygularken ekstra çaba harcamamız gerekmiyor.

2. Aldığını yerine koymak: Öncelikle evdeki her eşyanın yerini belirleyerek, kullandıktan sonra yerine koymanın, evi düzenli tutmak için en önemli alışkanlıklardan biri olduğunu düşünüyorum. Mesela bizim evimizde bir tane büyük makas var ve yeri belli. İhtiyacı olan alır, kullanır ve yerine koyar. Antre dolabında bir tane büyük kutu bulunduruyorum. Eskiyen, küçülen ya da giymediğimiz kıyafetleri, o kıyafeti kullanamayacağımız fark ettiğimiz an götürüp kutunun içine bırakıyoruz. Temizlikçi ablaya da söyledim. Kutunun içinden kendi veya çevresindeki insanların kullanabileceği şeyleri alıyor. Kalan kısmı da dolunca hallediyoruz. Şu an İpek 5 yaş itibariyle kutuyu kullanmayı öğrendi.

Benzer eşya kategorileri için saklama alanları belirlemek ve hepsini aynı yerde muhafaza etmek benim işime çok yarayan bir yöntem. Mesela yaz tatilinde kullandığımız eşyaların tamamını bir saklama kutusuna koydum. Yazın tatilden önce kutuyu indirip, içindekileri valize koyuyorum ve tatil hazırlığı bitiyor.

3. Yatmadan evi toplamak: Her akşam 08:30 bizim aile için evimizi toparlama zamanı. Bu zamana tüm aile üyelerinin katılımını önemsiyorum. Çocukların odaları kendi sorumluluklarında ancak onlar odalarını toparlarken yanlarına gidip, hızlıca çekmecelerini gözden geçiriyor ve talep ederlerse yardımcı oluyorum.

Her ikisinin de odalarına çöp kutusu aldım. Akşamları odalarını toparlarken çöplerini çöp kutularına atmalarını ve ardından kutulardaki çöpleri, mutfakta yer alan geri dönüşüm çöpüne dökmelerini istiyorum.

Evi toparlarken eşimle görev paylaşımı yapıyoruz. Çocukların bu görev paylaşımı sürecini gözlemlemelerini önemsiyorum. Hayatı paylaşan iki yetişkinin aynı zamanda ev işini de paylaşıyor olduklarını gözlemlemelerinin, yetişkin birer kadın olduklarında, ilişki içinde kendilerini nasıl doğru konumlandıracakları konusunda faydalı olacağını düşünüyorum. Ev işinin kadının ya da sadece annenin sorumluluğunda olmadığını, ev içinde yaşayan herkesin evin temizlik ve düzeninin sağlanmasından sorumlu olduğunun bilincine varmalarını istiyorum.

Ben de bu sabah güneşin doğuşunu Ankara'da izledim. Beraber aynı saatte aynı yere bakıyor olmak ne kadar güzel

Ben İFA'yı hala bitiremedim. Kelime Müzesini ben de çok merak ediyorum. Çocuklar ile gidilir mi yoksa yetişkinlere hitap eden bir müze mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…