Popüler Konu Verimli Rutin

Selamlar Hanımlar,

Hafta sonları ara verdiğim sabah 05:30'da güne başlama rutinimi 2 gündür aksatmadan uyguluyorum. Ankara'da hava gece 5-7 derece arasındayken gün içinde 27'ye kadar yükseliyor Şu an kullandığım cilt bakım ürünleri, soğuklar için yeterli gelmedi. Az öce Radika aromaterapiden ölmez otu çiçeği hidrolatı, yoğun nemlendirici ve el kremi siparişi verdim. Daha önce denemediğim ürünler, faydalı olur umarım.

Ev için de gittiğim doktor ile beraber çalışan sağlık koçu The Elit Home diye bir Türk markasını tavsiye etmişti. Oradan diş macunu, sıvı sabun, çamaşır ve bulaşık deterjanı sipariş verdim. Deneme amaçlı, küçük boy ürünler istedim. Bu markanın genel yüzey temizleyicisini daha önce almıştım. Sulandırıp robot ve mutfak tezgahı temizliğinde kullanıyorum. Kokusuz, temiz bir ürün.

Bir de tupperware'ın bölmeli beslenme kutusunu sipariş verdim. İş yerine öğle yemeği olarak kahvaltılık hazırlayıp götürmek istiyorum. Zira çorbalar çok lezzetli ancak bol bol krema ve un içerdiği için lezzetli tabi:) Bulabilsem cam ürün tercih ederdim, ancak beslenme kutusu olarak cam ürün bulamadım maalesef.

Psikiyatr Güncan Özer'i bilen var mı aranızda bilemiyorum ancak ig ve youtube'da kendisini çok severek takip ediyorum. İzlemeyen varsa tavsiye olunur. Ayrıca Tedx'te eğlenceli bir konuşma da yapmıştı kendisi.

Hafta ortasından merhabalar.

gider kalemlerimiz;

Kira+aidat
su+elektirik+internet+su+telefon
kredi kartları
piyano ve robotik kodlama kursu
yakıt
okul aidatı

toplamda ortalama : 17 bin tl

*maaşım hesabıma geçince ödemeleri yapıyor kalanına da döviz ya da kıymetli maden alıyorum. başka türlü ilerlemek mümkün değil maalesef.
*satın alacağım her şeyi taksitle alıyorum.

yapılacaklar

-pazar alışverişi
-ütülerin tamamını
-mutfak dolabı silme

Selamlar Hanımlar,

Bugün kendim için bir şey yaptım ve yazmak atölyesinden iki eğitim satın aldım. Biri Zeynep Uysal'ın öykü eğitimi, diğeri de Cem Alpan'ın Çağdaş Edebiyatı Okumak adlı eğitimi. Her iki eğitim de zoom üzerinden gerçekleştirilecek. Uzun zamandır edebiyat eğitimlerine katılmak istiyorum ancak İpek'in şimdiye kadar müsaade etmesi söz konusu olmadığı için ertelemiştim. Artık vakti geldi diye düşünüyorum. Oldukça heyecanlıyım. Eğitimler 19:30-21:00 saatleri arasında olduğu için çocukların uyku rutinlerini de etkilemeyecek diye düşünüyorum.

Bir de ne zamandır bahsettiğim ancak bir türlü zaman ve para işini denk getiremediğim stil danışmanlığı işini halletmeye karar verdim. İpek'in hamileliğinden beri aynı kıyafetleri giyiyorum. Yeni bir şey almadım kendime. Kış dolabım dökülüyor ve önümüzdeki sene kariyer değişikliği düşünüyorum. Bu nedenle profesyonel bir gardırop oluşturma konusunda Zeynep hanım ile zoom üzerinden görüştüm. Nasipse 2 hafta sonra İstanbul'a gideceğim ve bana kışlık alışveriş yapacağız.

