- 29 Ocak 2017
- 4.360
- 8.337
- 158
kitap tam olark beni anlatıyor. tam bir görev insanı gibi 3 günde kitabı bitirdim ama uygulamaya geçiş 0 maalesef, genelde böyle oluyor benm hayatımda burda tavsiye edilen bir sürü kitabı okudum: pürdikkat, etkili insanların 7 alışkanlığı, alışkanlıkların gücü vs, hızlı da okuyorum ama sonra puff hayatımda hiçbir sey değişmiyor. bu döngüyü kırmaya niyet ediyorum. burda parça parça paylaşımda bulunarak her gün farkındalığımı arttırmayı amaçlıyorum.Prokrastineyşın: Başlanıp bitirilmesi gereken işleri inatla erteleme, savsaklama ve oturup çalışmak yerine ıvır zıvır şeylerle oyalanma alışkanlığıyla mücadele kılavuzu
3- Savsaklamayla ilgili bilmemiz gereken en önemli şey ne?
savsaklama davranışı, özdüzenleme konusundaki başarısızlığın bir biçimidir. Başaramadığımız şey, davranışlarımızı kendi hedeflerimize uygun olarak düzenlemektir. Eğer kronik bir biçimde savsakladığınızı keşfettiyseniz, yapmanız gerekenleri bir başka zamana erteleyerek pekala olumsuz hislerden kaçıyor olabileceğinizi de keşfetmişsinizdir. Elbette bu
geçici bir ödüllendirmedir. Görevi yarına bıraktığımız an olumsuz hislerden kurtulup rahatlarız. Ve lisedeki psikoloji dersinden de hatırlayabileceğiniz gibi, ödüllendirilen davranışlar tekrarlanırlar. Kendi savsaklama davranışımızı da işte bu şekilde pekiştirerek başlı başına bir sorun haline getiririz. Diyelim ki yaklaşan bir işle ilgili kendimizi kötü hissediyoruz.
Kirişi kırıp bize kendimizi iyi hissettirecek şeylere dalıp gitmek çok daha cazip görünüyor. Fakat mesele tam da bu: Savsaklama anında yapılması gereken ilk şey, yerinizden kıpırdamadan öylece durmaktır. Eğer size kendinizi iyi hissettirecek bir şeyler yapmak üzere dikkatinizin yönünü değiştirirseniz, geçmiş olsun, kaybettiniz. Hissettiğimiz korku ve hüsran duygularıyla yüzleşmekten kaçınırız. "Bunu şimdi yapmak hiç içimden gelmiyor, en iyisi yarın yapayım," diye kestirip atabiliriz ve muhtemelen ertesi gün elimizi bile sürmeyiz. Bize kendimizi iyi hissettiren şeylerin cazibesine boyun eğerken, "Bunu şimdi yapmak hiç içimden gelmiyor, en iyisi yarın yapayım," diye düşünerek bu tercihimizi duygusal bakımdan meşrulaştırırız. Fakat ne yazık ki bunu yarın da yapmayacağız
Teşekkür ederim. Ancak her sabah ve akşam ailecek yarım saat ayırmanın sonucu bu. Her zaman söylediğim gibi "Düzenli yapılan her şey sonuç getirir."bakarken dinleniyor insan
bende kendi evim toplu sanıyorum
Senin adına çok sevindim. Aldığın sonuçlar sürdürme konusunda da pozitif katkı sağlayacaktır.Günaydınlar ...
Biliyorsunuz 1 aydır glütensiz ve şekersiz beslenmeye başlamıştım. vücudumdaki değişikliği bir de biyolojik açıdan değerlendirmek adına kan tahlili yaptırmıştım. Sonuçlarım çıkmış; vitamin (magnezyum , b12, kalsiyum) değerlerim artmış, insulin direncim ve açlık kan şekerim düşmüş. Genel olarak hamd olsun bi iyileşme durumu söz konusu. Beslenmenin 1 ay içerisinde dahi bu denli değişime sebep olması hem şaşırtıcı hem de rahatlatıcı. Sağlıklı beslenmek, ideal kiloda olup , düzenli egzersiz yapmak insanı hem görünüş olarak hem biyolojik olarak hem de psikolojik olarak olumlu anlamda etkiliyor. Mesela d vitamini ile depresyon ilişkili. Sağlık bir bütün.
