- 3 Haziran 2009
- 7.393
- 28.908
- 41
@binhuzunluhaz geçen gün mesajına cevap yazamadım. Çok çok sevindim senin adına. Umarım bundan sonra, zamanını kendi istediklerin için kullandığın ve sadece keyif için çalıştığın bir dönem olur senin için.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bu seriyi ben de çok seviyorum ama Ela sıkıcı buluyor İpek, biraz daha büyüyünce bir de onda şansımı deneyeceğim bakalım.Selamlar herkese, çocuk sahibi olanlara (hatta yetişkinlere de) ekteki seriyi çokça öneririm. Biz bunları alalı baya zaman oldu, kaç kez bitirdik hatırlamıyorum. Özellikle uykuya geçişte araya başka kitaplar girse de evirip çevirip kumkurdu okur musunuz diyor bizim kızlar. Ben de okumasını seviyorum yalan yok
Cansu dengeyi bakiyorum..Hafta içi salata hazırlığı konusunda problem yaşıyorum. Malzemeleri hazırlayıp doğrayacak vaktim genelde olmuyor. Ama ana yemeklerin yanında doyurucu bir salata yiyerek, karbonhidrattan uzak durmak istiyorum.
Refika Birgül’ün youtube’da 5 temel hazırlık ile 1 hafta uğraşmadan Yemeğiniz Hazır” videosunu izlemiştim. Dün mutfağa girip, hazırlık yaptım.
Öncelikle maş fasülyesi, kuru börülce, nohut ve fasulyeyi tuzlu suda haşladım. Haşlama suları ile birlikte kavanozladım.
Sebzeleri fırında zeytinyağ ile pişirip kavanozladım. Bir kavanoz brüksel lahanası ve havuç hazırladım. Bir de açılıp direkt kullanmak üzere çoban salata hazırladım.
Görselleri ekliyorum. Hafta içi kullanım durumuna göre size bilgi vereceğim.
Şimdi baktım ,yeşillik yıkıyordum ama pancar havuç rendeleyip koymak aklıma gelmemişti. TeşekkürlerCansu dengeyi bakiyorum..
haftalık salata rutinleri paylaşiyor ordan bakabilirsin :)
Cansu dengeyi bakiyorum..
haftalık salata rutinleri paylaşiyor ordan bakabilirsin :)
Ben de aynı şeyi düşündüm. Bir de bunların hepsini Refika’nın yaptığı şekilde karıştırıp kavanozlara koyup, üzerine sosunu da ekleyeceğim.Şimdi baktım ,yeşillik yıkıyordum ama pancar havuç rendeleyip koymak aklıma gelmemişti. Teşekkürler
En alta sos koyup işe götürmek için mi? Ben öyle yapıp işe götürüyorum en alta sos üstüne bakliyat üstüne yeşillikle güzel oluyor.Ben de aynı şeyi düşündüm. Bir de bunların hepsini Refika’nın yaptığı şekilde karıştırıp kavanozlara koyup, üzerine sosunu da ekleyeceğim.
İşe götürmek için değil, akşam yemeklerinin yanına hazır olsun, direkt kavanozu çevirip yiyelim diye.En alta sos koyup işe götürmek için mi? Ben öyle yapıp işe götürüyorum en alta sos üstüne bakliyat üstüne yeşillikle güzel oluyor.
Ben baklıyatları birer yada 2 şer kilo haşlayıp porsiyonluk dondurucuya koyuyorum o bana daha kolay geliyor, baya gidiyor öyle.
Ayraçlara bayıldım, elinize sağlıkHerkese merhabalar arkadaşlarım,
Ramazan ayı da diğer aylar gibi hızlıca geçip gitmeye niyetli sanırım, baksanıza çoktan yarıladık bile.
Ailece yeni kararlar aldığımız, farklı zorluklar yaşayıp yeni bir yol çizdiğimiz dönemden geçtik. Şimdiyse şöyle bir durum bildireyim istedim sizlere:
- Ramazan ayı başlangıcı itibariyle yeterince besleniyorum. (15günde 5 kilo verdim –çoğunluğu yağdan)
- Sabah – akşam 20 dakika yürüyor ya da egzersiz yapıyorum.
- Kur an hatmimi öğle aramda yapıyorum.
- Telefonla olan işlerimi artık eve bırakmıyorum, sosyal medya kullanımımı çok azalttım.( dijital minimalizim kitabından örnek alarak kullanmadığım uygulamaları da eledim)
- Oğluma her akşam İngilizce/ Türkçe kitap dinliyor, okuyoruz.
