Popüler Konu Verimli Rutin

Günaydın.

Haftanın ilk günü, enerjim yüksek olarak güne başladım . Günlerdir düşük modla takılıyordum. Dün dinlenemesem de genel olarak işlerimi yaptım, köye gidip ailemi gördüm, yeğenlerle vakit geçirdim.
Çok sevdiğim yaşça benden büyük bir ablam var (eşimin iş arkadaşı) , hayata dair farklı bakışları olan, kendine değer veren, taşın altına elini koyup sorumluluk alabilen, güçlü , sınırları net, saygılı biri. İşlerin yoğun ve yoruculuğuyla ilgili konuşurken ''kendine cumartesi çalışmayı zul etmişsin bundan vazgeç ve başka anlamlar yükleyerek iş yerine git; arkadaş buluşması gibi düşünebilirsin, '' dedi. O an fark ettim ki iş yerinde herkesin söylenmesi ve şikayetlenmesi beni de etkilemiş ve bu eve de dışarıya da yansır hale gelmiş. Ben gerçek şükrü yaşayan bi insan iken negatif insanlar bu sıra beni etkilemeyi başarmış maalesef. Silkelendim.

Bildiğiniz üzere tam 4 ay önce abimin eşi kıymetli Şerife Abla'mı kaybettik, Allah rahmet eylesin. Ölümle yakından yüzleşince insan bazı farkındalıklara erişiyor. Hayat kısa ve geçici. Bunu sadece lafta söylememeli aksiyon almalı insan, yapamam denilen çoğu şey yapılabiliyormuş, olmaz denilenler oluveriyormuş. İnsan kendi tabuları ve toplumsal normları derken kendine çok ket vuran; önyargılara sıkışıp kalan bir varlığa dönüşüyor. Bu olmamalıymış. Darlıkta zannedilen anlarda bir adım atıvermek birçok şeyi değiştirirmiş. Gördüm. Yapamam edemem'' lerle yürümüyor hayat , daha doğrusu yürüyor da doyumlu bir şekilde değil.

Oturup düşündüm isteyip de yapamadıklarım neler, kendime ket vurduklarım , başka türlü bir ihtimalin olduğu şeyler neler'' bunu üzerine düşünüp yazacağım ve aksiyon alacağım.
Bakış açısı yani düşünce, duyguları değiştiriyor. İyi Hissetmek kitabından öğrendiğim en önemli bilgi bu sanırım. Bu nedenle arkadaşının söylediği o kadar doğru ki. Bir konuda hissettiğin olumsuz bir duyguyu ancak düşünceni değiştirerek gönderebilirsin hayatından.

Selamlar Hanımlar,

Konu başlıkları ile ilgili genel bir durum paylaşımı yapayım.

Sağlıklı Yaşam: İstanbul seyahati sonrası karışan sağlıklı beslenme, egzersiz ve takviye üçlüsüne bugün itibariyle geri dönüyorum. Az önce kahvaltımı yaptım ve takviyelerimi içtim. Eve gidince bantta 30 dk yürüyüş yapmayı planlıyorum. Yarın akşam da reformer dersim var.

Mümkün Olduğunca İyi Annelik: Bu ara daha sabırsız hissediyorum. Kızlara yükselmelerim arttı. Çünkü aynı konular ile iligli laf anlatmaktan çok sıkıldım. Ama biraz dikkat etmem gerekiyor.

Düzenli ve Sade Bir Ev: Evde ben yokken her şey birbirine girmiş. Hafta sonu bir kısmını toparladım. Bugün de buzdolabı ile uğraşacağım.

İyi Görünmek: Bu başlık ile ilgili en büyük beklentim, Zeynep hanım ile çalışmaktı. Şu an içime çok sinen bir kış gardırobum oldu.

Verimli İş Hayatı: İş sakin olmakla birlikte bir süredir bekleyen ve artık halletmem gereken bir iş var. En kısa zamanda onu halletmeyi istiyorum.

Para Yönetimi: Kıyafet alışverişi bütçemi epey sarstı tabi. Ocak ayına kadar rutine girer ve Ocak ayı zammı ile birlikte planladığım bütçeyi oturturum diye ümit ediyorum.

