Popüler Konu Verimli Rutin

Selamlar Hanımlar,

Aradan sonra tekrar merhaba. Bugün itibariyle rutin düzenime geri dönüyorum. Ancak bazı rutinlerimin zamanını değiştirmeye karar verdim. Örneğin İngilizce derslerine iş yerinde öğle arası katılıyordum. Ancak öğle arası bazı işlerin uzaması, aniden gelen ziyaretçiler gibi durumlardan kaynaklı aksama yaşadığım zamanlar oldu. Bu nedenle bugün itibariyle İngilizce dersini, kızların uyku rutini sonrasına eklemeye karar verdim.

Sabah sayfasını da Z raporu formatına cevirip, hem günün hesabını kendime vermek hem de yeni günü planlamak için akşama alacağım. Ayrıca her gün 45 dakika hareket etmeye çalışacağım. Dolayısıyla benim için akşam rutini şu şekilde değişti:

Akşam Rutini
1. Spor (17:30-18:30)
2. Sağlıklı Beslenme (19:00-20:00)
3. Ev Toplama (20:00-20:30)
4. Kızlarımın uyku rutini (20:30-21:30)
5. İngilizce (21:30-22:00)
6. Duş ve Cilt Bakımı (22:00-22:00)
7. Kitap Okuma ve Uyku (22:30-23:00)

Hafta içi salata hazırlığı konusunda problem yaşıyorum. Malzemeleri hazırlayıp doğrayacak vaktim genelde olmuyor. Ama ana yemeklerin yanında doyurucu bir salata yiyerek, karbonhidrattan uzak durmak istiyorum.

Refika Birgül’ün youtube’da 5 temel hazırlık ile 1 hafta uğraşmadan Yemeğiniz Hazır” videosunu izlemiştim. Dün mutfağa girip, hazırlık yaptım.

Öncelikle maş fasülyesi, kuru börülce, nohut ve fasulyeyi tuzlu suda haşladım. Haşlama suları ile birlikte kavanozladım.

Sebzeleri fırında zeytinyağ ile pişirip kavanozladım. Bir kavanoz brüksel lahanası ve havuç hazırladım. Bir de açılıp direkt kullanmak üzere çoban salata hazırladım.

Görselleri ekliyorum. Hafta içi kullanım durumuna göre size bilgi vereceğim.

Eklentiler

• 67E04AC1-8945-43C0-B862-DA6B74814A7B.jpeg
    67E04AC1-8945-43C0-B862-DA6B74814A7B.jpeg
    170,4 KB · Görüntüleme: 265
  • 79D65B01-7B58-4C29-A714-018B0A7BFF1B.jpeg
    79D65B01-7B58-4C29-A714-018B0A7BFF1B.jpeg
    135,6 KB · Görüntüleme: 270
Selamlar herkese, çocuk sahibi olanlara (hatta yetişkinlere de🙈) ekteki seriyi çokça öneririm. Biz bunları alalı baya zaman oldu, kaç kez bitirdik hatırlamıyorum. Özellikle uykuya geçişte araya başka kitaplar girse de evirip çevirip kumkurdu okur musunuz diyor bizim kızlar. Ben de okumasını seviyorum yalan yok 🙈
Bu seriyi ben de çok seviyorum ama Ela sıkıcı buluyor🤦🏻‍♀️ İpek, biraz daha büyüyünce bir de onda şansımı deneyeceğim bakalım.

Selamlar Hanımlar,

Dün akşam rutini denemem başarılı geçti. Belirttiğim saat aralıklarına uydum. Bugün akşam Ela'nın piyano dersi var. Normalde ders süresince bekleme salonunda oturup telefona bakıyorum. Ancak bugün ders esnasında yürüyüş yapmaya karar verdim.

Sabah rutinime vücut fırçalamayı eklemek istiyorum. Yarından itibaren cilt bakımı için banyoya girdiğimde vücudumu da fırçalamayı düşünüyorum.

Akşam yatmadan önce Murathan Mungan'ın Cenk Hikayeleri kitabına başladım. Benim için oldukça keyifliydi.

