Popüler Konu Verimli Rutin

Merhaba,
benben00 benben00 süper plan, ben de çocuklar biraz büyüsün Balkan turu istiyorum, kısmet bakalım😊 dönüşte bizimle deneyimlerini paylaşırsın canım.
Bugün tam da Nilay örnek, Elif Keskin Yurtbulmuş-Mustafa Yurtbulmuş bölümünü dinlemiştim, tekneyle dünya turuna çıkmışlar, keyifli bir bölüm.

Selamlar herkese, yavastan bu yılki tatil planlarını çıkartmaya basladım artık🙈 taslak halindeki düşüncelerimi oaylaşayım sizlerle 🥳
Ramazan bayramı biraz üzdü beni bayramın 2 gününün haftasonuna gelmesi bir yana bir de son günü 23 nisan😏 aileler ile geçiririz büyük ihtimal.
Kurban bayramında yağış olmazsa kamp planlayabilir 1-2 gunluk.
Yıllık tatili yaza getiriyoruz genelde. Bu yıl yazın kızlar evde olacağı için şimdidem planlamak lazım yazı. 2-3 hafta yazokulu ayarlarsak 1-2 haftayı benim iznim ile idare ederiz, 1 hafta da tatil yapsak kalanı anneanne babananne ile geçirirler diye düşündüm.
Yeşil pasaport aldıgımızdan beri kızların hep dilinde yurtdışına ne zaman gidecez🤷‍♀️ Bu kurlar ile avrupa falan çok zor. Aklıma balkan rotası geldi. Balkanlarda Makedonya yı gördüm sevmiştim oraları. Mostar, kotor, dubrovnik fotoları da çok güzel❣️ Hem maliyeti düşürmek, hem de daha özgür olabilmek adına turu arabamızla yapalım dedik. Biraz zor olur elbet ama maceralı da olur:) Bir süre gezi yazıları okuyup bilgi edinmeye çalışacagım. 😇 önerilerinize açığım. 🫶
Ay çok güzel plan. Kamp rotanız neresi ve siz kendi çadırınızla mı gidiyorsunuz?Biz geçen sene kaz dağlarında 3 gece çadır kiralayıp kalmıştık keyifliydi, bu sene ekincik koyuna gitmek istiyorum güzel dediler.
Biz de arabamız ve 4 yaş kızımızla balkan rotası planlıyoruz , paylaşımda bulunalım. Bizim kavala,selanik, bitola,ohrid,üsküp, belgrad, sofya gibi plan. Airbnb den ev baktım yunanistanda 1200 gibi geceliği

Merhaba,
benben00 benben00 süper plan, ben de çocuklar biraz büyüsün Balkan turu istiyorum, kısmet bakalım😊 dönüşte bizimle deneyimlerini paylaşırsın canım.
Bugün tam da Nilay örnek, Elif Keskin Yurtbulmuş-Mustafa Yurtbulmuş bölümünü dinlemiştim, tekneyle dünya turuna çıkmışlar, keyifli bir bölüm.
Tabi ki paylaşırım 😇 netleştirdikçe burda güncelleme yaparım. Ahh tekne de ayrı bir hayal tabi🙏 Bölüme bakacağım teşekkürler