Merhabalar, bebek bekliyorum kucağımıza almamıza az kaldı Allahın izni ile. Montessori eğitim hakkında ne düşünüyorsunuz yeni doğan bebek eğitimi nasıl olmalı nasıl vakit geçirmeliyiz. Şimdiden teşekkürler

Sağlıkla kucağınıza alın inşallah
Montesorri Yöntemiyle Harika Çocuk Nasıl Yetiştirilir diye bir kitap var. Yazarı Montesorri Vakfı Başkanı. Hangi yaş grubunda hangi aktiviteleri yapmanız gerektiği konusunda oldukça faydalı ve uygulanabilir bir kitap.

Selamlar Hanımlar,

Konu başlıklarında bir mevcut durum değerlendirmesi yapayım istiyorum.

1. Sağlıklı Yaşam

Pazartesi günü doktorla son görüşmem var. Kendisine hangi takviyeler ile devam etmeliyim ve çocuklar için hangi takviyeleri kullanmalıyım diye soracağım. Onun haricinde tüm diyet tecrübelerime dayanarak, günde iki ana öğün ve az karbonhidrat olacak şekilde beslenmenin en mantıklı ve sürdürülebilir beslenme yöntemi olduğuna karar vermiş bulunuyorum. Beslenme kabım geldi. Yarın itibariyle kahvaltımı yanımda getirip, 11:00-12:00 arası işyerinde kahvaltı yapmayı planlıyorum. Akşam yemeğini de 18:00-19:00 arası yiyoruz. 14:00'de bir bitter çikolata ve sade türk kahvesi içeceğim. Yürüyüş bu hafta hastalık nedeniyle aksadı. Önümüzdeki hafta düzene koyarım diye umut ediyorum.

2. Mümkün Olduğunca İyi Annelik

Günlük rutinde her sabah öpüp koklayarak uyandırmaya ve "günün güzel geçsin" temennisi ile okullarına göndermeye, akşam da uyku rutinlerinde yarım saat baş başa vakit geçirmeye çalışıyorum. Ela eve benden önce geldiği için, eve geldiğimde Ela ile sohbet ediyoruz. Ona da bana da iyi geldiğini düşünüyorum. Sohbet esnasında da yargılamadan, öğüt vermeden sadece dinlemeye odaklanmaya gayret ediyorum. İpek'in 4 yaşına gelmesi ile birlikte hayatımız yavaş yavaş normalleşmeye başlıyor. Son iki sene benim açımdan çok yıpratıcı ve yorucu geçti. O günlerin geride kaldığını umut ediyorum.

3. Düzenli ve Sade Bir Ev

Ev içi iş bölümü epey oturdu bizde. herkes üstüne düşeni yapınca, akşam yatmadan önce ev toparlanmış oluyor. Sabah dağınıklığını toparlayıp, makineleri çalıştırıp çıkıyorum evden. Bu ara amacım hafta sonu mutfak işi yükünü hafifletebilmek. Bunun için cuma günlerini alışveriş yapma ve buzdolabı yerleştirme günü olarak belirlemeye karar verdim. Sabah çiftlik ve market siparişini verdim. Akşam yemekten sonra buzdolabını temizleyip yerleştiririz. Bir de böyle deneyelim bakalım.

4. İyi Görünmek
Uzun zamandır ertelediğim kışlık gardırop alışverişini yapacağım için heyecanlı ve mutluyum. Zeynep hanım zoom görüşmesi esnasında nasıl görünmek istediğimi sordu. "Profesyonel ve işime hakim görünmek istiyorum. Ancak kurumsalın askerleri gibi görünmek istemiyorum" dedim. Biraz sohbet ettikten sonra benim kişilik olarak amazonlara benzediğimi söyledi:) Eğitmen olmak istediğimi belirttiğimde de, diğerlerinden farklı görünmenin eğitmen için elzem olduğunu, zira insanların sadece kendilerinden farklı olandan öğrenme eğilimi göstereceğini belirtti. Bakalım beni nasıl bir alışveriş bekliyor:)

5. Verimli İş Hayatı
İşim iyi ve stabil gidiyor. Günlük iş rutinime iş ile ilgili bazı online eğitimleri eklemeyi planlıyorum. Yavaş yavaş eğitmenliğe hazırlayacağım kendimi. Diksiyon, spikerlik ve sunuculuk eğitimi almak istiyorum. Online ve yüz yüze seçeneklerini araştıracağım. Bunun dışında ileri seviye Power Point eğitimini online olarak alacağım. Fırsat, hazır olanın karşısına çıkar sözüne çok inanıyorum. Ben kendimi bu konuda geliştirmeye ve hazırlamaya başlayayım da zamanı gelince fırsat elbet çıkar karşıma.