Hafta içi salata hazırlığı konusunda problem yaşıyorum. Malzemeleri hazırlayıp doğrayacak vaktim genelde olmuyor. Ama ana yemeklerin yanında doyurucu bir salata yiyerek, karbonhidrattan uzak durmak istiyorum.

Refika Birgül’ün youtube’da 5 temel hazırlık ile 1 hafta uğraşmadan Yemeğiniz Hazır” videosunu izlemiştim. Dün mutfağa girip, hazırlık yaptım.

Öncelikle maş fasülyesi, kuru börülce, nohut ve fasulyeyi tuzlu suda haşladım. Haşlama suları ile birlikte kavanozladım.

Sebzeleri fırında zeytinyağ ile pişirip kavanozladım. Bir kavanoz brüksel lahanası ve havuç hazırladım. Bir de açılıp direkt kullanmak üzere çoban salata hazırladım.

Cansu dengeyi bakiyorum..
haftalık salata rutinleri paylaşiyor ordan bakabilirsin :)

Cansu dengeyi bakiyorum..
haftalık salata rutinleri paylaşiyor ordan bakabilirsin :)

Şimdi baktım ,yeşillik yıkıyordum ama pancar havuç rendeleyip koymak aklıma gelmemişti. Teşekkürler🥰
Ben de aynı şeyi düşündüm. Bir de bunların hepsini Refika’nın yaptığı şekilde karıştırıp kavanozlara koyup, üzerine sosunu da ekleyeceğim.

Ben de aynı şeyi düşündüm. Bir de bunların hepsini Refika’nın yaptığı şekilde karıştırıp kavanozlara koyup, üzerine sosunu da ekleyeceğim.
En alta sos koyup işe götürmek için mi? Ben öyle yapıp işe götürüyorum en alta sos üstüne bakliyat üstüne yeşillikle güzel oluyor.
Ben baklıyatları birer yada 2 şer kilo haşlayıp porsiyonluk dondurucuya koyuyorum o bana daha kolay geliyor, baya gidiyor öyle.

En alta sos koyup işe götürmek için mi? Ben öyle yapıp işe götürüyorum en alta sos üstüne bakliyat üstüne yeşillikle güzel oluyor.
Ben baklıyatları birer yada 2 şer kilo haşlayıp porsiyonluk dondurucuya koyuyorum o bana daha kolay geliyor, baya gidiyor öyle.
İşe götürmek için değil, akşam yemeklerinin yanına hazır olsun, direkt kavanozu çevirip yiyelim diye.
Baklagilli salataları çok seviyorum ben, özellikle sebze yemeklerinin yanında doyurucu oluyor.

Refika videoda haşlayıp suyu ile birlikte kavanozlamanın daha lezzetli olduğunu söylüyor.

Herkese merhabalar arkadaşlarım,
Ramazan ayı da diğer aylar gibi hızlıca geçip gitmeye niyetli sanırım, baksanıza çoktan yarıladık bile.
Ailece yeni kararlar aldığımız, farklı zorluklar yaşayıp yeni bir yol çizdiğimiz dönemden geçtik. Şimdiyse şöyle bir durum bildireyim istedim sizlere:

- Ramazan ayı başlangıcı itibariyle yeterince besleniyorum. (15günde 5 kilo verdim –çoğunluğu yağdan)
  • Sabah – akşam 20 dakika yürüyor ya da egzersiz yapıyorum.
  • Kur an hatmimi öğle aramda yapıyorum.
  • Telefonla olan işlerimi artık eve bırakmıyorum, sosyal medya kullanımımı çok azalttım.( dijital minimalizim kitabından örnek alarak kullanmadığım uygulamaları da eledim)
  • Oğluma her akşam İngilizce/ Türkçe kitap dinliyor, okuyoruz.
  • Selçuk Şirin ‘İn Yetişin Çocuklar kitabını dinledim, storytelden . Notlar alarak, araştırarak. Şimdi Nilay Örnek’in Her Umut Ortak Arar kitabını dinlemeye başladım. ( iş yerinde masa başı çalışırken kulaklığımı takıp kitap /söyleşi dinliyorum, böylece iş yerinde daha verimli vakit geçiriyorum, iş yeri dedikodularından da sıyrılıyorum – uzun zamandır çözüm aradığım bi sorundu bu)
  • Bu ay adet olamadım, bu sebeple jinekoloğumdan yarına randevu aldım.
  • Yarın tüm gün izin alıp, işlerimi halletmek ve oğlumla onun keyfini arttıracak etkinlikler yapmaya ayıracağım nasipse.
  • Geçen hafta sonu kitap kulübünden arkadaşlarla buluştuk kitaplar çocuklar hakkında sohbet ettik. Yeni dönem kitaplarını da sipariş ettim.
  • Bir süredir kuruboya çalışmalarıma ara verdiğim sulu boyamayı da ekledim . sizlerle birkaçını paylaşmak istiyorum. (Kulüp arkadaşlarıma kitap ayracı hazırladım)
  • Eşim de İngilizce çalışmaya başladı elecda elecda senin programın nasıl ilerliyor?

Eklentiler

• IMG_8160.jpeg
    IMG_8160.jpeg
    237,7 KB · Görüntüleme: 202
  • IMG_6413.jpeg
    IMG_6413.jpeg
    103,2 KB · Görüntüleme: 191
Ramazan ayı da diğer aylar gibi hızlıca geçip gitmeye niyetli sanırım, baksanıza çoktan yarıladık bile.
Ailece yeni kararlar aldığımız, farklı zorluklar yaşayıp yeni bir yol çizdiğimiz dönemden geçtik. Şimdiyse şöyle bir durum bildireyim istedim sizlere:

- Ramazan ayı başlangıcı itibariyle yeterince besleniyorum. (15günde 5 kilo verdim –çoğunluğu yağdan)
  • Telefonla olan işlerimi artık eve bırakmıyorum, sosyal medya kullanımımı çok azalttım.( dijital minimalizim kitabından örnek alarak kullanmadığım uygulamaları da eledim)
  • Selçuk Şirin ‘İn Yetişin Çocuklar kitabını dinledim, storytelden . Notlar alarak, araştırarak. Şimdi Nilay Örnek’in Her Umut Ortak Arar kitabını dinlemeye başladım. ( iş yerinde masa başı çalışırken kulaklığımı takıp kitap /söyleşi dinliyorum, böylece iş yerinde daha verimli vakit geçiriyorum, iş yeri dedikodularından da sıyrılıyorum – uzun zamandır çözüm aradığım bi sorundu bu)
  • Yarın tüm gün izin alıp, işlerimi halletmek ve oğlumla onun keyfini arttıracak etkinlikler yapmaya ayıracağım nasipse.
  • Geçen hafta sonu kitap kulübünden arkadaşlarla buluştuk kitaplar çocuklar hakkında sohbet ettik. Yeni dönem kitaplarını da sipariş ettim.
  • Bir süredir kuruboya çalışmalarıma ara verdiğim sulu boyamayı da ekledim . sizlerle birkaçını paylaşmak istiyorum. (Kulüp arkadaşlarıma kitap ayracı hazırladım)
  • Eşim de İngilizce çalışmaya başladı elecda elecda senin programın nasıl ilerliyor?
Ayraçlara bayıldım, elinize sağlık🥰

Bunlar ne böylee😍 bence aşırı yeteneklisin!

Selamlar herkese, nasılsınız?

Teşekkürler öncelikle, güzel temennileriniz için.

Ramazandan dolayı çok yoğun geçiyor günler, aslında eskiden böylesine mğükellef sofralar kurmuyordum ramazanda, şimdi evde olunca çocuklarımın eşimin istediklerini iftar ve sahurda yapınca gün nasıl geçiyor anlamıyorum. Ve bolca misafir ağırlıyorum. Hasretini kurduğum şeylerden biriydi bu da. Tabii bunları yaparken okumalarımı ve ödevlerimi aksatıyorum. Haftaya biraz sakinleşmeyi düşünüyorum: ) Ve mutlaka planlı geçirmeliyim günlerimi zira zaman su gibi akıyor: (((

Hala emekli maaşım bağlanmadığından henüz bütçe yapamadım. Aslında emekli maaşıma dokunmak istemiyorum ama şartlar ne gösterecek bilemiyorum, herşey çok pahalı.