Toplumsal Fayda: Buraya düzenli yazmaya gayret edeceğim. Onun dışında daha önceden bahsettiğim gibi Ocak ayı itibariyle aylık düzenli bir miktar derneğe gıda yardımı yapmayı planlıyorum.

Kişisel Gelişim: Yarın itibariyle zoom üzerinden öykü eğitimine başlıyorum. Perşembe günü de okuma atölyesi olacak. Oldukça heyecanlıyım.

Günaydın herkese,

İki kombin fotoğrafı atayım. Öğle arasında detaylı yazacağım. Kırmızı kazaklı fotoğrafta evin dağınıklığını görmezden geliniz :olamaz: Renkli giyim ile aram pek hoş değildir. Hayatımda ilk defa kırmızı giyiyorum.

Eklentiler

• 5CE84C10-EE51-47C1-A976-233542FC1115.jpeg
    5CE84C10-EE51-47C1-A976-233542FC1115.jpeg
    151,7 KB · Görüntüleme: 221
  • 795665DA-A4DB-41EF-91D2-6A7D272FC667.jpeg
    795665DA-A4DB-41EF-91D2-6A7D272FC667.jpeg
    105,3 KB · Görüntüleme: 225
Günaydın. Haftanın ilk günü, enerjim yüksek olarak güne başladım . Günlerdir düşük modla takılıyordum. Dün dinlenemesem de genel olarak işlerimi yaptım, köye gidip ailemi gördüm, yeğenlerle vakit geçirdim.
Çok sevdiğim yaşça benden büyük bir ablam var (eşimin iş arkadaşı) , hayata dair farklı bakışları olan, kendine değer veren, taşın altına elini koyup sorumluluk alabilen, güçlü , sınırları net, saygılı biri. İşlerin yoğun ve yoruculuğuyla ilgili konuşurken ''kendine cumartesi çalışmayı zul etmişsin bundan vazgeç ve başka anlamlar yükleyerek iş yerine git; arkadaş buluşması gibi düşünebilirsin, '' dedi. O an fark ettim ki iş yerinde herkesin söylenmesi ve şikayetlenmesi beni de etkilemiş ve bu eve de dışarıya da yansır hale gelmiş. Ben gerçek şükrü yaşayan bi insan iken negatif insanlar bu sıra beni etkilemeyi başarmış maalesef. Silkelendim. Bildiğiniz üzere tam 4 ay önce abimin eşi kıymetli Şerife Abla'mı kaybettik, Allah rahmet eylesin. Ölümle yakından yüzleşince insan bazı farkındalıklara erişiyor. Hayat kısa ve geçici. Bunu sadece lafta söylememeli aksiyon almalı insan, yapamam denilen çoğu şey yapılabiliyormuş, olmaz denilenler oluveriyormuş. İnsan kendi tabuları ve toplumsal normları derken kendine çok ket vuran; önyargılara sıkışıp kalan bir varlığa dönüşüyor. Bu olmamalıymış. Darlıkta zannedilen anlarda bir adım atıvermek birçok şeyi değiştirirmiş. Gördüm. Yapamam edemem'' lerle yürümüyor hayat , daha doğrusu yürüyor da doyumlu bir şekilde değil. Oturup düşündüm isteyip de yapamadıklarım neler, kendime ket vurduklarım , başka türlü bir ihtimalin olduğu şeyler neler'' bunu üzerine düşünüp yazacağım ve aksiyon alacağım.
Süper yazmışsınız. Etraftaki negatiflikten etkilenme maalesef bazen bana da oluyor. Empatik biri olmak da etkili bunda. Ben de Pollyanna değilimdir, toksik pozitif değilimdir veya umursamaz hiç değilimdir. Keşke olsam hatta. Başarabilsem süper olur 😂Ama bir nokta da akıştayım. Gülüyorum garip bir durumda da esprili bir yan buluyorum bazen de bulamıyorum zorlamıyorum ama fake bir yerden değil ama bazen insanlar çok negatif oluyor gerçekten ve seni de içine alıyor çok kötü durumdayız çok kötü. Sen oysaki durumun farkındasın ve akıştasın ama karşı taraf böyle konuştukça hakikaten her şey kötü moduna geçiyorsun. Bir de şey var herkes aynı derecede emek harcamıyor bir şeylere hemen çok zor imkansız bu da insanı düşürüyor evet bunu yapamam diyorsun halbuki bu kişi o kadar da zaman ayırmamış bu işe o kadar da uğramamış sen yapsan çok daha düzenli yapacaksın ve olacak. Bu kadar negatif konuşmaya düşürmeye gerek yok bence. Bu konu bu anlamda çok güzel 🥰