6. Para Yönetimi
Arabayı sattıktan sonra elimize geçen para ile borçların büyük bir bölümünü kapattık. Bir tane ihtiyaç kredim kaldı. Kıyafet alışverişi epey tutacaktır. Onu da kredi kartı ile kapattıktan sonra artık büyük bir satın alım ihtiyacım olmayacağı için önüme bakabilirim.

Dün Netflix'te "Para Dersleri" adında bir program izledim. Gelen parayı 5 ayrı hesaba bölmeyi öneriyordu:

• Ev ile İlgili Ödemeler
  • Kişisel Ödemeler (kredi, kredi kartı)
  • Aylık Harcama Hesabı
  • Acil Durum Hesabı
  • Hayaller Hesabı
Bence mantıklı bir paylaştırma yöntemi olmuş. Ocak ayında kızların okul taksitleri belli olduktan sonra bu şekilde bir dağılım yapmayı deneyebilirim diye düşünüyorum.

7. Toplumsal Fayda
Ocak ayı itibariyle aylık sabit bir miktar belirleyip, fatura gibi derneğe ödeme yapmayı düşünüyorum.

8. Kişisel Gelişim

Ekim ayında dün bahsettiğim iki edebiyat eğitimine başlayacağım. Onun haricinde udemy'den satın aldığım eğitimleri günlük programıma dahil ederek ilerlemeyi düşünüyorum.

Günaydın.

Dün akşam 9 çocukla muhteşem bir kitap tahlili gerçekleştirdik. Her biri ayrı bir dünya ayrı bir dimağ olan çocukla bir arada olmak inanılmaz mutlu edici ve hayata umutla bakma sebebi.

Size daha önce söyledim mi bilmiyorum ama üç arkadaş atölye ve etkinlik “ girişiminde bulunduk.
Düşündük, kafa yorduk, bir olduk.
Ve ikinci kez “çocuklar için nakış atölyesi” düzenliyoruz. Ve tek kişilik kontenjanımız kaldı.

Ve sen sahıhuban çocuklarla bir arada olmanın yollarını ara, bul. Bulduklarınla ilişkini güçlendir.

Merhaba, oglum 2 sınıfa gidiyor ödev konusunda çok sıkıntı yaşıyorum...1 sayfa 2-3 saat nerdeyse sürüyor.. Geriliyorum, çocuguma yükleniyorum.. Bu konuda nasıl bir yol izlemeleyim neler yapıyorsunuz arkadaslar.? elecda

Selamlar Hanımlar

Yoğun ve Ela’nın peşinden koşturduğum bir hafta sonu oldu. Dün sabah arkadaşının doğum günü vardı. Oraya gittik. Öğlen oradan çıktık, yüzmeye götürdüm. Akşam da ödev, banyo ve kapanış.

Bugün öğlen doktor randevum olduğu için işe gitmedim. Sabah İpek’i kreşe bırakıp eve geldim ve evi toparladım. Çamaşır makinesini çalıştırdım. Doktor çıkışı eski yemek takımını derneğe bırakıp, arabayı yıkamaya vereceğim. Dün yemek yapamadığım için bugün iki-üç çeşit yemek pişiririm diye düşünüyorum.

okuldaki rehberlik öğretmeni;
anne - çocuk olduğunuzu unutmayın, öğretmen rolüne bürünmeyin aksi halde ilişkiniz bozulur'' demişti toplantıda.
sorumluluğun öğrencide olduğu fikrini oturtmak önemli . ayrıca çocuk eksik ya da yanlış yaparsa, öğretmeni ile halledebilirler. siz suçlu hissetmeyin, zamanla alışacak çocuklar sorumluluk almaya.
bir de mükemmeliyetçi olmamakta fayda var. tam olarak doğru yazmasa da olur mesela.