Tarih anlamında hala hangş konuda uzmanlaşacağıma karar veremedim. Endülüs tarihi ve mısır tarihi arasında gidip geliyorum ama üçüncü sınıfa geçmeden karar versem ve yoğunlaşsam iyi olacak. Cordoba da bir kaç ay yaşamayı çok istiyorum ilk orayı gördüğüm günden beri. Belki de diyorum Endülüs çalışıp orada yaşamak nasip olacak, o yüzden bu yola girdin :) Kafamda deli sorular. Mısır da çok ilgimi çekiyor ve Türkiye de mısır üzerine pek çalışan yok, özellikle antik mısır. Her iki konuda da Arapça öğrenmeliyim, cidden çok zor. Umarım halledebilirim.

Hepinize sevgiler.

Selamlar Hanımlar,

Karşıma tesadüfen çıkan ve çok beğendiğim bir şiiri sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu haftayı bize verilen her anın kıymetini bilerek geçirmeyi diliyorum. :KK200:

Bir senenin kıymetini sınıfta kalan bilir.
Bir ayın kıymetini erken doğuran kadın,
Bir haftanın kıymetini dergi çıkartan,
Bir günün kıymetini tezkere bekleyen asker,
Bir saatin kıymetini sevgilisini
uğurlamak üzere peronda oturan bilir.
Bir dakikanın kıymetini uçağını kaçıran,
Bir saniyenin kıymetini ölümden son anda kurtulan,
Bir salisenin kıymetini gümüş madalya alan bilir.
Ali Tuncay

Ay ne güzel hep yapmak isteyip de yapamadığım şeyler bunlar 🙄

Bayıldım ayraçlara, ellerine sağlık 🤩

Günaydın herkese,

Uzun zamandır aklımda olan ama hala eyleme geçiremediğim konu; Şükür defteri tutmak ve düzenli yazmak.
Niyetim hala baki ama eyleme geçiremedim henüz.

En azından haftada iki gün şükrettiğim spesifik konuları yazmak istiyorum. Bunun iyi geleceğine inanıyorum. Tüm yazacaklarım aklımda ama deftere aktarmak çok zor geliyor. Bunu aşmanın peşindeyim.

Ve ramazan sonrası derslerime (hala online) kütüphanelernden, parklardan,bahçelerden, cafelerden katılma planım var.
İstanbul'un güzel cafe ve park bahçe tavsiyelerine açığım: )

Normalde hiç kendi başına dışarıda birşey yapabilen, kendi ile vakit geçirebilen biri değilim aslında, eksik olan ve beni rahatsız eden bu yönümü de geliştirmek istiyorum. Bir kahve eşliğinde sessizce oturmak, kitap okumak, kendimi geliştireceğim bir konuda dış etkenlerden etkilenmeden odaklanabilmek henüz başarabildiğim şeyler değil. Bunların hepsini evimde rahatlıkla yapıyorum, sanırım evimi güvenli bölge gördüğüm için, dışarıya çıktığımda savunmasız hissediyorum belki de kendim, hep tetikte kalma ve dışarıyı gözlemleme ihityacı hasıl oluyor. Bu tarafın üzerine gideceğim inş.

Son günlerde okuduğum bir kitap tavsiyesi yazmak istiyorum; Çok Yönlü ( David Epstein)
Ve bir alıntı bırakıyorum;
"çevremdekilere her zaman kendi alanları dışında her gün bir şeyler okumalarını tavsiye ediyorum, çoğu da, iyi ama kendi alanım dışında okumaya vaktim yok diye karşılık veriyor, ben de, hayır zamanınız var bu çok daha önemli, diyorum, dünyanız genişler ve belki de sizin de bağlantılar kurmaya başladığınız bir an gelir"

Şimdiden herkesin bayramını kutlarım, keyifle ve sağlıcakla.
Sevgiler.

X