- Selçuk Şirin ‘İn Yetişin Çocuklar kitabını dinledim, storytelden . Notlar alarak, araştırarak. Şimdi Nilay Örnek’in Her Umut Ortak Arar kitabını dinlemeye başladım. ( iş yerinde masa başı çalışırken kulaklığımı takıp kitap /söyleşi dinliyorum, böylece iş yerinde daha verimli vakit geçiriyorum, iş yeri dedikodularından da sıyrılıyorum – uzun zamandır çözüm aradığım bi sorundu bu)
- Bu ay adet olamadım, bu sebeple jinekoloğumdan yarına randevu aldım.
- Yarın tüm gün izin alıp, işlerimi halletmek ve oğlumla onun keyfini arttıracak etkinlikler yapmaya ayıracağım nasipse.
- Geçen hafta sonu kitap kulübünden arkadaşlarla buluştuk kitaplar çocuklar hakkında sohbet ettik. Yeni dönem kitaplarını da sipariş ettim.
- Bir süredir kuruboya çalışmalarıma ara verdiğim sulu boyamayı da ekledim . sizlerle birkaçını paylaşmak istiyorum. (Kulüp arkadaşlarıma kitap ayracı hazırladım)
- Eşim de İngilizce çalışmaya başladı elecda senin programın nasıl ilerliyor?
Bunlar ne böylee bence aşırı yeteneklisin!Herkese merhabalar arkadaşlarım,
Ramazan ayı da diğer aylar gibi hızlıca geçip gitmeye niyetli sanırım, baksanıza çoktan yarıladık bile.
Ailece yeni kararlar aldığımız, farklı zorluklar yaşayıp yeni bir yol çizdiğimiz dönemden geçtik. Şimdiyse şöyle bir durum bildireyim istedim sizlere:
- Ramazan ayı başlangıcı itibariyle yeterince besleniyorum. (15günde 5 kilo verdim –çoğunluğu yağdan)
- Telefonla olan işlerimi artık eve bırakmıyorum, sosyal medya kullanımımı çok azalttım.( dijital minimalizim kitabından örnek alarak kullanmadığım uygulamaları da eledim)
- Selçuk Şirin ‘İn Yetişin Çocuklar kitabını dinledim, storytelden . Notlar alarak, araştırarak. Şimdi Nilay Örnek’in Her Umut Ortak Arar kitabını dinlemeye başladım. ( iş yerinde masa başı çalışırken kulaklığımı takıp kitap /söyleşi dinliyorum, böylece iş yerinde daha verimli vakit geçiriyorum, iş yeri dedikodularından da sıyrılıyorum – uzun zamandır çözüm aradığım bi sorundu bu)
- Yarın tüm gün izin alıp, işlerimi halletmek ve oğlumla onun keyfini arttıracak etkinlikler yapmaya ayıracağım nasipse.
- Geçen hafta sonu kitap kulübünden arkadaşlarla buluştuk kitaplar çocuklar hakkında sohbet ettik. Yeni dönem kitaplarını da sipariş ettim.
- Bir süredir kuruboya çalışmalarıma ara verdiğim sulu boyamayı da ekledim . sizlerle birkaçını paylaşmak istiyorum. (Kulüp arkadaşlarıma kitap ayracı hazırladım)
Ay ne güzel hep yapmak isteyip de yapamadığım şeyler bunlarHafta içi salata hazırlığı konusunda problem yaşıyorum. Malzemeleri hazırlayıp doğrayacak vaktim genelde olmuyor. Ama ana yemeklerin yanında doyurucu bir salata yiyerek, karbonhidrattan uzak durmak istiyorum.
Refika Birgül’ün youtube’da 5 temel hazırlık ile 1 hafta uğraşmadan Yemeğiniz Hazır” videosunu izlemiştim. Dün mutfağa girip, hazırlık yaptım.
Öncelikle maş fasülyesi, kuru börülce, nohut ve fasulyeyi tuzlu suda haşladım. Haşlama suları ile birlikte kavanozladım.
Sebzeleri fırında zeytinyağ ile pişirip kavanozladım. Bir kavanoz brüksel lahanası ve havuç hazırladım. Bir de açılıp direkt kullanmak üzere çoban salata hazırladım.
Görselleri ekliyorum. Hafta içi kullanım durumuna göre size bilgi vereceğim.
Bayıldım ayraçlara, ellerine sağlıkHerkese merhabalar arkadaşlarım,