Selamlar Hanımlar,
Konu başlıklarında bir mevcut durum değerlendirmesi yapayım istiyorum.
1. Sağlıklı Yaşam
Pazartesi günü doktorla son görüşmem var. Kendisine hangi takviyeler ile devam etmeliyim ve çocuklar için hangi takviyeleri kullanmalıyım diye soracağım. Onun haricinde tüm diyet tecrübelerime dayanarak, günde iki ana öğün ve az karbonhidrat olacak şekilde beslenmenin en mantıklı ve sürdürülebilir beslenme yöntemi olduğuna karar vermiş bulunuyorum. Beslenme kabım geldi. Yarın itibariyle kahvaltımı yanımda getirip, 11:00-12:00 arası işyerinde kahvaltı yapmayı planlıyorum. Akşam yemeğini de 18:00-19:00 arası yiyoruz. 14:00'de bir bitter çikolata ve sade türk kahvesi içeceğim. Yürüyüş bu hafta hastalık nedeniyle aksadı. Önümüzdeki hafta düzene koyarım diye umut ediyorum.
2. Mümkün Olduğunca İyi Annelik
Günlük rutinde her sabah öpüp koklayarak uyandırmaya ve "günün güzel geçsin" temennisi ile okullarına göndermeye, akşam da uyku rutinlerinde yarım saat baş başa vakit geçirmeye çalışıyorum. Ela eve benden önce geldiği için, eve geldiğimde Ela ile sohbet ediyoruz. Ona da bana da iyi geldiğini düşünüyorum. Sohbet esnasında da yargılamadan, öğüt vermeden sadece dinlemeye odaklanmaya gayret ediyorum. İpek'in 4 yaşına gelmesi ile birlikte hayatımız yavaş yavaş normalleşmeye başlıyor. Son iki sene benim açımdan çok yıpratıcı ve yorucu geçti. O günlerin geride kaldığını umut ediyorum.
3. Düzenli ve Sade Bir Ev
Ev içi iş bölümü epey oturdu bizde. herkes üstüne düşeni yapınca, akşam yatmadan önce ev toparlanmış oluyor. Sabah dağınıklığını toparlayıp, makineleri çalıştırıp çıkıyorum evden. Bu ara amacım hafta sonu mutfak işi yükünü hafifletebilmek. Bunun için cuma günlerini alışveriş yapma ve buzdolabı yerleştirme günü olarak belirlemeye karar verdim. Sabah çiftlik ve market siparişini verdim. Akşam yemekten sonra buzdolabını temizleyip yerleştiririz. Bir de böyle deneyelim bakalım.
4. İyi Görünmek
Uzun zamandır ertelediğim kışlık gardırop alışverişini yapacağım için heyecanlı ve mutluyum. Zeynep hanım zoom görüşmesi esnasında nasıl görünmek istediğimi sordu. "Profesyonel ve işime hakim görünmek istiyorum. Ancak kurumsalın askerleri gibi görünmek istemiyorum" dedim. Biraz sohbet ettikten sonra benim kişilik olarak amazonlara benzediğimi söyledi:) Eğitmen olmak istediğimi belirttiğimde de, diğerlerinden farklı görünmenin eğitmen için elzem olduğunu, zira insanların sadece kendilerinden farklı olandan öğrenme eğilimi göstereceğini belirtti. Bakalım beni nasıl bir alışveriş bekliyor:)
5. Verimli İş Hayatı
İşim iyi ve stabil gidiyor. Günlük iş rutinime iş ile ilgili bazı online eğitimleri eklemeyi planlıyorum. Yavaş yavaş eğitmenliğe hazırlayacağım kendimi. Diksiyon, spikerlik ve sunuculuk eğitimi almak istiyorum. Online ve yüz yüze seçeneklerini araştıracağım. Bunun dışında ileri seviye Power Point eğitimini online olarak alacağım. Fırsat, hazır olanın karşısına çıkar sözüne çok inanıyorum. Ben kendimi bu konuda geliştirmeye ve hazırlamaya başlayayım da zamanı gelince fırsat elbet çıkar karşıma.
6. Para Yönetimi
Arabayı sattıktan sonra elimize geçen para ile borçların büyük bir bölümünü kapattık. Bir tane ihtiyaç kredim kaldı. Kıyafet alışverişi epey tutacaktır. Onu da kredi kartı ile kapattıktan sonra artık büyük bir satın alım ihtiyacım olmayacağı için önüme bakabilirim.
Dün Netflix'te "Para Dersleri" adında bir program izledim. Gelen parayı 5 ayrı hesaba bölmeyi öneriyordu:
- Ev ile İlgili Ödemeler
- Kişisel Ödemeler (kredi, kredi kartı)
- Aylık Harcama Hesabı
- Acil Durum Hesabı
- Hayaller Hesabı
Bence mantıklı bir paylaştırma yöntemi olmuş. Ocak ayında kızların okul taksitleri belli olduktan sonra bu şekilde bir dağılım yapmayı deneyebilirim diye düşünüyorum.
7. Toplumsal Fayda
Ocak ayı itibariyle aylık sabit bir miktar belirleyip, fatura gibi derneğe ödeme yapmayı düşünüyorum.
8. Kişisel Gelişim
Ekim ayında dün bahsettiğim iki edebiyat eğitimine başlayacağım. Onun haricinde udemy'den satın aldığım eğitimleri günlük programıma dahil ederek ilerlemeyi düşünüyorum.