Ay çok güzel plan. Kamp rotanız neresi ve siz kendi çadırınızla mı gidiyorsunuz?Biz geçen sene kaz dağlarında 3 gece çadır kiralayıp kalmıştık keyifliydi, bu sene ekincik koyuna gitmek istiyorum güzel dediler.
Biz de arabamız ve 4 yaş kızımızla balkan rotası planlıyoruz , paylaşımda bulunalım. Bizim kavala,selanik, bitola,ohrid,üsküp, belgrad, sofya gibi plan. Airbnb den ev baktım yunanistanda 1200 gibi geceliği
Evet canım kendi çadırımız ile gidiyoruz. Kazdağlarını çok severim ama kamp için çok uzak orası bize.
Çadırda pek profesyonel değiliz ya🙈 bizim mantık tatilde çeşit olsun😂 doğada 1-2 gun konfor alanından uzak kızlarla başbaşa kalmak. Ben sanmıyorum 3 günden fazla kalabileceğimi zaten. Tabi ege ve akdenizde kamp alanları çok profesyonel; duş alanları falan var ama biz yedigöllere gittik bir kaç kez; orası bir miktar survivor:) Bir de kapadokya bölgesini denemek istiyoruz, bayramda bolu da yağış olursa belki orayı tercih ederiz.
Balkan rotası konusunda paylasım yapalım mutlaka. Hangi ay düşünüyorsunuz? Ben kaba planı; dedeağaçtan giriş kavala, selanik oradan Arnavutluk üzerinden kotor a geçiş, duvrovnik, en uçta saraybosna oradan sırbistan üzerinden bulgaristan ve dönüş şeklinde. Arnavutluk a geçmeden Makedonya sınırında sveti naum var belki oraya bir kez uğrarız. Arnavutluk ve kosova olmasa olur diye okudum çok yerde, oraları geçiş için kullanırız sanırım. Ya da yakıt ucuzsa depo fulleriz😄 Konaklama yerlerini booking ten ayırtırım heralde hiç bakmadım daha.

Balkan Turu” hayalim için 22 euro aldım ❤️
Bu ikinci eylemimdi.
benben00 benben00 selaam !
ah böyle planlar duymak beni mutlu etti. tatiliniz muhteşem geçer inşaallah.
ekim sonu kasım başı gibi, ilk birikimimi yapmıştım balkan turu hayalim için. ufak ufak birikim yapıyorum hala.
tahminim 10-11 ay sonra yeşil pasaport hakkımız oluyor.
o zamana kadar ne biriktirirsem kardır diye düşündüm.

benben00 benben00 selaam !
ah böyle planlar duymak beni mutlu etti. tatiliniz muhteşem geçer inşaallah.
ekim sonu kasım başı gibi, ilk birikimimi yapmıştım balkan turu hayalim için. ufak ufak birikim yapıyorum hala.
tahminim 10-11 ay sonra yeşil pasaport hakkımız oluyor.
o zamana kadar ne biriktirirsem kardır diye düşündüm.
Para biriktirmek için ne güzel bir amaç 👍 valla ben geçen baktım geçen yıl Antalya da tatil yaptığımız otelin 5 gecesi 34bin olmuş. Daha mart da boyle ise fiyatlar yazı düşünemiyorum. Ne gerekiyorsa koyarım üzerine hiç değilse bir kaç ülke görürüm diye düşünüyorum. Ekonomik gezme konusunda antramanlıyız. Orta Avrupa turuna giderken sandviç yapıp götürmüş insanım ben 🤦‍♀️😅 millet prag a iner inme restoran ararken biz sandviçleri yiyerek sokaklara karışmıştık bile😎

Para biriktirmek için ne güzel bir amaç 👍 valla ben geçen baktım geçen yıl Antalya da tatil yaptığımız otelin 5 gecesi 34bin olmuş. Daha mart da boyle ise fiyatlar yazı düşünemiyorum. Ne gerekiyorsa koyarım üzerine hiç değilse bir kaç ülke görürüm diye düşünüyorum. Ekonomik gezme konusunda antramanlıyız. Orta Avrupa turuna giderken sandviç yapıp götürmüş insanım ben 🤦‍♀️😅 millet prag a iner inme restoran ararken biz sandviçleri yiyerek sokaklara karışmıştık bile😎
Balkan turunu planlama sebebimiz aynı😀 aralıkta erken rezarvasyon açıldı hemen otele baktım geçen yıl çok memnun kalmıştık diye. Geçen yıl 5 gece 12 bine gittiğimzi otel 32 bin isteyince , hesabımı yaptım 40 bine 4 ülke gezerim dedim😀 Ben de ev tutup kahvaltıyı yapar, yanımıza da atıştırmalık alırız dedim. Gün içinde güzel bir kahve tatlı molası olur, akşam yemeklerini iyi yerlerde yeriz bi ona para harcarız dedim. Makedonyada hem üsküp hem ohridde akrabalarımız var orada konaklama bedava olacak. Kulüpce balkanlara çıkartma yapalım bu yıl😀 Bizim rotada en pahalı yer yunanistan olacak sanırım. Ben yunanistan da kavaladan Selanik'e geçerken asprovalta da bir yada 2 gece konaklama verip deniz tatilini de araya sıkıştırmış olacağım😀 Biz ege bölgesinde yaşadığımzı için günübirlik bir-iki saat arası yollarla bir sürü plaja gidebiliyoruz da ben oteli sadece kız oyun klubünde çok eğleniyor ve o oradayken biz de yalnız takılabiliriz eşimle diye istiyordum😀