Çok teşekkür ederim canım ❤️
Ben enneagram ile Nihan Kaya’nın online eğitiminde tanışmıştım. Ara sıra açıyor, 3 saatlik bir eğitim. Fırsat bulursan al, çok faydalı bir eğitim. Kendisinin önerisiyle
Kişiliğin Dna’sı ve Çocuklar Neden Farklı kitaplarını almıştım. Ancak henüz ikisini de okumadım🙈
Çok teşekkür ederim canım. Almak isterim o eğitimi, denk gelirsen paylaşır mısın açıldığında. Kitapları okuduğunda yorumlarını paylaşır mısın?

Günaydın Hanımlar,
Bugün de etekli bir kombin gelsin:
Ooo bayagı , sadelikten elini ayagını cekmişşin @elacda Deri etek harika durmuş, seni çok da formda göstermiş :) Ben bu eteğin altına o botu tercih etmezdim mesela :) Ama gördüğümüz üzere nefisss duruyorsun...

Ooo bayagı , sadelikten elini ayagını cekmişşin @elacda Deri etek harika durmuş, seni çok da formda göstermiş :) Ben bu eteğin altına o botu tercih etmezdim mesela :) Ama gördüğümüz üzere nefisss duruyorsun...
Teşekkürler, sen nasıl bir bot tercih ederdin? Aslında bilekten topuklu bir botum var, onu da düşündüm ama çizme daha rahat gözüktü gözüme:)

Selamlar Hanımlar,

Konu başlıkları ile ilgili genel bir durum paylaşımı yapayım.

Sağlıklı Yaşam: İstanbul seyahati sonrası karışan sağlıklı beslenme, egzersiz ve takviye üçlüsüne bugün itibariyle geri dönüyorum. Az önce kahvaltımı yaptım ve takviyelerimi içtim. Eve gidince bantta 30 dk yürüyüş yapmayı planlıyorum. Yarın akşam da reformer dersim var.

Mümkün Olduğunca İyi Annelik: Bu ara daha sabırsız hissediyorum. Kızlara yükselmelerim arttı. Çünkü aynı konular ile iligli laf anlatmaktan çok sıkıldım. Ama biraz dikkat etmem gerekiyor.

Düzenli ve Sade Bir Ev: Evde ben yokken her şey birbirine girmiş. Hafta sonu bir kısmını toparladım. Bugün de buzdolabı ile uğraşacağım.

İyi Görünmek: Bu başlık ile ilgili en büyük beklentim, Zeynep hanım ile çalışmaktı. Şu an içime çok sinen bir kış gardırobum oldu.

Verimli İş Hayatı: İş sakin olmakla birlikte bir süredir bekleyen ve artık halletmem gereken bir iş var. En kısa zamanda onu halletmeyi istiyorum.

Para Yönetimi: Kıyafet alışverişi bütçemi epey sarstı tabi. Ocak ayına kadar rutine girer ve Ocak ayı zammı ile birlikte planladığım bütçeyi oturturum diye ümit ediyorum.

Toplumsal Fayda: Buraya düzenli yazmaya gayret edeceğim. Onun dışında daha önceden bahsettiğim gibi Ocak ayı itibariyle aylık düzenli bir miktar derneğe gıda yardımı yapmayı planlıyorum.

Kişisel Gelişim: Yarın itibariyle zoom üzerinden öykü eğitimine başlıyorum. Perşembe günü de okuma atölyesi olacak. Oldukça heyecanlıyım.

Atölye ücretleri nasıl ?

Bir ara ek ev tutmuştun , o artık yok mu

Günaydın Hanımlar,
Bugün de etekli bir kombin gelsin:)

Niyeyse kumral olarak düşünmüşüm seni , siyah saç şaşırttı. Doğal rengi mi

Siyah çok seviyorsun sanırım

Etekle çizme rengini farklı giyerdim . Çizmeyle gömlek rengi aynı olurdu ve ipek kumaş ya da saten kumaş .

X