Doktoruma muayeneye gittiğimde önce beni bi an tanıyamadı ve 'daha freş göründüğümü ve daha da güzelleştiğimi ' iltifat etti. Sonuçlarla birleştirince mutlandım .
Ev halkı da genel olarak pilavsız ve bol salatalı bir sofraya alıştılar :)
elecda gerçek anlamda evine çok özen gösterdin, mimarla güzel bir çalışma yaptın, zevkli seçimler yaptın, koşturdun çabaladın. ve tüm bu güzellikleri hala koruyor olman gerçekten ' istikrar' istiyor ve sen bunu başarıyorsun . Tebrikler.
Bende de genel anlamda bahsettiğiniz şekilde bir durum mevcuttu.kitap tam olark beni anlatıyor. tam bir görev insanı gibi 3 günde kitabı bitirdim ama uygulamaya geçiş 0 maalesef, genelde böyle oluyor benm hayatımda burda tavsiye edilen bir sürü kitabı okudum: pürdikkat, etkili insanların 7 alışkanlığı, alışkanlıkların gücü vs, hızlı da okuyorum ama sonra puff hayatımda hiçbir sey değişmiyor. bu döngüyü kırmaya niyet ediyorum. burda parça parça paylaşımda bulunarak her gün farkındalığımı arttırmayı amaçlıyorum.
Öyle doğru ki; insanın niyeti, bakış açısı, kalbinin ve iç güzelliğinin yüzünden okunuyor olması.Bunların haricinde gün içerisinde çok su içiyorum sağlıklı beslenmeye ve takviyelerimi içmeye özen gösteriyorum. Ayrıca ki bence en önemlisi kalbimi ve niyetimi temiz tutmaya gayret ediyorum. Çünkü bence bu insanın yüzüne yansıyan ve insanı güzel kılan bir şey.
Evin sabah toplanmış ve akşam geldiğimde hazır halini paylaşıyorum. İşten tükenip yorgun argın eve geldiğimde bu düzen benim enerjimi yükseltiyor.
Bence lazımlık koyun bagaja bir tane. Ikea’nın şu ürününü ben her uzun yolda bagaja koyuyorum, zira hep abuk sabuk yerlerde tuvaleti geliyorMerhaba arkadaşlar. Biz şimdi yazın 4 buçuk yaş kızımla arabayla balkan turu yapacağız, özellikle gidişte sınır kapısı falan derken 9 saat falan sürebilir yolculuk. Yolculuk için önerileriniz var mı? Biz arabayla uzun yol pek yapmadık çünkü.
Benim aldıklarım
Arabada rahat aktivite yapsın diye oto koltuğu üzerine aktivite masalarından aldım. Boyama kitabı, sticker kitabı, parmak baskı yapabileceği silinebilir kartlardan aldım. Bir de atıştırmalık bir şeyler alacağım.
Önerileriniz olursa sevinirim. Sevgiler
AY evet hep saçma yerlerde geliyorBence lazımlık koyun bagaja bir tane. Ikea’nın şu ürününü ben her uzun yolda bagaja koyuyorum, zira hep abuk sabuk yerlerde tuvaleti geliyor
Su ile boyama yapabildiğin kitaplar bizim işimize yarıyor. Kalan zamanlarda da tablet seyrediyor. Tablete netflix'ten bölümleri evin internetine bağlıyken indiriyoruz, yolda böylece çok internet yedi ya da bağlantı koptu durumu olmuyor.AY evet hep saçma yerlerde geliyorben de şu katlananlarından kullanıyorum içine poşet koyarak
Titatnyum tavalarun kapağı ayrı satılıyor. Bir tane büyük kapak aldım ben. Pilav, makarna yapacağım zaman tavayı kapak ile tencereye çeviriyorum:)Günaydın canlar,
Sevgilielecda ve arkadaşlar pilav tenceresi olarak ne kullanıyorsunuz? Gönül çelikten yana ama kullanışlı değil, tefalin titanyum tenceresi olabilir diye düşündüm.
Bu arada tavalarından çok memnun kaldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?