Son düzenleme:
Herkese selamlar,

Nasılsınız? Uzun zaman sonra tekrar yazabildim ve yazdıklarınızı okuyabildim. Ne güzel tatil planları yapılmaya başlanmış, herkesin istediği nasip olur insallah.

Biraz kendimle ilgili haberler vereyim sizlere, buraya yazmayı çok özlemişim. Umarım artık daha aktif olabilirim.

Eyt kapsamına ben de dahil oldum, zaten uzun zamandır işten ayrılma isteğim bununla taçlandı ve iki hafta önce şirketten istifa ettim. Okul ile işi bir arada çok zorlanıyordum. Benim için çok iyi oldu.

Artık evdeyim, üniv online olduğu için hepten evdeyim ve bu bana öyle iyi geldi ki. Daha sakin ve yavaş hareket etmeyi, dinginliği çok özlediğimi farkettim. Hiç acele etmeden yemeğimi yapmak, çocuklarımın kahvaltısını hazırlamak, iş düşünmemek, işle ilgili telefon gelmemesi, stress olmadan acele etmeden kitaplarımı okuyup kahvemi çayımı yudumlamak, uzun uzun duşda vakit geçirmek, günün istediğim vakti dışarı çıkmak, arkadaşlarımın kahvaltısına kahvesine eşlik edebilmek, çocuklarımı kek kokan bir evde kapıyı açabiliyor olmak beni öylesine mutlu ediyor ki, bu huzura erişmek için 25 yılımı vermişim. Rabbim de nasip etti çok şükür.
Bundan sonrası için okumak istediğim bölüm kitaplarımı okuyarak, evimin dekoru ile ilgilenerek, gezmek istediğim yerleri gezerek, kek börek pasta yaparak, keyfekeder bir hayat sürmeyi çok istiyorum. Tek duam sağlıkla nasip olsun hepsi.

Yavaştan yeni düzenime alışmaya çalışıyorum, planlı ve düzenli olmak gerektiğini yoksa boşa vakit geçirmeye engel olunamayacağını düşünüyorum, zaman su gibi akıyor evde.

Tek maaşlı olacağımız için artık(emekli maaşımızı hiç saymıyorum: )) ona göre bütçe çalışması yapmam lazım, bunun üzerinde biraz düşünüyorum. Hiç tek maaşlı olmadık biz çünkü, nasıl ayarlarız bilemiyorum. Bir yandan da birikimlerime devam etmek istiyorum.

Evle ilgili, sürekli dekor sayfalarına bakıyorum: ) Ve instagram keşfetim pasta börek sayfaları ile doldu: ))

42 yaşımda, hiç iş düşünmeden, hiç rapor hazırlama derdim olmadan 2 haftayı bitirdim ilk defa. Bu çok güzel bir duyguymuş, bu ruhalimden çok memnunum: ) Ve bence ev halkı da bu dinginliğimden oldukça memnun: ))

Umarım sıkça yazmaya vakit bulurum, şimdiden hayırlı ramazanlar hepimize.

42 yaşımda, hiç iş düşünmeden, hiç rapor hazırlama derdim olmadan 2 haftayı bitirdim ilk defa. Bu çok güzel bir duyguymuş, bu ruhalimden çok memnunum: ) Ve bence ev halkı da bu dinginliğimden oldukça memnun: ))
Ne kadar güzel bu kadar genç yaşta kendinize ayıracak vaktin bol olup keyfini çıkara çıkara yaşamak.
Bizler yaş bekleyeceğiz ne yazık ki.
Yeni yaşamınızda her şey gönlünüzce olsun.