Kesinlikle dogru tespit ilişki bozuluyor. Ama sorumluluk kısmında çok aksaklık var bizde.. Bu kısımla ilgili neler yapabilirim.. Nasıl yol izleyebilirim...

Kesinlikle dogru tespit ilişki bozuluyor. Ama sorumluluk kısmında çok aksaklık var bizde.. Bu kısımla ilgili neler yapabilirim.. Nasıl yol izleyebilirim...
ödevleri belli saatlere bölebilirsiniz. 15 dk ödev 15 dk dinlenme yada oyun gibi.

sizin yorulduğunuz zaman diğer ebeveynden destek alın.

çok ödev ve yetiştiremiyorsa öğretmeni ile konuşun. öğretmeni öğrenci ile görüşüp yollar arasın.

Ben 2. sınıfta ödev işinden çıktım. Öğretmenine de kızıma da artık ödev kontrolü yapmayacağımı, sorumluluğun kızımda olduğunu söyledim. Bazen yapmadı, gitti fırça yedi geldi. Bazen unuttu. Zamanla oturup yapmayı öğrendi.

Selamlar Hanımlar,

Dün doktora gittim, fırçamı yedim geldim:) Acilen spora başlamam gerektiğini, sadece yürüyüşle olmayacağını söylüyor. İskelet sistemi için haftada en az iki kez reformer pilates tavsiye etti. Oturduğumuz sitenin içinde spor salonu var. Orası ile görüşüp, iş çıkışı için planlama yapmaya çalışacağım.

Bunun haricinde takviyelerimi tekrar düzenledi. Çocukların bağışıklığını arttırmak için ne verebileceğimi sordum. Aşağıdaki takvileri kendi çocuklarına verdiğini söyledi. Ben de aldım ve kullanmaya başladım.

- Ocean Omega-3 Şurup
-Ocean İmunol Şurup
-NBL Probiyotic Kids

S sadeozgurlesme
Siz, Çocuğunuz ve Okul” kitabından bir bölüm paylaşıyorum sizinle.
İşe yarayacaktır.

Eklentiler

• image.jpg
    187,9 KB · Görüntüleme: 71
  • image.jpg
    188,3 KB · Görüntüleme: 54
  • image.jpg
    178,6 KB · Görüntüleme: 46
  • image.jpg
    138,5 KB · Görüntüleme: 72
Selamlar,
Mevlana’nın bir sözüne denk geldim çok hoşuma gitti, paylaşmak istedim: “Kuru duayı bırakın, ağaç isteyen tohum eker.”
Eylül ayında storytelden okuduğum daha doğrusu dinlediğim kitaplar şunlar:
Robinson Crusoe
Kanlı düğün
Monte Cristo kontu (kısaltılmış)
Bir idam mahkumunun son günü
Deli tarla
Kumarbaz
Faso fiso
Anitta’nın laneti
Balıkçı ve oğlu

Bu ara genel olarak kendime yöneldim, anlık öfke çıkışlarım üzerine eğiliyorum.
Çocuklarıma karşı da müdahaleci olmamaya çalışıyorum. Zor bir süreç ama adım adım üstesinden geleceğime inanıyorum.
Sevgiler

Ne kadar güzel bir topikkkk

Şöyle bir sorum olacak sizlere

2 kızım var büyüğüm 16 küçüğüm 4 yaşında
. Büyükle hala yeme sorunumuz var tavuk,,, makarna,,, pilav arasında geçiyor menülerimiz
Diğer yemekleri zorumla 1 2 kaşık ancak yiyor ama çok mutsuz yerken ben ise sağlıklı beslensin istiyorum hemde spor lisesinde okuyor besyo istiyor böyle nasıl olacak ki kaslarını güçlendirmem lazım

Ve gitgide küçük de ablasından görerek bende yemeyeceğim demeye başladı

Nasıl yol izlemeliyim

elecda bir ara yeme yazına denk gelmiştim o yüzden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…