Popüler Konu Verimli Rutin

Selamlar herkese, umarım herkes iyidir. Uçak bileti kampanyası haber vermeye geldim malum firmanın ekim-mart arası yurtdışı belirli hatlar indirimli olarak sunuluyor. Baya hat var aMa kampanya 13 Nisan gece başlamış, benim çok geç bilgim oldu. Avantajlı fiyatlar azalmış optimal fiyatları bulmak için uğraşmak gerekiyor biraz.
Gece Brüksel gidiş, Köln dönüş Ocak/2024 e bilet aldım. Sömestir tatiline denk geliyor, yani inşallah denk gelir 4 kişi gidiş dönüş 10.100 tl. Bence çok iyi fiyat.
Bundan sonra geriye artık euro nun düşmesi için dua etmek kalıyor Şaka bir yana konaklama ve gezmek için bu tatile özel gelir kaynakları bulup finansman oluşturmaya çalışacağım. Örneğin artık fazla getirmiyor diye halka arzlara pek başvurmuyordum, başvurup ufak ufak gelene euro alcam. Ya da planımda olup almadıgım veya alıp iade ettiğim ufak ürünlerin bedeli ile bazen ikinci el ürün satışı yapıyoruz ordan gelen kısımları da bu tatilin bütçesine gelir kaydedeceğim. Amacım bu tatili yapıp geldiğimde anlık olarak birsürü masraf çıktı hissiyatı yerine bileti önce alıp fazla kasmadan biraz da gelir oluşturup tatilin yarı yarıya bedavaya geldiği hissini yaşamak
Bu tarz yaklaşımlar beni cidden motive ediyor, heyecanımı sizinle de paylaşmak istedim:)

Merhaba, kitabımı alıp park bahçede okuma yapmayı ben de çok severim, hele çayımı kahvemi de termosa aldıysam Tabi artık kendi başıma fazla kalamıyorum, çoğunlukla çocuklar etrafımda oluyor ama onları da bu eyleme alıştırmaya çalışıyorum. Geçen yıl bunu ailecek bir kaç kez yapmıştık. Kamp sandalyeleri, kitap, kahve ve dağın başı. Çocuklar ile kesintisiz okuma süresi çok az olsa da zamanla artacagına inancım var
Yanınıza alacagınız bir piknik örtüsü/sandalyeniz, sevdiğiniz kupanız dışarda daha güvenli hissetmek için yardımcı olabilir diye düşündüm. Alanınızı belirlemeniz, sizden birseyler ile ortama girmeniz belki bir nebze aidiyet hissettirir.

Ayy ne güzel yapmışsınız biletleri alıp. Önceden kenara koymak kesinlikle çok iyi oluyor. Hatta biz genelde gidince karttan harcayıp o paranın hepsine dokunmuyoruz kalanı hemen bir sonraki gezi bütçesine aktarıyoruz

Merhaba
Kitabın ismi ilgimi çekti biraz daha detaylı bilgi rica edebilir miyim?

Elecda hanım elecda sizden bir konuda fikir almak istiyorum. Sizi yaşam tarzınızı, fikirlerinizi, iyilik halinizi ve olayları yönetebilme gücünüzü beğenerek takip ettiğimi söylemiştim.
Ben yakın zamanda sevgilimin ailesiyle tanışacağım. İsim olarak biliyorlar. Telefonda birkaç kez nasılsınız diyerek konuşmuşluğumuz var. (Resmi ve kibar bir şekilde.) 25 yaşına gireceğim. Ciddi düşünüyoruz yani bu ömürlük bir şey Allah izin verirse. (Buradaki bilgilerim doğru değil anonim kalabilmek için yaşım daha küçük görünüyor sanırım.)
Sonuç olarak sizin tutumunuz nasıl olurdu. Mesafe nasıl korunabilir. Önerebileceğiniz kitap, podcast var mı? Ya da sizin hayatınızda nasıl ilerliyor bu durum.
Bu hafta işe başlayacağım yönetici vasfınızdan bahsetmiştiniz. Bunları kulağıma küpe yaptım. İnşallah uygularım. İnsanlarla mesafeli olmak istiyorum ancak sıcakkanlıyım. Bu da beraberinde birçok sorun getiriyor ne yazık ki...
Baştan çizgileri belirtmek önemli.
İlişki diye konuya girdim iş diye çıktım kusura bakmayın.
Yardımcı olmak isterseniz sizlerin de fikirlerine açığım arkadaşlar.
İyi akşamlar.

Merhaba,

Ben eşimin ailesi ile tanışmaya gittiğimde tatlı almıştım ve sizli konuşmuştum. Sonrasında da sedece bayramlarda aradım. 15 senelik evliyim, şimdiye kadar problem yaşamadım. Çünkü kendilerinden maddi manevi beklentim olmadı. Hep sıcak fakat mesafeli yaklaştım.