@binhuzunluhaz emekliliğiniz hayırlı uğurlu olsun🙏 Yaşınız çok genç, annem de 43 yasında emekli olmuştu. Çocukların duygusunu anlayabilirim şuan, emekli olsun diye şiirler yazıyordum anneme🙈 benim için emeklilik hayal ama finansal özgürlüğümü kazanıp ben de bir yerde bırakmak istiyorum. Güzel planlar ve meşgaleler bulmuşsunuz kendinize zaten ama ev halkını da rahata fazla alıştırmayın😅 başarılar diliyorum

Herkese selamlar,

Nasılsınız? Uzun zaman sonra tekrar yazabildim ve yazdıklarınızı okuyabildim. Ne güzel tatil planları yapılmaya başlanmış, herkesin istediği nasip olur insallah.

Biraz kendimle ilgili haberler vereyim sizlere, buraya yazmayı çok özlemişim. Umarım artık daha aktif olabilirim.

Eyt kapsamına ben de dahil oldum, zaten uzun zamandır işten ayrılma isteğim bununla taçlandı ve iki hafta önce şirketten istifa ettim. Okul ile işi bir arada çok zorlanıyordum. Benim için çok iyi oldu.

Artık evdeyim, üniv online olduğu için hepten evdeyim ve bu bana öyle iyi geldi ki. Daha sakin ve yavaş hareket etmeyi, dinginliği çok özlediğimi farkettim. Hiç acele etmeden yemeğimi yapmak, çocuklarımın kahvaltısını hazırlamak, iş düşünmemek, işle ilgili telefon gelmemesi, stress olmadan acele etmeden kitaplarımı okuyup kahvemi çayımı yudumlamak, uzun uzun duşda vakit geçirmek, günün istediğim vakti dışarı çıkmak, arkadaşlarımın kahvaltısına kahvesine eşlik edebilmek, çocuklarımı kek kokan bir evde kapıyı açabiliyor olmak beni öylesine mutlu ediyor ki, bu huzura erişmek için 25 yılımı vermişim. Rabbim de nasip etti çok şükür.
Bundan sonrası için okumak istediğim bölüm kitaplarımı okuyarak, evimin dekoru ile ilgilenerek, gezmek istediğim yerleri gezerek, kek börek pasta yaparak, keyfekeder bir hayat sürmeyi çok istiyorum. Tek duam sağlıkla nasip olsun hepsi.

Yavaştan yeni düzenime alışmaya çalışıyorum, planlı ve düzenli olmak gerektiğini yoksa boşa vakit geçirmeye engel olunamayacağını düşünüyorum, zaman su gibi akıyor evde.

Tek maaşlı olacağımız için artık(emekli maaşımızı hiç saymıyorum: )) ona göre bütçe çalışması yapmam lazım, bunun üzerinde biraz düşünüyorum. Hiç tek maaşlı olmadık biz çünkü, nasıl ayarlarız bilemiyorum. Bir yandan da birikimlerime devam etmek istiyorum.

Evle ilgili, sürekli dekor sayfalarına bakıyorum: ) Ve instagram keşfetim pasta börek sayfaları ile doldu: ))

Umarım sıkça yazmaya vakit bulurum, şimdiden hayırlı ramazanlar hepimize.
Bu satırları okumak bile o huzuru bana geçirdi. Daim olsun sağlıkla inşallah 🙏☺️

Günaydın . Her birinizin ramazan ayını ayrı ayrı tebrik ederim. Hayırla, sağlıkla, neş'eyle, verimle geçen yılların başlangıcı niteliğinde olur bu ay .

öncelikle yine her daim olduğu gibi planlar, hayalleri hedeflerle başladım bu aya :) ee hayalsiz olmaz ama di mi? ne de olsa bilinç düzeyinde yaşamak insanın köklerini derinleştiriyor, ayaklarının sağlam basmasını sağlıyor. sakın her daim mantıklı yaşadığımı düşünmeyin çünkü öyle değil , duygularını yüksek yaşayan bir insanım ben .

