Popüler Konu Verimli Rutin

Ben akşam yemeğini yapıyorum. İsteyen istediği kadar yiyor, karışmıyor. Yemeği beğenmeyen de kendi başının çaresine bakmak zorunda. Küçük oldukları için meyve, kuruyemiş vs. yiyorlar. Öncelikle eğer yemekleri sen pişiriyorsan bu davranış biçimi faydalı olabilir.

Ayrıca küçük kızım her gün salçalı makarna yemek istiyor Ben de haftalık yemek planı yapıp, söylüyorum şu gün makarna günü diye. Sen de haftada bir gün tavuk-pilav günü belirlesen ve kızınla paylaşsan nasıl olur? Market tavuklarında hormon ve antibiyotik nedeniyle sıkıntı büyük. Buna ilişkin haber ve yazıları da gösterebilirsin.

Selamlar Hanımlar,

Sahihuban ın geçenlerde paylaştığı şekilde " Zoru seçtim ve şunu yaptım" şeklinde arada paylaşımlar yapıp, birbirimizi motive edebiliriz diye düşünüyorum.

Dün akşam eve çok yorgun geldim. Kolumu kaldıracak halim yoktu ama kendime verdiğim sözü tutmak için zoru seçtim ve 17:00-17:30 arası bantta yürüyüş yaptım.

Selamlar Hanımlar,

Sabah işe gelirken "Gece Yarısı Kütüphanesi" kitabını dinliyorum. Epey az kaldı. Güzel kitap, beğendim. Sabah yarım saatlik okumalarım ile de 515 sayfa olan Bir Deliler Evinin Yalan Yanlış Anlatılan Kısa Tarihi kitabını bu sabah itibariyle bitirmiş oluyorum. Ocak ayından bu zamana okuduğum 21. kitap oldu. Bu 21 kitap sadece sabahları 30 dakikalık okumalar sayesinde okundu. Buradan çıkan sonuçlar:

1. Önce niyet ediyoruz
Kitap okumak istiyorum.

2. Sonra yolunu buluyoruz
Bize uygun zaman dilimi ve süreyi belirliyoruz.

3. Belirlediğimiz saate sanki başka biri ile randevumuz varmış gibi riayet etmek için gayret gösteriyoruz.
Bu saate uymaya niyetlendiğimiz ve gayret sarf ettiğimiz halde, hayatın planları ile bizim planlarımız örtüşmüyor ve bu nedenle belirlediğimiz saatte niyet ettiğimiz işi yapamıyorsak, durumu kabul ediyor ve kendimizi üzmüyoruz. Ancak her konuda iki hatanın normal, üçüncü hatanın ise bir tercih olduğunu aklımızdan çıkarmıyoruz ve aksattığımız zamanın ikiyi geçmemesi için uğraşıyoruz.

Ne kadar çok kitap dinlemişsin En beğendiklerini yazabilirsen dinlenecekler listeme ekleyeyim.

Ne kadar çok kitap dinlemişsin En beğendiklerini yazabilirsen dinlenecekler listeme ekleyeyim.
Merhaba elecda
Yolda günlük 2 saatim geçiyor, bir de okuma hızını 1,5 yapıyorum genelde o yüzden çok okuma fırsatı bulabiliyorum.
Kumarbaz
Faso fiso
Balıkçı ve oğlu en beğendiklerimdi.
Kumarbaz bir süre çok sıkıcıydı, inatla bırakmadım sonradan keyif aldım ama herkes devam etmek istemeyebilir.
Faso fiso Teoman’ın hayatını anlatan bir otobiyografi, ayrıca kendi seslendirmiş. Ben şarkılarını severim, o şarkıların hikayesini dinlemek, hayatını öğrenmek hoşuma gitti.
Gece yarısı kütüphanesini ben de sevmiştim.
Şimdi maksim gorki’nin ana yı okuyorum. Bu kitap da keyifli.

'zoru seçtim' diye diye kitabımı bitirdim.
Leylan kitabını okudum, iş yerinden bir arkadaş vermişti iade edecek olmamın da payı var ama kitap çok akıcıydı.
Teyzemi yeni kaybettiğim için sanırım ağlaya ağlaya okudum.

21 temmuzda başladığım kitabı ekime kadar süründürmüştüm ki kitap Zengin Baba Yoksul Baba ydı.
Okullar açılınca hayatımıza bir düzen geliyor, her şeye yetecek zaman ve enerji buluyorum.
Yaz tatilinde ben insanlıktan çıkıyorum.