Denetim öncesi ekibe hep aynı şeyi söylerim. “Sadece denetçinin sorusuna cevap verin” diye. Çünkü insanlar her zaman sorulandan fazlasını anlatmaya hevesli olur ve fazla anlatılan her zaman sorun potansiyeli taşır. Size de aynı şeyi söyleyeceğim. Sadece eş ailesinin sorduklarını yanıtlayın.

Merhaba,

Ben eşimin ailesi ile tanışmaya gittiğimde tatlı almıştım ve sizli konuşmuştum. Sonrasında da sedece bayramlarda aradım. 15 senelik evliyim

Denetim öncesi ekibe hep aynı şeyi söylerim. “Sadece denetçinin sorusuna cevap verin” diye. Çünkü insanlar her zaman sorulandan fazlasını anlatmaya hevesli olur ve fazla anlatılan her zaman sorun potansiyeli taşır. Size de aynı şeyi söyleyeceğim. Sadece eş ailesinin sorduklarını yanıtlayın.

Şu an kendime öğle yemeği ısmarlamış bir şekilde, bir kafede tek başıma otururken yazıyorum.
Benim tavsiyem büyük starbucsklarla başlaman. Genelde insanlar bilgisayarlarına gömülmüş vaziyette olduğu ve ortada gezinen garsonlar olmaması nedeniyle rahat edersin.

Bugün sabahtan işim vardı. Onu hallettim, şimdi yemeğimi yiyip, çalışmak üzere Starbucksa geçiş yapacağım:)

elecda nın dediği gibi sturbuckslar iyi oluyor, ben cevahirin karşısındaki sturbucksda yazılı okurdum
Hafta içi çoğu yer sakin siz hangi yakadasınız? Avrupada ataköyde kavaklıpark ,yeşilköyde rönepark var. Anadoluda fenerbahçe parkı sakin oluyor, bir de kadıköy iskeleye yakın kitap cafe vardı. Benim bilgiler 5 yıl önceki istanbuldan tabi aklıma geldikçe yazarım çünkü ben yalnız takılmayı çok severim

Teşekkür ederim elecda hanım.
Benim de maddi manevi kesinlikle beklentim yok.
Ben şöyle düşünmüştüm özel dini günlerde arar sorarım.
Sağ olun zaman ayırdığınız için. Sizi tanıdığım için çok mutluyum. Çevremde örnek alabileceğim ideal birisi yok. Yazdıklarınız bana güzel rol model oluşturuyor.

Ankara’dakiler için de benim önerim Angora’nın karşısındaki starbucks. İstanbul’da Mecidiyeköy’dekinde çok çalışmışlığım var:)

Rica ederim
Ne zaman isterseniz yardımcı olurum ben

Günaydın
Storytel' den Selçuk Şirin in 'Yetişin Çocuklar' kitabını bitirdim bu ay. Gayet entelektüel bi insan Selçuk hoca, bilgisi deneyimi ve bunu okuyucuya aktarımı insanın kalbine dokunur tarzda. Verdiği öneriler, örnekler, makaleler insana pencere içinde pencere açtırıyor. Tavsiyemdir efendim .

Şu an ise İlber Ortaylı 'nın İnsan Geleceğini Nasıl Kurar ' ı dinliyorum. Her cümlesi çok kıymetli. Mekanlar, şehirler, yapılacaklar... geçmiş ile bugünü karşılaştırıp sunabilmesi ve her alanda birleştirici cümleler kurması İlber hoca' nın yürüyen ansiklopedi olduğunu gösteriyor. Şimdilik gayet güzel ilerliyor.

Bir sonraki hedefim Viktor E. Frankl'ın 'insanın Anlam Arayışı' kitabını dinlemek.

Kitap kulübümüzün iki kitabı var henüz başlamadım, 15 gün sürem var.

2 hafta sonra vizelerim var. Plan yapıp aksiyon almam gerek.

Bayram tatili sadece 3 gün olduğu için K. validemlere gidemeyeceğiz gibi duruyor. aslında Antalya ya gidip , üç gün de olsa doğada olmak hepimize iyi gelecek gibi düşünüyorum.

Bugün işe başladım. Öğrencilik artık bitti. Çalışmak artık hayatımın büyük bir parçası olacak. Benim için okumak, izlemek ve kişisel gelişim adı altındaki aktiviteler çok kıymetli. Çalışmıyorken (bekarım sorumluluğum yok) bu tarz etkinliklere zaman ayırmak çok kolay. Önemli olan şimdi ayırabilmek. Sizler gibi.
Bugün evden çıkmadan erken uyandım ve odamı topladım, 2 sayfada olsa kitap okudum. Öğlen yemeğimi hazırladım.
Akşam için de birkaç hedefim var. Gerçekleştirirsem yazacağım.
Dün akşam kendim için fırına patlıcan attım bugüne iş yemegi yaparım diye. Kendim için bir şey yapmak çok iyi geldi.

İlk iş gününün tatilinden bildiriyorum: Uzun süredir çalışmadığım için hamlanmıştım. Markette çalışıyorum hep ayaktayım. Bugün aşırı verimsiz geçti sadece uyudum. Bayram ziyaretine bile gitmedim. Yarın 8.30-21.00 arası işteyim. Ertesi gün tatil bakalım neler olacak.

Bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Sağlıklı beslenme olayını halledebildiniz mi? Böyle bir hedefiniz var mıydı?

Benim fazla kilom var. Ama boyum uzun bu sorun değil estetik olarak. Sağlık daha ön planda benim için. Fazla kilo nereden baksan zarar olan bir durum.

Abur cubur seviyorum. Makarna seviyorum. İrade çok önemli. Bugün bunu tekrar hedefledim. Yeşillikli kahvaltı yaptım. İş yemeğim patlıcan kabak yemeği ve semizotu cacık.

Umarım sürdürebilirim. Benim için surdurmek çok çok önemli. Bu yüzden bu hafta şöyle bir şey deneyeceğim 5 gün sağlıklı beslen 6. gün dışarıdan yemek istediğin yemeği veya abur cuburu ye.

Şu an ilk 5 günü tamamlarsam çalıştığım yerin yakınında çiğ köfteci var ve her yanından geçtiğimde canım çekiyor. 29 Nisan'da bir dürüm yiyeceğim.

Sizin de fikirlerinizi varsa deneyimlerinizi okumak istiyorum...

Sağlıklı beslenmeyi tam hallettim diyemem ama yol alıyorum diyebilirim. Ben sabah kahvaltısını kaldırdım ve işyerinde öğle yemeği yerine evden hazırlayıp getirdiğim kahvaltıyı yemeye başladım. 12:00'de kahvaltı yapıyorum. Akşam yemeğini de 19:00'da yiyoruz. Sonrasında bir şey yemiyorum ben.

Cumartesi günü ailecek sağlıksız beslenme günümüz:) Çocukları da bu şekilde mümkün mertebe sağlıklı beslemeye çalışıyorum.

Haftanın 6 günü aralıklı oruç yapıyorum 3 yıldır.
5 gün
13.00 öğlen yemeği,
19.00 akşam yemeği
arada su, çay, kahve, maden suyu serbest.

1 gün tek öğün,
saat 15.00-16.00 gibi
Takip eden 23 saat sadece yukardaki içecekler.

Pazar günü off günümüz eşimle.
Canımız ne isterse porsiyonlara dikkat ederek serbest.

Yaşım 50, araçla gidip geliyorum işe,
yönetici olduğum için çok hareketli değilim ama aralıklı oruçla kilomu koruyorum çok şükür.

Az önce görseldeki kahvaltıyı yaptım. 2 yumurtadan omletin içine 1 çorba kaşığı yulaf ve biraz kaşar peyniri ekliyorum. Fonksiyonel tıp uzmanı bu şekilde tüketirsem daha doyurucu olacağını söylemişti. Bu kahvaltıyı 12:00’de tükettiğimde akşam 19:00’a kadar açlık hissetmiyorum.

İşyerinde öğle yemeği genellikle bol kremalı bir çorba, ana yemek, pilav-makarna ve tatlıdan oluşuyor. Kahvaltı getirip yemekhaneye hiç girmediğimde hem her gün irade savaşı vermek zorunda kalmıyorum hem de ekstra gereksiz kalori almıyorum.

Eklentiler

• IMG_6162.jpeg
    166,2 KB · Görüntüleme: 243
Merhaba kilo odaklı değil ama genellikle sağlıklı ve dengeli beslenmeye calışıyorum. Haftalık 2 sebze, 1 balık, 1 kırmızı et, 1 baklagil ve 1 karbonhidrat olarak belirlemeye çalışıyorum. Elbette menunun şaştığı haftalar, dışarda oldugumuzda üstüste hazır tükettiğimiz oluyor fakat bir rutin oluştırmaya çalışıyorum. Sabah kahvaltısını mutlaka evde yaparım, kahvaltısız evden çıkamam. Yumurta, peynir zeytin , yeşillik tüketmeye çalışırım. Sıkıldığımda tost/kahvaltılık gevrek tüketirim. Öğle yemeği ne çıkarsa iş yerinde yiyorum; sadece pilav tüketmem öğlen. Genel olarak da pilavla pek aram yoktur. Öğle yemeğinden sonra hava durumuna göre yüzde 90 yürürüm. Kronik bir kilo problemim yok ama 2 kilo versem hiç fena olmaz. 1-2 haftaya yüzmeye başlamayı düşünüyorum. Yani oturmuş bir yeme alışkanlıklarım var zaten onun dışında, kendime yasaklar ve sınırlar koymayı sevmiyorum sadece porsiyonlara dikkat etmeye çalışıyorum.
Haftasonunu planlamıyorum buarada, pazar kahvaltısı bol kalori ve karbonhidrat içeriyor çünkü patates, simit, börek, reçeller, peynirler.. ailecek uzun uzun masa başında kalmayı seviyoruz. Çocukların anılarında da öyle kalsın istiyorum haftasonu kahvaltısını çok severim; hazırlamasını da yemesini de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…