2023 hedeflerimde yazdığım hemen her maddeyi öyle yaşamaya gayret ediyorum. Lotus demiştim kelimeme. öyle parlamak; öyle dibe çeken çamurlara rağmen temiz kalabilmek ,öyle gizemli aynı zamanda saf ve duru kalabilmek.
ne zaman unutacak gibi olsam elim koynumdaki kolyeme ya da broşuma gidiyor, silkeleniyorum .

Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum.

Merhaba herkese,
Ben de Ramazan ayınızı tebrik ederim😊 umarım bu ayı farkındalıklarla dolu olarak geçirebiliriz.
Etkili insanların 7 alışkanlığı kitabında;
Kendi etki alanına yönel, küçük vaatlerde bulun ve buna bağlı kal önerisi vardı. (Otuz gün boyunca ) Ben de bu kapsamda öfke konusuna çalışmaya karar verdim. Ramazan ayı boyunca öfkeyi hissettiğim anda herhangi bir reaksiyon vermeden, üzerine düşünüp ona göre hareket etmeye çalışacağım. Çok küçük bir vaat olmadı ama hadi neyse😀
Bir de mutluluk avantajı diye bir terime rastladım. Hani hep şey vardır: başarılı insanlar mı mutlu olur yoksa mutlu insanlar mı başarılı olur? İşte bu terim bunu da açıklıyor.

Bu blogda buna ilişkin bir yazı da var belki bakmak istersiniz.
Sevgiler

Merhabalar. Bir psikolog tavsiyesi ile bu kitapları aldım, okudukça yorumlarımı paylaşırım

Eklentiler

• 20230327_121639.jpg
    20230327_121639.jpg
    134,1 KB · Görüntüleme: 129
Selamlar herkese, çocuk sahibi olanlara (hatta yetişkinlere de🙈) ekteki seriyi çokça öneririm. Biz bunları alalı baya zaman oldu, kaç kez bitirdik hatırlamıyorum. Özellikle uykuya geçişte araya başka kitaplar girse de evirip çevirip kumkurdu okur musunuz diyor bizim kızlar. Ben de okumasını seviyorum yalan yok 🙈

Eklentiler

• E8346FB1-994F-4D92-8E23-113AF4839690.jpeg
    E8346FB1-994F-4D92-8E23-113AF4839690.jpeg
    188 KB · Görüntüleme: 102
  • 6AED0FE8-DF80-4EE2-BB1D-9A4B3C762702.jpeg
    6AED0FE8-DF80-4EE2-BB1D-9A4B3C762702.jpeg
    157,3 KB · Görüntüleme: 102
gün içinde yapmam gereken işlerden 15-30 dk alacak çok fazla şey var ve ben onları ihmal ediyorum, gün sonu bir bakıyorum bir sürü 15-30dk boş geçirmişim ama işler yok, çok rahat yapabilirim ve gün kalitemi arttırabilirim. Bunun nedenlerine odaklandım, o sürelerde neler yapıyorum? telefon veya tablet limde spsyal medya veya video izleyerek geçirmişim hep. bu nedenle telefonumdan instagramı sildim, whapsup grupları arşive aldım ki uyarı vermesin diye, bu hafta daha uyanık olmaya çalışacagım :) başka öneriniz olur mu bu durumla ilgili?

inciitanesi inciitanesi dün elime kağıt kalemi alıp gün içerisinde halletmem gereken en önemli 5 şeyi yazdım. Bunları bugün halledebilmek için sanki toplantım varmış gibi karşılarına saat yazdım. Saat belirleyip bunu karşısına yazınca yapıyorum ben genellikle.

1. Spor (17:30-18:30)
2. Sağlıklı Beslenme (19:00-20:00)
3. Ev Toplama (20:00-20:30)
4. Kızlarımın uyku rutini (20:30-21:30)
5. İngilizce (21:30-22:00)

X