Aylık okuma hedeflerini yapamayınca onu kendime uyarladım mevsimlik okumalar oldu.
Bakalım sonbahar da hangi kitapları okuyacağım.

Bir süredir '' kendim'' üzerine çalışıyorum; 2020den bu yana.
çok düşündüm, geçmişe döndüm, kendimi ve yaşadıklarımı analiz ettim, hala da ediyorum.
geçmişe verdiğim anlam, olaylar karşısındaki tepkilerim, duygularım en çok da.. düşüşlerim, kalkışlarım.
şimdiki davranışlarımı ve hislerimi etkileyen durumlar, travmalar, yokluklar, varlıklar...
acılarım, ümitlerim hayallerim ve korkularım.
bugünkü ben olmamda etkisi olan kişiler ve düzenli yaptığım şeyler.
nefret ettiklerim. aklıma dahi gelmesini istemediklerim.
yüzleştim.

kendimi tanıdım.
iyi yönlerim , güçlüklerim ve zayıflıklarım.

yaptığım bir kaç çıkarımsa şöyle;
Ben hep iyi bir insanmışım . insanlara zorluklar çıkaran değil çözümler üreten biri olmuşum. Maddi kazanımlardan ziyade manevi büyümelere revan olmuşum. Hep çabalamışım. Korku ve kaygılarıma rağmen değil , onlarla beraber hep üretmişim ve yol almışım. varlık içinde tomar tomar paraları görürken de tek ayakkabım sebebiyle ayak tabanlarım su toplarken de..
o zamanlar kaygıdan kaynaklandığını dahi bilmediğim gecelerde de hep okumuşum, dağ bayır gezerken de.
yani ben hep ben olmak için çabalamışım.
toplumsal normları toptan yok saymasamda yoluma taş koyan her birini kaldırmışım.
hep sevmişim. insanı hayvanı doğayı kitabı Allah ı.
ve nicesi var.. devam edicem inşaallah...

elecda'cım , ben de bi arkadaşımla bugün Pilates'e başlıyorum nasipse.
haftada iki gün.
(iki haftadır birlikte gitmek için gün ayarlamaya çalışıyorduk, oldu)

senin dersin nasıl geçti?
Benim ders güzel geçti. Hocanın yaşı 50+ ve oldukça iyi görünüyor. Yaşının benden büyük olması iyi oldu. Salı ve Cuma günleri iş çıkışı gideceğim.

Benim o:)) Dün saat 11:00’de buluştuk akşam 19:00’a kadar alışveriş yaptık. Öldüm yorgunluktan ama sonuç güzel oldu.

Selamlar Hanımlar,

Dün sabah uçakla İstanbul’a geldim ve direkt İstinye Park’a gittim. Zeynep Hanım ile orada buluştuk. Bütün gün alışveriş yaptık. İhtiyacım olan her şeyi aldık. Akşam da kardeşim beni almaya geldi ve otele bıraktı.

Bugün de sabahtan öğlene kadar denetim yaptım. Öğlen Nişantaşına gittik. Aksesuar ve ayakkabı alışverişi yaptık. Oradan Taksime kadar yürüdüm. Ardından da otele geldim.

Yarın öğlen nasipse Ankara’ya dönüyorum. Çok uzun zamandır kendim için alışveriş yapmamıştım. İpek’in 4 yaşına gelmesi ile birlikte hayatımı yavaş yavaş geri almaya çalışıyorum. Bugün küpe alışverişi yaparken, İpek’in artık kulağımı çekip küpelerimi koparmayacak kadar büyüdüğünü fark ettim. Çok mesudum:)
çekip küpelerimi koparmayacağıno

Merhaba
Bayadır girmemiştim .
Ev işi konusunda motiveye ihtiyacım olduğunda bu başlığa geliyorum hemen :)

İş bölümü çok iyi
Yardımcı ücreti ne kadar sizin orada ?

Tabii ben bunu okumadan direk yukarıyı yazdım: )))

Kombinlerini de merak etmiyor değilim. Aksesuarları, çanta, kemer vs...

TEkrar istediğin anları yaşıyor olmana çok sevindim. Çocuklar daha da büyüdükçe kendini daha iyi hissedeceksin, kendine ayırdığın zamanlar açısından. Oğlum liseye başladı, kızım yedinci sınıfta ve artık onları bırakıp yemeğe bile gidebiliyoruz başbaşa: )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…